Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Jano899 Creative Commons License 2020.03.09 0 0 0

Nem kell szkeptikusnak lenni. A globalizáció világában élünk. Pont erről szól a mai gazdaság, hogy külföldre próbáljuk eladni a termékeinket. Miért ne lehetne külföldről ugyan így bármit rendelni? Ilyen válogató-osztályozó gépeket lehet rendelni a Lengyelektől is de vannak olyan itthoni weboldalak is amik ilyen gépeket árulnak. Persze az ár EURO-ban van megadva + ÁFA. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a hirdetett válogatógép még Magyarországon sincs. Magyarul van meghirdetve de valszeg csak egy irodaból próbálják eladni ahol a gyakorlatban nem megtekinthetőek ezek az osztályozógépek. Most az tök mindegy, hogy burgonya, hagyma, cékla vagy barmilyen más gabonatermék osztályozógépről beszelünk. A legjobb megoldás persze az ha a gép amire szükséged van személyre szabják és nem az, hogy megveszel egy már előre legyártott gépet. 

Ha te mondod meg, hogy mire szeretnéd használni és milyen méreteket kell leválogatnia akkor a legjobb ha valaki elkészíti, legyártja neked. Én nem tudom, hogy idehaza ki gyárt ilyen gépeket de a cég akinél dolgozok Baranyába azok eddig már 7 hasonló gépet berendeltek és 5 Kínából érkezett. Nem mindenre igaz, hogy ami Kínából érkezik az rossz minőségű. Ezeknek a gépeknek már elég átgondolt tervezése van és ezek a vibrációs válogató gépek alapjai elég hasonlóak. Persze mindenkinek mások az igényei és alap adatok változhatnak, de az alap ami már egy kiforott technológia az már elég megbízható.

 

Csak, hogy a tényekre alapozzak és mivel mezőgazdasági gépeket szerelek és ezeket is javítjuk elmondhatom, hogy több a probléma az Európai gépekkel mint a Kínaiakkal. Nálunk a 7-ből 1 gép Lengyel, 1  Német a másik 5 Kínai. Az áruk fele annyi volt mint az európai gépeké és legalabb ugyan olyan megbízahóak mint a Lengyel gépek. Érdemes egyébként angolul keresgélni a neten a "vibrating screen machine" vagy a "vibrating screen facory"-ra mert ezekre egy csomó ilyen gépgyártót találsz. Ne feledd nem egy komplikált gépről van szó. Nem arról van szó, hogy 40 különböző dolog tönkremehet benne mint egy autóban. Ha Kínából rendelsz akkor ha bármi apróság tönkre is menne akkor egyszerűen és olcsón beszerezhető Kínából míg az Európai gyártók abban próbálják fenntartani magukat, hogy az alkatrészekert is horror Euró árakat kérnek el. 

 

none80 Creative Commons License 2020.03.04 -1 1 topiknyitó

Elsősorban a mezőgazdaságban dolgozóknak nyitottam ezt a topikot. Nekünk van egy eleg nagy hagyma, burgonya földünk es válogatógepet, osztályozógépet keresünk. Eleg nehéz a választas mert sok az eladó vacak agyonhasznált gép amik felújításra, javitásra szorulnak de rettentő sokat kérnek érte. Mi elsősorban nem a felújítással akarjuk tölteni az időt de egy új gép már-már a megfizethetetlen kategóriat súrolja.

A szomszéd gazda is ilyen válogatógépet használ és ő kínábol rendelte meg a gépet ami állítása szerint egy hónap alatt meg is érkezett.

 

Ő tőlük rendelte: https://redstarscreening.com/

Azt mondta méretre gyártották neki az igényei szerint és a most kapható gépekkel összehasonlítva nagyon strapabíró. Kicsit szkeptikus vagyok e tekintetben, hogy Kínaból rendeljünk ilyen osztályozógépet de amikor megkerestük őket emailben nagyon jó árat mondtak postaköltséggel együtt. Esetleg van bárki másnak ötlete itt vagy rendelt már tőlük bárki?

 

Idehaza vagy csak nagyon régi, öreg gépeket talaltunk vagy újabb Német gépeket ami egy ilyen egyszerű munkára megfizethetetlen. Kinek mi a tapasztalata?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!