Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10845

És most nézzük meg a korfa alpján a nőket 2010 és 2024 között.

Jelentős hirtelen csökkenés a 25-32 éveseknél látható. Nem feltétlenül haláleset.

Ez a korosztály hajlandó külföldre is menni.

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10844

Tegyük fel, hogy 1970-től már volt hihető statisztika. Habár még ez sem biztos.

Nézzük meg ezúttal a hölgyeket. Az alapvonal akik 1970-ben voltak 40 évesek (vastag piros).

Amelyik vonal később indul, azok már 40+ évesek voltak a leválogatási intervallum kezdetén.

Például az alsó három volnal az akkor 53, 54, 55 éveseket jelenti.

 

Viszont amelyik vonal hamarabb ér véget, azok 2024. január elsején még nem voltak 40 évesek.

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10843

Nézzük meg (átlósan) azoktól kezdve, akik 1990-ben voltak 45 évesek (leghosszabb kék vonal).

 

A második ábrán életkor szerint ábrázolva ugyanezt. Szintén a leghosszabb kék vonal jelenti azokat, akik 1990-ben voltak 45 évesek. Általában a populáció csökken, habár időnként vannak növekmények.

Előzmény: Construkt (10836)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10842

Nézzük meg átlósan, naptári évek és kor szerint.

Persze 1990-től nézve csak az 1 és 35 év közöttieket láthatjuk. (Az ábrán csak a férfiak vannak.)

Tehát a vonalak ugyanazt az évjáratot mutatják. A későbbiek idővonala érthetően rövidebb.

Vannak itt érdekes növekedési periódusok. Emberek nem születnek 15 éves korukban.

A leghosszabb kék görbe azt az évjáratot mutatja, akik 1990-ben voltak 1 évesek.

 

Nem jól szeleteltem a rendelkezésre álló adatokat, mert az 50 felettiek lennének érdekesebbek.

Előzmény: Törölt nick (10841)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10841

Valahogy átlósan kellene nézni ezeket a számsorokat. Mit gondolsz? Elvileg te tudsz divergenciát számolni...

Előzmény: Construkt (10836)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10840

Ebből a kuszaságból kiemeltem a saját korosztályom környékét. (Most már csak el kellene igazodni rajta.)

 

Az első görbét követve 1990. január elsején a 21 évesek még 74 ezer fölött voltak, a 22 évesek már kicsival alatta, és a 23 évesek pedig 71 ezer alatt. Fordítva kell érteni, itt egy demográfiai felfutás figyelhető meg, amely aztán megtorpan.

 

A második ábrán jobban látszik a lokális demográfiai felfutás, valamint az adott évjáratok fogyása az évek múlásával.

Előzmény: Törölt nick (10839)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10839

Még néhány kusza ábra...

 

 

 

Előzmény: Construkt (10836)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10838

A korfa elemzésével készíthetünk néhány diagrammot:

 

 

Közelítőleg vegyük úgy, hogy a 45 évnél öregebbek vannak a korfa csökkenő részén.

Az első ábra összegzi a 45 évnél idősebbeket nemek szerint.

A második ábra pedig ennek az éves változása.

 

Van egy ugrás az ezredfordulón. Aztán 2012 után szinte folyamatosan növekszik a félidőn túli populáció.

És ahol nagyobb a merítés, ott arányosan nagyobb a természetes fogyás is.

Tehát a többlet halálozásnak csak egy része írható a járvány rovására.

 

A védekezésnél pedig azt kell figyelembe venni, hogy a kórházi ellátás összeomlott volna korlátozó intézkedések nélkül, és még az elvileg megmenthető embereket sem lettek volna képesek megmenteni.

Előzmény: Construkt (10836)
Construkt Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10837

"De minden korosztály, minden társadalmi réteg elvesztette a kapcsolatát a valósággal."

 

Ismered azt a helyzetet, amikor mindenki szembe jön veled az autópályán?

Ha ebből se veszed észre, hogy te hajtasz rossz irányban, akkor bizony már csak egy baleset fog megállítani, amit te okozol azzal, hogy a valóság helyett a rögeszméd irányít. 

Előzmény: covid2o50 (10835)
Construkt Creative Commons License 2024.03.03 0 1 10836

Nem csak a ki-be vándorlás zavar abban, hogy a korfa évenkénti csökkenéseit kapcsolatba lehessen hozni az évenkénti halálozással. Mert mondjuk éppen a második Ratkó kiugrás gyors csökkenési szakaszán egyáltalán nem azért van sokkal kevesebb 48 éves a tavalyi fán, mint a tavaly előttin, mert közben olyan sokan meghaltak volna 48 éves korukban, hanem azért, mert 48 évvel ezelőtt olyan sokkal kevesebben születtek, mint 49 évvel ezelőtt. De ugyanez a helyzet az első Ratkó generációból származó, 69 fölött mutatkozó meredek gradienssel is.

Előzmény: Törölt nick (10834)
covid2o50 Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10835

Ezért volt rendkívüli felelőtlenség a részedről, hogy mindvégig bagatellizáltad a járványt, s lépten-nyomon megkérdőjelezted az ellene hozott intézkedéseket. Most pedig mikor elmúlt, minden mai társadalmi gazdasági jelenségért, problémáért is a járvány kezelését teszed meg univerzális bűnbaknak. Ez már valami rögeszmés csőlátás.

 

Igen, ezt úgy hívják hogy szólásszabadság. Sokan mások is megkérdőjelezték az intézkedéseket, mert egy részük nettó fa**ság volt. Ha azt láttam volna hogy az emberek kis része bepánikol, és világvége érzése van, pont leszartam volna, ha a többség helyén kezelte volna a problémát. De minden korosztály, minden társadalmi réteg elvesztette a kapcsolatát a valósággal. És ha ilyet lát az ember egy demokráciában, kötelessége megszólalni. Az egy más kérdés hogy pont szart sem ért, az emberek válsághelyzetben nem tudnak érvek mentén gondolkodni, inkább az állati túlélési ösztönök működnek.

 

Akik kritikusak voltak és borús jövőt festettek le, őket lehúlyézték. És amikor a pontosan kiszámítható következmények valósággá válnák, mint a mély gazdasági válság, háborúk, növekvő társadalmi feszültségek, arra meg az a válasz hogy nincsenek összefüggések.

 

Én azért tanultam történelmet, és rémlik valami ilyesmi hogy gazdasági válságok, társadalmi feszültségek hogyan válnak pusztító háborúkká, a háborúk hogyan válnak még nagyobb háborúkká.

 

Persze úgy is hozzá lehet állni hogy a világban nincsenek szabályok, káosz az egész, nem függ össze semmi semmivel. Ez már a posztmodern korszak, ezért sem lepődök meg már semmin.

 

... Ezen csak nagyon nagyon hosszú idő alatt lehet változtatni. A járvány ennél sokkal gyorsabban támad, azzal szemben csak gyors, statáriális intézkedésekkel lehet felvenni a harcot.

 

Vicces amikor még utólag is vannak akik úgy gondolják hogy statáriális gyors intézkedésekkel meg lehet állítani egy cseppfertőzéssel terjedő vírust, lakásokon, városokon, határokon belül tartani :) Ez nem csak gyakorlatilag képtelenség, hanem logikailag is. 8 milliárd embert hermetikusan zárj el egymástól úgy hogy nincs 100% egzakt mód a vírus kimutatására. Úgy kellett volna hozzáálni hogy ezt a vírust rövid időn belül mindenki el fogja kapni, és e mentén felállítani értelmes stratégiákat.

 

Előzmény: Construkt (10833)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 0 0 10834

Magyarországon a covid időszakát megelőző 5 év átlagos számaihoz képest nőtt ijesztően az éves többlethalálozás.

 

Das is leider nicht so einfach. :(

Nincs módszerünk annak vizsgálatára, ha nem lett volna járvány. Viszont a korfát egy évvel eltolva és a következő évből kivonva kaphatunk egy becslést. Ez persze nem pontos, mert van kivándorlás és bevándorlás is. Viszont a fogyás drasztikusan elkezdődik valahol 40 és 50 között (nőknél kicsit később). Könnyebb dolgunk lenne az elemzássel, ha nem lennének Ratkó-kiugrások. Mindenesetre a Ratko-II már belépett a leszálló ágba, amely "természetes" módon növeli a csökkenést (sic). Azt kell megfigyelni az utókornak, hogy ez a tendencia a járvány utáni időszakban hogyan folytatódik.

Előzmény: Construkt (10831)
Construkt Creative Commons License 2024.03.02 0 1 10833

Ha 40.000-el többen haltak meg abban a három évben, miközben semmi más nem változott a korábbi évekhez képest, mint hogy beütött ez az új járvány, akkor minden racionálisan gondolkodó józan ember tudja, hogy mi volt a fő oka.

Te meg ábrándozhatsz, hogy mi lett volna, ha már régóta sokkal egészségesebben él a népünk, a kormányaink sokkal több forrást áldoznak az egészségügyre, és annak dolgozói is lelkiismeretesebben végzik a munkájukat. De hát ők se jobbak vagy rosszabbak, mint a többi honfitársunk átlaga, meg a kormányaink is olyanok, amilyeneket mi választunk. Mi magunk, akik élünk úgy, ahogy, egészségtelenebbül, mint a kulturáltabb, szorgalmasabb, kiegyensúlyozottabb, empatikusabb népek.

 

Ezen csak nagyon nagyon hosszú idő alatt lehet változtatni. A járvány ennél sokkal gyorsabban támad, azzal szemben csak gyors, statáriális intézkedésekkel lehet felvenni a harcot.

 

Ezért volt rendkívüli felelőtlenség a részedről, hogy mindvégig bagatellizáltad a járványt, s lépten-nyomon megkérdőjelezted az ellene hozott intézkedéseket. Most pedig mikor elmúlt, minden mai társadalmi gazdasági jelenségért, problémáért is a járvány kezelését teszed meg univerzális bűnbaknak. Ez már valami rögeszmés csőlátás.

Előzmény: covid2o50 (10832)
covid2o50 Creative Commons License 2024.03.02 0 0 10832

Tehát a halálok bármiféle figyelembevétele nélkül is, majdnem pontosan ugyanaz a 40 ezres többlet volt tapasztalható, mint amennyit covid halottnak nyilvánítottak. Amiből látszik azért, hogy volt itt valami plusz ok, az évtizedek óta rossz magyar egészségügyön és a szintén évtizedek óta egészségtelen magyar életmódon és táplálkozáson felül is.

 

Nem állítottam ilyet hogy a többlethalálozás egyedüli oka az egészségtelen életmód és a magyar egészségügy. Ez csak súlyosbító tényező, egy egészséges társadalom töredék ennyi többlethalálozással megúszta volna a covidot.

 

De a társadalom a covidra meg a kormányra fogja a problémákat, az sokkal egyszerűbb mint mentális és fizikai egészségre törekedni. Magyarország valami 25%-a konkrétan alkoholista? Nagyon meglepődtem volna ha nem magyarország vezetné a covid halálozási arányokat... Ez a 40ezer is hihetetlenül kevés, ahhoz képest hogy az átlag magyar ember hogy próbálja napi szinten elpusztítani magát, az emberi szervezet egy csoda.

Előzmény: Construkt (10831)
Construkt Creative Commons License 2024.03.02 0 0 10831

Magyarországon a covid időszakát megelőző 5 év átlagos számaihoz képest nőtt ijesztően az éves többlethalálozás. Tehát a halálok bármiféle figyelembevétele nélkül is, majdnem pontosan ugyanaz a 40 ezres többlet volt tapasztalható, mint amennyit covid halottnak nyilvánítottak. Amiből látszik azért, hogy volt itt valami plusz ok, az évtizedek óta rossz magyar egészségügyön és a szintén évtizedek óta egészségtelen magyar életmódon és táplálkozáson felül is.

 

"Olyan adatok hitelesebb lennének, amik csak azokat az áldozatokat összesítenék akiknél a covid volt a halál egyetlen oka, tehát nem volt melette egyéb súlyos betegségei (ez esetben az hogy covid áldozatnak van tekintve kicsit félrevezető."

 

Nem, ezt te csak a saját téveszméd alátámasztására eszelted ki. Mert ez így egyáltalán nem lenne hiteles. Hiszen egyetlen betegség életveszélyességének megítélésénél sem hagyhatók figyelmen kívül az egyéb faktorok, (genetikai adottságok, életmód, más betegségek, stb.) kockázatot növelő vagy csökkentő hatásai.

 

 

Előzmény: covid2o50 (10830)
covid2o50 Creative Commons License 2024.03.02 0 0 10830

Most, hogy koronavírus járvány következtében meghaltak száma meghaladta a 7 millió főt, érdemes megnézni, hogy 1 millió lakosra számolva mely államokban haltak meg a legtöbben.

Marginális kérdés, ez egyetlen betegség a világban, és egyetlen múltbéli probléma, a covid óta 500 millió ember halt meg a földön. A halálozási ok sokkal magasabb bizonyos civilizációs betegségeket tekintve, amik elkerülhetőek.

Magyarországon nem azért olyan magas ez a szám mert rosszul lett kezelve a járvány (a világ legtöbb országában ész nélkül, kapkodva meghozott döntések mentén lett kezelve, úgy hogy az átlag embertől ez el is várható) - hanem mert a magyar emberek roppant egészségtelen életmódot folytatnak, egészségügy gyakorlatilag egy vicc évtizedek óta, a magyar ember pszichés állapotával is vannak problémák finoman fogalmazva, ami az egészséget elsősorban meghatározza.

Olyan adatok hitelesebb lennének, amik csak azokat az áldozatokat összesítenék akiknél a covid volt a halál egyetlen oka, tehát nem volt melette egyéb súlyos betegségei (ez esetben az hogy covid áldozatnak van tekintve kicsit félrevezető, mert lehet daganatos betegség áldozatnak is tekinteni, ahol a covid volt súlyosbító tényező) - Így ez a szám máris nem 7 millió lenne hanem párszázezer...

Aztán majd idővel jó lenne elszámolni azokkal az áldozatokkal is akik a coviddal összeköthető gazdasági válság, és az ezzel összeköthető háborúk nyomán haltak meg eddig, és fognak meghalni a következő években.

És lesz olyan pont amikor úgy fog tűnni hogy a covid vírus közvetlenül elenyésző áldozatokkal járt, közvetve pedig sokkal többel.

Előzmény: Pathmaster (10829)
Pathmaster Creative Commons License 2024.03.01 0 0 10829

Most, hogy koronavírus járvány következtében meghaltak száma meghaladta a 7 millió főt, érdemes megnézni, hogy 1 millió lakosra számolva mely államokban haltak meg a legtöbben.

  1. Peru 6595
  2. Bulgaria 5660
  3. Hungary 5105
  4. Bosnia and Herzegovina 5043
  5. North Macedonia 4791
  6. Arizona 4726
  7. Croatia 4604
  8. West Virginia 4602
  9. New Mexico 4589
  10. Montenegro 4532

Forrás: https://www.worldometers.info/coronavirus/

Előzmény: Pathmaster (10544)
covid2o50 Creative Commons License 2024.02.25 -1 0 10828

Kihagytál pár említésre méltó konfliktust a felsorolásodból (de a lista közel sem teljes így sem)

 

- Azerbajdzsán - Örmény konfliktus kiújulása
- Afrikában tovább dúl a szudáni polgárháború

- Etiópia

- Nigeri katonai hatalomátvétel már a hatodik puccs volt a Száhel-övezetben és Nyugat-Afrikában 2020 óta

 

Csak ezek a hírek háttérbe szorulnak.

 

Az oslói Békekutató Intézet által gyűjtött adatok szerint a konfliktusok száma világszerte a legmagasabb szinten van a hidegháború vége előtti időszak óta. (2022-ben 55 aktív konflktust számoltak)

 

Már csak az a kérdés mi történt mostanában? Volt valami meteorbecsapódás? Járványok? Ha elefelejtetted mik történtek az elmúlt néhány évben, a google a barátod.

 

A háborúk teljesen értelmetlenek, de tökéletesen levezetik a felgyülemlett feszültségeket. Majd idővel újra lecsillapodnak a kedélyek, aztán újra nyugodtabb hely lesz a világ. Ha nem szeretnél belemélyedni azt is gondolhatod hogy ezekre nincs magyarázat. Mennyivel egyszerűbb ha nem kell gondolkodni :) Ilyen a világ oszt kész, meg nem tudjuk, bármi okozhatta, stb.. :) Mint az orosz propaganda, tulajdonképpen ezek nem nem is háborúk, csak amolyan műveletek...

 

Előzmény: Construkt (10825)
Construkt Creative Commons License 2024.02.24 0 1 10827

Ha a főpróba katasztrofálisra sikeredett, akkor az előadás talán sikeres lesz?

Mert hát a covid kínai kezelése az bizony totális egy kudarc volt, dacára  minden totális ellenőrzési, eltitkolási és megfélemlítési igyekezetnek. Egy közeli rokonomnak volt "szerencséje" a helyszínen átélni, pár héttel azelőtt, hogy hirtelen teljesen feloldották az összes zárlatokat. Mert addigra a híresen engedelmes kínaiak már tömegesen szegültek ellen, másztak át még a gyárkerítéseken is.

Előzmény: Törölt nick (10826)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.24 0 0 10826

Elképzelhető, hogy a kínai wiedervereinigung előtt is lesz egy világjárvány, és a covid-19 csak a jelmezes főpróba volt.

Előzmény: Construkt (10825)
Construkt Creative Commons License 2024.02.24 0 1 10825

"olyan riadalom keletkezett mintha az ebola vagy a pestissel nézne szembe újra az egész világ. Így a határzár sem ért túl sokat."

Azért nem ért sokat a határzár mert túl nagy volt a riadalom?

Szóval akkor ha az emberek túl riadtak, akkor a vírus átmegy még a határzáron is?

Elég nehéz értelmet találni a mondataidban, inkább csak monomániás rögeszméket.

Hogy a tuszi kalózok, meg a hamász teroristái, sőt még az oroszok is azért ugrottak most bele ezekbe az önsorsrontó kalandor akciókba, mert előtte két évig a világ kénytelen volt sokkal több figyelmet fordítani egy új légúti járványra, mint a megelőző száz évben. És szerinted ugyanez lesz az oka annak is, ha a kínai kommunista pártvezetők egyszer beváltják majd a régi fenyegetésüket Tajvan lerohanására?

Előzmény: covid2o50 (10823)
Ez a nicknév túl hosszú Creative Commons License 2024.02.24 0 1 10824

Kerek mondatokat követelsz, miután le bírtad írni ezt:

 

"A világ legnagyobb problémája a covid volt 2019-ben, amire összedugta a fejét a civilizáció hogy most mi legyen, és a pánik és fejetlenség mellett döntött a tömeg, a kormányzatok meg fejet hajtottak a népakarat előtt."

 

Jó, kerekek, de tessék mondani, van ennek értelme? Hogy dönt egy tömeg a "pánik mellett"?  :o)

Előzmény: covid2o50 (10823)
covid2o50 Creative Commons License 2024.02.24 -1 0 10823

Mindig újra visszaesel ezekbe a poszttraumás kényszerképzekbe?

 

Nem cseppfertőzéssel terjed? Nincs gazdasági válság? Nem törtek ki háborúk? (Ahogy az lenni szokott a nagyobb válságok után). Valamiféle útmutatót adhatnál, arra vannak a szavak hogy kerek mondatokba formáld, mesélj...

 

Csak hogy tisztázzuk hogy mi a kényszerképzetem. A fórum szerintem arra való hogy az emberek a véleményüket fejezzék ki, én ki is fejezem a véleményem. Neked mi a véleményed? Idéztél egy okosságot a pestit kapcsán, aminek semmi köze a covidhoz, és nem is fűztél hozzá semmit. Ez a mostani kérdésed sem értelmezhető véleményként, egy kérdést tettél fel rám vonatkozóan, mi köze ennek az egész járványhoz?

Előzmény: Construkt (10822)
Construkt Creative Commons License 2024.02.24 0 1 10822

Te sose fogsz már kikeveredni a rögeszmés covidfóbiádból? Mindig újra visszaesel ezekbe a poszttraumás kényszerképzekbe?

Előzmény: covid2o50 (10821)
covid2o50 Creative Commons License 2024.02.24 -2 0 10821

Van egy apró különbség, az influenzavírusok és a covid légi úton terjed, nem elég hozzá fertőtleníteni mindent, és lezárni a határokat. Egy módon lehet megelőzni az influenzavírusokat, ha az embereket elzárjuk a levegőtől, hátránya hogy az oxigénhiány halálhoz vezet.

 

A pestist állatokon élő bolhák terjesztették, főleg a patkányok, úgyhogy valóban okos gondolat volt nem egy szemétdombon élni. A covidnál az volt az egyik probléma hogy olyan riadalom keletkezett mintha az ebola vagy a pestissel nézne szembe újra az egész világ. Így a határzár sem ért túl sokat. De legalább covid hisztériában összeomló gazdaság újra egy világháború szélére sodorta az emberiséget.. ebben nagyon sikeres volt. Gyakorlatilag az egész világon átment a fertőzés, az eredeti célját sajnos nem érte el. Így a covid kétszer is szedi az áldozatait, első körben a sikertelen védekezés miatt, második körben pedig a gazdasági és társadalmi utóhatások miatt. Mindkét körben milliós nagyságrendű áldozatokkal.

Előzmény: Construkt (10820)
Construkt Creative Commons License 2024.02.17 0 1 10820

https://telex.hu/eszkombajn/2024/02/17/ferrara-egyetlen-halalos-aldozat-nelkul-meguszta-a-pestist-1629-1631

 

"Miközben körülötte tízezrek haltak meg, egy olasz város kitalálta, hogyan játssza ki a fekete halált.

 

A Covid évei alatt mi is a saját bőrünkön érezhettük, hogy milyenek is a járványintézkedések. A karantén és a fertőtlenítés is több száz éves praktika, de persze csak akkor érnek valamit, ha ezeket rendesen és mindenki alkalmazza. Az egyik legjobb példa erre Ferrara. Az észak-olaszországi városban olyan állhatatosak és fegyelmezettek voltak a polgárok és a város irányítói, hogy alig volt halálesetük, miközben a száz kilométerrel odébb lévő Velencében 45 ezren vesztek oda a pestisjárványban 1629 és 1631 között.

A hatékonyság a szigorú határvédelem, a végletekig erőltetett köztisztaság és a személyi higiénia elegyéből eredt, de hozzájárultak olyan gyógyszerek és olajok is, amelyeknek antimikrobiális hatásuk volt, állapította meg korabeli kéziratokból a Ferrarai Egyetem kutatócsoportja. A többi olasz város is ezekkel az eszközökkel védekezhetett, de alighanem Ferrara volt az, ami a legszigorúbban végrehajtotta és -hajtatta az intézkedéseket."

Atomcsapássy Edömér Creative Commons License 2024.02.16 0 0 10819

https://telex.hu/belfold/2024/02/16/meghalt-jakab-ferenc-virologus

 

Remélhetőleg ennek a hírnek nincs köze a BSL4-ben folyó munkához?

covid2o50 Creative Commons License 2024.02.08 -3 0 10818

Én nem vagyok a skála végén, teljesen reális maszkviselést előírni járvány idején, de a szabad helyváltoztatásban korlátozásokat elrendelni teljesen értelmetlen volt azután hogy a világon mindenhol elterjedt, ha már egyetlen fertőzőtt bejött az országba, onnantól semmit nem ér egy határzár, vagy a repülőgép forgalom leállítása. Pláne nem ér semmit, hogy a korlátozás nem mindenkire vonatkozott, volt áruforgalom országok között, stb...

 

És mivel komplett debilek alkotják az emberiség nem kis részét, beleértve a döntéshozókat, erős állati ösztönekkel, minimális emberi intelligenciával, így feleslegesen próbáltam megmagyarázni annakidején hogy a hisztéria és a beszűkült gondolkodás, kapkodás nem segít a probléma megoldásán, sőt sokkal nagyobb problémákat kéne megoldani, mert a covid nem volt az első 10-ben sem. A covidot nagyjából az egész világ elkapta meg az oltások előtt, így az immunitás megoldotta a problémát, emberi beavatkozás nélkül is. Egy bizonyos, számos hosszú távú problémát teremtettek a coviddal kapcsolatos intézkedések, és vannak olyan forgatókönyvek hogy ezek a problémák több emberéletet fognak követelni mint a covid, és inkább a fiatalok életét, még tovább öregítve a társadalmat, mintha nem lenne az öregedés már ma is kataszrófális probléma (magyarországon főleg, ennek az országnak nincs jövője, menthetetlen.)

Előzmény: Ez a nicknév túl hosszú (10817)
Ez a nicknév túl hosszú Creative Commons License 2024.02.08 -1 1 10817

Te vagy a skála egyik végén. A skála másik végén meg azok az önjelölt kápók, akik vizsla szemekkel végig sétáltak a buszon-villamoson és lebaszták az utasokat azért, mert szó nélkül tűrték, hogy akadt olyan utastárs, aki késlekedve vette fel a maszkot.

Előzmény: covid2o50 (10816)
covid2o50 Creative Commons License 2024.02.07 -3 0 10816

2021-ben ami irreális valóságértékelésnek számított, 2024-re már valóságnak tűnik. Így a III. világháború küszöbén talán már van pár ember aki visszamenőleg szofisztikáltabb megoldásokkal szorgalmazna inkább, ami nem vágja haza a világgazdaságot, talán még ma is béke lenne. Most akkor mégsem voltak ostobák azok akik háborúkat vizionáltak? Van erre egy jobb szó, előrelátó, így hivják magyarul azokat akik látják a jövőt. Nem kell elnézést kérni senkitől, lassan ötödik éve szenved a világ a covid következményeitől, és messze még a gödör alja...

 

Hát igen, egy maszkot mindenki fel tud venni, és otthon tud maradni, úgy látszik hogy az öt perc alatt kitalált védekezési stratégia nem jött be, tovább kellett volna gondolkozni pár embernek.

Előzmény: JimmyQ (9785)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!