Keresés

Részletes keresés

ábmrus Creative Commons License 2020.02.16 0 0 12

Nem mindegy hogyan fogtam bele, kissé vén vagyok már, csak erre vagyok képes. Különben sem ez volt a szakterületem.

 

Ám, ha egy teória felvillan, nem volna érdemes kideríteni, hogy van e benne némi realitás?

Előzmény: construct (10)
ábmrus Creative Commons License 2020.01.20 0 0 11

Csakhogy idebiccentett valaki! Köszi.

construct Creative Commons License 2020.01.17 0 0 10

Téma lehetne kedves "okl. építészmérnök" úr, ha nem ezen a kelekótya módok fognál bele.

Előzmény: ábmrus (9)
ábmrus Creative Commons License 2020.01.17 0 0 9

A tudomány létrejötte nem téma,...?

ábmrus Creative Commons License 2019.12.10 -2 0 8

"Itt már senki nem fog morogni, amikor ilyeneket írsz, hogy többszáz stonehenge-i építményt találtak Magyarországon, vagy pölö hogy "Ezekkel lehetett megállapítani az éves időszakok periódussait, az évszakokat..."

Sajnos amit írtam az valóság, de az erre vonatkozó feltárások tényeiről igen keveset lehet olvasni. Egy ásatási területre gyakran ellátogattam, a feltárést vezető régész tőlem kérdezte: mire használhatták szerintem ezeket a  különös építményeket amelyek sok kapuzattal körbekerít egy ilyen pár hektárnyi területet. Tudta, hogy én egy okl. építészmérnök vagyok ezért kérdezett engem. Sokat gondolkoztam ezen, néhány nap múlva ezt válaszoltam neki amit itt is emlegetek, erre ő azt válaszolta, ha ő erre utalna akkor őt eltanácsolnák a szakterületétől.

 

A nálunk talált építmények fatörzsekből készültek nem kőből és minden korabeli falu határában találtak ilyent. Nem hinném, hogy ekkora monstrumokat pusztán rituálék miatt készítettek volna, ezek a túlélés biztosítását szolgáló információk megszerzésére készültek. 

and0626 Creative Commons License 2019.12.09 0 1 7

Viszlát tudomány, isten hozott a rejtélyes dolgok alfórumban, ufológia, asztrológia, laposföld, üregesföld, lapos üreges föld ufókkal, és most már a te topikod is. 

 

Itt már senki nem fog morogni, amikor ilyeneket írsz, hogy többszáz stonehenge-i építményt találtak Magyarországon, vagy pölö hogy "Ezekkel lehetett megállapítani az éves időszakok periódussait, az évszakokat..."

Előzmény: ábmrus (6)
ábmrus Creative Commons License 2019.12.09 0 0 6

Lehet, hogy nem felfogható már ez a felismerés a tudomány iránt érdeklődő fórumozóknak?

ábmrus Creative Commons License 2019.11.08 -1 0 5

 

Szerintem a korábbi kör alakú építmények fatörzsekből készültek. Balatonszárszó közelében is egy ilyen objektumra akadtak rá a régészek. Ez a tudománycenter néhány évezreddel korosabb mint a stonehengei.

 

Úgy vélem az itteni népesség tudós néppé fejlődött és ősdemokráciában élt. A nép elbutítás a kirajzást követően, az előző kirajzókkal történt keveredés utáni évezredek során kialakult alá-fölé rendelő viszonyok ember-csoportjainak a visszatérésével, az un. népvándorlás időszakát követően történt meg. 

Előzmény: jogértelmező (3)
lxt Creative Commons License 2019.11.08 0 0 4

Amennyire az ma ismeretes, a hardver (az emberi agy), minimum 50 ezer éve adott – mármint változatlan. Majdhogynem az előemberekig visszamenőleg, a szellemi képességeinket nem az emberi agy struktúrája, hanem a mindenkor elfogadott (aktuálisan ismertnek vélt) ismereteink határozták meg. A hitbéliség (ami ma sem befolyásol kevésbé minket, mint a Stonehenge megépítése korában), kétségtelenül, ma is motivációs erő.

Ugyanakkor a kör, mint a szűkebb környezetünkben értelmezett önmagunk (az akkori, szerintem is boldogan tudatlan, ösztönösen megélt békeidőkben), az egymásra utaltság szimbóluma volt/lehetett.

De, hogy a kör egy kívánatosan statikus állapot szimbóluma-e, amit ma már 4-5 éves kor felett (tanultan) tagadunk, vagy tényleg egy csökevényes, mára bőven (az alapvetést felülmúlóan) meghaladott időszaka az emberiségnek, nos, arra nézvést még nincsenek egyértelmű tapasztalataink. Erre, csak a következő civilizáció tud majd (ha egyáltalán és nem a körülmények tükrében törvényszerű, aktuális hite szerint) kielégítő (mindenkor elfogadottan igaz) választ adni.:-)

A mi abszurditásunk, a relativizmus - az esetlen esetlegesség.:-)

jogértelmező Creative Commons License 2019.11.08 0 0 3

Megszaporodtak a Stonehenge-dzsel kapcsolatos hírek:

http://ramet.elte.hu/~vanicsek/pubpap/pb000527.htm

Hoyle a Nature hasábjain pontos magyarázatot adott arra, hogy Stonehenge hajdani építői milyen módon használhatták a kőkorszaki „obszervatóriumot” a nap- és holdfogyatkozások előrejelzésére, beleértve azokat az olyan fogyatkozásokat is, amelyek a megfigyelő helyzetéből egyébként nem voltak láthatóak.

https://librarius.hu/2019/02/15/megfejtettek-a-stonehenge-hez-hasonlo-koemlekek-eredetet/

egy új kutatás szerint Franciaország mai területéről erednek.

https://nepszava.hu/3025594_oskori-hajosok-terjeszthettek-el-a-stonehenge-hez-hasonlo-megalitokat

 

https://rejtelyekszigete.com/magyar-stonehenge-rejtelyei-pakozdi-ingokovek-nyomaban/

 

Egyéb találatok is vannak persze a weben, Stonegenge-re keresve...

ábmrus Creative Commons License 2019.11.08 0 0 2

Nullának most is kitűnő voltál, köszönöm!

Előzmény: Fat old Sun (0)
ábmrus Creative Commons License 2019.11.08 0 0 1

A jégkorszakok idején is élt ember az európai térségben. Itt azonban az életben maradás nem volt olyan egyszerű mint a mediterrán vagy a trópusi területeken ezért a korábbi jégkorszakok itteni túlélői valószínűleg a kannibalizmust is kénytelenek voltak időnként gyakorolni.

 

A felmelegedések után az itteni népesség elszaporodván a kényelmi zónák térségei felé szétrajzott. A korábbi kirajzók vallási rituálékban emberáldozatokat végeztek, ezek a túlélésük hálái lehettek haragvó büntető istenük számára.

 

Az utolsó jégkorszak kirajzói a kör alakú építmények segítségével már pontosan kifürkészhették, hogy hány nap a világ borzalmas hideg napja és hány napja van arra, hogy a csoportja számára a zord időszakra az élelmet begyűjtse és elraktározza.

Fat old Sun Creative Commons License 2019.11.08 0 2 0

Magyarország területén is több százat találtak.

 

Ezt már pár éve is elhintetted itt, csak sajnos azóta sem tudod, hogy hol...

Előzmény: ábmrus (-)
ábmrus Creative Commons License 2019.11.08 0 0 topiknyitó

Az ember jégkorsza

 

Az ember agyának progresszív fejlődését a sonehengei kör alakú építményeknek köszönhetjük. Ilyen építményből Magyarország területén is több százat találtak. Ezeket az építményeket a kőkorszaki települések mellet találták meg. Szerintem ezek nem teátrális rituálék, hanem az emberiesebb túlélés nagyon fontos segédeszközei voltak. Ezekkel lehetett megállapítani az éves időszakok periódussait, az évszakokat, tervezhető létforma kialakítását. Ez fejlesztette ki a számolás művészetét, a világmindenség konkrétumainak szabad szemmel megfigyelhető jelenségei is ezáltal kerülhetett az ember tudatába.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!