Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2024.11.24 0 0 240

VIDNYANSZKY kulturhaja!

Menstruációs vért isznak a férfiak a nők lábai közül a Nemzeti Színházban  Sümegi Noémi követés 2024.11.24. 13:34

Kövesse az Indexet Facebookon is!

Követem! További Kultúr cikkek

Tovább a rovatra A cím nem szenzációhajhász vagy botránykeltő, csupán egyszerű leírás: valóban az történik a Nemzeti Színház legújabb előadásában, hogy a férfiak a nők széttárt lábai közül tölcsérrel kinyert vért isznak, persze csak színpadi körülmények között, a szerepük szerint. Mindez azért (is) zavarba ejtő, mert Alföldi Róbert vezetése alatt hasonlóan határokat feszegető jelenetekből már országgyűlési interpelláció született, Jan Fabre Vér vagyok – egy középkori tündérmese című produkcióját viszont körülrajongja a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház.

questt Creative Commons License 2024.05.13 0 1 239

Molnár Áron kiakadt az SZFE felvételijén, ahol szerinte Orbán Viktorról és a sorkatonaságról kérdezték a diákokat

Szerinte ez tökéletesen mutatja, hogy nem a felvételizők általános műveltségére, olvasottságára, tájékozottságára kíváncsiak, hanem a hűségükre és a lojalitásukra. Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2024. május 13.

Kiakadt Molnár Áron, miután a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Orbán Viktorról és a sorkatonaságról kérdezték a jelentkezőket.

A színész az Instagram-oldalán közzétett videóban azt mondta, hogy

a felvételi egyik kérdésében egy Orbán Viktor idézetet kellett felismerni.

Szerinte egy másik feladatban arról kérdezték a jelentkezőket, hogy szükséges-e a sorkatonai szolgálat, illetve hogy döntési helyzetben mit változtatnának az országban.

Ahogy fogalmazott: ez azért is csodálatos kérdés, mert pár kérdéssel ezelőtt egy Orbán-idézetet kellett behúznod helyesen.

pici mici a pók Creative Commons License 2023.12.20 0 0 238

2023/11/13/lemondott

nem tartott sokáig olyan POKORNYS lemondás volt ez is...

Vidnyánszky Attila visszavonta a lemondását a Nemzeti Színház éléről

Előzmény: systematic lines (237)
systematic lines Creative Commons License 2023.11.13 0 0 237

Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház éléről

https://444.hu/2023/11/13/lemondott-vidnyanszky-attila-a-nemzeti-szinhaz-elerol

Előzmény: pici mici a pók (236)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.11.12 0 0 236

Ilyen súlyos baleset még nem történt a magyar színházi életben  

S. N. követés

2023.11.11. 18:06

A baleset körülményeihez hozzátartozik, hogy Horváth Lajos Ottó az elmúlt napokban több darabba is beugrott, ezért elképzelhető, hogy túl volt terhelve. A két éve bemutatott előadást egyébként viszonylag ritkán játsszák, és úgy tudjuk,

a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes.

A Nemzeti Színház szervezeti és működési szabályzata szerint a vezérigazgató „felelősségi körében gondoskodik a művészeti munka tárgyi, személyi és szervezeti feltételeiről”, és felelősséggel tartozik az egyes munkaterületek felügyeletéért. A Nemzeti Színház azt is közölte, hogy a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A vizsgálatnak ki kell terjednie a felelősség kérdésére, hiszen ilyen súlyos baleset még nem történt a magyar színházi világban, emberélet került veszélybe.

NoNickNo Creative Commons License 2022.05.31 0 0 235

Producernek nézték a Nemzeti Filmintézet szivarozó, dőzsölő vezetőit Cannes-ban HírKlikk | 2022. május 31. 08:41

Glamour a Croisette-en címmel közölt képsorozatot három napja a brit napilap, a The Guardian honlapja. Az ismert utcai fotós, Andy Hall képei  azt mutatják be, milyen volt a hangulat a világ legfontosabb mozgóképes versenyén, a hétvégén véget ért 75. cannes-i fesztiválon.

A képgaléria egyik felvételén, sorban lefelé a tizediken a lap szerint az amerikai Columbia Pictures producerei élvezik némi szivarozás és harsány nevetés közben a többi között osztrigából álló lakomájukat, de a képen valójában magyar állami alkalmazottakat lehet látni, mégpedig balról jobbra Bereczki Csabát, a Nemzeti Filmintézet (NFI) nemzetközi igazgatóját, amint éppen szivarozik és nevet valamin, mellette Pál Ákost, a NFI vezérigazgatóját, mellette Pesti Ákost, az NFI produkciós igazgatóját, vele szemben pedig Ráduly Györgyöt, a NFI Filmarchívum igazgatóját – szúrta ki a Népszava.

csórhatpuszta Creative Commons License 2022.05.26 0 0 234

2022. május. 26. 12:50 Itthon

Ljubov Nepop: Vidnyánszky Attila álláspontja katasztrofális és hibás

40 politika

Ukrajna budapesti nagykövete, Ljubov Nepop nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben Vidnyánszky Attila, A Nemzeti Színház igazgatójának korábbi nyilatkozatára reagál.

Mély megdöbbenéssel olvastam Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nyilatkozatát, amely szerint a Margitszigeti Szabadtéri Színpad Valentina Lisitsa koncertjének lemondását „katasztrofálisnak és hibás történetnek tartja”, és amelyben ezzel kapcsolatban „az orosz kultúra értékeiről és az orosz művészek nagyságáról” beszél.

Véleményem szerint éppen Vidnyánszky álláspontja katasztrofális és hibás.

Valósággal sokkol, amikor valaki a kultúrát még mindig megpróbálja a politikán kívül helyezni, amivel valójában lehetővé teszi Oroszország számára, hogy tisztára mossa a szennyesét, elfeledtesse az ukránok ezreinek megerőszakolását és meggyilkolását a „nagy orosz kultúra” által.

Jaka46 Creative Commons License 2021.05.06 0 0 233
Marischkám Creative Commons License 2021.05.02 0 0 232
shang5 Creative Commons License 2020.10.07 0 0 231

A klubrádióban vmf. éjféli határidőről értekeztek (Bolgár mű.).

A határidő talán arról szól, hogy tiltakozni v. tanulni akarnak a klf. művész palánták.

Előzmény: nagyanyo5:0 (230)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2020.10.07 -1 0 230

A ripacsképző piaccá változott!!!!! Árulnak benne:(((((

netuddkivogymuk Creative Commons License 2020.09.16 0 1 229

Nagy a sunnyogás a loppsibolsi poopagandisták részéről. 

Mire fel ez a nagy hallgatás? 
PÁRTUTASÍTÁS!!!

Előzmény: netuddkivogymuk (228)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2020.09.15 0 1 228

Mi történt itt? 

A nagy lopsibolsi megmondóemberek eltűntek egy láthatatlan karlendítésre.

Semmi vita, semmi hazudozás, semmi fotófeltöltés, pedig egyáltalán nincs vége az ügynek. Épp most kellene erősíteni a szegény diákokat, és erre mi történik? 
Minden lopsibolsi otthagyja a topikot. 

És még mondja valaki, hogy ezek nem vezényszóra dolgoznak. 

Előzmény: netuddkivogymuk (227)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2020.09.14 -2 0 227

Lejárt az egy hetes moratórium, Mi van az SZFE-n? 

Megnyílt, van oktatás, avagy buliznak tovább a forradalmárok? 

Break Break béka Creative Commons License 2020.09.14 0 0 226

Öntudatos, egyenes gerincű embereket kell képeznünk, akik büszkék arra, hogy ezt a népet, ezeket az embereket szolgálhatják vidéken és itt Budapesten is. Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget ebben – hangsúlyozta a Hír TV Bayer show című műsorában Vidnyánszky Attila,

es a Vidnyanszky fele Büszkék a kultúrára, kultúrájukra, és érzik a felelősséget mit csinalnak...

• http://www.borsonline.hu/celeb/alfoldi-nyomaba-lepett-vidnyanszky/
  •  
  • Ez már-már pedofília! Botrány van! Mocsok! Vizsgálatot ellenük!vannak, aki így írtak a Nemzeti Színház új bemutatója után. Az igazgató, Vidnyánszky Attila szerint a darab rendben van. A színészek nem beszélnek.
  •  
  • Egy kisfiú például egy disznójelmezes szereplő hímtagját érinti, egy másik gyerek pedig egy meredező férfiasságú szamáron lovagol. A továbbiakban a világhálóról idézünk bíráló hozzászólásokat, kipontozva a durvább szavakat.
  • „A művészet megcsúfolásával, egy iszonyú pimasz koncepcióval, gyalázattal találtam magam szemben. És ezt lehet Szt. Johannával manapság csinálni? Nem értem a rendező perverz elképzeléseit, a kosztümök jó ízlést meghaladó és engem nagyon felháborító merészségét és gusztustalanságát, és persze a már-már pedofilnek mondható jeleneteket!” – így az egyik fórumozó. De nem álltak meg itt: van, aki vizsgálatot követel.
  • „Csöcs és (szamár) f..z. A Nemzeti Színházban! Interpellációt akarok! Botrány van!”
  • „Álló f..ú szamáron kisfiú? Mi ez a mocsok! Azonnal vizsgálatot ellenük!”, illetve „Most akkor hogy is van ez? Szamár álló p.ccsel, a nyakában gyerekkel a felszentelt házban? Még szerencse, hogy vége a fertőnek.”
netuddkivogymuk Creative Commons License 2020.09.12 -1 0 225

Kezd érdekletenségbe fulladni ez a topik. 

Lehet új témát feldobni az orbánozáshoz.

Apropó. Holnap mi lesz? Kinyit az egyetem? 

Gázos_Gaz Creative Commons License 2020.09.11 0 0 224

Nagy tévedésben vagy.

19/2010 NFM rendelet volt az első rezsicsöki, ami ezzel a felajánlási rendelettel indult. 

Előzmény: Törölt nick (216)
Gázos_Gaz Creative Commons License 2020.09.11 0 1 223

Semmit nem tudsz rólam te szerencsétlen. Csak a gazdid mantráját nyomod, mindenkire ráfogsz valamit, amivel azt hiszed, hogy le tudod járatni. A bizonyítékot magad szolgáltatod arra, amit írtam :-))

Már beégtél a rezsicsökivel is, és nem tudsz többet, csak ezt.

Vajon ki is a buta? 

Hihihi

Előzmény: netuddkivogymuk (218)
Or Kán Creative Commons License 2020.09.11 -1 0 222
Előzmény: nováltás (221)
nováltás Creative Commons License 2020.09.11 0 1 221

2020. szeptember. 11. 14:46 2020. szeptember. 11. 14:50 Kult

Befogad néhány színművészetis előadást a Katonaszerző: hvg.hu

Ezzel is támogatják az SZFE-t.

Free SZFE Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti. Friss cikkek a témában

„A kialakult helyzetre való tekintettel a Katona József Színház két Ódry Színpadon futó előadást is befogad, ezzel is támogatva a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóit. Mindkét produkciót a 2021-ben végző Pelsőczy Réka – Rába Roland osztály növendékei adják elő” – olvasható a színház honlapján.

Szeptember 16-án Tony Kushner azonos című műve alapján, az Angyalok Amerikában című előadást láthatják a nézők a Kamrában, amelyet Ördög Tamás állított színpadra. Szeptember 24-én pedig Veszelovszki Janka egyszemélyes produkciója, Az én szobám debütál a Sufniban. Az utóbbi rendezője: Pécz Roland.

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.08 0 0 220

rolleres még nem létezett 2006-ban és V betősnek kell lennie, hogy savazhasson.

Traubi Creative Commons License 2020.09.08 0 0 219

Gyurcsány.

netuddkivogymuk Creative Commons License 2020.09.08 -1 1 218

" Átgázolnak mindenen, hogy a politikai győzelmüket megtartsák."

Érdekes. 2006-ban beszoptad az áfa-csökkentést és a bohócra szavaztál. No meg tudjuk, hogy a költségvetési hiányt is eltitkolták törvényellenesen, de neked az sem számított. Most meg hirtelen milyen érzékeny lettél....

Te azt hiszed, hogy majd a lopsibolsik is 10 %-nal emelik a fizetésedet évente? 

Nagyon buta lehetsz. 

Előzmény: Gázos_Gaz (212)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2020.09.08 0 0 217

Nem sokkal, mert 8-10 ezer főről szólnak a becslések, amik mindig túlzóak.

Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2020.09.08 -7 0 216

Gázos_Gaz 

Nem értesz Te semmit, és összevisszabeszélsz. A téma nem idevaló, de mivel idenyögted, ezért felvilágosítalak: 

A rezsicsökit 2011-ben vezették be.

2013-ban.

Ezt csak azért írom ilyen szerényen, mert épp te világosítasz engem.

Előzmény: Gázos_Gaz (197)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 215

Mert a közönség 1 darabig tűrte......

NoNickNo Creative Commons License 2020.09.07 0 0 214

Koltai Róbert: „Vidnyánszky szétveri a szakmát azzal a hatalommal, amit megszerzett” A színészt felháborítja, ami egykori iskolájával, a Színművészeti Egyetemmel történik, szerinte ugyanis a színháznak nagyon messze kéne lennie a politikától. Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 07.

hirdetés

Koltai Róbert az RTL Híradónak nyilatkozva mondta el, mit gondol a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyéről és Vidnyánszky Attiláról.

Azt mondta, egykori színművészetis diákként fel van háborodva, amiért visszamenőleg megkérdezőjelezik a tanárokat. Szerinte a hallgatók teljesen jogosan lázadtak fel az ellen, hogy "ilyen statáriális hirtelenséggel lerohanták az egyetemet mindenféle hazug ürügyekkel".

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.07 0 0 213

többszöröse volt ennek, mert a lánc kb 5 egyetemet érintett és ugy jutott el a Parlamenthez.

Előzmény: netuddkivogymuk (211)
Gázos_Gaz Creative Commons License 2020.09.07 0 0 212

Off

2010-ben még jelentős mennyiséget termeltek, valóban mára csak pöszörögnek.

Köszönet a rezsicsökinek. 

És ennyi online oktatás elég volt. 

Itt hiába kötsz bele bármibe, csak jelzem, hogy 2010-ben a történelmi győzelem (akkor még én is bizakodó voltam) után nem véletlenül csalódtam a fityiszben. Pont ez a szitu miatt józanodtam ki. Átgázolnak mindenen, hogy a politikai győzelmüket megtartsák. 

A törvény alkotás során szakértőként vontak be minket, majd tojtak minden szakértői javaslatunkra, hiába jeleztük, hogy ez a kitermelés halálát hozza. Két év alatt megfeleződött a kitermelés. Nem lett költve a kutakra, a rétegserkentésekre és a karbantartásokra. Nem volt miből.

On

Előzmény: netuddkivogymuk (209)
netuddkivogymuk Creative Commons License 2020.09.07 -2 0 211

Megnéztem a SZFE és a parlament közti távolságot. Ez olyan 3200 m. 

A retekklub giradójában volt olyan, hogy alig tudták átadni állóhelyzetből a petíciót, olyan távol álltak egymástól. Ez azt jelenti, hogy összetoboroztak olyan 3000 tüntikézőt...ha.....ha nem úgy volt, hogy a Rákóczi uti sorban állók nem álltak be még egyszer a parlament előtti sorba. 

Mennyien voltak a becslések szerint? 

Előzmény: netuddkivogymuk (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!