Egyebkent egy budapestinek lehet tiz ezret fizetnie a haviberleterz, vagy tizenotezer plusz adot hogy neki meg az osszes videkinek is ingyen lehessen.a tomegkozlekedes
Nem kepzelem, minden evre egy stadiont, harom focicsapatot meg egy kisvasutat, ez utobbit csak olyan helyen ahol nem zavarjak az utasok. Egyebken en mar ingyen tomegkozlekedek, a tobbiek is fognak csak ki kell varni. Egyebkent regen is tomegkozlekedtem, mert autoval masfel ora volt eljutni a varos egyik vegebol a masikba, bkv- vel meg csak 70 perc, es kozben meg az ujsagjat is kiolvashatta az emberfia.
másfél órát mentem a Kerepesitől a Tököliig. Vagy inkább álltam"
És ha szerencsém van és megállok, akkor később Óbudáról, ahol dolgom volt, hogy megyek tovább Solymárra, utána Dorogra,=
Némi(?) ellenmondás van a két mondatban.
Te, írod, hogy gyalog gyorsabb vagy, akkor mégis a parkolás tűnik helyes megoldásnak, mert visszaérkezésed után előbb érsz Óbudára, ahol dolgod volt, majd tovább Solymárra, utána Dorogra,.
A nagyvárosokban a közlekedés már, csak ilyen és még, annyit a Tököli- hév kb. 40-60 perc oda +vissza is. Valószínű gyorsabb Nálad.
ez a RRRRRETTENETES összeg tán elég lenne egy stadion, egy romániai pravoszláv templom és egy moldovai focicsapat felépítésére, megvásárlására - a fenntartási költségek nélkül!
Hát hogyan is képzeled, hogy Istencsászárunk le fog mondani a hobbijáról csak azért, hogy holmi pórok jobban éljenek?
Ismered a helyszínt? Hol álltam volna meg komoly eséllyel? És ha szerencsém van és megállok, akkor később Óbudáról, ahol dolgom volt, hogy megyek tovább Solymárra, utána Dorogra, amit aznap még el kellett volna intéznem? Valóban nem kötelező, de van olyan, hogy autó nélkül nem lehet megoldani a dolgodat, vagy csak napok alatt. Arra meg kinek van ideje? A világ felgyorsult. Lehet lassúnak maradni, ha nyugdíjas vagy, vagy ha napi egy városi oda és visszaúttal el tudod intézni az ügyeidet.
Egyébként már Tarlós is említette, hogy a 65 év feletti utasok ingyenességéért kevés a 2018-ban adott 15 milliárd Ft az államtól (ez azóta 12 milliárdra is csökkent), és még legalább 8 milliárd tenné ki ezt a kedvezményt, amit az állam határozott meg.
És akkor - ha ezt is odaadnák, azaz 23 milliárd Ft-ot - csak ezt a kedvezményt hoznák ki nullára, akkor sem támogatnák semmivel a budapesti tömegközlekedést (az állami kedvezmény nyújtása nem támogatás).
Milyen normatívát kap a buszsofőr? Eszem megáll, mekkora marhaságokat tudsz írni.
A buszsofőr sima munkabért kap a BKV-tól (és pótlékot, cafeteriát, túlóradíjat).
Az állam nem járul hozzá a BKV működtetéséhez, a Főváros kap erre évi 12 milliárd Ft-ot az államtól, és az adja át a BKV-nak (merthogy az a tulajdonosa).
A tavalyi évben (idei számot nem tudok még) 80 milliárd Ft-tal támogatta a Főváros a BKV-t.
Az utasok 34 %-ot adnak hozzá a BKV költségeihez.
Te miről beszélt, amikor az állami támogatást emlegeted? Még a 10 %-ot sem éri el.