Keresés

Részletes keresés

wekerlei Creative Commons License 2020.03.10 0 1 10

A fövárost is São Tomé-nek hívják.

 

 

 

A helyiek azt mondják, hogy olyan termékeny a talaj és olyan kedvezö az idöjárás, hogy ami leesik, annak gyökere ered és újranö. Valójában ott nem is lehet éhen halni, mert mindelhol és mindíg ér valami gyümölcs, amitöl jól lehet lakni. Ez egy kakaó.

 

 

 

Open Air mosoda.

 

 

Tengerpart.

 

 

Ami elromlik, vagy elsüllyed, azt ott marad, mert nem érdemes ócskavasat hasznosítani.

 

COOP Creative Commons License 2020.03.09 0 0 9

Az EU állampolgárok 15 napnál rövidebb tartózkodás esetén mentesülnek a vízumkötelezettség alól,

Előzmény: wekerlei (7)
COOP Creative Commons License 2020.03.09 0 0 8

ok oltásunk meg van.

Előzmény: wekerlei (7)
wekerlei Creative Commons License 2020.03.09 0 0 7

Ha jól emlékszem sárgaláz meg tifusz - valami trópikus koktél volt.

Mivel én német útlevéllel utaztam, nekem nemm kellett vízum.

Magyarokra vonatkozó dolgokat találsz a külügyminisztérium honlapján.

Előzmény: COOP (5)
COOP Creative Commons License 2020.03.06 0 0 6

és vízumot honnan, hogyan?

Előzmény: wekerlei (4)
COOP Creative Commons License 2020.03.06 0 0 5

Milyen oltás kötelező?

Előzmény: wekerlei (4)
wekerlei Creative Commons License 2020.03.06 0 1 4

São Tomé és Príncipe  a Seychellek után a legisebb afrikai állam. A két szigetböl álló ország északi szomszédja Biokó, déli Annobón. A lakosság 90 %-a a nagyobb São Tomé szigeten él, mely 48 km hosszú és kb. 32 km széles és szilkásabb, mint kisebb szomszédja. A legmagasabb csúcs 2024 meter magas. Az ország fövárosát ugyancsak São Tomé-nek hívják. A kisebb sziget, Principe, kb. 16 hosszú és 6 km széles. A legmagasabb hegy itt 927 meter magas.

 

Mindkét sziget vulkánikus eredetü, bár aktív vulkán ott nincs. A szigetállam egyik nevezetessége a Pico Cão Grande (nagy kutya szirt), amely 663 m magas.

São Tomé déli partja csak 2 km-re van az egyenlítötöl, amely a szomszédos kis Ilhas dos Rolas nevü szigeten megy át. Csónakkal visznek át oda, az út kb. 20 perc. Az egyenlítö helyén a portugálok egy kör alakú kilátóhelyet építettek, mely sajnos az elmúlt években meglehetösen megrongálódott.

 

Jellegzetes São Tomé-re a meleg trópusi klíma. Ott tartózkodásunk allat ritkán láttunk kék eget. A száraz évszakban - júniusban - voltunk ott, de az esös idöszakban is megjelenik általában naponta egy pár órára a nap. Évszakok nemigen vannak, a hömérséklet alig ingadozik. A nap is minden délután 1/2 6 - 6 körül megy le. 

 

A hivatalos nyelv a portugál, de angolul is el lehet boldogulni. Az üzletekben elsösorban portugál termékeket lehet kapni, a tipikus konyha sok finom halételböl áll, sült banánnal. Néhány trópusi oltás kötelezö, malária tablettákat ajánlanék. Leszállás után a repülötéren orvosok ellenörzik az oltásokat.

 

São Tomé-be hetente háromszor relül a TAP Liszabonból. Olcsóbban el lehet jutni oda az angólai Luandából, vagy a zöldfoki szigetekröl. Hetente egyszer az STP Airways is összeköti az országot Portugáliával. Az STP-nek nincs Európában leszállási engedélye, így a portugál Euro-Atlantic-Airways 767-esei repülnek ezen a vonalon. São Tomé és Príncipe között naponta kétszer indul repülö járat. 2019 nyarán egy jegy kb. 180,- euróba került. A két sziget között jár komp is, de ott rendszeresen történnek szerncsétlenségek, mert a biztonság szinvonala igen alcsony.

 

A hivalos pénz a dobra, de az eurót mindenhol elfogadják. Magyaroknak vízumra és a nemzetközi jogsítványra van szükségük.

 

 

Bamberg58 Creative Commons License 2020.03.05 -1 0 3

Ez tévedés, a brit királyi család a Netflix sorozatán keresztül terjeszti!:)

Előzmény: wekerlei (2)
wekerlei Creative Commons License 2020.03.05 0 1 2

Persze hogy van! A fekete kobra terjeszti. A hazudozó sajtó ugyan azt terjeszti, hogy az Kínából ered, de Neked elárulom, hogy nem onnan, hanem Sao Toméböl.

Előzmény: Frockal (1)
Frockal Creative Commons License 2020.03.04 -3 0 1

Korona vírus van?

Előzmény: wekerlei (-)
COOP Creative Commons License 2020.03.04 -1 0 0

Szuper!

Jöhet minden :)

wekerlei Creative Commons License 2020.03.04 0 5 topiknyitó

Sao Tomé és Principe önnálló köztársaság, az egyenlítö közvetlenül megy át rajta. A volt portugál gyarmat két nagyobb és több kicsi szigetböl áll, a világ egyik legszegényebb állama. A lakosság roppant barátságos, a természet lenyügözö. Aki a világ legjobb csokoládéját helyben szeretné megkóstolni, induljon el oda addig, amíg - kínai segítséggel - nem tünik el a kis ország varázsa.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!