Keresés

Részletes keresés

horgika Creative Commons License 2020.11.06 0 0 12

Megvitatni mindenesetre már nem tudom, léptem a projektből, és nem is térek bele vissza:

 

https://www.researchgate.net/publication/345259785_Projektzaro_tanulmany_-_az_emberiseg_alkonya

 

Sok sikert!

Előzmény: horgika (11)
horgika Creative Commons License 2020.10.26 0 0 11

Vajon ezért is megbünteti majd a facebookot a Gazdasági Versenyhivatal:

 

 https://www.researchgate.net/publication/344838247_A_Covid-19_kampanyt_vedo_online_cenzura_Magyarorszagon

 

?

takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2019.12.16 0 1 10

Vaj miért mindenki másról beszél? Úgy néz ki, ez egy kibeszélő topik, ahova mindenki elsírja, ami eszébe jut. Végül, ahol a topik témája is egy panasz, és erről mindenkinek a saját panasza jut eszébe. Érthető.

ilyen ez a Volán-szakma Creative Commons License 2019.12.16 0 0 9

Nem lennék a faecesbuch helyében. Egyszerre bannolni Toroczkait és Navalnijt, tolni a Trump-kampányt és fűteni az arab tavaszt... mikor melyik fizet jobban.

Egy megoldás van, de ez már fájóan lejárt lemez: profil felfüggeszt 1-2 hónapra és ha tünetmentes vagy akkor már csak pár kattintás a végleges törlés.

Előzmény: Piros Lada kerékanyája (8)
Piros Lada kerékanyája Creative Commons License 2019.12.13 -1 0 8

Az milyen algoritmus a facebook részéről, hogy a Vadhajtások oldalt, olyan profillal ami lájkolta azt, az oldalon 78000 követő van, a keresőbe beirva sokadikként hozza be,   előtte hoz vagy 10-15 darab kamu, baloldali Vadhajtások oldalt (ezeken balos kontentek futnak), amiken a követők száma kettő és hatvan között van?

 

 

Toroczkai 100 ezer feletti oldala több hónapja el van tüntetve, a "Toroczkai" szót kommentbe leirva is figyelmeztet és 30 nap tiltással fenyeget a facebook?

takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2019.12.13 0 0 7

Köszönöm a linket, így már látom, hogy minden kifogasom megalapozott volt az index cikke alapján is.

A kattintási szokásaink program általi megjegyzése nem kerül a felhasználó számára semmilyen többlet fáradtsággal, nem kerül többe, mint egy bármilyen kattintás. Tényleges pénzmozgás, es tényleges munkavegzés nem történik, tehát indokolt az ingyenesség említése, megha az csak a regisztrációra vonatkoztatható a regisztrációs oldalon. Persze a késöbbiekre is vonatkoztatható, mivel később sem ker pénzt, vagy munkavégzést a facebook. A kattintási szokások megjegyzése viszont szinvonalassabbá teszi a szolgáltatást. Tehat a szimbolikus értékek kiegyensúlyozottak, és miden résztvevő számára egyaránt hasznosak. Jól jár vele a felhasználó, jól járnak a hirdetők, és jól jár a facebook.

Előzmény: 10nick48 (4)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.13 -1 2 6

Prostisrácok.. ja, tanulságos.

Előzmény: kilógó lóláb (5)
kilógó lóláb Creative Commons License 2019.12.13 -1 0 5
Előzmény: takacs.ferenc.bp (-)
10nick48 Creative Commons License 2019.12.12 0 0 4

Miután a Facebook szerint az Európai gázárak, a magyarországi bűncselekmények számának csökkenése és a 36 darab Airbus helikopter beszerzéséről szóló hírünk "sérti a közösségi alapelveket", és cenzúrázta azokat (törölte) mi úgy gondoljuk, hogy a bírság helyén való.

A Facebook ne avatkozzon bele a magyar belpolitikába és a magyar választási rendszerbe.

Forrás: https://www.gvh.hu/dontesek/versenyhivatali_dontesek/dontesek_2016/vj-852016189

Törölt nick Creative Commons License 2019.12.12 -1 1 3

Úgy tűnik, a GVH éppen ezt az ingyen adható-kapható értéknövekedést akarja megakadályozni, a megbüntetett színvonalas hirdetés szolgáltatás helyett egy szeméttel, spammal teletűzdelt szolgáltatást kapjunk.

 

Majd pénztároslőrinc kifejleszti a magyar fizetős Vkontakte-t és nem lesz versenytársa.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (0)
Agyagos Szergény Creative Commons License 2019.12.12 0 1 2

Önnullázás ősi oláh szokás. :))

Előzmény: takacs.ferenc.bp (0)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2019.12.12 0 0 1

mint írják:

A hivatal szerint a cég szabálytalanul állította magáról, hogy a szolgáltatása ingyenes, mert a felhasználók az adataikkal fizetnek érte.

 

De valójában ez egy egészen másik üzlet. A Facebook használat ingyenes, miközben a felhasználók az adataikkal a szolgáltatás színvonalának emeléséért fizetnek.

 

Ami ennek az adatgyűjtésnek a kapcsán sokkal aggályosabb, az a Facebookhoz kerülő adatok biztonsága, és harmadik személyhez (társasághoz, államhoz) való kerülésének veszélye. Ha valamit vizsgálni kellene, az ez, és nem más.

 

Előzmény: takacs.ferenc.bp (0)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2019.12.12 0 0 0

Egyáltalában nincs ellentétben az ingyenesség állítása azzal, hogy a Facebook a költségeit más úton fedezi, a hirdetések feladóit terhelve.

 

A felhasználó keresési szokásai valóban felfoghatók értékként, csakhogy ugyanezt az értéket vissza is kapja a felhasználó azzal, hogy nem többnyire számára értéktelen szemetet kap hirdetésként, hanem az őt leginkább érdeklő témákban kap hirdetést. Tehát sokkal jobb, és értékesebb tartalmat kap, mint a keresési, kattintási szokásainak ismerete nélkül kapna. Vagyis nem, kevesebbet kap, hanem többet, ahogyan azt közmondásosan is ismerjük, aki ad, annak adatik is.

 

Úgy tűnik, a GVH éppen ezt az ingyen adható-kapható értéknövekedést akarja megakadályozni, a megbüntetett színvonalas hirdetés szolgáltatás helyett egy szeméttel, spammal teletűzdelt szolgáltatást kapjunk.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (-)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2019.12.12 0 0 topiknyitó

https://index.hu/techtud/2019/12/12/gvh_gazdasagi_versenyhivatal_facebook_ingyenes_adatok_adatgyujtes_fogyasztovedelem_rekord_birsag/

 

 

1. Az augusztus előtti belépés oldalt már nem látom, de a jelenlegiben a

 

Regisztráció

Gyors és egyszerű.

 

Egyértelműen a regisztrációra utal, és nem a Facebook használatára. Lehet, hogy korábban is lehetett csak a regisztrációra vonatkoztatni, és ez esetben nem állítható, hogy a használatra vonatkozott volna.

 

2. Ha mégis a használatra vonatkozott volna, úgy sem áll meg a hivatal vádja, hiszen a Facebook nem kér pénzt a használatért, vagyis ingyenes.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!