Az ember full ellenállt, megfeszülve akart szabadulni. Őt nem volt szabad hagyni felállni, és a franc se gondolta, hogy a rör 34 perc alatt ér ki.
A baratnő által hergelt fiatalok voltak a nagyobb gond, mert benne volt a levegőben, hogy a nagyobb léstzám kapcsán bekapcsolodnak az elkövető mellett.
Az pedig nem egy túl bizalomgerjesztő dolog, hogy egyfolytában életveszélyesen fenyegettek.
1/1-ben még tízorainak is kevesek, de ugye nem az a jellemző rájuk, hogy szembe állnak ...
Sajnos olyanba nem lehetett belemenni, hogy a legprovokatívabbakat megfektessem, mert én lennék bajban miatta ...
A feljelentés talán előkaparja őket, onnan kezdve arc is, erő is erősen oszgódni fog.
De maga az elv, hogy egy bűnöző mellé álltak ELKESERÍTŐ, ELSZOMORÍTÓ, IJESZTŐ!!
De hogy a lényegre is reflektáljak: gratulálok, igazi civil kurázsi.
Hasonló jelenet tanúja voltam az Aréna Plázában. Ott a P&C áruházból rohant ki ruhaneműkkel a tolvaj. Az őrök hasra fektették, és négyen a négy végtagját megfogva - ő hassal lefelé - vitték hátra. Így hason nem igazán volt ereje rángatózni.
Lidl-ben a pénztár után fél méter van, ahová a pénztáros tolni tudja az árút. Nincs széle, pereme. Ott hiába tolja a cuccot a pénztáros, ha nagyon siet megtelik a kis terület és ott a vége ...
Intersparban uez annyiban egyszerűbb neki, hogy ot van pereme a pénztár utáni területnek, de hiába nyomja ezerrel, ha te a magad tempójában pakolsz.
Ráadásul ameddig nem fizetsz, nem tudja elkezdeni sehol a következő vásárló cuccának lehúzását.
Szóval nem nagyon értem, hogy hogyan keveredhetett össze a portéka a másikééval ...
igen, ez nemrég még így volt. Aztán néhányan panaszt tettek, és átgondolták. Sokkal többet kellett várakozni, ha egy vevő berágott, és lassított. Akkor tolhatta szegény pénztáros...ők is megúnták, és változást követeltek.(itt Budaörsön biztos)
"Folyamatosan monitorozzák, hogy milyen gyorsan dolgozik."
Elismerve, hogy rajtuk is van nyomás, pontosan hogyan is zajlik ez a monitorozás? Pl. a főnöke őt figyeli? - de az meg nem lehet folyamatos, mert a főnöknek más dolga is szokott lenni.
A pénztáros mindig siet. Elkerülendő, hogy az én árumat rátolja a még pakolászó vevő árujára, meg kell kérni, hogy szusszanjon egy kicsit, várja meg amíg az előző vevő a kifizetett áruját kulturáltan elpakolja.
Nem kell megijedni, ha hangosan megjegyzi, hogy hosszú a sor mögöttem. Ne ő döntse el a tempót. Láttam milyen megalázó, ha a vevő nem tudja elpakolni, hanem ömlesztve odébbáll a kasszától, hullikna kezéből az áru, stb...