Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2022.05.30 0 0 76

...

Keresztény apologetika bukása  Magyarországon

 

Apológia kutatóközpont - A kutya sem tud róluk.

 

Értelmes HitBugyuta videókon és az fb-n nyomták a hülyítést, de már több mint két éve leálltak.

 

Istent keresemBugyuta videókon és az fb-n nyomták a hülyítést, de már több mint két éve leálltak.

 

Kálvinista Apologetika -  Több nagyon csúnya logikai és teológia szakmai felsülés után 2022 márciusában leálltak a demagógia propagálásával.

MemetikaTan Creative Commons License 2022.05.18 0 0 75

Nemrég nyertem meg egy kábé három évig tartó vitasorozatot a Kálvinista Apologetika csoport ellen, úgy hogy ki sem mozdultam a klaviatúrám mellől. Csak pötyögtem ... megfelelő sorrendben leütve a billentyűket. Persze készítettem jónéhány humoros vakcina mémképet is. Elleshetitek a módszertanomat, ez nincs levédetve. Ja és mosolyoghatok a képeken is:

 

Kálvinista Apologetika logikai kihívása

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.17 0 0 74

 

vilagnezet.blog.hu:

 

"Ateizmus az Istenbe vetett hit hiánya." :
Valaminek a nem léte problematika. Karakutty létezésébe vetett hit hiánya lenne az akarakuttyizmus? - de hiszen akkor az ateisták valójában akarakuttyisták. Továbbá végtelen számú lehetőség olyan dolgokra, amiről nem is tudnak és éppen ezért a benne lévő hit hiányában szenvednek.

 

 

drue: 

"Valaminek a nem léte problematika."

Miért? Nem lehet megjósolni valaminek a nemlétét? Pl. a fizikusok is rájöttek, hogy nem létezik perpetuum mobile.

"Karakutty létezésébe vetett hit hiánya lenne az akarakuttyizmus?"

Így van. Pusztán azért nem létezik a kifejezés, mert karakutty-hívők sem léteznek. Az ateizmus MINT KIFEJEZÉS azért létezik, mert vannak teisták. Észre kell venni, hogy ez egy viszonylagos meghatározás: olyan személyek gyűjtőneve, akik nem képviselnek valamit. Egy találó hasonlat erre a nembélyeggyűjtők "csoportja". Nyilvánvalóan nem egy valódi csoportról beszélünk, hanem csak felcímkéztünk olyan embereket, akik nem képviselnek egy konkrét dolgot. Természetesen az ősember is nembélyeggyűjtő volt, elvégre akkor még nem voltak bélyegek. Az ateizmus mint kifejezés is csak ennyit tesz. Te is ateista vagy, hiába hadakozol mindenféle álnéven az oldalamon. Ha nem hiszel istenben, akkor ateista vagy, pont. És nem, az isten-mém nem ugyanaz, mint isten. Az isten-mémet az ateisták is elfogadják. Ezt kéne felfognod végre.

 

 

vilagnezet.blog.hu:

 

Alapvető logikai és érvelési hibákat vétel. Meg fogsz rám haragudni, de felhívom rá a figyelmedet.

1. Perpetuum mobile létezik, mint egy nagyon is jól körülhatárolt fizikai problematika.

2. Karakutty is létezik, ráadásul mint "Isten" is, igen sokféle jelentés tartalommal. Van ilyen nevű helyiség Indiában. Ilyen nevű fociklub is van. Úgy is Ismert, mint "Isten" teremtője.

3. A nem bélyeggyűjtők átvíve ateistákra, nem "Isten"-ezőket jelentene. Nem felelnek meg ennek a követelménynek. Te sem.

4. Butaság , hogy ateista lennék, hiszen éppen az ateizmus logikai megbuktatása kötődik a nevemhez.

5. Isten nem csak még tudományosan, hanem sokkal több minden is. Elsősorban egy gyűjtőfogalom. Tehát Istenek .... tehát minimum poli-ateistának kellene lenned.

6. Nem álnév, avatár és a link mellette pontosan beazonosít. IGe vagyok.

Előzmény: MemetikaTan (72)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.17 0 0 73

Ideológiák Tárháza videója feltárja, hogy a teológia elfogult áltudomány és így az istenérveik sem mások.

 

Létezik-e Isten?  google keresés

 

Összes módban a 2. találat az Ideológiák Tárháza videója, ami oda tesz a Kálvinista Apologetikának, de rendesen.

 

Videó módban meg az első....

MemetikaTan Creative Commons License 2021.05.09 0 0 72

Javasolni tudom ez a blogot és egy kis ízelítő a legfrissebb írásból:

 

"Az ilyen "apróságok" engednek teret az olyan álérveléseknek, amelyek például Nagy Gergelynél is gyakorta előfordulnak."

 

"Azért nem, mert szinte máris, ahogy felvetődik isten kérdésének a gondolata, vele együtt kitalálhatnánk más, ugyanilyen erősségű alternatívákat is. Mint például azt, hogy egy természetfeletti gumilepedő hozta létre az univerzumot. Nyilván e mellett sem szól érv, de így direktben cáfolni sem tudnám, tehát Nagy Gergő logikája szerint a természetfeletti gumilepedővel szemben is agnosztikusnak kellene lennem."

 

forrás:

 

Racionális vita; szimmetrikus vagy aszimmetrikus vitát folytat az ateista?

 

2021. május 09. - drue

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.07 0 0 71

"Isten halott!" - Nietzsche.
"Nietzsche halott." - Isten.

 

Tisztázni kellene mindkét mondatban a következőeket:
Melyik Isten? Milyen formában? Hol? Mikor?
Különben mindkét mondat csak metafizikai halandzsa.
Tehát értelmetlen.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.03 0 0 70

A kereszt és a feszület is evolúciós úton fejlődött ki régebbi dolgokból koppintva.

 

Kereszt motívum már a kereszténység előtt is volt több vallásban is, de az fő eredete :

 

"Ez az emberi történelem legősibb értelmező rajza, a zodiákus-kereszt a Napot reprezentálja, ahogy egy év során áthalad a 12 fő csillagjegyen. Mutatja továbbá a 12 hónapot és a 4 évszakot, valamint a napfordulókat és napéjegyenlőségeket."

 

Zeitgeist: Jézus nem létezett, a Biblia hazugság

 

 

 

A feszület meg egy görög /Dionüszosz Isten)-ből eredő, majd római - etruszk (Bacchus Isten) szerencsehozó talizmán volt.

 

 

Ott a szakállas alak vigyorgott a kereszten.

 

 

 

 

 

 

 

A római birodalom a kereszténységet megelőzően meglehetősen toleráns volt a különböző vallási irányzatok, hitvilágok és kultuszok iránt. Kifejezett „államvallás” nem volt, de a jól működő birodalomnak nem is volt rá szüksége. A legelterjedtebb vallások közé tartozott a Mithrász-kultusz, különösen a 3. században, a Sol Invictus, a napisten kultusza, de emellett megjelent az egyiptomi vallás (Szerápisz– Ízisz–Hórusz) és módosulásai (Ozirisz/Dionüszosz – Ízisz/ Démétér), valamint a legkülönbözőbb „pogány” hitek (görög, etruszk, trák stb.), a birodalom lakosságának és rabszolgáinak sokszínűségét tükrözve. A korabeli leírások szerint a Mithrászvallás is tartalmazta a következő ceremóniaelemeket: templomba lépve vízbe mártott kézzel keresztvetés, a mise alatt kenyér- és boráldozat, a hívek keresztelkednek, bérmálkoznak, hisznek a jó cselekedetek általi üdvözülésben és a halál utáni életben, a vasárnap szent nap volt stb.

 

I. sz. 313-ban a szintén Mithrász-hívő Constantinus tette államvallássá a kereszténységet. Ugyanekkor indult az első inkvizíciós hullám a hasonló vallások eltörlésével (Mithrász–Sol Invictus), a templomok lerombolásával, illetve átalakításával, a papok és hívek megölésével. A fennmaradt csoportokból lettek a dél-franciaországi katharok vagy albigensek és a bogumilok (1. ábra: a kathar és a bogumil kereszt). Mithrász–Sol Invictus tartalmú vallási elemeket a templomos lovagok szertartásai is tartalmaztak, a Napisten kultusza folyamatosan fennmaradt Indiában, és napjainkban Nyugat-Európában éled újra, egyre nagyobb számú gyülekezetek formájában. 

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.24 0 0 69

Az Apologetika magyar wikipédia szócikk teljesen nyilvános laptörténete is az állításodat bizonyítja. Amiben egyértelmű, hogy az adott szócikk régebben még tudományos jellegű volt, csak éppen közben az egyik erősen érdekelt áltudományos fél (wiki felhasználói neve alapján, annak tűnik) saját érdekeire manipulálta át a szöveget. 

Előzmény: Őszinte Ököl (64)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.24 0 0 68

Az hogy Jahve megtestesülése ZombiJézuska kitalált, tudományosan bizonyított dolog. Még csak nem is eredeti kitalálás, hanem koppintás. A lenti képek Isteneiből gyúrták össze a meséjét. Az is jól dokumentált, hogy mikor szavazták meg bizonyos emberek Istennek.

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.04.22 0 0 67

Keresztény-Ateista vita  - érvelési tan videó. Nem hibátlan persze.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.04.22 0 0 66

ZombiJézuskát, és a vele járó feltámad és feltámadunk zombi kultuszt, például egy szavazással tették Istenné.

 

Nos az apologéták lényegében egy zombi-kultuszt védenek?

 

 

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.03.18 0 0 65

Egy sértett hiúsággal társalogsz csak. Írt egy rakás ökörséget és elolvastam és adtam is neki emberi segítségül hasznos jótanácsokat. Hogy amit írt bizony nem tudomány, de ha átnevezi mondjuk Modern metafizikának és úgy kiadja, akkor a sok bugyuta ember közt kapós lehet, sikeres és jó kereső író is. Kár rá időt pazarolnod, már lecsekkoltam. de ha gondolod ellenőrizd le te is, nézz be ebbe nicnevénél lévő adatai honlap ámokfutásaiba.

Előzmény: Őszinte Ököl (64)
Őszinte Ököl Creative Commons License 2021.03.18 0 1 64

Nem egészen. Az tény, hogy az NG egy nárcisztikus troll, nem kevés arroganciával! Szóval amit a KA-ról ír, az nagyon is igaz. A többieket annyira nem vágom. 

Előzmény: hiper fizikus (63)
hiper fizikus Creative Commons License 2021.03.18 -1 0 63

Aki nárcisztikus, az te vagy .

Előzmény: ErkölcsTan (62)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.03.18 -1 0 62

Keresztény apologetika bukása  Magyarországon

 

Apológia kutatóközpont - A kutya sem tud róluk.

 

Értelmes HitBugyuta videókon és az fb-n nyomták a hülyítést, de már lassan egy éve leálltak.

 

Istent keresemBugyuta videókon és az fb-n nyomták a hülyítést, de már lassan egy éve leálltak.

 

Kálvinista Apologetika - Nárcisztikus szereplésmánia és szemrebbenés nélküli kamuzások, de egyre többen unják már. Utolsókat rúgja, agonizál. Ebben nagy szerepe van az ErkölcsTan blognak.

 

P-DOX időszámítás szerinti 42 021. március 17-én Szalai Miklós történész-filozófus, egyik hazai ateista szervezet alapító elnöke,  egy nyilvános videós vitában porrá omlasztotta össze a Kálvinista Apologetika által használt és létük alapját képző Kalám kozmológiai 'istenérvet'.  Megállapításra került tényként, még a vita elején, hogy a Kalám érv valójában egy iszlám, önellentmondásosan tomista érv, és nem felel meg a judeokeresztény Istennek. Tehát eleve nem lehet egy keresztény, így kálvinista istenérv sem. A végén meg kiderült, hogy a legtöbb keresztény teológus sem fogadja el. A K.A.-nak ezzel mind erkölcsileg mind társadalmi hatásilag vége. Nevetségessé és hiteltelenné váltak.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.03.01 -1 0 61

Ide is való:

 

Keresztény apologetika

 

A keresztény apologetika (gör. ἀπολογία, jelentése "védőbeszéd") a judeokeresztény hülyítések egyik ága, célja a keresztény szektával szemben érkező jogos kritikák ellenvetések megválaszolni való próbálása.  Továbbá az ókori mesemondást és elemzést racionálisnak állítani, amikor az hót bugyutaság valójában.

 

 

A keresztény apologetika alapjai

 

E ókori mese-mítosz könyv, aminek a nagy része korábbi vallásokból lett ki és összeollózva, koppintva, plagizálva.

 

 

A rációból kiinduló alapok

 

Hát az nincs, csak annak való kamuzás és hazudozás.

 

 

Az eredményekből kiinduló alapok

 

Az sincs, csak parasztvakítások és érvelési hibák tömkelege.

 

 

A keresztény apologetika legfontosabb állomásai

 

Múltjuk mondjuk az tényleg van, jelenük már kevésbé, jövőjük meg nincs. Tudomány fetárta mint Istent, mind a vallásokat, mind az ateizmust. Vége a további hülyítéseknek.

 

A keresztény apologetika irányzatai

 

A keresztény szekták még egymás tanait is tagadják. Tehát egymást sem tudják meggyőzni.

 

 

Jelentősebb istenérvek

 

Annak hazudott érvelési hibák csak.

 

Keresztény apologetika Magyarországon

 

Apológia kutatóközpont - A kutya sem tud róluk.

 

Értelmes Hit - Bugyuta videókon és az fb-n nyomták a hülyítést, de már lassan egy éve leálltak.

 

Istent keresemBugyuta videókon és az fb-n nyomták a hülyítést, de már lassan egy éve leálltak.

 

Kálvinista Apologetika - Nárcisztikus szereplésmánia és szemrebbenés nélküli hazudozások, de egyre többen unják már. Utolsókat rúgja, agonizál. Ebben nagy szerepe van az ErkölcsTan blognak. 

 

Magyar nyelvű irodalmak

 

WC papírnak sem jók.

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.02.16 -1 0 60

ide is tartozik ez az átirat:

 

Az új apologetizmus -mint mozgalom-  bár vonzó lehet laikusok körében, de a releváns szakterületek szakembereinek szemében mindössze a tudományosság látszatára tett gyenge kísérlet. Ennek az az oka, hogy ezek az ókori mesetanulmányozók  maguk  is laikusok a filozófia, valódi vallástudomány és a logika területein, és amikor megpróbálnak kilépni a szűk mese-szakterületükön kívülre és olyan témákról írnak, mint a logika és az észszerűség, az szinte minden esetben olyan publikációkat és cikkeket eredményez amelyet kínosnak tartanak azok a vallástudományi tudósok is,  akik hivatásszerűen  foglalkoznak ezzel és hivatásszerűen kutatják ezeket a kérdéseket.

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.11.21 0 0 59
Előzmény: Eszti50 (58)
Eszti50 Creative Commons License 2020.11.21 0 0 58

Bár olyan zavaros a hozzászólásod - a saját véleményednek szánt kaparmány az idézet alatt -, hogy nem igazán értem, mi a jófenét akarsz kifejezni, de hogy megfogadhatnád a képen lévő idézet minden egyes szavát, az már biztos.

Előzmény: ErkölcsTan (56)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.10.06 0 0 57

Kihívás a Kálvinista Apologetikának!

 

A Tudományos Isten vanságának a bizonyítása már megtörtént.

A tudományos módszertan alapján megfelelő módon publikálva is lett.

Bárki elérheti, olvashatja, meggyőződhet róla, megismételt kísérletekkel megerősítheti.

Ez kiüt minden eddigi logikai istenérvet véglegesen a "nyeregből".

Amelyek persze eddig sem voltak sem logikusak, sem igazak.

 

Tehát már abban a szakaszban tart  IGe istenérve,

hogy nagyon komoly  logikai levezetés és indolklás kellene, hogy ne legyen igaz.

 

Képesek vagytok-e bármiféle logikai cáfolatra?

Megértem persze, ha neki sem retek kezdeni.

Túl nagy falat ez a képességeiteknek.

 

Üdv: IGe

 

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.29 0 0 56

Kálvinista Apogetika hablatyolás és parasztvakítás oldalán leltem egy idézetet, amire itt egy tudományos válasz:

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.23 0 0 55

Kálvinista Apologetika vs RámenIsten filozófiai vita:

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.19 0 0 54

Nézegetem, éppen most kutatási céllal a K.Apologetika MűShowját :-)

Simán bekaptak egy rakás általam kirakott memetikai horgot.

Pedig nem is szeretek és nem is szoktam pecázni.

 

Ja 40-60 ember nézi csak egyébként élesbe. - ami lókaki

A csetablak is gyér.

 

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.18 0 0 53

Rámen apologetika:

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.15 0 0 52

Nem is vetem magamra és világos volt, hogy érted.

Igazad is van benne.

Előzmény: Paleokrites (51)
Paleokrites Creative Commons License 2020.09.15 0 0 51

tudod nem rád utalva írtam, hanem egy a sok befolyásoló tényezőre hívtam fel a figyelmet, ilyen és ehhez hasonló butításokkal van teli sok sok idézet marhaság, pl. érvelési hibák szabályzat..., ha valaki jól belegondol, átvesézi, logikailag kiderülne, sok értelme csupán laborszövegeléseknél lehet, a gyakorlat teljesen más! :)

Előzmény: ErkölcsTan (50)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.15 0 0 50

Idéztem csak és nem jelenti azt, hogy igaznak tartanám.

Szerintem is csak a nagy és hibás általánosítás, ami max bizonyos esetekben igaz, de a legtöbben meg nem.

A pályakezdők többsége inkább túl félénk, mint nagyon magabiztos. Már ez is cáfolja a NAGY MEGÁLLAPÍTÁS teljességét.

Előzmény: Paleokrites (48)
Never Man Creative Commons License 2020.09.15 0 1 49

Alátámasztja az a megfigyelés is, hogy ha valaki egy hónapot tölt egy országban akkor könyvet ír róla, ha egy évet akkor ujságcikket, ha 10-20 évet akkor nem ír semmit.

Előzmény: ErkölcsTan (47)
Paleokrites Creative Commons License 2020.09.15 0 0 48

Dunning-Kruger effektusnak hívják a jelenséget (a Cornell Egyetem két kutatója, Justin Kruger és David Dunning kísérletekkel bizonyította be), hogy minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos arra, hogy túlbecsülje saját tudását. "

 

hülyeség...., szerintem kamu!

Előzmény: ErkölcsTan (47)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.09.14 0 1 47

Dunning-Kruger effektusnak hívják a jelenséget (a Cornell Egyetem két kutatója, Justin Kruger és David Dunning kísérletekkel bizonyította be), hogy minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos arra, hogy túlbecsülje saját tudását.

 

"Amikor a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel..."

 

Ha valakinek egy adott területen nincs semmiféle szaktudása, azzal többnyire tisztában van, így a magabiztossága ennek megfelelően alacsony. A minimális tudással, és tapasztalattal rendelkezők hajlamosak azt hinni magukról, hogy ők kiválóak. "Nem értik, hogy nem értik..."

 

A tudás és tapasztalat gyarapodásával jellemző a magabiztosság visszaesése, a saját hiányosságok felismerésének képessége ilyenkor nő. A szakértői tudásszintnél éri el a magabiztosság ugyanazt a szintet, mint a minimális tudás esetén.

 

Vagy ahogy John Cleese mondja: „Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd, milyen hülye vagy..."

 

 

Kálvinista Apologetika produkciói például a görbe első csúcsa közelébe esnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!