Megosztanád, hogy most mit hogy csinálsz? Lehet, kapok egy 5 kg-os Lindegas-os palackot, de azt sem tudom, cserélik-e még, vagy már csak bérelni lehet palackot tőlük.
A tapaszatlataimat szívesen megosztom veletek. Miután meguntam a CO2 maffia lenyúlást, kiépítettem egy ár-érték hatékony háztartási szódavíz előállító mini-ökoszisztémát. Ennek része egy 5kg-os palack, egy asztali szódagép, 3 szabvány 420g-os patron. Minden hatékonysági fokozó tanácsot szívesen fogadok, mert a mostani konyhai technikák a CO2 1/3-t elpazarolják...
Egy munkatársam most vett 30ért sima sodastream-et, ahhoz képest nem vészes, főleg ha még jön rá kedvezmény. Néha keresgetek én is gépet, de újak 180e körül kezdődnek, használt meg nem nagyon van, ha van is az is drágán lelakva. Amin ennél aggódom:
- a szelepek: lezárnak-e rendesen és töltés közben nincs-e nagy szivárgás - csinál-e rendes erős szódát vagy rázogatni kell és többször rátölteni
Elegem lett a szódás ballon cipelésből, és szeretném a régi alu. 2l-es auto szifon palackjaimat újra szolgálatba állítani. A terv az hogy a co2 feltöltést Soda Stream palackokról ezzel a nyomás csökkentővel: https://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&products_id=2330 történne 6 bár-ig. Ha valakinek van bármilyen tapasztalata, tanácsa szívesen fogadom.
Ma én is hasonlóan jártam egy palackcserénél, szerintem valami piszok ment a fúvókába.
A tünet: Nem olyan erősen nyomja bele a gázt és gomb elengedése után még 2-3 másodpercig befúj gyengén. A készült szóda is gyengébb. Megpróbálom kitisztítani majd.
Szia, ami még sokat számít hogy jó hideg legyen a víz, ezért én mindig behűtöm a következőt. Mikor kifogy a bubis, akkor a bekészítettbe nyomok gázt, az üreset pedig megtöltöm vízzel és megy vissza a hűtőbe.
A "csaphideg" vízben -ami nyáron nem igazán hideg- kevésbé oldódik a széndioxid és gyengébb lesz.
Másik tipp: ha rányomsz, meg kell várni, amíg "kifúj" (=sziszegő hang), akkor elég jó a nyomás. Ez általában rövid idő (1-2 mp), de ha fogyóban van a palack, elkezd egyre több idő lenni, a buborék hang is gyengül. Sokáig jó, viszonylag hirtelen romlik le (utolsó 4-5 adag). Akkor fogyott ki a CO2, amikor bugyog (egyre gyengébben), de sziszegő hang már nincs.
Szevasztok! Vettem egy sodastream készüléket, kb- fél éve. Ez idő alatt jó ha kétszer sikerült jó bubis vizet csinálnom!
Néha alig jön a géz, néha jobban, de ideját sem tudom mikor ittam egy jó szódát. Lehet, hogy egy szar gépet vettem, vagy van valmi trükk amivel jó szódát tudok készíteni. Nem hármat-sokszor hatot nyolcat is nyomok bele, de nem és nem! Azért most, hogy a palackokat utaztatni kell ez azért jobbnak tünt. Várom a segítséget! Köszönöm.
Van vintage sodastream gépünk amihez anno még 250ml és 330 ml üveg flakonok voltak. Az eredeti gázpalackját már nem találom, de anno lett csináltatva adapter egy akkoriban itthon kapható 210g úgynevezett nagypatronhoz. Ebből van 4 db. Sajnos jelenleg már nem találtam ilyet. Viszont akinek van nagy palackja az tudná tölteni ezeket. Én nő létemre nem merek meg nem is akarok evvel foglalkozni. Szívesen odaadnám valakinek aki lát benne fantáziát. (2-3 diabetikus csokit szívesen elfogadott cserébe!☺️)
van egy szódagépem ami németországba készült, vszínüleg Kínában. Eddig jó volt a 425 g töltetű patronnal, de az utóbbi időben valamit rosszul csinálok, v. valami elállítódott, de a palack mellett elmegy a Co2. Vettem egy Sodastream - et, de ezt sajnálnám kidobni. Felajánlom, ha valaki eljön érte Pécsre. SMS-t várok: 70/2868083, és majd jelentkezem.
Szerintem nézd meg mennyi a tara súlya. Nekem 10kg-os palacknál van 2-3kg különbség üresen, de 5 kilósnál ez már durva. Esetleg más fajta palack? Alu nem acél? Előfordult már hogy szivárgott a szelep. Van hegesztő aki mérleggel jár cserélni :)