Miután nemrég az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentette , hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, és a hallgatói önkormányzat is kifejezte nemtetszését az ügyben, megszólalt az egyetem rektori tanácsadója, Németh Gábor is, írja az ATV.
Tovább a rovatra A cím nem szenzációhajhász vagy botránykeltő, csupán egyszerű leírás: valóban az történik a Nemzeti Színház legújabb előadásában, hogy a férfiak a nők széttárt lábai közül tölcsérrel kinyert vért isznak, persze csak színpadi körülmények között, a szerepük szerint. Mindez azért (is) zavarba ejtő, mert Alföldi Róbert vezetése alatt hasonlóan határokat feszegető jelenetekből már országgyűlési interpelláció született, Jan Fabre Vér vagyok – egy középkori tündérmese című produkcióját viszont körülrajongja a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház.
Molnár Áron kiakadt az SZFE felvételijén, ahol szerinte Orbán Viktorról és a sorkatonaságról kérdezték a diákokat
Szerinte ez tökéletesen mutatja, hogy nem a felvételizők általános műveltségére, olvasottságára, tájékozottságára kíváncsiak, hanem a hűségükre és a lojalitásukra. Szeretlek Magyarország - szmo.hu 2024. május 13.
Kiakadt Molnár Áron, miután a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Orbán Viktorról és a sorkatonaságról kérdezték a jelentkezőket.
a felvételi egyik kérdésében egy Orbán Viktor idézetet kellett felismerni.
Szerinte egy másik feladatban arról kérdezték a jelentkezőket, hogy szükséges-e a sorkatonai szolgálat, illetve hogy döntési helyzetben mit változtatnának az országban.
Ahogy fogalmazott: ez azért is csodálatos kérdés, mert pár kérdéssel ezelőtt egy Orbán-idézetet kellett behúznod helyesen.
A baleset körülményeihez hozzátartozik, hogy Horváth Lajos Ottó az elmúlt napokban több darabba is beugrott, ezért elképzelhető, hogy túl volt terhelve. A két éve bemutatott előadást egyébként viszonylag ritkán játsszák, és úgy tudjuk,
a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes.
A Nemzeti Színház szervezeti és működési szabályzata szerint a vezérigazgató „felelősségi körében gondoskodik a művészeti munka tárgyi, személyi és szervezeti feltételeiről”, és felelősséggel tartozik az egyes munkaterületek felügyeletéért. A Nemzeti Színház azt is közölte, hogy a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A vizsgálatnak ki kell terjednie a felelősség kérdésére, hiszen ilyen súlyos baleset még nem történt a magyar színházi világban, emberélet került veszélybe.
Producernek nézték a Nemzeti Filmintézet szivarozó, dőzsölő vezetőit Cannes-ban HírKlikk | 2022. május 31. 08:41
Glamour a Croisette-en címmel közölt képsorozatot három napja a brit napilap, a The Guardian honlapja. Az ismert utcai fotós, Andy Hall képei azt mutatják be, milyen volt a hangulat a világ legfontosabb mozgóképes versenyén, a hétvégén véget ért 75. cannes-i fesztiválon.
A képgaléria egyik felvételén, sorban lefelé a tizediken a lap szerint az amerikai Columbia Pictures producerei élvezik némi szivarozás és harsány nevetés közben a többi között osztrigából álló lakomájukat, de a képen valójában magyar állami alkalmazottakat lehet látni, mégpedig balról jobbra Bereczki Csabát, a Nemzeti Filmintézet (NFI) nemzetközi igazgatóját, amint éppen szivarozik és nevet valamin, mellette Pál Ákost, a NFI vezérigazgatóját, mellette Pesti Ákost, az NFI produkciós igazgatóját, vele szemben pedig Ráduly Györgyöt, a NFI Filmarchívum igazgatóját – szúrta ki a Népszava.
Ukrajna budapesti nagykövete, Ljubov Nepop nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben Vidnyánszky Attila, A Nemzeti Színház igazgatójának korábbi nyilatkozatára reagál.
Véleményem szerint éppen Vidnyánszky álláspontja katasztrofális és hibás.
Valósággal sokkol, amikor valaki a kultúrát még mindig megpróbálja a politikán kívül helyezni, amivel valójában lehetővé teszi Oroszország számára, hogy tisztára mossa a szennyesét, elfeledtesse az ukránok ezreinek megerőszakolását és meggyilkolását a „nagy orosz kultúra” által.
A nagy lopsibolsi megmondóemberek eltűntek egy láthatatlan karlendítésre.
Semmi vita, semmi hazudozás, semmi fotófeltöltés, pedig egyáltalán nincs vége az ügynek. Épp most kellene erősíteni a szegény diákokat, és erre mi történik? Minden lopsibolsi otthagyja a topikot.
És még mondja valaki, hogy ezek nem vezényszóra dolgoznak.
Öntudatos, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben – hangsúlyozta a Hír TV Bayer show című műsorában Vidnyánszky Attila,
es a Vidnyanszky fele Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget mit csinalnak...
Ez már-már pedofília! Botrány van! Mocsok! Vizsgálatot ellenük! – vannak, aki így írtak a Nemzeti Színház új bemutatója után. Az igazgató, Vidnyánszky Attila szerint a darab rendben van. A színészek nem beszélnek.
Egy kisfiú például egy disznójelmezes szereplő hímtagját érinti, egy másik gyerek pedig egy meredező férfiasságú szamáron lovagol. A továbbiakban a világhálóról idézünk bíráló hozzászólásokat, kipontozva a durvább szavakat.
„A művészet megcsúfolásával, egy iszonyú pimasz koncepcióval, gyalázattal találtam magam szemben. És ezt lehet Szt. Johannával manapság csinálni? Nem értem a rendező perverz elképzeléseit, a kosztümök jó ízlést meghaladó és engem nagyon felháborító merészségét és gusztustalanságát, és persze a már-már pedofilnek mondható jeleneteket!” – így az egyik fórumozó. De nem álltak meg itt: van, aki vizsgálatot követel.
„Csöcs és (szamár) f..z. A Nemzeti Színházban! Interpellációt akarok! Botrány van!”
„Álló f..ú szamáron kisfiú? Mi ez a mocsok! Azonnal vizsgálatot ellenük!”, illetve „Most akkor hogy is van ez? Szamár álló p.ccsel, a nyakában gyerekkel a felszentelt házban? Még szerencse, hogy vége a fertőnek.”
Semmit nem tudsz rólam te szerencsétlen. Csak a gazdid mantráját nyomod, mindenkire ráfogsz valamit, amivel azt hiszed, hogy le tudod járatni. A bizonyítékot magad szolgáltatod arra, amit írtam :-))
Már beégtél a rezsicsökivel is, és nem tudsz többet, csak ezt.
Befogad néhány színművészetis előadást a Katonaszerző: hvg.hu
Ezzel is támogatják az SZFE-t.
Free SZFE Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti. Friss cikkek a témában
„A kialakult helyzetre való tekintettel a Katona József Színház két Ódry Színpadon futó előadást is befogad, ezzel is támogatva a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóit. Mindkét produkciót a 2021-ben végző Pelsőczy Réka – Rába Roland osztály növendékei adják elő” –olvasható a színház honlapján.
Szeptember 16-án Tony Kushner azonos című műve alapján, az Angyalok Amerikában című előadást láthatják a nézők a Kamrában, amelyet Ördög Tamás állított színpadra. Szeptember 24-én pedig Veszelovszki Janka egyszemélyes produkciója, Az én szobám debütál a Sufniban. Az utóbbi rendezője: Pécz Roland.
" Átgázolnak mindenen, hogy a politikai győzelmüket megtartsák."
Érdekes. 2006-ban beszoptad az áfa-csökkentést és a bohócra szavaztál. No meg tudjuk, hogy a költségvetési hiányt is eltitkolták törvényellenesen, de neked az sem számított. Most meg hirtelen milyen érzékeny lettél....
Te azt hiszed, hogy majd a lopsibolsik is 10 %-nal emelik a fizetésedet évente?
Koltai Róbert: „Vidnyánszky szétveri a szakmát azzal a hatalommal, amit megszerzett” A színészt felháborítja, ami egykori iskolájával, a Színművészeti Egyetemmel történik, szerinte ugyanis a színháznak nagyon messze kéne lennie a politikától. Szeretlek Magyarország - szmo.hu 2020. szeptember 07.
hirdetés
Koltai Róbert az RTL Híradónak nyilatkozva mondta el, mit gondol a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyéről és Vidnyánszky Attiláról.
Azt mondta, egykori színművészetis diákként fel van háborodva, amiért visszamenőleg megkérdezőjelezik a tanárokat. Szerinte a hallgatók teljesen jogosan lázadtak fel az ellen, hogy "ilyen statáriális hirtelenséggel lerohanták az egyetemet mindenféle hazug ürügyekkel".
2010-ben még jelentős mennyiséget termeltek, valóban mára csak pöszörögnek.
Köszönet a rezsicsökinek.
És ennyi online oktatás elég volt.
Itt hiába kötsz bele bármibe, csak jelzem, hogy 2010-ben a történelmi győzelem (akkor még én is bizakodó voltam) után nem véletlenül csalódtam a fityiszben. Pont ez a szitu miatt józanodtam ki. Átgázolnak mindenen, hogy a politikai győzelmüket megtartsák.
A törvény alkotás során szakértőként vontak be minket, majd tojtak minden szakértői javaslatunkra, hiába jeleztük, hogy ez a kitermelés halálát hozza. Két év alatt megfeleződött a kitermelés. Nem lett költve a kutakra, a rétegserkentésekre és a karbantartásokra. Nem volt miből.
Megnéztem a SZFE és a parlament közti távolságot. Ez olyan 3200 m.
A retekklub giradójában volt olyan, hogy alig tudták átadni állóhelyzetből a petíciót, olyan távol álltak egymástól. Ez azt jelenti, hogy összetoboroztak olyan 3000 tüntikézőt...ha.....ha nem úgy volt, hogy a Rákóczi uti sorban állók nem álltak be még egyszer a parlament előtti sorba.