Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2025.07.21 0 0 6

Mar nem szexi sir az elnok...

Olyan siralmas jövőkép rajzolódik ki, ami a teljes magyar gazdaságra hatással lehet

Nincs eléggé hangsúlyozva a szépsége

Jelentős problémaként vázolta, hogy a fiatalok nem látják magukat a járműiparban. Nem azért, mert nem érdekelné őket, hanem mert nincs, aki hitelesen bemutassa nekik, mit is jelent ma autószerelőnek, karbantartónak, diagnosztának lenni. A közösségi média által gyakran eltorzított világban az autós szakmák világát nem sikerült „trendivé, menővé, szexivé” tenni – fogalmaz Knezsik István.

A szakmák megtartóereje siralmas: egyes képzéseken 10 százalék alatti azok aránya, akik valóban a pályán maradnak

– mutatott rá. „A bizonytalanság közepette nincs kellően bemutatva a járműipar, nem vonzó, nem menő” – tette hozzá.

beluska13 Creative Commons License 2020.01.23 0 0 5

Hát, ha egy mód van rá, nem szeretnék ilyen munkaviszonyba belemenni.

Bármikor megteheti a munkaadó, hogy az "okosba" beígért pénzt nem fizeti ki.

Egyszer már megjártam, évekkel ezelőtt Sopronban egy építőipari cégnél dolgoztam egy új beruházáson. Amikor eljöttem a cégtől, kifizették a hivatalos részt, a nem hivatalosra azt mondták, hogy nincs róla papír, nem fizetik ki.

Elég sokat buktam rajta.

Előzmény: Eredő Vektor (4)
Eredő Vektor Creative Commons License 2020.01.23 0 0 4

Persze zsebre lehet tenni a munkavállaló után be nem fizetett adót - a jogi következményekre tekintettel illik a munkavállaló számára ennek a felét odaadni - a járandóságon túl. Különben hogy tartsa a száját a hatóságok előtt? ;)

Előzmény: Eredő Vektor (3)
Eredő Vektor Creative Commons License 2020.01.23 0 0 3

Itt az legnagyobb gond, hogy a munkaerőkölcsönző ellopja a Te nyugdíjalapodat, a járulékaidat.

Ez nem az autóiparról szól, mert a gyár kifizet mindent a munkaerő kölcsönzőnek. Téged a kölcsönző feketén foglalkoztat - ezáltal több pénz marad nála a szerződéses összegből.

Itt barátom, Téged meg akarnak lopni.

Előzmény: beluska13 (1)
Eredő Vektor Creative Commons License 2020.01.23 0 0 2

Csak nem Valeo? :)

Vagy Mercédesz?

Előzmény: beluska13 (1)
beluska13 Creative Commons License 2020.01.22 0 0 1

Mert szeretnék tisztán látni.

Nemrég megpályáztam egy állást (egy munkaerő kölcsönző cégnél), amit meg is nyertem. Aztán amikor elmentem aláírni a szerződést, kiderült, hogy "elfelejtetek" szólni, hogy a bejelentés létminimumról szólna, a többi része a fizetésnek meg zsebből-zsebbe menne.

Miután az állami propagandagépezet ezerrel nyomja, hogy az autóipari beszállítás és az autóipar egy húzó gazdasági ágazat, igencsak komolytalannak tűnik ez a megközelítés.

Az is érdekes volt, hogy a gyártósoron mindenféle cirill betűs feliratok vannak kiaggatva, a munkások nagy része ukrán (ezért kár állami támogatást adni a beruházóknak véleményem szerint).

Előzmény: Eredő Vektor (0)
Eredő Vektor Creative Commons License 2020.01.21 0 0 0

és miért?

Előzmény: beluska13 (-)
beluska13 Creative Commons License 2020.01.19 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Autóiparban dolgozók őszinte véleményét szeretném megtudni a különböző cégeknél tapasztalt körülményekről.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!