Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.10 0 0 435

mivel biológiailag kizárt, hogy ffi nélkül nő gyereket szüljön, ezért el kell vetni azt a feltevést, hogy itt egy tényleges születésről van szó.

mivel a szentlélek egy eszme, egy tudatállapot, a tökéletes szellem, ezért arra kéne gyanakodni, hogy itt nem fizikai dolgokról, hanem spirituális születésről van szó, és nem úgy, hogy két emberből lesz egy, hanem hogy egy ember tökéletesedik, válik istenné a szentlélek, vagyis a tökéletes szellem "szabályainak" meg értése és integrálása által. még azt sem tartom kizártnak, hogy Jézus valójában Mária, az "anya", egy nő, aki fogékony volt a szentlélek tökéletességére, és az ő útmutatásai alapján vált tökéletes emberi lénnyé. Jézus már egy további szimbólum, ami Mária egyfajta tönkretételével, "keresztrefeszítésével" jött létre, amikor a tökéletes férfit, és tökéletes nőt, amit Mária megvalósított egy személyben, isten kettéválasztotta, hogy férfi részének lealázásával az nőnek, gyengének mutatkozzon a tömegek előtt. amiből aztán feltámasztotta. az okok nem világosak, bár azt állítják, hogy mások bűneinek enyhítése miatt történt ez Mária-Jézussal.  hogy ez miképp lehetséges, nem tudom. persze lenne rá ötletem.

én sem fogom fel teljesen ezt a komplex szimbólumhalmazt, de nagyon valószínű, hogy a tényleges történelmi személy helyett ezen az úton kéne elindulni. 

Előzmény: Istenkeres (-)
Meglenoromán Creative Commons License 2021.05.10 -1 0 434

Téged nem is hívnak Klausnak.

Előzmény: Istenkeres (430)
Meglenoromán Creative Commons License 2021.05.10 -1 0 433

Ő elég hülye a Bibliához. Meg máshoz.

Előzmény: picikepi (432)
picikepi Creative Commons License 2021.05.10 -1 0 432

"Először is: Ezeket pedig az ősi időkben úgy hívták: a három királyok.

CSAK HOGY A BIBLIÁBAN nem ÍGY HÍVJÁK ŐKET....

Előzmény: ErkölcsTan (431)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.10 0 0 431

Mi ebben a fura neked, hiszen erre is van asztrológia válasz is. Nem volt valóságos személy így az apukája sem az, sőt az anyukája sem, sőt a születési helye sem.:

"Először is: a születés teljesen csillagászati. A keleti csillag a Szíriusz, ami a legfényesebb éjszakai csillag, és december 24-én egy állásban van az Orion-öv másik három csillagával. Ezeket pedig az ősi időkben úgy hívták: a három királyok.

Ez a három, plusz a Sziriusz egy helyre mutatnak: a december 25-i napfelkelte helyére. Ezért követte a "három király" a keleti csillagot, hogy megtalálja a napfelkeltét. A Nap születésének helyét. Szűz Mária a Szűz csillagképe. A Virgo a latinban szüzet jelent. A Szűz csillagképet a "Kenyér Háza"-ként is említik, jelképe pedig egy szűz, aki kezében egy kéve búzát tart. A kenyér háza és a búza augusztust és szeptembert, az aratás idejét jelöli. Betlehem lefordítva annyit jelent: a kenyér háza. Tehát Betlehem a csillagképre utal, nem pedig egy földi helyre. Még egy nagyon érdekes dolog történik december 25-én, a téli napforduló idején.A nyári napfordulótól a téliig a napok egyre rövidebbek és hidegebbek.Az északi félgömbről nézve a Nap dél felé halad, egyre kisebbnek és gyengébbnek látszik. A napok rövidülése és a gabona elfogyása az elmúlást, a halált szimbolizálta. A Nap halálát." 

forrás

Előzmény: Istenkeres (-)
Istenkeres Creative Commons License 2021.05.10 0 0 430

A tegnapi nappal megváltozott a készülőben levő 4 kötetes tanulmányom címe:

Klaus L. Matefi: A betlehemi csillag és a Schemhamphoras titkai, avagy az emberi színjáték isteni forgatókönyve

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.21 0 0 429

Vajh miért???

MiciMackó apukája jelleg miatt.

Előzmény: Gand_Alf (428)
Gand_Alf Creative Commons License 2020.09.20 0 0 428

Két hónapja kifingott ez a topic.

Melyik hszólás tartalmazza Jézus édesapját?

Én a Mentalistára tippelek. 

Méghozzá azért, mert az IMDb-n 8,1-es értékelést kapott és 2015-ben lezárták nagy bánatomra.

https://www.imdb.com/title/tt1196946/

Istenkeres Creative Commons License 2020.07.21 0 0 427

A sok hibás teória közül az egyik...

Előzmény: creation of believers (426)
creation of believers Creative Commons License 2020.07.21 -1 0 426
Előzmény: Istenkeres (422)
kitadimanta Creative Commons License 2020.07.21 0 0 425

"Ha az ember reálisan gondolkodik, akkor az ilyen jellegű mesés "visszajövetelek" helyett egy valóságos szereplő jövőben megvalósuló fellépését kell feltételezni,"

Ez lehet egy reális magyarázat, hiszen egy olyan társadalmi szituációban mint amilyen Galileában kialakult nem volt nehéz megjósolni, hogy akár egy emberöltőn belül is színre léphet egy karizmatikus vezető aki újra fellép a zsidók ellen.

"Ez a valamilyen mód természetesen csak az ősi asztrológiára utalhat."

Ebben különbözik a véleményünk, noha elfogadom, hogy az utólag megírt történet már az asztrológia alapján került lejegyzésre, megfeleltetve a szereplőket az effajta kívánalmaknak, egyezéseknek.

"Szerintem a kezdeti hús-vér személy folytonossága valójában meg kell szakadjon."

Ebben közös nevezőn vagyunk.

Előzmény: Istenkeres (424)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.21 0 0 424

Mint tudjuk, a síita iszlám a beharangozott Messiásuknak, a 12. Imam-nak, azaz Imam Mahdi-nak visszajövetelére vár éppúgy, mint a kereszténység Jézus visszajövetelére. Ezt a személyt "rejtőzködő Imam-ként" tartják nyilván, aki az i.sz. IX. század második felében született, majd eltűnt az emberek szeme elől.

Ha az ember reálisan gondolkodik, akkor az ilyen jellegű mesés "visszajövetelek" helyett egy valóságos szereplő jövőben megvalósuló fellépését kell feltételezni, aki valamilyen módon kapcsolatba hozható az eredeti vizsgált személy körül kialakult mítosszal. Ez a valamilyen mód természetesen csak az ősi asztrológiára utalhat. Szerintem a kezdeti hús-vér személy folytonossága valójában meg kell szakadjon.

Előzmény: kitadimanta (423)
kitadimanta Creative Commons License 2020.07.20 0 0 423

"Én személy szerint nem hiszek a "visszatérés"-ben, azaz a reinkarnációban."

Én nem kapcsoltam így össze a feltámadást és a visszatérést, hogy abból reinkarnáció legyen... Mert, ugye, ahhoz, hogy visszatérjen valaki, először föl kell támadnia, utána fölmenni a mennybe. Csak ezután tért volna vissza Jézus. Igenám, de ennek nincs köze a reinkarnációhoz, hiszen Jézus saját maga tért volna vissza (ha beváltotta volna ígéretét) s nem egy másik lény, aki az Ő inkarnációja. (A hindu vallásban találunk az inkarnációra példákat, ahol mindig megváltozik a személy)

Természetesen az is igaz, hogy a reinkarnációval megváltoznak a konstellációk, nem ugyan az a személy "születik le", mint aki elhunyt, így ez nem lehet Jézus föltámadásának/visszatérésének magyarázata.

Az ősi legendákban egyébként is "csak" föltámadás szerepel, azaz olyan visszatérés, ahol a folytonosság (a személy folytonossága) nem szakad meg.

Ezért tartom új vonásnak a mennyből történő visszatérést ...

Előzmény: Istenkeres (420)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.20 0 0 422

Egy kis matekozás kell következzen...

Korábbi bejegyzésem:

1, Jézus megkeresztelését ( i.sz. 22.07.02.) követően (2,13), azaz i.sz. 23-ban, amikor kiűzte a kufárokat és pénzváltókat a jeruzsálemi Templomból;

2, a "csodálatos kenyér- és halszaporitással" (6,4) kapcsolatosan, azaz i.sz. 24-ben;

3, Jézus elfogatásával (11,55-57) és megölésével (19,14-16) összefüggésben, azaz i.sz. 25.04.01-én.

-Szóval, Jézust Keresztelő János i.sz. 22.07.02-én megkeresztelte a Jordán folyónál. Ebből az kell következzen, hogy i.sz. 22. évből még volt hátra 5 hónap és 29 nap. 

-I.sz. 23. év elvileg 12 hónapból állt és ugyanez a helyzet az i.sz. 24. évvel is, tehát i.sz. 24. december végéig eltelt Jézus megkeresztelése óta 29 hónap és 29 nap.

- Jézus kereszthalála i.sz. 25. április elsején valósult meg, azaz i.sz. 24. december 31-ét követöen 3 hónappal és 1 nappal.

Bízom benne, hogy az összeadással meg fogsz valahogy tudni bírkózni...:

29 hónap és 29 nap + 3 hónap és 1 nap =  ?????????????? 

Sok sikert a feladathoz!

Előzmény: creation of believers (421)
creation of believers Creative Commons License 2020.07.20 0 0 421

Ez pontosan három és fél.

Előzmény: Istenkeres (411)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.20 0 0 420

"Ebben talán a visszatérés lehet új mozzanat, a többi Ószövetségben is jelen lévő misztérium."

Én személy szerint nem hiszek a "visszatérés"-ben, azaz a reinkarnációban. Maguk a buddhista beavatottak is az ősi asztrológiai ismeretekre bazírozva hirdetik ezt, pedig tudniuk kellene, hogy nem létezik két azonos csillagzat, helyesebben radix. Amennyiben elfogadja bárki, hogy a születési csillagzat az mérvadó, abban az esetben tisztában kellene legyen azzal, hogy minden ember egyszeri és megismételhetetlen. Ez a helyzet természetesen Jézusnál is. Mivel az élő test az emberi lélek hordozója, ezért halálunkat követően megszűnik egzisztálni.

Előzmény: kitadimanta (419)
kitadimanta Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 419

"én meg merem kockáztatni azt a feltételezést, hogy a Jézus feltámadásával kapcsolatos legenda személyre szabott ötlete tőle származik:"

Ebben igazat adok, de ettől még a feltámadás ősi rituálé. Az egy más kérdés, hogy Jézusnál is megjelenik, karöltve az ószövetségi emberáldozattal, + visszatéréssel ötvözve. Ebben talán a visszatérés lehet új mozzanat, a többi Ószövetségben is jelen lévő misztérium. Mindezek összefésülése és egy személyre szabása valóban Pál "érdeme". (Nem mondanám érdemnek, mert pont ellentétes Jézus személyiségével és szellemiségével is, de tény, az ő neve (Pálé) fémjelzi ezt a Jézus-történet változatot, ami végülis pechünkre a mai hamis kereszténység alapjául szolgál. 

Előzmény: Istenkeres (413)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 418

Arra lettem figyelmes, hogy a bejegyzéseimben megadott források linkjei sok esetben nem működnek, ezért ajánlom az alábbi lehetőséget azoknak, akik ezt hiányolják. ITT megtekinthetőek az ebben a topicban történt bejegyzéseim egy helyre begyűjtve, és működő linkekkel.

Istenkeres Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 417

Ugyan kérem....................

Előzmény: polária (416)
polária Creative Commons License 2020.07.20 -2 0 416

A szentirat S U G A L M A Z O T T vagyis nem Pál irta sem Máté és Lukács hanem FONTOSA SZINTJÉN isten alkotta meg ! Miközben a szószerinti olvasatában van bőven legenda locsifecsi füllentés és kamu IS .

Előzmény: Istenkeres (413)
polária Creative Commons License 2020.07.20 -2 0 415

Jézus a jelen korszak emberisége JELKÉPE. Hogyan lehet egy jelképnek apukája ? :)) Ugyan kérem....................

Paleokrites Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 414

Biztos ott voltak Ellen G. White médium és az adventista társaság és ellenőrizte azt a hiteltelen firkálmányból a jézusi időket, hisz ha i. e. 7-ben született, akkor kérdés Bemerítő Jani mikor jött a világra?

Előzmény: creation of believers (410)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 413

Hórusz, Krisna, Dionüszosz, Attis, Mithrász, etc. is "feltámadtak" harmadnapra... Ennek ellenére, mivel Pál fektette le tudtommal elsőként írásba az elgondolásait, amivel a Pál-féle kereszténységet megalapozta, és nála találunk utalást is a kínhalált szenvedett Jézus "végidőkre" beharangozott visszajövetelére, ezért én meg merem kockáztatni azt a feltételezést, hogy a Jézus feltámadásával kapcsolatos legenda személyre szabott ötlete tőle származik:

"Amint az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része, úgy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokak bűnét elvegye. Másodszor nem a bűn miatt jelenik meg, hanem azok üdvözítéséért, akik rá várnak."  (A zsidókhoz írt levél 9,27-28)

Előzmény: kitadimanta (412)
kitadimanta Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 412

"A harmadnapi feltámadás ötlete valószínű, hogy Páltól származik"

Régi misztérium ez, az Ószöv is ír róla:

Hós 6:2. "Megelevenít minket két nap mulva, a harmadik napon feltámaszt minket, hogy éljünk az ő színe előtt."

Előzmény: Istenkeres (407)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 411

János az evangéliumában három Peszách ünnepről tesz említést, nevezetesen:

1, Jézus megkeresztelését ( i.sz. 22.07.02.) követően (2,13), azaz i.sz. 23-ban, amikor kiűzte a kufárokat és pénzváltókat a jeruzsálemi Templomból;

2, a "csodálatos kenyér- és halszaporitással" (6,4) kapcsolatosan, azaz i.sz. 24-ben;

3, Jézus elfogatásával (11,55-57) és megölésével (19,14-16) összefüggésben, azaz i.sz. 25.04.01-én.

Előzmény: creation of believers (410)
creation of believers Creative Commons License 2020.07.19 0 1 410

A Keresztelő János általi megkeresztelése és a kereszthalála között nem telt el három év, hanem két év és 9 hónap.

3 és fél.

Előzmény: Istenkeres (400)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2020.07.19 -2 0 409
Előzmény: Istenkeres (408)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 408

Számos izgalmas dolgot igyekeztem a legjobb tudásom szerint feltárni a kissé terjedelmesre sikeredett tanulmányomban, amit érdemes olvasgatnod.

Előzmény: Ződteja (406)
Istenkeres Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 407

A harmadnapi feltámadás ötlete valószínű, hogy Páltól származik (A zsidókhoz írt levél 9,27-28), amit aztán mások (többek között Máté is) is átvettek tőle Jézus kínhalála után. Ennek az lehetett az értelme és célja, hogy a végidőkre, azaz napjainkra beharangozott ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiását, Immánuelt "Jézus második eljövetele" gyanánt várják a keresztény tömegek.

Csakhogy némi eltérés van Jézus és Immánuel személye között, ugyanis, amíg Jézus a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek együttállásakor (kozmikus kígyó) látta meg a napvilágot, a zoroasztrizmus Jóistenének, Ormuzd-nak (Agathodémonnak, Gábriel arkangyalnak, etc.) az inkarnációjaként, addig Immánuel viszont a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek által létrehozott legnegatívabb szellemi hatásúnak tekintett kereszt égisze alatt született, a zoroasztrizmus rossz szellemének, Ahrimán-nak (Kakodémon-nak, Lucifernek, Mihály arkangyalnak, etc.) megtestesüléseként 1999.08.11-én. A két személy közé még véletlenségből se lehet egyenlőségjelet tenni, ennek ellenére mégis mind a ketten JHVH megtestesülésének tekinthető. A különbség tehát kizárólagosan a dualista szemlélet ismeretében érthető csak meg.

Előzmény: Istenkeres (405)
Ződteja Creative Commons License 2020.07.19 -1 0 406

Köszi, ez nagyon alapos, sose hallottam még erről. 

Előzmény: Istenkeres (400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!