Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2020.09.15 -1 4 164

DVSC-Békéscsaba: 32-24 (18-10)

 

 

Két váratlan vereség után a Loki harmadik meccse sem kezdődött jól, az ’első tizenöt perc borzalmait’ a helyi tv kommentátora még a lefújásnál is hosszan emlegette. Tény: a játékerejében jóval gyengébb Békéscsaba – mezőnyben mindössze három felnőtt játékossal álltak ki, közülük ráadásul ketten (Agbaba és Giricz Laura) egyszerre nem is lehetnek pályán – majdnem egy negyedórán át előnyben volt Debrecenben (15. perc 4-5). Aztán persze helyreállt a világ rendje, negyedóránál tovább nem bírták a vendégek, és a szünetben már nyolc góllal vezetett a hazai csapat (18-10). A második félidő viszont egál lett (14-14), amiből az is kiderül hogy Debrecenben továbbra sincs minden rendben. „Én maximalista vagyok, de most örültem ennek a minimális sikernek is ” mondta Köstner Vilmos a mérkőzés után. „Egy játékost mentálisan sokkal hosszabb idő felépíteni mint fizikálisan” nyilatkozta ma az NS-ben: a Móvár ellen nem volt a csapat elég motivált, „túlságosan nyugodtan játszottunk”, a Békéscsaba ellen meg az önbizalom hiányzott az elején. Lesz még munka a lányokkal Debrecenben „a gyógyítás időt vesz igénybe és nem olyan egyszerű, mert vannak nehezen érthető lelki tényezők is” de az élet nem áll meg, közben persze jönnek a meccsek egymás után.

 

Köstner balszélen most legalábbis megpróbálta helyreállítani Petrus Mirtill romokban heverő önbizalmát, a fiatal szélső a hétvégén majdnem negyvenöt perc játékidőt kapott, és jól teljesített. Három gólt lőtt szélről, egy negyediket rendezetlen védelemnél balkettőből, egy lövése és egy kapus fölötti ejtése nem sikerült, és egyszer kiállították (a labdával induló békéscsabai jobbszélsőt, Andróczkit faultolta majd egy idő után fojtogatta a félpályánál, Köstner Vilmos előtt két-három méterre, a tv-kommentátor szerint azért h ezzel is bizonyítsa elszántságát a mester előtt…). És a mérkőzés legvégén, amikor Hornyák Dodó kapufára lőtte a hetest, akkor is Petrus mozdult rá azonnal a kipattanó labdára, szerezte azt meg és lőtt gólt az utolsó másodpercben. Ezek után Köstner  magával vitte őt a sajtótájékoztatóra, ahol Petrus azt mondta h benne ’átszakadtak a gátak biztosan’, ezért ha a balszélről van szó, egy ideig lehetünk optimisták…

 

A Loki szurkolók közül többen is utóbb a meccs legjobb debreceni játékosának Borgyos Pannát mondták, aki persze a Békéscsabában játszott. Kétségtelenül szuper gólokat lőtt, összesen hetet, ezeket itt most fel is soroljuk. Betörésekben ő köztudottan fantasztikusan gyors, ha kilenc méterről indul, a hatoson egyszerűen nem lehet már megállítani szabályosan, de most a legtöbbször nem vitte végig a betöréseket, hanem 7-8 méterről faultból lőtte kapura a labdát. Ez így nehezebb, de jól megy neki így is:  

 

 

(Borgyos Panna gólok)

 

 

1. félidő

 

0-1: középen 9 méterről megindul előre, b3 7 méteren Hornyák és Vukajlovic között bal karral előre éppen be tud menni, közben a két játékos között a kapuelőtérbe esve jobb kézzel Hornyák mellett faultból gólt lő

9-6: j2 9 méterről előrelép, felugrik és Despotovic fölött (b2 védő) átlövésből betalál

12-7: észreveszi hogy Tóvizi (j3 védő) - nem túl előrelátó módon -  kijött középen 12 méterre Kukely Annára, ezért  j2 12 méterről megindul előre a Tóvizi által üresen hagyott hely irányába, azt nem éri el, de középen 9 méteren felugrik és a hatos felé vetődve Hornyák Dodó (b3 védő) fölött gólt lő

16-9:  j2 12 méteren jobbra kanyarodik, kívülről megkerüli a kilépő Elke Karstent utána j2 7méteren felugrásból Petrus Mirtillről faultból gólt lő (Petrus Mirtill b1 védő aki itt felzárt b2-be)

 

 

2. félidő

 

24-16: középen 9 méterről váratlanul előre lép és szuper gólt lő az előtte 7 méteren álló Despotovic fölött

assziszt: középen 9 méteren betör és b3 7 méterről faultból középre vonalra szuper passzt ad Giricz Laurának > gól 26-20

27-21: bal2-ből felkanyarodik középre és ott 9 méteren - az őt balról faultoló Tóvizi mellett -  felugrásból a hatos vonala felé repülve gólt lő (a két középső védőn estében átemelve a labdát)

30-24:  Kukely Anna befut középen 9 méterig, onnét visszakanyarodva b2 9 méterre hátra adja a labdát Borgyosnak, aki azt átveszi elég magasan, és rögtön b2 8 méterről Vámos Petra fölött a kapuba bombázza.

 

 

hatosfalat Creative Commons License 2020.09.15 0 0 163

Ennek a szerda-szombat ritmusnak már most látszik egyik következménye, a kisebb csapatok feladják a nagyobbak ellenei meccseiket, ha utána fontos mérkőzésük lesz. Szombathelyben legutóbb Mayer, Bandelier, Orbán nem játszott, ma meg Fehérvárban 3-4 idősebb játékos maradt ki.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.15 -3 0 162

Borsos amikor leigazolták előadta, h mekkora játékos.

Asszem a franciák kapcsán nem őt kell kérdezni. :-D

Előzmény: codi1993 (161)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.15 0 0 161

Edző kérésére érkezett kíváncsi leszek ha mindenki egészséges ki fog kimaradni. 

Előzmény: ducikenyér (159)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.15 -1 1 160

Utasi Linda ügyes...

Azt meg látjuk itt is, Danick mennyire kivirágzott Siófokon. Sokat elárul a meccs komolyságáról, hogy még Kiss Niki is jól játszik.

ducikenyér Creative Commons License 2020.09.15 -1 0 159

A francia Horácek ékes példája a használhatatlan légiósoknak. A fehérvári Utasi ígéretes  játékos.

RnD Creative Commons License 2020.09.15 -1 4 158

Érd—NEKA: 35-28 (17-14)    szeptember 9.

 

 

Visszafogott tempóban játszott Érden a NEKA, sokszor támadtak felállt fal ellen, gyors akciókkal ma inkább a hazai csapat próbálkozott. Komoly volt persze a tét, aki ezt a meccset nyerte mindjárt ’négy pontot’ szerzett - ahogy mondani szokás - kettőt saját magának és még kettőt, amit elvett a riválistól. És a győztes lehetett volna a NEKA , még úgy is h végig az Érdnél volt az előny.

 

A mérkőzés azzal kezdődött hogy Kajdon Blaniról lőttek egy gólt, azzal folytatódott hogy Blani kihagyott egy hetest és aztán lőttek róla még egy gólt. Egy szó mint száz, kiderült hogy Blani ma használhatatlan (ilyen nagyon ritkán van, de ez egy ilyen nap volt…) Kocsis Bettina beállóban még újonc és nem az igazi, védekezésben gyakran lemarad az ellenfélről, elöl meg alig lehet a falban megjátszani. Balszélen Takó Viki sem volt éppen acélos, most is két könnyű gólt lőtt róla Király Réka. Így aztán a kezdő felállásban a Kocsis Betti—Woth Viki—Kajdon Blani—Takó Viki négyesből ma egyedül Woth Viki tudott védekezni úgy ahogy kell, hárman viszont nem. Ez azt jelentette h az Érd  máris előnyösebb helyzetből kezdhette a meccset és rövid időn belül el is tudtak menni két-három góllal (12. perc 8-6)

 

A NEKA  jobbszél elöl alaposan belekezdett, Kukucska Viki három gólt lőtt és egy hetest is kiharcolt (utóbbit indulásból), Woth Viki is betalált kétszer (15. perc 10-7) Csakhamar lehetőséget kapott Mlinkó Zsófi is, de őt hamar le kellett hozni mert elöl inkább csak növelte a zűrzavart. Igazából Farkas Johanna és Monori Orsi beállásával sikerült stabilizálni a helyzetet (és védekezésben/beállóban Faragó Luca becserélésével Kocsis Betti helyett). Három perccel a félidő vége előtt már csak eggyel ment az Érd (15-14). Ekkor Woth Viki helyett beállt Kajdon Blani balkettőbe, kihagyott egy hetest, utána elöl nem tudott elkapni egy passzt, ebből persze indult az Érd és máris visszaállt a háromgólos különbség (félidőben 17-14).

 

Szünet után a NEKA kijött nyitott védekezésre, Farkas Johannával zavaróban. Kellett néhány perc ahhoz h belejöjjenek, de aztán már nagyon jól működött az 5:1 és elöl is sikerült megtalálni a legjobb felállást, Woth Vikivel és Monori Orsival a két lövőposzton. Johanna nem akármilyen gólokat lőtt  szuper egy-egyezésekből, Orsit sem tudták tartani a védők jobbkettőben és két remek labdát is adott vonalra (az egyikből gól lett, a másikból hetes). Woth Viki okosan irányított és lőtt egy klassz gólt átlövésből (NEKA-játékosoktól ilyeneket ritkán látni…..) Az Érd 27-25-nél időt kért, de úgy tűnt ez sem segít, Farkas Johanna felugrásból 7 méterről átlőtte az érdi védőfalat (28-27) és itt volt az esély a fordításra. Vagy mégsem…a NEKA a gól után most is becserélte védekezésre egyik játékosát, így az Érd a középkezdés után a rendezetlen védőfalat könnyen átjátszotta és betalált (29-27). Persze még nem volt veszve semmi, Monori Orsi pillanatok alatt kiharcolt egy hetest….és a heteshez Farkas Johanna állt oda most is.

 

Ez volt a kilencedik hetes amit a NEKÁ-nak befújtak. Korábban kettőt Kajdon Blani kihagyott, Johanna hatból hatot belőtt. Igaz, a hatodiknál már a kapusról jutott be a hálóba a labda, ami azért jelezte hogy Johanna elfáradt és jobb lett volna valaki mást odaküldeni a heteshez. De nem, ő ment oda most is és a labdát a kapusba lőtte. A következő támadásból ismét hetes lett, most Kajdon Blani állt oda (már amikor megláttam rossz sejtelmeim voltak) és ez is kimaradt (29-27). Ezután Szabó Kitti betörésből be tudott találni és ezzel el is dőlt a meccs (53. perc 30-27). Még majdnem nyolc perc volt hátra de a NEKA ezután már csak egy gólt lőtt (Vámos Míra balszélről), és volt még egy hetes ami ugyancsak kimaradt. Tizenkét hetesből hatot sikerült belőni, mert a két heteslövőből az egyik ma használhatatlan volt. Adja magát a kérdés: nincs egy harmadik heteslövő ilyen helyzetekre…? De igen, Koronczai Petra, őt azonban ma nem nevezték. Szóval kell egy negyedik is…

 

 

 

NEKA—SZKKA: 29-31 (15-17)    szeptember 12.

 

 

 

A NEKA ezt a meccset nyitott védekezéssel kezdte, és ez rögtön sikeresnek bizonyult: a szombathelyi csapatban nagytermetű és nem túl gyors játékosokból több is van, őket ezzel a védekezéssel le lehetett fékezni, az irányító Pődör Bekit meg kilépő faultokkal meg tudták állítani, mert nála meg a NEKA játékosai robusztusabbak. Kajdon Blaniról hamar kiderült hogy ma megint a tőle megszokott – majdnem azt írtam elvárt – szuper formában van, gyors volt, dinamikus, lőtte a gólokat, nagyon jó passzokat adott középre és szélre, megadta a játék tempóját (és később amikor Farkas Johanna is beállt, ketten együtt néha egészen állva hagyták  a Szombathely védekezését). Mlinkó Zsófi volt a zavaró védő, mindjárt az elején háromszor is betalált, a Szombathely már a tizedik percben időt kért (6-4), de ez sem sokat segített. Beállt Koronczai Petra (első meccse volt a szezonban), először hetesekre, de aztán lőtt egy klassz gólt középről majd utána nem sokkal kiállították, mert zavaró védőként hátulról visszahúzta az ellenfél irányítóját…Jobbkettőben Monori Orsi kezdett (támadásban csak), ma a lövései nem sikerültek, a betörésekből meg inkább belemenések lettek, ezért egy idő után elkezdte jobbszélre adni a labdákat, köztük nagyon jókat is, de ennek nem sok értelme volt…….hamar kiderült hogy a jobbszél ezen a meccsen teljesen használhatatlan, bárkit küldtek be oda, egyre-másra puskázta el a helyzeteket (csak az első félidőben hat helyzetet a hétből).

 

A félidő végére átvette a vezetést a Szombathely, de a szünet után ismét nyitott védekezésre jött ki a NEKA, újra Mlinkó Zsófival zavaróban (de most elöl már cserélték). Így újra vissza tudtak jönni a meccsbe, nem ment könnyen, de tíz perc alatt sikerült négyszer is labdát szerezni és ebből indulásgólokat lőni: így lett előbb döntetlen (42. perc 23-23), majd Kajdon Blani átlőtte talpról a falat balkettőben, utána meg betört középen Bandelier mellett és máris kétgólos volt az előny (45. perc 25-23). Ezt az előnyt kellett volna tartani a meccs végéig.

 

Nem volt könnyű: megpróbálták újra bevonni a játékba a jobboldalt, de ebből nem lett semmi.  Kukucska Viki két helyzetet kihagyott, a harmadikat nem vállalta be. Bejött helyette Vajer Blanka, az ő első próbálkozását felkanyarodás után – ez inkább egy átlövés volt középről – védte a kapus. Monori Orsitól láttunk egy nem túl jól helyezett lövést, aztán meg egy első osztályú gólpasszt faultból jobbszélre, ebből végre Vajer betalált (55. perc 28-26). A Szombathely is újított: az utolsó tizenvalahány percre pályára küldte egyik ifijátékosát, aki meglepően jó cserének bizonyult. [1]

 

A NEKA védekezése kezdett fellazulni, ennek biztos jeleként Agbaba már felállt fal ellen is gólt tudott lőni, majd egy eladott labda után indításból is (56. perc 28-28). Mayer Szabina szintén nagyon könnyen talált be a hatosról, és utána nem sokkal egy kiállítást+hetest is kiharcolt (58. perc 29-30). Elöl a hazai csapattól már csak baloldalon lehetett kapura veszélyes akciókat várni, de ott Kajdon Blani és Johanna  nagyon elfáradtak a végére, Blani még el is cserélte magát, így az utolsó másfél percre kettős emberhátrányba került a NEKA. Az első szombathelyi támadást 4-a-6 ellen sikerült kivédekezni (Gercsó Nóri védte Wald Kíra lövését szélről), de aztán elöl még a kapust lehozva is eggyel kevesebb játékossal kellett volna valamit összehozni, és ez már nem sikerült.

 

Ezen a meccsen majdnem ötvenöt percig a NEKÁ-nak állt a zászló, ha nem fáradnak el, nyernek. Hátul a nyitott védekezés, elöl a sokmozgásos támadások kivették az erőt a kulcsjátékosokból. És persze az is, hogy a jobboldal ma teljesen használhatatlan volt. A második félidőben Woth Viki állt be jobbkettőbe*, lőtt egy gólt rögtön, de aztán húsz percen át csak labdákat adott középre és balkettőbe, önálló akcióval nem is próbálkozott. Ha Viki nem ilyen szerény és megindul néha előre, betalálhatott volna még egyszer-kétszer, kiharcolhatott volna heteseket és akkor lehet hogy megvan a meccs.

 

*ő az első harminc percben csak védekezett

 

 

[1] Ő volt Pődör Blanka, az irányító Pődör Beki tizenhét éves húga, aki már az előző bajnoki évben is fent volt néha jobbkettőben, és mindig nagyon szerényen és visszafogottan passzolgatott, amikor erre lehetőséget kapott. De most rá sem lehetett ismerni, amint bejött megindult előre mint a rakéta, egyszer bedöntötte a védőket olyan lendülettel támadta őket, de ezen kívül lőtt két gólt is két perc alatt, amikor az nagyon kellett. Ilyen gyors játékos belső poszton az utolsó negyedórában egy már fáradó ellenféllel szemben igazi kincs, és most Pődör Blanka becserélése abszolút bevált.

RnD Creative Commons License 2020.09.15 -1 3 157

Ha az edző beküldi negyedórára akkor nyilvánvalóan képesnek tartja arra hogy a meccshez hozzá tudjon tenni. És az nem megy úgy h labdát nem is kap.

 

Egyébként Nati messze nem újonc, játszott már két szezont az NBI-ben, egy éve az Érdben teljesen jól megoldotta a posztot.

Előzmény: Fkc13133 (151)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.12 0 0 154

Közben nézem, a Móvár elég jól szerepel eddig, a Loki után az MTK-t is elkapták.

Igazság80 Creative Commons License 2020.09.12 -2 3 153

A kis Schatzl amúgy tavaly kábé pont ugyanazt a szintet hozta le mint a kolléga, csak ő még most is alig 20, a kolléga meg már kiforrott teljes képességű játékos...

Előzmény: Fkc13133 (152)
ducikenyér Creative Commons License 2020.09.11 -5 1 150

Kazai=középszer

Schatzl=tehetséges játékos

 

Ennyi.

Előzmény: Fkc13133 (148)
RnD Creative Commons License 2020.09.11 -2 4 149

Olyan szempontból nem hogy mennyi labdát kapnak szélen. Nati egyet sem kapott negyedóra alatt, azért az szerintem nem jó.

Előzmény: Fkc13133 (148)
jamaica2 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 147

Karsten + google fordító

 

"Egy hete a békéscsabai elóre nkse csapat elleni edzőmeccsen elütöttem a jobb könyökömet, ha ez elkészült, elmentem az orvoshoz, hogy elvégezzem a megfelelő vizsgálatokat. Végül elmondták, hogy van egy kis sérülésem a csonton és az ínszalagon, ezért ezt az immobilizátort 3 vagy 4 hétig kell használnom, plusz kineziológia. Most Balatonbogláron vagyok, a csapattal másképp csinálom a kineziológiai foglalkozásokat és edzéseket, de azért edzek, hogy ne veszítsem el mindazt, amit eddig csináltam. Jól vagyok, mindenekelőtt jó hangulatban !! "

Előzmény: RnD (145)
RnD Creative Commons License 2020.09.11 -2 4 146

Alba FKC – Dunaújváros: 23-21 (10-12)

 

Mindkét csapatban vannak ígéretes fiatalok, és ezen a mérkőzésen többen bizonyíthattak is. Persze csak azok, akiket az edzők pályára küldtek. Vágó Attiláról már tudjuk hogy ilyen szempontból ’óvatos duhaj’, az első bajnokin nála a fiatalok leginkább a kispadon üldögéltek. Ha Bulath Anita nem sérül meg, Román Dorina a Fehérvár ellen aligha kapott volna majdnem félóra játékidőt (a Szombathely ellen szinte csak hetesekre küldték be). Sziráki Bogi továbbra is a padon ült, Nati fent volt úgy negyedóráig de ezalatt rá sem nagyon néztek a többiek (ami azért is feltűnő, mert Kazai Anita balszélen teljesen be van vonva a játékba, de Nati valamiért nincs…) A jobbszélen Mihály Petra csak a negyvenedik percben állt be, és ezt rögtön meghálálta, mert három gólt lőtt, nem is túl jó helyzetekből (3/3). Előtte Horváth Gréta ugyanitt 0/2-ig jutott... (Petra több meccset is kihagyott sérülés miatt és ma játszott először, de ez a pályán kicsit sem látszott.)

 

A Fehérvár csapata viszont két fiatalnak köszönheti a győzelmet, mondhatnánk, és ez nem is lenne túlzás.

 

Úgy kezdődött hogy Utasi Linda beállt negyedórával a meccs vége előtt, szinte hidegen a kispadról, de ez legkevésbé sem zavarta. Mindjárt lőtt egy szuper átlövésgólt középről, aztán adott egy nagyon ügyes asszisztot faultból a hatosról - két újvárosi játékos mellett - jobbra Bardi Fruzsinak, a beállónak, aki leforgott a védőjéről és betalált.  Majd egy majdnem egészpályás gólt lőtt az akkor még éppen üres újvárosi kapuba, nagyjából az utolsó pillanatban amikor ezt még  lehetett (a Fehérvár tv kommentátora fel is kiáltott hogy ’nem kell rálőni…’ de nem lett igaza…..). És ha ez még nem lenne elég, nem sokkal később balkettőből szinte helyből felugorva még egy klassz átlövésgólt is láttunk tőle. Így sikerült fordítani alig kilenc perc alatt 15-16-ról 21-18-ra, Utasi Linda három góljával és egy gólpasszával.... Ezt követően Afentáler Sára is betalált felkanyarodás után átlövésből és ezzel meg is lett a meccs (57. perc 22-18). És ezt a 7-2-es sorozatot a Fehérvár nagyrészt két fiatal játékosnak köszönhette.

 

Utasi Linda igazán összetéveszthetlen az NBI-ben, most múlt húszéves és tud mindenfélét: átlövéseket, betörésekből gólt, asszisztokat, egészpályás passzokat, indításokat és indulásokat - viszont soha nem lehet tudni hogy most éppen mit vesz elő ezek közül. Ilyen szempontból kiszámíthatatlan, nehéz rá előre készülni. De persze ez ’lazaság’ is, mindent könnyedén, teljesen spontánul valósít meg a pályán, ennyiben még junior játékos ő, de ha így folytatja sokra viheti (Mondjuk a 2000-es korosztályunk olyan szuper h a junior válogatottba sosem került be, csak legutóbb egy felkészülési tornán, de így is valószínűleg ő lenne Kácsor Gréta helyett a balátlövőnk decemberben a vb-n, ha Grétát felvinnénk a felnőttekhez.)

RnD Creative Commons License 2020.09.10 -3 4 145

Azért Karsten is jobb mintha senki nincs. Kapura veszélyesebb lenne mint néhányan a tegnapi meccsen a Lokiban.

 

Minimum két játékos kellene még Debrecenbe, az egyik valamelyik belső posztra, a másik balszélre. Csak aztán nehogy kazah, macedón, ukrán etc. légiósok jöjjenek, mint most Érdre....:S

 

 

Előzmény: Süni2 (144)
Süni2 Creative Commons License 2020.09.10 -1 0 144

Elnézve Karsten tavalyi teljesítményét, nem hiszem, hogy sokkal előbbre lennének vele. Amúgy nem rövid a kispadjuk, csak Hornyák Dóra nem Bulath.

Előzmény: RnD (143)
RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 4 143

A Debrecen kisebbfajta krízisbe került már most a bajnokság elején. Mi a gyenge szereplés oka....?

 

--rövid kispad, a két lövő + irányító poszton öt játékos van csak (Karsten sérült)

--az öt játékos közül ketten - Hornyák Dodó, Vukajlovic - újak, és az új igazolásokat még nem sikerült beépíteni a csapatba, Vukajlovic - az utóbbi két év egyik legjobb góllövője az NBI-ben - egyelőre árnyéka önmagának

--Vámos Petrának nincs cseréje, Borgyos Pannát valószínűleg nem kellett volna kölcsönadni

--van egy lyukas poszt, a balszél teljesen használhatatlan (kellene egy játékos oda kölcsönbe minél hamarabb)

--a csapat regenerációja két meccs között nem sikerült (legalábbis most nem).

 

Az év elején Kopecz Barbarát is le akarták igazolni Debrecenbe, ez aztán kútba esett, és mit mondjak, jól jönne most ő oda.

RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 4 142

A Kisvárda meccskeretében a 18 játékos közül csak ketten voltak légiósok (Kondásova, junior korú szlovák kapus és a balszélső Timea Milosevic). Három éve meg szinte csak légiósok voltak Kisvárdán...

 

A Kisvárda 9 mezőnyjátékossal játszotta le a mérkőzést, és öt perccel a meccs vége előtt először Bouti Fruzsit majd Siska Pálmát kellett hosszasan ápolni. Mivel kiállítások nem voltak, ezért utána három saját támadást ki kellett hagyniuk. De amilyen kevés idő volt hátra és amilyen hosszú ideig mehettek ezek a támadások, valószínű volt hogy ők már nem jöhetnek vissza. Így aztán az utolsó öt percre pont három játékosa maradt a hazai csapatnak a három belső posztra (Mihálffy--Szabó Nina--Karnik Szabina), több nem. De azért ki tudtak állni így is.

RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 3 141

'A Kohász kikapott Fehérváron.'

 

Bulath kidőlt, ezzel az Újváros játékerőben 40%-kal gyengébb lett.....cum grano salis. De a következő meccsek nem lesznek könnyűek.

Előzmény: Fradista Utazó (136)
RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 4 140

Kisvárda – DVSC: 21-18 (13-9)

 

A mérkőzést jobban kezdte a Kisvárda, hamar háromgólos előnyt szerzett és ezt aztán sikerült végig megőrizni (3-0 5. perc, 7-3 15. perc). Ezzel el is dőlt a meccs mert a Loki képtelen volt felpörögni a megkívánt szintre, elöl többen is dekoncentráltnak vagy egyszerűen fáradtnak tűntek (mentálisan). Kovács Annát néhány perc után le kellett cserélni, ő nagyon nem volt formában és most Vámos Petra sem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. Hornyák Dóra és Vukajlovic így jóval hamarabb pályára léptek és valamivel jobb játékot láttunk tőlük mint pénteken - Hornyák Dóra legalábbis mind a négy hetesét belőtte -  de mezőnyből ők sem voltak igazából kapura veszélyesek. Balszélen Kelemen Vica egyszer talált be (több lehetősége nem is nagyon volt), az első félidő végén rövid időre becserélt Petrus Mirtill viszont egy percen belül két óriási ziccert is kihagyott (és utána rögtön le is cserélték). Jobbszélen ma Arany Rebi kezdett, szélsőbefutásból lőtt is egy klassz gólt. Bánfai Kíra húsz perc után állt be, rögtön egy góllal kezdte és utána még háromszor betalált, ma sokkal magabiztosabb volt mint a Móvár ellen négy napja (4/6). A debreceni jobbszél (5/7) és a balszél (1/4) eredményessége ezen a meccsen is magáért beszél….

 

A Kisvárda négy kapust nevezett a mérkőzésre (Pásztor Betti védett végig, Mátéfi Dalma hetesekre jött be és egyet védett is, a többiek a kispadon ültek), a mezőnyjátékosok közül hárman egy perc játékidőt sem kaptak, egyedül a negyedóra után becserélt Szabó Nina számított friss erőnek (ő az ETO ellen pénteken nem játszott) és lőtt is fontos gólokat a második félidőben. De sokan nem voltak a hazai csapatban sem, ezért egy idő után elkezdték lassítani a játékot, igen hosszú támadásokat vezettek (ebben a két jv is partner volt…) és kapura lövéssel csak a legvégső esetben próbálkoztak. Volt is ebben ráció, mert a Loki védekezése – a támadásokkal ellentétben – végig nagyon jól működött, a kilencesig gyakran kilépő védőkkel és leütköző faultokkal. Így aztán a kapusok teljesítménye döntött végül. Az első félidőben Csiky több lövést is védett, szünet után meg Giegerich-nek még annyira sem lehetett gólt lőni, a Kisvárdának ez tizennyolc perc alatt csak négyszer sikerült (13-9>17-14 a 48. percben). Ekkor Siska Pálma helyett bejött balkettőbe Szabó Nina és megtörte a jeget, két perc alatt lőtt két gólt (50. perc 19-15) és ezzel visszaadta Kisvárda önbizalmát elöl. A kapuban meg Pásztor Betti parádésan védett a második félidőben (48.5%-kal az egész meccsen), és az utolsó tizenöt percben szinte teljesen lehúzta a rolót, ehhez jöttek még a fáradó Loki játékosok technikai hibái a végjátékban, így a mérkőzés már öt perccel a vége előtt eldőlt.

 

A Kisvárda győzelme teljesen megérdemelt, a Debrecen egyszer sem állt győzelemre, döntetlenre sem (és még mínusz egyre is csak három-négy percig a második félidő közepén [15-14 40. perc]). A Móvár elleni bajnoki sokat kivett a vendégcsapat játékosaiból, akik a közben eltelt öt nap alatt mentálisan úgy tűnik nem tudtak még regenerálódni.  A Lokinál egyelőre nem sikerült átállni a heti kétmeccses ritmusra, és ennek most ez a vereség lett a következménye.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 139

A Loki Kisvárda elleni meccse hogy? 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.09 -2 0 138

Hiányzik Bulath...

Valami nem klappol náluk valóban.

Egyébként vicces, tavaly volt egy jó őszük, és már a fél fórum Vili bácsi fanná avanzsált. :)

Előzmény: Taliga007 (135)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.09 0 0 137

Érdnél meg két játékos (Walfisch és Szabó) 23 gólt szereztek a 35-ből. Nem gondoltam volna, hogy ennyivel nyernek.

Előzmény: Fradista Utazó (136)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 136

A Kohász kikapott Fehérváron. 

A Fehérvár egészen komolyan adta elő: hat játékos lőtt 3-3 gólt, annál többet senki. 

Előzmény: Fradista Utazó (133)
Taliga007 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 135

Így azért lassan (+ a múltkori Móvár bukta) újra lehet értékelni, h a DVSC hol fog kikötni a középmezőnyben. Az első félidőt nézve egyébként ez egy elég sima meccsnek tűnt, vmi idén nagyon nem működik Vili báéknál.  

Előzmény: Fradista Utazó (134)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 134

A Debrecen pedig kikapott Kisvárdán. 

Előzmény: Fradista Utazó (133)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 133

Az Érd megverte a Boglárt, a vége egészen sima lett. A Vác szintén simán verte az MTK-t. 

codi1993 Creative Commons License 2020.09.09 -2 6 132

Köszi. Egyébként csak engem zavar hogy az M4 szinte csak érdektelen meccseket közvetítenek? Nem a a nezőszámra gondolok elsősorban ha nem a sportértékre. Győr, Fradi, Siófok meccseit nem adnám csak ha egymással játszanak. Mainap is lesz egy Vác-Mtk, Neka-Érd ezeknek van igazán sportértéke és nem az ilyen 10-15-20 gólos különbségűeknek. 

Előzmény: RnD (130)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 131
RnD Creative Commons License 2020.09.08 -1 4 130

Hát én mindig felveszem a Debrecen Tv adását képrögzítővel. És az úgy egész jó, az MKSz oldalnál komfortosabban tudom így visszanézni.

 

A forduló meccse volt amúgy, szerintem. Olvasom a Debrecen Fbook oldalán valamennyi meccset élőben közvetítik majd, ott gondolom megtalálhatók lesznek a jövőben.

Előzmény: codi1993 (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!