'Na kicsit előre szaladtunk, előbb még jön 6 meccs. Azt hiszem minden adott hozzá hogy az Óvár a 2023-2024 szezonja a legjobb legyen fennállásának történetében...'
Ha jól kezelik és nem görcsölik túl,akkor ez valóban ez az év lehet számukra
Őket tavaly láttam játszani a ChallengeEurópa-kupában. Nem tűntek túl veszélyesnek, tele vannak alacsony, fürge, emellé nem okvetlenül túl jó játékossal, a Móvár fizikai fölénye nyomasztó lesz és az meg fog mutatkozni az eredményben is.
Az óváriak olyan BL csapatokat vertek eddig az NBI-ben, akik a román és francia bajnokságok élcsapatai ellen jórészt sikerrel szerepeltek. Ha marad minden mint ebben az idényben, akkor jó esélyük lesz az EL legjobb 6- 8 csapata közé kerülni, ott meg bármi lehetséges. Viszont épp az MKC mutatta be idén tavasszal, hogy a kupa idény kiemelkedő csapata ellen - Ikast - itthon tud katasztrofálisan játszani, idegenben meg majdnem bravúrt ért el, a sorozatban - a döntőben se - egy csapat se szorongatta meg a dánokat úgy, mint Gyurka mester tanítványai Dániában. Ezt a kettősséget kell jövőre legyűrnie a csapatnak és végre lesz újra, túlnyomó többségében magyarokkal felálló, sikeres csapatunk a második számú európai kupában. ( RND szokásos kötözködését megelőzve :itt nem a Siófok közelmúltbéli eredményeire, hanem a Dunaújváros 2016-os győzelmére gondolok.)
A Vác nagynevű ellenfelekkel fog játszani, de én nem féltem a váci lányokat ez a fiatal csapat - ha nem is továbbjutást - de bravúros eredményeket biztosan szállítani fog ebben a szezonban is!
Nagyobb baj, hogy rajtuk kívül a mai magyar első osztály nem tudna kiállítani legalább még egy olyan csapatot, akik az El- ben legalább a tisztes csoportkör eredményéig eljuthatnának...
Előre leírom, hogy mi várható, bár jól tudom: a fikázást, dagadtozást stb. úgysem ússzuk meg: a két skadináv csapatnál idegenben akár méretes (10+) zakó, hazai pályán szorosabb vereség; a horvátok ellen 3-4 pont talán reálisnak tűnik, így a csoport 3. helyen megcélozható.
A Vác esetén nyilván nem elvárás a továbbjutás, az Óvár viszont szerintem a legjobb csapat a csoportjában, így neki tovább is kéne jutni, amit szerintem meg is tesznek.
Ha előre gondolkodunk, jó lenne csoportgyőztesként mert akkor szerintem sokkal előnyösebb a várhatóan nagyobb eséllyel Bistrita ellen folytatni majd. Ők most 8-0-3 állnak a bajnokságukban és valóban egyelőre a Rapid csapatával egyező ponttal a 4. helyen tartózkodik.
Na de ők szerintem bár jók, de megoldhatóak. Amúgy is román szemszögből nézve az Óvár meg 10-0-1 áll a bajnokságban úgy hogy már Győrt is vert, ők meg ezt elemezhetik éppen.))
Na kicsit előre szaladtunk, előbb még jön 6 meccs. Azt hiszem minden adott hozzá hogy az Óvár a 2023-2024 szezonja a legjobb legyen fennállásának történetében...
Nem túl jó ez a sorsolás, a Vácnak nincsenek jó esélyei, a tisztes helytállás viszont elvárható.
A Móvár remélhetőleg megnyeri a csoportját, de legalábbis harmadszorra már sikerül a továbbjutás.
Utána sajnos a C csoportból jön ellenfél, papírforma szerint vagy a Nantes, vagy a Gloria Birstrita, akik a román bajnokságban a Rapid Bukaresttel azonos pontszámmal állnak... Szóval az már necces lesz, de a továbbjutás elvárható, aztán meglátjuk.
Jól mondod! A skandináv túrák a legdrágábbak... és a Vácnak kettő is lesz benne.
Szegények nagyon pechesek voltak a sorsolásnál ebből a szempontból is, meg szakmai szempontból is, mert az összes csapat erősebb mint ők (hiába második kalaposak)!
A Móvárnak szerintem "kötelező" a továbbjutás és jó lenne, ha a csoport elsőséget is elcsípnék. A Malaga mondjuk nem egyszerű feladat, jópár spanyol, brazil és egyéb válogatottal.
A Vác szerintem a Podravkát ada-vissza megverheti a 2 skandi ellen meg ha egyszer összejön a pont és a többin nem futják szét őket az már elfogadható.
Díjaznék sorban egy román, egy lengyel és egy horvát ellenfelet: egy jó helyezés esélye is meglenne, és nem kellene a gatyánkat rákölteni az utazásra sem...:)
Ez egy elég merész lépés a Brest részéről,mert akár hogy is de Tervel még ilyen komoly csapatot nem vezetett,persze nem féltem ismeri a BL-t és a francia bajnokságot is!
Valaki valahol ugyanezt írta a MannekenPisről is, bár kételkedtem benne, hogy a brestiek ennyire nagyeszűek volnának, viszont én már reménykedtem, hogy a mi sokra hivatott szakosztályvezetésünk elől elorozzák, nehogy véletlen nálunk legyen vezetőedző, de akkor ezek szerint még nem menekültünk meg végleg a svéd világpolgár szolgálataitól.
Nem is állítottam hogy a Loki gyáván játszott,pont az ellenkezőjét állítottam,én éreztem gyávaságot náluk egyszerűen az a nyomás és teher ami rájuk került azzal hogy kimondottan jól játszottak és pontot hoztak a sztárcsapattól,már elbizonytalanította őket és meg remegtek a kezek!
A Lokinak abszolút nincs szégyellni valója az eddigi BL szereplése miatt!