Keresés

Részletes keresés

szamtanmertanfizika Creative Commons License 2020.08.04 0 0 62

Hitlernek sikerült!

Előzmény: Czippelales (33)
Ollie a Rehm2 Creative Commons License 2020.07.18 0 1 61

Ájrópúnó , emléket állít a példaképeinek......

 

Marx-Lenin , ki lesz a következő gyilkos ?

Break Break béka Creative Commons License 2020.07.18 0 0 60

"A németek belügye." - Ha valahol Hitler szobrot állítanak az nem belügy.

 

Kinek a kormanyzasa alatt allitottak?

 

 

 

Szálasi-emlékmű Matyóföldön - A kerámiaporból öntött nyilas

 

  • A 17 ezres Mezőkövesden a megkérdezett lakosok rendre vállukat vonogatják - ha egyáltalán hallottak róla -, de a város honlapján is hiába kerestünk hírt az első Szálasi-emlékmű felavatásáról. A várost vezető fideszes Fekete Zoltán pedig hallgat; többször is kerestük hivatalában, ám titkárságán mindig azt felelték: "a polgármester úr tárgyal". A helyi szocialisták vezetője - a városi közgyűlés kilenc fideszes, két szocialista és egy jobbikos képviselővel dolgozik -, a történelemtanár Nyeste László hosszas cikkeiben követelt azonnali eltávolítást, illetve közös tiltakozást, egyelőre hiába. "A néma cinkosság éppúgy felháborít, mint az, hogy egy háborús bűnös szobrot kapott a városban. Ez provokáció, amitől el kell határolódni. A kormánypárti többségből ezt senki se tette meg. Szóvá is tettem testületi ülésen, ott kiderült: nem értenek egyet az emlékművel, mégis hallgatnak."
  • A második világháború és a szélsőjobboldal nem véletlenül idéz rossz emlékeket egyesekben Mezőkövesden: a városközpontban lévő általános iskola udvarán és annak környékén gyűjtötték össze a városból és környékéről a zsidó származású lakosokat 1944-ben, akiket innen szállítottak először a miskolci gyűjtőtáborba, majd Auschwitzba; a budapesti Holokauszt Emlékközpont adatai szerint mintegy 700 főt, akik közül 129-en tértek vissza.

Kopjafák Szálasi jegyében

 

 

Előzmény: NOMomentum (54)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2020.07.18 0 0 59

És Tanai állíttatja föl

Előzmény: Ollie a Rehm2 (58)
Ollie a Rehm2 Creative Commons License 2020.07.18 0 0 58

Kibújt a szög a zsákból, az alkesz stróman Juncker trierben Marx szobrot avatott, most egy másik tömeggyilkos kapott szobrot.

Marx-Lenin-Hitler következik ?

Törölt nick Creative Commons License 2020.07.14 -1 0 57

"A németek belügye." - Ha valahol Hitler szobrot állítanak az nem belügy.

 

 

Es egesz pontosan nemet területen hol akartak Hitler szobrot fölallitani?

 

En ugyanis ilyenröl nem tudok (de en sem tudok mindent ugye, tehat?)

 

Arrol viszont en tudok, hogy az AfD ( a Gauland tarsulat) Bundesgeschäftsstellejen belül van egy Hitler-Büste :-)

 

(Hogy ez a Hitler-Büste ott van az AfD-nel, az reszemre akkor derült ki, amikor valakit az AfD a soraibol ki akart zarni, mert valamikor egy tiltott szervezetnek a tagja volt es ezt elhallgatta. Egy takarizo abban a helysegben takarizott ahol az AfD parttagoknak az aktai voltak, no ebben a teremben van ez az ominozus Hitler-Büste is, es az aktabol az erintettnek az anno parttagfelveteli kerelme kiesett, es valahogy a kepen lathato Hitler-Büste ala került, ebben a parttagfelveteli kerelmeben kapcsolatosan volt, hogy  allitolag abban  nem emlitette meg a korabbi itt-ott tiltott szervezetetben  levö tagsagat.)

 

welt de >

 

... wurde von einem Putzmann in der AfD-Bundesgeschäftsstelle entdeckt.

„Ich wischte gerade Staub im Saal, wo die Akten der AfD-Mitglieder aufbewahrt werden, die nicht links sind. Und da fand ich dann einen Aufnahmeantrag mitten auf dem Altar unter der Hitler-Büste“, erzählt die Reinigungskraft. (kep a welt de cikkeböl) >

 

 

Akárhogy is igyekeznek sokan kimagyarázni de a tány attól mág tány marad: a szovjet típusú totalitárius rendszer emberek milliói haláláért felelős.

 

Ezzel  ^  egyet ertek en is, de ha Te ezt a Thrier-Marx-szoborral hozod kapcsolatban, akkor par infot adnek Neked a Thrier-Marx-szoborral kapcsolatban:

 

Marx Thrier-ben született, jo darabig ott is elt, es az vitathatatlan hogy a 19. szazdban  (az 1800-es evek ugye) nem Marx volt az egyedüli -de az egyik legjelentösebb!- tarsadalomkritikus, kapitalizmuskritikus, ezt kar vitatni.

 

Ezen kivül a szülövarosi -Thrier-  tevekenysegehez is szorosan kapcsolodik Marxnak a negy fö munka/szellemi alkotas területe: filozofia, ujsagiras, tarsadalomtudomany es gazdasag, ezek közeppontjaban Das Kapital es a Kommunistische Manifest all,  igy Marx ötleteinek, eszmefuttatasainak  (Marx maga ugye az eszmefuttatasait nem nevezte egy ideologianak, hanem törtenetfilozofianak) a 19. szazadi hatasait erdemes közelebröl is megnezni, elsö etapkent a nemet nyelvü  munkasmozgalomra, majd ennek globalis szinten valo  eszleleseit, amikor Marx meghalt akkor nem hagyott hatra egy lezart-zart  tanitast, felfogast, es ettöl az idöponttol erdemen megnezni azt hogy a marxi ötletek-eszmefuttatasok hogyan lettek megmunkalva es hasznalva, explicit gondolok itt az orosz szocdemesekre, az orosz kommunistakra, majd az orosz mensevik-es különös tekintettel az orosz bolsevikokra, egesz pontosan Leninre majd Stalinra.

Hogy Marxnak az 1883-as evi halalat követöen ki mindenki mi mindent csinalt a marxi ötletekböl, a törtenetfilozofiajabol, az nem Marxnak a hibaja.


Tehat  az hogy több komminista-es szocialista rezsim instrumentalizalta Marxot kesöbb, a halala utan, az nem Marxnak a hibaja.

 

Hiba volt Marxtol a 19. szazadi kapitalizmuskritika? Nem.

 

Hiba avagy elitelendö-e Marxnak a 19. szazadi tarsadalomkritikaja? Nem.

 

Ismert az hogy a Leninizmus az allitolagos Marxizmust ..hm.. tovabb fejlesztette?

Vagy ismert-e az hogy a Leninizmust Stalin ...hm… tovabb fejlesztette ex has?

 


Ja, mindkettö köztudott, tehat amit en is osztok Veled az egy dolog, de a masodik resznel amit Te irtal egyes dolgokat nem szabad elfelejteni, es a gyermeket nem szabad a lavor viz kiöntesevel együtt kiboritani szerintem.

(Es nem, nem vagyok Marxista :-) sem Leninista, sem Stalinista sem  kommunista de meg naci  sem :-)

 

Előzmény: NOMomentum (54)
Törölt nick Creative Commons License 2020.07.14 -1 0 56

Ez a harc lesz a végső..........az agymosottak most Lenint éltetik.

Előtte jó volt nekik Hitler, és Honecker is. Most meg a Mürkül Mutti.

No comment.

 

 

Baszod, a MLPD (es az elödpartja) az nem az NDK területen szervezödött joval meg a Nemet Egyesüles elött, hanem a volt NSZK területen, tehat  az NDK-s Honeckert ide behozni az süketeles Töled.

(Es ha mar irrelevansan az NDK, akkor nagyon az NDK területen elöknek nemigen tetszet a Potsdam meg  mar a Jalta meg a Teharen megbeszelesen Churchill-Roosevelt/Truman-Stalin altal felosztott befolyasi zonak, mely alapjan a Hitleri Nemetorszag aztan -maga Berlin is- több befolyasi es ellenörzesi -es megszallasi zonara lett osztva, aminek eredmenyekent aztan az NSZK ...hm... kikialtotta magat, majd ezutan az NDK is, es ezek utan ezrevel menekültek az NDK-s területröl a nyugati nemet területre addig is amig a Fal nem lett megepitve, a Fal megepiteset kövezöen is nagyon sokan menekültek, meg ugy is hogy egeszen szinte az utolso pillanatig eleslövesre parancs volt kiadva az NDK-hatarvedöknek, es ennek ellenere rengetegen szöktek, meg alagutakat astak. A SED-uralom alatt az NDK tele volt politikai perekkel, politikai foglyokkal egeszen szinte az NDK-megszüneseig is, ez tizezreket-szazezreket erintett, szoval mit süketesz Te itt?)

 

Es micsoda  nagyon santito analogia Töled az, hogy azoknak akik  a mai  MLPD-re szavaznak -es  szövetsegi szintü valasztasok soran maximum kb Bund/szövetseg szinten a MLPD csak kb 30 000 szavazatot kapott- hogy akkor ezeket  a kb 30 ezer valasztot Te egyenlöve teszed a majd 60 millio nemet valasztoval, akikre Te allitod hogy azoknak  jo volt Hitler?

A MLPD-re valasztok egy total marginalis kisebbseg, a szamuk miatt emlitesre sem melto, hiszen a vagy 60 millio nemet valasztasra jogosulthoz kepest mekkora aranyu a vagy csak kb 30 ezer MLPD? Akkora csak mint egy legyszar a nagy kirakatüvegen.

 

(Egyebkent a 33-as valasztast megelözöen az NSDAP csak valami 20%-ot kapott, az 1933. ev eleji hatalommegragadast követöen kiirt valasztasok utan sem szerzett Hitler -meg a Reichstag felgyujtasaval sem-  többseget, Hitlernek koaliciot kellet a kormanyzashoz csinalnia a 33-as elsö valasztasok eredmenyei alapjan, tehat mit visionalsz Te itt be?)

 

Es akkor Merkel: mar jo par eve a CDU/CSU (Merkel es ma Söder, korabban Seehofer)  nem tud önalloan kormanyozni mert nem jut 50%-k föle a szövetsegi szintü valasztasoknal, a legutobbinal meg jamaica- koalicio alakitasaval is honapokig is kiserletezett Merkel, de  ugye a liberalisok az utolso pillanatban kiugrottak, akkor ment a SDU/CSU megint az un nagykoalicioba bele az SPD-vel, tehat ha Merkelezel akkor Neked SPD-ezni is kell!

 

Az SPD-t is lehet szidni, föleg mert amikor a 2015-ös menekültvalsag volt, amikor Magyarorszagon is vegigvonult a sok menekült, akkor az osztrakoknal egy szocdemes kancellar volt, akivel Merkel egyeztetett aztan (meg Orbannal is).

 

Tahat egyedül csak kizarolag Merkelt szidni (Te itt Mürkül-ezel ugye, tehat a kontextusod a 2015-ös menekültvalsag ideje), az emlitettek mellett mar azert is döreseg, mert a Dublin-1/2 az egy EU-szabaly, es a Dublin-1/2- alapjan volt az szabalyozva, hogy egy menekültnek abban az orszagban kell a menekült kerelmet beadni, mely EU-orszagban legelöször a labat EU-területre letette, ez meg hosszu evekig  emiatt szinte csak a spanyolokat, az olaszokat, es a görögöket erintette, Magyarorszaghoz  2015-ig el se jutottak sosem  ennyire tömeges meretben menekültek -es hullamszerüen- mint ami 2015-ben volt, tehat mi alapjan Mürkülezel te itt?  (Relevans tenyekre alapozva biztos nem.)

 

PS.: egyebkent a MLPD-nek valoban nagyon ...hm... erdekes politikai programja van, nem hiaba figyeli a nemet belsö elharitas (Verfassungsschutz).

 

Ah ja, es a magyar hataron a keritesepitest jonak tartom, mindig is jonak tartottam (ami viszont a zart területen folyt es most meg lett szüntetve, azt viszont nem tartottam jonak), ezt irom mielött meg itt Te a vagdalkozasodban nekem is nekemesnel.

Előzmény: Ollie a Rehm2 (50)
Ollie a Rehm2 Creative Commons License 2020.07.06 0 0 55

 

Hazatért Lenin......

NOMomentum Creative Commons License 2020.07.06 0 0 54

"A németek belügye." - Ha valahol Hitler szobrot állítanak az nem belügy. Akárhogy is igyekeznek sokan kimagyarázni de a tány attól mág tány marad: a szovjet típusú totalitárius rendszer emberek milliói haláláért felelős.

Előzmény: Jaka46 (52)
bigfame Creative Commons License 2020.07.05 0 1 53

na mi van, a gerinces jobbikosok beleszarnak a moslékjukba ?

Előzmény: Jaka46 (52)
Jaka46 Creative Commons License 2020.07.05 0 1 52

A németek belügye.

Előzmény: XerxészPolluxdeLuxembourg (-)
Ollie a Rehm2 Creative Commons License 2020.07.05 0 0 51

Trier, Gelsenkirchen , Stuttgart ez a német jövő.

Berlinről már nincs mit mondani.

:-)))))))

Ollie a Rehm2 Creative Commons License 2020.07.04 0 1 50

Ez a harc lesz a végső..........az agymosottak most Lenint éltetik.

Előtte jó volt nekik Hitler, és Honecker is. Most meg a Mürkül Mutti.

No comment.

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.11 0 0 48

Anno még örültünk amikor egy Sztálin, Lenin szobor ledőlt.

Előzmény: XerxészPolluxdeLuxembourg (-)

 

 

Na ja, akkor Te is olyan vagy aki bemenne magan területre, a magan területen levö epületbe, aztan minden iroasztalrol lesöpörned az esetleg ott levö Marx vagy Lenin-Büstet, aztan megtiltanad a topiknyitonak

 

mint analogia itt a szobor felallitas szabalyszerü-es jogszerüesege ellenere! - hogy a sajat negyfala között a sajat nagykoru es önkent rendelkezesre allo zoknijat megbassza ha eppen olyanja van.

 

PS.: es meg Ti pampogtok arrol hogy mi a demokracia ...,  mindeközben meg a jogallam müködesere meg tesztek ezek szerint magasrol.

Előzmény: -kozi- (22)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.11 0 0 47


https://www.origo.hu/nagyvilag/20200308-felallitjak-leninszobrat.html

 

A Németországi Marxista-Leninista pártnak kb. kétezer tagja van, de sikerült elérniük, hogy egy netes árverésen Csehországból megvásárolt, 1930-ban a SZU-ban öntöttvasból készített, két és fél méter magas Lenin-szoborral örvendeztessék meg a Ruhr-vidék szívében fekvő, 260 ezres lakosságú Gelsenkirchen népét. Március 14-én leplezték le.

 

A német titkosszolgálatok már évtizedek óta megfigyelik a pártot, de a szoborállítás nem az ő hatáskörük. A szobor ugyan eltakar egy műemléképületet, de a német műemlékvédő hatóságok szerint ez sem baj.

 

 

 

 

Az origo tarsasag nem az indexböl valt ki? Ha igen, akkor jol is tettek, mert  ilyen  ^ tartalmakkal csak egettek volna az index-ujsagiro kollektivajat.

 

PS.: ah, szoval lelepleztek? A pinceben? :-) Es ezt mar marcius 14-en allitolag megtettek?

 

Es ki a szent szart izgat az hogy valaki -egy jogi szemely mint ebben az esetben az MLPD- a sajat tulajdonban levö  epületenek a pincejeben mit csinal, mind addig amig a pinceben tett  allitolagos cselekedet nem büncselekmeny? >

 

PPS.: A szobor ugyanis meg az allitolagos marcius 14-i leleplezest követöen is (es tudtommal meg ma is)  az MLPD sajat tulajdonu ingatlananak a pincejeben volt! -es van meg ma is >

 

https://www.dw.com/de/glosse-wie-lenin-dem-coronavirus-zum-opfer-fiel/a-53202597  21.04.2020
Denn wegen Corona steht zum 150. Geburtstag kein Lenin-Denkmal in Gelsenkirchen.

 

 

 

"A szobor ugyan eltakar egy műemléképületet, de a német műemlékvédő hatóságok szerint ez sem baj."

 

Eltakar? :-) Meg a pinceben levö helyseg is nagyobb! amiben  most a szobor van mint az egesz epület aminek a pincejenek egy helysegeben a szobor most van.

 

Baszod  az Oberverwaltungsgericht Münster az nem a müemlekvedö hatosag, az egy birosag, es Gelsenkirchen meg az emlitett müemlekvedelmi hatosag az nem  mondta azt hogy nem baj, hanem pont az ellenkezö allaspponton volt, azt mondta hogy bizony baj, de  birosagi uton a kereset a legmagasabb fokon is el lett utasitva, espedig az elöbb emlitetett Oberverwaltungsgericht Münster-töl. >

 

 

10.03.2010. >

Das Aufstellen einer mehr als zwei Meter hohen Lenin-Statue auf einem privaten Grundstück in Gelsenkirchen beeinträchtigt nicht das Erscheinungsbild eines Baudenkmals, das auf demselben Grundstück steht. Dies hat das Oberverwaltungsgericht Münster mit Beschluss vom Dienstag entschieden und damit die Beschwerde der Stadt Gelsenkirchen gegen einen Beschluss des Verwaltungsgerichts Gelsenkirchen zurückgewiesen.

Das Verwaltungsgericht hatte einen von der Stadt verhängten Baustopp für die Errichtung eines Lenin-Denkmals durch die linksextremistische Partei MLPD aufgehoben.

Die MLPD darf nun vor ihrer Zentrale in Gelsenkirchen eine 2,15 Meter hohe gusseiserne Statue des einstigen Revolutionärs Wladimir Iljitsch Lenin (1870-1924) aufstellen. Der Beschluss des Oberverwaltungsgerichts ist unanfechtbar.

 

Topiknyitasjor a topik  fejleceben Töled > "Merkeléknél Egyre nagyobb a demokrácia."

 

Ja, azt nevezem en magam demokracianak, es föleg egy gyakorlatban is müködö jogallamnak, amiben egy szemely -legyen az magan-vagy jogi szemely!-  a sajat  tulajdonu ingatlananak a területen azt csinal amit akar  mindaddig amig a cselekedete törvenyt nem sert, de hol volt itt a törvenysertesi szandek? Sehol.

 

Az erintett szobor ugyanis az MLPD sajat területen -aminek a bejegyzett es legalis tulajdonosa, -  akarta a szobrot felallitani  > auf einem private Grundstück - , szoval szerintem bizony Gelsenkirchenben -meg Nemetorszagban ma, 2020. juniusaban, bizony demokracia van meg a gyakorlatban is müködö jogallam, hiszen ha Te pl Gelsenkirchenben elnel, a sajat pincedben a zoknidat is megbaszhatnad ha a Te sexualis orientalasod a zoknibaszas lenne, ha ez megfelel a vonatkozo jogszabalyoknak,  hiszen kinek mi köze ahhoz hogy Te a sajat negy falad között mindaddig amig azzal Te törvenyt nem sertesz,  mit csinalsz? Semmi.

Senkinek semmi köze nincs ahhoz, es ez igy van jol.

 

 

 

Előzmény: XerxészPolluxdeLuxembourg (-)
XerxészPolluxdeLuxembourg Creative Commons License 2020.03.20 0 0 46

A legimpozánsabb Hitler-szobrot tudtommal egy néger, Idi Amin Dada emelte anno Kampalában. Hogy mi lett a szobor sorsa, azt nem tudom. Aminét tudom: megmérgezte a Moszad.

Előzmény: Törölt nick (42)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2020.03.20 -1 0 43

Ellenőrizhetetlen adatokkal nem vitatkozom!

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.20 0 0 42

Itt van egy Hitler szobor, nemrég emelték az USA-ban. De ez értékében messze elmarad egy eredeti Szovjet rendszerbeli 1920-as Lenin-szoborhoz képest.

 

Előzmény: szamtanmertanfizika (21)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.20 0 0 41

Fennmaradt valahol Hitler szobor? Egyáltalán emeltek Hitlernek szobrot?

Előzmény: szamtanmertanfizika (21)
gitana19 Creative Commons License 2020.03.19 0 0 40

Végül is német ügynök volt :) 

szamtanmertanfizika Creative Commons License 2020.03.19 -1 0 39

Nosza, bizonyítsd be, hogy naiv vagyok!:-)))

Előzmény: fák, juh, madár2 (37)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2020.03.19 -1 0 38

Ahhoz képest 100+ éve rendszeresen megjelenik!

Előzmény: Czippelales (33)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2020.03.19 0 0 37

Ne játszd már a naivat.

Előzmény: szamtanmertanfizika (35)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2020.03.19 -1 0 36

Te hogy tudod?

 

A Szent István park mikor kapta a nevét?

Előzmény: XerxészPolluxdeLuxembourg (32)
szamtanmertanfizika Creative Commons License 2020.03.19 -1 0 35

Kicsit konkrétabban, ha lehetne!:-)))

Előzmény: fák, juh, madár2 (30)
dave_dömper Creative Commons License 2020.03.19 0 0 34

Akkor ki kéne próbálnod Mucius Scaevola mintájára. Hallottál róla, ugye ?

Czippelales Creative Commons License 2020.03.19 0 0 33

"Elégetnéd???" - A sz@rt  nehezen ég.

Előzmény: szamtanmertanfizika (25)
XerxészPolluxdeLuxembourg Creative Commons License 2020.03.19 0 0 32

Szent István park.

Előzmény: szamtanmertanfizika (28)
XerxészPolluxdeLuxembourg Creative Commons License 2020.03.19 0 0 31

A csodálatos amerikai történelemoktatás eredményei.

Előzmény: fák, juh, madár2 (29)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2020.03.19 0 0 30

Sokszor sokan.

Előzmény: szamtanmertanfizika (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!