Keresés

Részletes keresés

Bontonmail2 Creative Commons License 2023.01.08 0 0 26

Engem is érdekelne garázs (vásárlás) a Walzer I. vagy II. ütemében.

Előzmény: KoL74 (25)
KoL74 Creative Commons License 2022.06.14 0 0 25

Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan valaki, aki az első ütembe vásárolt beállót a mélygarázsba és szeretné eladni, vagy aki a második ütemben szeretne lakást venni, de nem szeretne beállót a mélygarázsba. Kérem írjon nekem.

kacsa0101 Creative Commons License 2022.02.11 0 0 24

Szerémi szerenád közötti terület elvileg Cseh céghez tartozik, jelenleg nem tudnak róla, hogy lenne itt bármi terv a közeljövőben. lakópark nem várható, terület inkább csak iroda férne el. Mivel nem a lakóparkhoz fog tartozni a terület szerintem marad a bozót

tbazs Creative Commons License 2022.01.22 0 0 23

Tudtok arról bármit, hogy milyen tervek vannak a Szerenád utca és a Szerémi út közötti dzsungellel? Megmarad? Esetleg kicsit rendbe teszik?

AlexandraDóra Creative Commons License 2021.11.19 0 0 22

Kedves Szülők. Egy kis kihagyás után visszatértem sokatok örömére de még mindig maradt szabad kapacitásom. Több éves tapasztalattal,több családnál,több évig,referenciával is rendelkezem. Eléggé rugalmas vagyok de elsősorban a Budai Walzer lakoparkban vállalnék sitterkedést persze ha kicsit messzebb lenne sem lenne akadály 😊😊 Ha jobban beindul az élet akkor oviból,suliból különórára vagy edzésre kísérés is jól jöhet a szülőknek. Ha szimpatikusnak találnak a Kedves Szülők privátban a részleteket még át tudjuk beszélni ha valami kérdés marad volna. Szép estét! 🙂🙂 Alexandra

mogor.alexandra@gmail.com

Kakukmadar Creative Commons License 2021.10.03 0 0 21

Sziasztok! Ujjabb információt tud valaki mikor lesz az adás-vételhez szükséges àllapt ?valóban csak egy banknal lehet hitelhez jutni ? Köszönöm

Előzmény: Nineteeneightyfour (20)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2021.08.15 -1 0 20

Szia. A legnagyobb változás az, hogy tulajdonképpen elkészült az első ütem. Konkrét időpontot.még nem közöltek, de azt hallottam, augusztusban elkezdik a műszaki átadásokat a zongora épület felöl az orgona irányába.

Onnan kb. 2-3 hét lehet a birtokbaadás.

 

Mr. Szusi Creative Commons License 2021.07.28 0 0 19

Azóta van valakinek újabb infója? Mi is mostanában szeretnénk szétnézni arrafelé, kíváncsi vagyok, hogy változás van-e szerintetek? 

onlame Creative Commons License 2020.05.27 0 0 18

Viszont az áfa az EU-ban nem lehet 27%-nál magasabb, tehát azért a beruházó nem vállalt valós kockázatot az áfa tekintetében. Ő csak nyerni tud a dolgon. (Persze azzal kockázatot vállal, hogy mi van, ha nem veszik meg a lakásokat, amit önerőből felépit.)

Előzmény: Nineteeneightyfour (14)
onlame Creative Commons License 2020.05.27 0 0 17

Bruttó árra szerződik mindenki. Ha menet közben változik az áfa, az ár akkor sem változik. Az jó kérdés, hogy a későbbiekben várható-e árcsökkenés az 5%-os áfa miatt, de aki már leszerződött, annak már le van fixálva a vételár. 

Pont ugyanigy jártam amikor a Kondorosi Lakóparkban vettem a lakást. 27% áfánál leszerződtünk, aztán jött az áfacsökkenés. Az árak viszont ennek ellenére is emelkedtek a kereslet miatt. Volt, aki visszamondta emiatt, és vissza is kapta a foglalót 100%-ban, de rosszul járt, mert nem talált olcsóbban lakást.

 

Szóval az első ütemben nem lesznek alacsonyabbak az árak, az szinte biztos. Pláne, hogy az idő múlásával a készültségi szint is egyre növekszik. Esetleg az újonnan induló épitkezésekre lehet hatással, de az új lakások esetén senki sem számol árcsökkenéssel jelenleg.

Előzmény: Nineteeneightyfour (14)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.05.07 0 0 16

Szerintem ha nagyobb önrészt fizetsz be, akkor most is engednek az árból. Kérdezd meg őket...

A lakás eladás más kérdés, most néhány %-kal lejjebb kel menni az árral, hacsak nem valami nagyon keresett helyen van. De lehet hogy nyárra javul a helyzet, és meg tudsz tőle válni jó áron.

Az biztos, hogy a következő ütem - ami ettől jobbra lesz, párhuzamosan a Szerémi úttal - hangos lesz, és főleg poros, ezzel sajna nincs mit tenni.

Viszont utána a többi ütem már ezek mögött lesz, kivéve, ha az Orgonában veszel egy keleti fekvésűt (akkor pont fordítva lesz minden).

Azóta is elmentem megnézni, hogy haladnak, és nincsenek sokan, de mégis elég látványosan épülnek a házak.

 

Előzmény: yushchenko (15)
yushchenko Creative Commons License 2020.04.25 0 0 15

Akkor így már érthető. Az egy kicsit jobb szitu volt, mert ott mindenki tudta, hogy mi és mikor változik.

 

Gondolkodom rajta igen, de csak a régi, 5%-os árával érné meg nekem (N+3 lakásokat nézzük, ott már 13-15M különbség van az áfában 5-27% között), illetve el is kell valahogy adnom a mostani lakásomat. Kicsit bizonytalan vagyok abban, hogy ez a mostani helyzet mit fog hozni.

 

Ezen kívül nem tudom, hogy milyen egy félig befejezett lakópark, ahol még hosszú évekig építkeznek mellettünk.

Előzmény: Nineteeneightyfour (14)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.04.25 0 0 14

Szia,

 

Nem bánnám, de szerintem nem, mert kötöttünk egy előszerződést, ami az akkori törvényi környezetnek megfelelt. Az, hogy az áfa menet közben változik, pont a bruttó árak miatt nem hat ki a végső árra - szerintem -. Majd a nettó összeg lesz több a mostanihoz képest a végszámlán.

Lehetne ez fordított eset is, ha az áfa emelkedne mondjuk 40%-ra  június 1-től, az sem érintené a mi szerződésünket.

 

A szöveg amit idéztél, nem mostanában került oda, az már tavaly ősszel is ott volt, amikor elkezdtem nézegetni a lakásokat.

 

De az ötlet jó:)

 

Nézegetsz lakásokat itt?

Előzmény: yushchenko (13)
yushchenko Creative Commons License 2020.04.24 0 0 13

Szia!

 

Ez érdekes. Nem teljesen értek a jogi részéhez, de ha ezután 5% lesz az áfa, akkor neked is a teljes árra annyit kéne fizetned. Minden esetre - gondolom, hogy védjék magukat -, ma kikerült ez a honlapra:

 

A feltüntetett vételárak bruttó árak, melyeket az áfa változás nem módosít. A szerződéseinkben is ennek megfelelően bruttó vételárak kerülnek meghatározásra, melyek tartalmazzák az ügyvédi munkadíjat is. A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek.

Előzmény: Nineteeneightyfour (12)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.04.24 0 0 12

Szia,

 

Nálunk úgy volt, hogy 2019 decemberig amekkora részt befizettél, az 5%-kal volt számolva, a többi 27%-kal. Minél többet fizettél, annál olcsóbb lett a lakás vételára....

Kíváncsi vagyok, ez fog e jelentkezni az első ütem áraiban...

De azóta is jól halad az építkezés, ami azt mutatja, hogy a leállás nem opció. 

Előzmény: yushchenko (11)
yushchenko Creative Commons License 2020.04.23 0 0 11

Sziasztok!

 

Ti hány % áfával vettétek a lakást? Az 5% áfa biztosan meg fogja dobni az építkezést, nem fog leállni.

Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.04.06 0 0 10

Szia,

 

Köszi a sok jó tanácsot, ötletet...Persze közben nagyot fordult a világ, remélhetőleg nem érinti a Walzert nagy mértékben. Azóta többször is voltam megnézni az építkezést (igaz mindig szombat délután) és ha nem is túl sokan, de építik a házakat. Valószínűleg hétközben aktívabbak lehetnek, mert ha összehasonlítom az előző fotókat a most szombatival, láthatóan jól haladnak. Mondjuk majd középtávon(1-2 hónapon belül) nem bánnám ha adnánk valami tájékoztatást arról, hogy hogyan látják, mennyit csúszhatnak, mert biztosan fognak, de ez ebben a helyzetben sajna természetes.

Egyáltalán folytatják e a többi ütemet?.....szerintem nem fogják. Én arra készülök, hogy egyenlőre ez az egy épül meg, a többi a körülményektől függ majd....

Na jó, néhány kép most hétvégéről:

 

Előzmény: onlame (9)
onlame Creative Commons License 2020.02.25 0 0 9

Akkor ti is az Orgonában vettetek? :) Csak annyi infóm van a projektről, ami dokumentációt megkaptunk meg amire rákérdeztünk. Illetve van a beruházónak Facebook oldala: https://www.facebook.com/siskintrend/ és itt van videó a jelenlegi állásról. Elvileg márciusban már kezdenek falazni. https://www.facebook.com/siskintrend/videos/2650495338397465/

 

A hőszigetelés elég jó a Kondorosiban, és itt elvileg még jobb lesz. Illetve mondhatnám, hogy túl jó. Nekünk küzdeni kell a páratartalom alacsonyan tartásáért télen. Rendszeres szellőztetés fontos. A hangszigeteléssel kapcsolatban vegyesek a tapasztalatok. Nekünk a Kondorosiban sincs falszomszédunk (illetve egy van, de ott nem lakik senki), és itt is csak a nappali fal túloldalán lesz egyetlen szomszéd. Biztosra megyünk. A fúrást-kopácsolást viszi a betonszerkezet egyedül. A feletted lévőket nem szokás hallani, hacsak nem direkt ugrálnak, hogy idegesítsenek. Szoktak panaszkodni páran a hangok terjedésére, de leginkább ugye nyitott ablakon át, meg esetleg a bejárati ajtó hangszigeteletlensége miatt hallhatják egymást. Nem a falon keresztül. De ezzel nem lehet nagyon mit kezdeni. Sok ember egy épületben, a lakóközösségen múlik minden... De gondolhatod, hogy elégedettek vagyunk, ha megint tőlük veszünk. Egyébként a beruházó tulajdonosának a fiai is a Kondorosi lakóparkban élnek, meg néhányan a beruházónál dolgozók közül. Szóval nem az van, hogy eladják a sz*rt drágán, és vesznek belőle egy jót valahol máshol. :D

 

A Kondorosi útnak nem fog megnőni a forgalma még egy jó darabig. Igazából semmi nem indokolja. A lakópark miatt legalábbis tuti nem, mivel a lakók a dűlőúton fognak közlekedni. Csak kb. azok használják, akik direkt a Kondorosi útra mennek, vagy onnan jönnek a Budafoki út felé. 

Nekünk is az tetszik, hogy a gyerek(ek)et simán le lehet engedni egyedül is majd a játszótérre akár, nem kell félteni, hogy elüti valami.

 

Jók a fotók. :) Mi is gyakran kinézünk, meg most hogy jön a tavasz, úgyis arra megyünk le minden hétvégén a partra sétálni. Ha nem errefelé laktok most, nagyon fogjátok szeretni szerintem. Egyből a Budafoki túloldalán kezdődik a bicikliút, ami egészen az M0-ig megy le, és át lehet tekerni a hídon Csepel/Halásztelek felé is. Van néhány kis parti büfé is, meg szabadidőpark, de akár piknikezni is simán ki lehet menni, persze a Kopaszi-gát sincs messze ehhez.

 

A környéken sok nagyon jó bolt van - azért egy hentes nekem hiányzik. Nekünk van egy nagyon jó háziorvosunk is, de azért az ovik/sulik/gyerekorvosi rendelők leterheltségével remélem kezd majd valamit a kerület meg a főváros.

Előzmény: Nineteeneightyfour (8)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.02.19 0 0 8

Köszi a válaszod, sok információd van a projektről:)

A Kondorosiban milyen a lakások közötti áthallás? Milyen a hőszigetelés? Gondolom a betonszerkezet azért viszi a hangot. Mondjuk mostmár mindegy, mi is vettünk időközben egy lakást a Walzerben. Remélem minden ok lesz. Állítólag nem lesz csúszás az átadással, legalábbis nem számottevő. 

Elmentem megnézni a környéket, milyen zajos bizonyos részeken...

A Kondorosi út forgalma szerencsére elég kicsi, persze majd ha beindul itt az élet, biztosan nagyobb lesz, de most nem vészes. A két főút elég messze van, szinte alig hallani a nappali forgalmat. Ezen még javít a külső házak által felfogott zaj.

Nagyon rendben lesz a elkészül minden ütem, ekkora terület autós forgalom nélkül, szinte hihetetlen Budapesten. Nekünk ez volt a fő ok, hogy ide költözzünk.

Kszítettem néhány fotót a Kondorosi út felől, majd időnként töltök fel újakat, legalább látható annak akit érdekel, hogyan halad az építkezés.

Előzmény: onlame (7)
onlame Creative Commons License 2020.02.11 0 0 7

Mi vettünk lakást itt. Mivel kapcsolatban érdekelnek a tapasztalatok? A cég ugyanaz mint aki a Kondorosi lakóparkot meg a Budai Bolerót építette. Még az emberek is ugyanazok az irodában. Kedvesek, segítőkészek, válaszolnak minden kérdésedre.

A Kondorosi lakóparkban vettünk tőlük lakást, amivel semmi gondunk nem volt eddig, de úgy tudom, hogy vegyesek a tapasztalatok. A Budai Walzerben két épület között a legkisebb távolság kétszer annyi lesz kb. mint a Kondorosiban a legnagyobb távolság, ami bíztató. Kb. 30-35 méter lesz minden különálló épület között.

 

Azt hiszem talán 8 vagy 10 ütemben készül el a Walzer, kb. 5-6 év alatt, és az egyes ütemek fél évente lesznek átadva. 1. ütem: Zongora, Lant, Orgona, 2. ütem: a Hegedű, Trombita, Hárfa, és így tovább, óra járásával ellentétesen haladnak. Legvégül a Brácsa meg a Cselló.

 

Az 'iroda' egy irodaház és szolgáltatóépület lesz elvileg. Azt mondták, hogy hasonló üzlethelyiségek lesznek, mint a Kondorosi utcafronti üzlethelyiségei, csak mivel itt el lesz kerítve a teljes lakópark, a házak aljában nem tudnak üzlethelyiségeket kialakítani, mert a lakóparkba csak a lakók mehetnek be. Elvileg külső céget is bevonnak az irodaház projektbe, mert ilyet még korábban nem csináltak.

Ez az épület még az első pár ütemmel egyidőben készül el, elméletileg.

 

Az épületek között játszóteret és szabadtéri edzőparkot, valamint futókör(öke)t terveznek, ezt szintén külső cég bevonásával, akik már csináltak ilyet. A pontos tervek még nem voltak meg, amikor aláírtunk, de a látványterveken a játszótér szerepel. A látványtervek egyébként annyiban hazudnak, hogy azokon nem látszik, hogy körbe lesz kerítve a lakópark - szerintem a patak felől is. Illetve valamiért autók is felbukkannak a látványterven az épületek között, ami tuti kamu, mert nem lehet majd kocsival bemenni. A jelölt utak gyalogutak és tűzoltó felvonulási területek.

 

A lakópark köré két dűlőút készül, tehát nem a Szerémi út fogja határolni nyugatról, hanem az egyik dűlőút, ami zsákutca lesz, illetve gyaloghíddal csatlakozik be a Kondorosi útba. Északról is egy dűlőút fogja határolni, ami a Budafoki utat és a Szerémi utat köti össze. Ezekre már megvannak az engedélyek egyébként.

 

Minden ütem alatt lesz egy nagy teremgarázs változó méretű és árú beállóhelyekkel és tárolókkal. Itt is kevesebb lesz a hely mint ahány lakás lesz, ahogy néztem, és ugye nagyobb lakáshoz többet is lehet venni. Viszont, ami a Kondorosiban gond volt, az az, hogy költöztető kocsi nem fért le a garázsba, ezt itt megoldják.

 

A műszaki tartalom hasonló mint a Kondorosiban volt, nyilván a kötelező korszerűsítésekkel. Itt már az árban benne van továbbá a légkondi (egy beltéri egység) meg a redőny.

Előzmény: Nineteeneightyfour (6)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.02.03 0 0 6

Van aki vett már itt lakást? Érdekelne mik a tapasztalatok? Nekem tetszik ez a hely, főleg ha az egész beépül. Voltam arra tegnap kocsival, és az építkezés halad, már 3-4 emelet megvan. Mondjuk az elgondolkodtató, hogy ennyi ember milyen hatással lesz a Budafoki vagy a Szerémi forgalmára? 

Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.01.17 0 0 5

Itt egy helyszínrajz, hogy lássuk miről van szó....

Szerintem az irodaház lefogja a zajt a Budafoki felől, a Szerémi irányában végig lesznek házak. Lesznek jó helyek, ahol minimális lesz a zaj. De igaz, az épületek jó része gáz ebből a szempontból. Az első ütemben a Zongora-Lant-Orgona épületeket húzzák fel.

onlame Creative Commons License 2020.01.15 0 0 4

Azért a Szerémi felől az erdő/dzsindzsa elég sok zajt felfogm majd, illetve az épületek is felfogják a zaj egy jelentős részét. Nyilván a Budapest Park meg a Rió egész Albertfalván hallatszik, és ennek a Budai Walzer is ki lesz téve, de a Szerémi meg a Budafoki között nem zajosabb, mint a Szerémi meg a Fehérvári között, szerintem. Most a Kondorosiban ugyanolyan messze lakom a Szerémitől mint amennyire a Budai Walzer lesz a Szerémitől, és nincs erdősáv se, de semmit nem hallok belőle. A közeli lemezmegmunkálóból napközben annál többet. 

Előzmény: Réts Ági (3)
Réts Ági Creative Commons License 2020.01.15 0 0 3

Illusztrációként: Diósdon az M0 zaja még 2-3 km-re is elhallatszik. OK, nem elviselhetetlenül hangos, de azért zavaró. 

Előzmény: Nineteeneightyfour (1)
Réts Ági Creative Commons License 2020.01.15 0 0 2

A hangterjedés nincs összefüggésben a rálátással.  :) 

 

Nyilván valamennyit felfognak a szélén lévő házak, de én tuti nem vennék lakást két gyorsforgalmi út között. 

 

 

Előzmény: Nineteeneightyfour (1)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.01.15 0 0 1

Attól függ hol van a lakás. A terület brutál nagy, ha középen vagy, minden úttól 200m a távolság, plusz a többi háztól rá sem látni majd.

 

Előzmény: Réts Ági (0)
Réts Ági Creative Commons License 2020.01.14 0 0 0

nem lesz túl zaj0s?

 

 

Előzmény: Nineteeneightyfour (-)
Nineteeneightyfour Creative Commons License 2020.01.14 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Ide jöhet minden info az épülő lakóparkkal kapcsolatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!