Keresés

Részletes keresés

G-T15 Creative Commons License 2021.03.03 -4 0 1581

 Az kimaradt a 2. mondatomból, hogy akik nem használják megfelelően a magyar helyesírást, akkor én az ilyeneket... Innentől megfelelő az előző beírásom folytatása.

Előzmény: G-T15 (1580)
G-T15 Creative Commons License 2021.03.03 -4 0 1580

 Magyar ember igyekszik bárhol helyesen magyarul írni. Én mindenhol tiltólistára teszem az ilyeneket, mert magyar gyűlölőnek tartom őket. Nikoca ide hányásait sem látom.

RnD Creative Commons License 2021.03.03 -3 5 1579

Nálam ez azt jelenti h 'nem udvariaskodott'. Lehetett volna 'nem cicózott' is persze:)

Előzmény: Lucijo (1578)
Lucijo Creative Commons License 2021.03.03 -1 4 1578

Az írás jó, értékelem, de egy megjegyzés a "Kíra vele nem sokat ceremóniázott", bár értelmes szó a ceremóniázott, de ide ne ezt használd. Más a jelentése, mint amit ki akarsz fejezni. Helyette pl. cicózott, lacafacázott, teketóriázott, meg ilyenek. Bocsi :)

Előzmény: RnD (1577)
RnD Creative Commons License 2021.03.02 -2 5 1577

Móvár--Debrecen: 24-28 (15-12)

 

Nézzük két játékos egyéni teljesítményét is:

 

Vámos Petra

 

--ziccerpassz b1 Kelemen Vica –lövés védve indulásból –ziccerpassz b1 Kelemen Vica  --TF belemenés b2 Horváth B --gól talpról b3 9m 9-7 --lövés védve j3 9m faultból lmarad + kiállítás róla (Hudák E) –TF rontott passz b3 7m>b2 8m –7est harcol ki b2 –7est harcol ki b2 betörésből + kiállítás róla (Hudák E) –gól b2 betörésből 6m 13-12 –lövés védve talpról b2/b3 8.5 m (félidő utolsó másodpercben)

 

--gól j2/j3 betörésből 6m 18-16 –gól gyors labdafelhozatal után j2/j3 6m 18-17 + kiállítás róla (Kovács Patrícia) –belemenést harcol ki b2 Hudák –ziccerpassz j1 Arany R  –belemenést harcol ki b2 (Hudák E) --lövés védve j3 7.5 m két lábról felugrásból (->kipattanóból gól b2 Csernyánszki L) –TF belemenés b2 (Horváth B) –labdaszerzés j2 7m (Tóth Eszti b2 12m >b1 passz)->ebből indulásgól Kíra

 

Összesen:

 

--4 gól + 3 ziccerbe adott passz, 4/7 lövőstat (ebből 1 lövésnél a labda maradt a saját csapatnál)

--2 hetest harcol ki + 3 kiállítás róla (Hudák, Hudák, Kovács P.) + 1 labdaszerzés + 2 belemenést harcol ki (Hudák, Hudák)
--3 TF (2 belemenés, 1 rontott passz)

 

 

Ötvenhárom perc alatt 4 gól, 2 hetes, 1 labdaszerzés (ezekből 7 gól összesen), 3 ziccerbe adott passz, 3 kiállítás róla és 2 kiharcolt belemenés, ezzel szemben 3 technikai hiba + 2 védett lövés: ez háromszor annyi jó megoldás mint nem jó. Ma Petra kicsit lassan indult be, egy elrontott indulás ziccerrel és az ellenfélnek adott passzal kezdett, de negyedóra után már sorra harcolta ki a heteseket és lőtte a gólokat, amivel jelentősen hozzájárult ahhoz h a második félidőben a Debrecen fordítani tudjon az eredményen. Ahhoz képest hogy Petra mint tudjuk  ’hullámvölgybe került’, végig nagyon hasznosan és okosan játszott.....

 

 

 

Bánfai Kíra

 

--kiállítás róla (Stranigg Zsófi) –gól j1 8-5 --labdaszerzés saját j1 (Tóth Eszti) –lövés kapufa j1
--labdaszerzés saját j1 (Stranigg Zs)

 

--gól j1 20-23 4-a-4 elleni játék (utolsó 3.5 perc): --gól szabaddobásra visszafújva  j2 6m –gól j1 22-26 –lövés védve j1/j2 –gól j1/j2 23-27 – lövés védve j1 ---indulásgól 24-28

 

Összesen:

 

5 gól, 2 labdaszerzés 5/8 lövőstat

 

 

Jobbszélen Arany Rebi kezdett, méghozzá egy szuper lövőcsellel, amivel becsapta Kovács Patríciát (aki nyitott védekezésnél a b1 védő) majd utána….a kapusba lőtte a labdát (OK, a lövőszög nem volt a legjobb, de a csel olyan parádésan sikerült h már ezért is megérte…) Nem sokkal később éppen középen nyolc méterről akarta hátraadni a labdát Despotovic-nak, de passz közben megütötték a karját, ezért a passz persze nem sikerült, a labdát Vanika megszerezte, indult vele, gólt is lőtt, a jv-k nem fújták be a faultot.

 

Köstner ezt úgy tűnik Rebi hibájának tudta be, ezért szinte azonnal becserélte helyette Kírát. Róla rögtön kiállították Stranigg Zsófit – hogy miért, az rejtély: tény h Kíra befutott középre, őt követte Zsófi, aki aztán a hatoson nagyot esett és ezért leküldték…. Ezt követően Kíra lőtt egy klassz gólt szélről, majd védekezésben kétszer is el tudta venni a labdát az ellenféltől: először Tóth Esztitől, egy szélen elvégzett szabaddobás után, majd Stranigg Zsófitól. Kíra vele nem sokat ceremóniázott, amikor Zsófi némileg meggondolatlanul labdavezetésbe kezdett előtte, kétszer-háromszor odaütött a karjára (vagy a labdára?), pillanatok alatt elvette tőle és a Loki támadhatott……

 

A mérkőzés utolsó három percében a Móvár kétségbeesett lépésre szánta el magát: védekezésben kijöttek emberfogásra Kovács Annára (Tóth Eszti) és Vámos Petrára (Vanika). Ők nagyjából félpályánál maradtak, a Debrecen meg 4-a-4 ellen támadhatott. Ezeket az akciókat mind jobboldalra játszották ki, így most jött el igazán Kíra ideje: lőtt egy gólt faultból jobbkettőből (ezt visszafújták szabaddobásra), aztán lőtt két gólt ugyanonnét, egyet a legvégén indulásból és előtte még egyet majdnem, ha Kovács Patrícia a bevetődés után nem faultolja őt a kapuelőtérben, amiért a játékvezetőknek be kellett volna fújni egy hetest.

 

De így is Kíra gólparádéjával ért véget a mérkőzés, és végre-végre láttuk őt mosolyogni…:)))

Előzmény: RnD (1576)
RnD Creative Commons License 2021.03.02 -2 5 1576

Móvár--Debrecen: 24-28 (15-12)

 

 

Négy nappal korábban a Debrecen csapata „meggyőző vereséget” szenvedett Vácon, esélyük sem volt a vendéglátók sérülések tizedelte csapatával szemben. Most viszont meggyőző formában, az utolsó húsz percben magabiztos játékkal múlták felül az idei bajnokság meglepetéscsapatát, a Mosonmagyaróvárt. Eddig csak a Fradi és az ETO tudott nyerni Móváron, és most a Debrecen. Négy nap alatt egy ilyen átalakulás csodaszámba megy, de azért vannak racionális okai, nem is kell őket nagyon sokáig keresni:

 

A – Játszott Kovács Anna. Sokat jelentett, támadásban és védekezésben is.

 

B – Vámos Petra nagyon jó formában volt végig. Különösen sokat számítottak az első félidő végén/második félidő elején lőtt góljai, kiharcolt hetesei (ezekkel lett 11-9, 12-10, 13-12, 18-16, 18-17).

 

C – Gyenge első félidő után (Giegerich) kiváló kapusteljesítmény Csapó Kyrától, aki a második félidőben a lövések majdnem felét kivédte (8/17), ebből hetet az első húsz percben (20-23 előtt),  amikor igazán fontos volt.

 

D – A korábbinál sokkal jobb védekezés belső posztokon, már a meccs első percétől (Kovács Anna, Hornyák Dóra, Bordás Réka, Vámos Petra odatették magukat ahogy kell és ahogy múlt az idő, egyre jobbak és jobbak lettek…)

 

E – Taktikailag változatosabb játék: a debreceniek próbálták a támadásokat szélességben széthúzni, már az elején többször szélre is kijátszották a labdákat helyzetbe, mindjárt az első négy percben három akciót fejeztek be balszélen, később a jobbszélt is bevonták. A szünet előtt ezek a ziccerek általában kimaradtak, de a második félidőben több fontos gólt is sikerült lőni innét. (Korábban, a Vác és az MTK ellen a Loki szélsői mintha nem is lettek volna a pályán…)

 

 

A Móvár mindig – vagy legalábbis már régóta – kiváló védekezésével és az ebből indított gyors támadások végén szerzett indulásgólokkal dominálta a meccseket, felállt fal ellen átlövéseken kívül másra nem igazán számíthattunk tőlük. Tilinger, Kopecz Barbi és Szarková közül azonban mostanára már csak az utóbbi maradt, az újabb igazolások inkább talpról/lendületből próbálják átlőni a védőket, ritkán próbálkoznak felugrásból… Védekezésben is gyengült az MKC, Bardi Fruzsi távozásával elveszítette legjobb hármas védőjét, az újak közül Kovács Patti és Tóth Eszti nem igazán jók hátul; Sirián Szederke igen, de ő a mai meccset sérülés miatt szinte teljesen kihagyta.

 

Az első negyedórában kilencszer talált be a Móvár, ebből négyszer indulásból (9-5), de utána ezek a könnyű akciók már elmaradtak. Ezt követően három gólt is a nemrég becserélt Lancz Barbinak köszönhettek, az elsőt középen átlövésből, a másodikat betörésből hetesből, a harmadikat egy jobbszélre Katona Flórának adott asszisztból (12-9). A félidő utolsó öt percében aztán Szarková átlövésből kétszer volt eredményes, Kovács Patrícia meg betörésből a hatosról (miután Hornyák Dórát szó szerint állva hagyta középen egy lövőcsellel 15-12).  A hazai támadások eredményessége már itt érezhetően romlott, a félidő második felében hat gólt lőttek összesen (az első tizenöt percben kilencet), a Loki ezzel szemben alig öt perc alatt négyszer is be tudott találni és ez már egyfajta figyelmeztető jel kellett h legyen a móváriaknak  (11-8>13-12 a 22-27. perc között). A nyolcadik gólt Despotovic szerezte balkettőből betörésből, és a következő négy gól is mind baloldalról lett, három betörésből (Vámos Petra, ebből kettő hetes) és az egyik balszélről (Petrus Mirtill). Itt egyben kiderült a Móvár védekezésének gyenge pontja: jobboldalon kettesben Horváth Bettinek nincs egyenértékű cseréje (és a huszadik perc után a helyét átvevő Lancz Barbi és Hudák Emma messze nem olyan jók mint ő). Vissza is kellett hozni Bettit az utolsó három percre h hátul stabilizálni tudják a helyzetet.

 

A második félidő Tóth Eszti két gyors góljával kezdődött baloldalon betörésből (17-13) és aztán a 45. percig a Móvár kétszer tudott csak betalálni. A Debrecen védekezése és visszarendeződése kiválóan működött és elöl a hazai játékosok közül egyre inkább csak Kovács Patti tudott gólt lőni, váratlan megoldásokból, mert a standard móvári átlövéseket (Szarková)  + betöréseket a Loki védekezése már nyolc-kilenc méteren meg tudta akadályozni.

 

A Móvár vereségének okai:

 

A – Nagyon jól összeálló Loki védekezés és visszarendeződés.

 

B – Gólképtelen móvári támadójáték (Szarková és Tóth Eszti a meccs utolsó húsz percében nem tudott gólt lőni, Kovács Patrícia három gólja volt a legtöbb amire mezőnyből a móvári lövősor képesnek bizonyult).

 

C – Nem létező beálló játék (Horváth Betti az egész meccsen két labdát kapott csak helyzetbe, azokat is rendezetlen védelem ellen, felállt falnál egyet sem).

 

D – Nem létező szélső játék (Vanika és Stranigg Zsófi felállt fal ellen összesen egyszer próbálkozhatott, Katona Flóra jobbszélen háromszor; ezekből egy gól lett végül).

 

C és D egyébként jó ideje így van Móváron, itt már régi hagyomány h középen próbálják befejezni az akciókat, azokat is főleg átlövésekből, kreatívabb megoldásokat ritkán látni. Kopecz és Tilinger távozása után az irányítójáték eltűnt az MKC támadó repertoárjából (vagy talán korábban sem nagyon volt, mert már Kopeczet és Tilingert is inkább átlövő szerepbe sorolták át…) Tóth Eszti sosem volt valódi irányító, a másik új igazolás, Kovács Patrícia igen, de tőle sem ezt várják el. Ezért középre és szélre kijátszott akciók elöl nincsenek is. Így amikor a Debrecen átvette az irányítást és előnybe került, a Móvár taktikailag nem tudott változtatni a játékán, ugyanúgy középen és elölről próbálták rendezetlen vagy felállt védelem ellen lerohanni a falat, mint előtte.

 

E – Gyenge kapusteljesítmény a második félidő első tíz percében.

 

Igazából ez volt a meccsdöntő tényező. Szemerey Zsófi az első félidőben 40% védett (Giegerich 17%). Ahogy telt az idő és a móvári akciók egyre kevésbé sikerültek támadásban,  éppen ennek a különbségnek köszönhette a hazai csapat azt h többgólos előnyük a szünetig megmaradt. A második félidőben aztán fordult a kocka: a Móvárban már nem volt kapusteljesítmény, a Lokiban meg hirtelen lett. Mintha kihúzták volna a hazai csapat alól a szőnyeget harminc perc után…..

RnD Creative Commons License 2021.03.02 -3 5 1575

Köstner Vilmos az idei szezonról:

 

"Negyvenhárom éve vagyok edző, de soha életemben ennyit nem ültem számítógép előtt, ennyit nem videóztam, nem töltöttem ennyi időt edzéstervezéssel, soha ennyi megcsinált és feleslegesen összevágott videót nem dobtam ki az elmaradt mérkőzések miatt, mint ebben az idényben. Ennyit korábban sosem törtem a fejem egy edzéshéten, hiszen folyamatosan vagy betegségek, vagy sérülések miatt mindig át kellett szervezni a programot. Ez egy olyan kereszt volt, amit pályafutásom alatt először nem tudtam sikeresen megoldani..."

 

 

"....Talán pont az az egy tapasztalt játékos hiányzott, aki a mentális és vezéregyéniség feladatokat megoldva talán biztosította volna a mostani év sikerességét. Tavaly ez a személy Bulath Anita volt, és idén nem találtuk meg azt, aki a helyére lépett volna...."

 

"...Azt nem gondoltam volna, hogy egy nagyon jó nyári felkészülés után, egy formailag is rendben lévő csapat, amely minden olyan munkát el tudott végezni nyáron amit lehetett, kiváló körülmények között, az első mérkőzésén (a Móvár ellen) nyert helyzetből az utolsó pár percet elveszítve kikap. Ez a szerencsétlen végjáték aztán rányomta a bélyegét az egész eddigi időszakra, hiszen kronológiailag ugyan rég történt, de közben volt egy három hónapos szünet.

   

    Azt követően szinte felkészülési meccsek nélkül mentünk neki a december 30-i folytatásnak, januárra alig tudtunk bajnokit lekötni, és az első olyan mérkőzésen, amelyen komolyan kellett volna teljesíteni, a Fehérvár ellen belebuktunk. Ez megint egy olyan helyzet volt, hogy a pillanatnyi megingás okozott olyan összeomlást, ami két pontunkba került, hiszen négy gól előnyből lett mínusz négy. Aztán jött az MTK elleni pontvesztés, amely megint előnyből történt, igaz ott volt egy súlyos játékvezetői tévedés, ami talán egy győzelmet jelentő hétméterestől fosztotta meg a csapatot.

 

   A legfrissebb keserűség a váci első 15 perc, amely miatt nagyon szégyelltem magam, összességében ezek vezettek oda, hogy született egy döntés, változtatni kell. Mivel ezen a helyzeten, én nem tudtam változtatni, ezért közös megegyezéssel szerződést bontott velem a DVSC a vezetőedzői feladatokkal kapcsolatban....

 

(haon.hu  március 2.)

 

nicko Creative Commons License 2021.03.02 -2 4 1574

az a tobben 1 azaz 1 kamu nick volt, aki akar te is lehetsz.

eddig hasznaltam a gorgot leszartam az okoskodasaidat eveken at, de csak eddig.

Előzmény: van_Persil (1571)
Assai Creative Commons License 2021.03.02 -4 3 1573

Esetleg nem zavar h köze nincs a topik témájához annak amit ide befirkáltál?

Előzmény: van_Persil (1572)
van_Persil Creative Commons License 2021.03.02 -4 1 1572

Kiszólt a gödörből a luk.

Előzmény: Miért???? (1569)
van_Persil Creative Commons License 2021.03.02 -4 1 1571

Már ne is haragudj, de többen is szóltak már neked az ékezetek hiánya miatt, senki (én se) használt ilyen hangnemet veled szemben, amit te itt megengedsz magadnak velem szemben.

Tudomásul veszem, te direkt írsz így, részemről ennyi.

Előzmény: nicko (1570)
nicko Creative Commons License 2021.03.02 -4 7 1570

mi lenne ha egyszer ebben a kibaszott cyber terben, csak 1 rohadt napig ne okoskodnal mindenkinek? ne akarjal mindennap Gretsy tanar ur lenni, ne akarjal wikipedia lenni, ne akarjal mindenkinel jobban tudonak latszani!  

mert valojaban csak egy seggfej vagy.

Előzmény: van_Persil (1565)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.03.02 -1 0 1568

'Mondjuk Kitti is max nyárig lesz, beugróként.

Remélem, azt nem szúrom el, hogy jelenleg ő az egyetlen felnőtt NB1-es edzőnő (ha ez valakinek számít).'

 

Szerintem nem,Kittin kívül  nincs női edző az első osztályban.....Deli volt a legutolsó.

Előzmény: Tonio 2.0 (1562)
van_Persil Creative Commons License 2021.03.02 -2 0 1567
Előzmény: Miért???? (1566)
van_Persil Creative Commons License 2021.03.02 -9 1 1565

OFF

vegyél egy olyan telefont, amin vannak ékezetek és kikapcsolható az autokorrektúra, mindenkinek jobb lesz...

Előzmény: nicko (1564)
nicko Creative Commons License 2021.03.02 -1 0 1564

atirta ez a kocsog ;)  

Movar elleni

Előzmény: nicko (1563)
nicko Creative Commons License 2021.03.02 0 1 1563

M4 kezimagazinban ez is tema volt Viliba...

mar penteken leultek a klub vezetoseg es Viliba megbeszelni, hogy a Másik var elleni meccs lesz az utolso kozos fellepese a csapattal, de ezt a meccs elott nem kozlik a lanyokkal.

Előzmény: Bamberg58 (1553)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.03.01 -2 0 1562

Mondjuk Kitti is max nyárig lesz, beugróként.

Remélem, azt nem szúrom el, hogy jelenleg ő az egyetlen felnőtt NB1-es edzőnő (ha ez valakinek számít).

RnD Creative Commons License 2021.03.01 -3 6 1561

Kérdés persze h Marosán meddig lesz még NBI-es edző. Március kritikus hónap lesz Szombathelyen.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.03.01 -2 2 1560

Tényleg.

Marosánt ránézésre többnek gondoltam, kb 40-nek. :-D

Előzmény: Fradista Utazó (1559)
Fradista Utazó Creative Commons License 2021.03.01 -2 1 1559

>Kitti meg a benjáminja, vagy a nőknél nem tudom, hogy kell mondani.

Ez tévedés. Kudor Kitti 1988-ban született, Marosán György pedig 1990-ben. 

Persze, ha nem az életkort nézed, hanem, hogy ki mióta NB I-es edző, akkor persze Kitti, mert ő korábban sose volt. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1558)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.03.01 -4 0 1558

Vili bácsi volt az edzők doyenje, jövőre NA lesz, ha lehet hinni a pletykáknak.

Kitti meg a benjáminja, vagy a nőknél nem tudom, hogy kell mondani. Lesz olyan játékosa, akinél fiatalabb, pl Vantara-Kelemen Éva. :-D

Érdekes, a Lokinak most könnyebb meccsei jönnek, ezeket szerintem bárkivel hozni kéne. Talán valami megtört náluk, bár a móvári meccsen pont elindultak felfelé, hogy dacból, vagy felszabadultak, mert kiszivárgott Vili bá távozása, azt én nem tudom megítélni.

Illetve azért a Móvár sem fogja az összes szoros meccsét megnyerni, várható volt, hogy egyszer azért megszakad a sorozatuk...

RnD Creative Commons License 2021.03.01 -2 4 1557

Horváth Betti szeptembertől nem lesz a Móvár játékosa.

 

https://mkcse.hu/hu/hireink/csaladot-alapit

 

Komoly veszteség a Móvárnak. Bettinek meg a legjobbakat:)

RnD Creative Commons License 2021.03.01 -4 6 1556

Küzdöttek ők már Köstnerrel is, ugyanilyen helyzetben ősszel, aztán ugyanígy elkezdtek meccseket nyerni. Ennyi kudarc után már kellett egy nagyot dobni, saját maguknak is tartoztak ezzel.

Előzmény: Bamberg58 (1555)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.03.01 -6 1 1555

Hát valamit csak tudhattak mert most valóban együtt küzdöttek és egy nagy iramú meccset nyertek meg. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1554)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.03.01 -3 4 1554

A lányok akkor még nem tudták, legalábbis a közlemény szerint.

Előzmény: Bamberg58 (1553)
Bamberg58 Creative Commons License 2021.03.01 -10 2 1553

Hetek óta a levegőben lógott, én is írtam, semmi meglepetés:

Valószínűleg Vilit is le kéne cserélni....már most.”

 


Tegnap már teljesen más volt a hozzáállás, a lányok valószínűleg megkönnyebbültek.

Előzmény: Imrikfalva (1550)
RnD Creative Commons License 2021.03.01 -6 8 1552

Köstnert sajnálom, mármint h év közben kellett mennie. Maradhatott volna szezon végéig szerintem. Arról nem tehet h a keret ilyen vékony, ez szimplán egy tény, amin nem tud változtatni sem ő, sem más.

 

Kudor Kittinek meg gratula....!!!! Féltem kicsit, mert bedobták a mélyvízbe.....Köstner után ez no könnyű feladat:)

schanc Creative Commons License 2021.03.01 0 1 1551

Hű, ez azért mindennel együtt meglepő.

Előzmény: Imrikfalva (1550)
Imrikfalva Creative Commons License 2021.03.01 -4 0 1550

VICC AZ EGÉSZ!

Köstner Vilmos  a legutóbbi mérkőzésen – amelyet csapata 28–24-re megnyert – már úgy irányította a DVSC-t, hogy tudta, vezetőedzőként ez pályafutása utolsó mérkőzése, múlt pénteken ugyanis megállapodott a vezetőséggel arról, hogy Szilágyi Zoltán nyári érkezéséig Kudor Kitti irányítja az első csapatot – írja a debreceni klub honlapja. A korábbi kiváló irányító munkáját másodedzőként Grega Karpan segíti a következő hónapokban.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!