Keresés

Részletes keresés

atyalapatyala Creative Commons License 1 napja 0 0 14017

Igenis Főnök! :)

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (14016)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 1 napja -13 0 14016

hát én a streetkitchenes receptet én eleve felezem :)

akkor csináld azt, amit mondtam, hogy bedagasztasz meg megkelesztesz egy nagyobb adagnyit, felezed, harmadolod, negyedeled, akármi, és lefagyasztod, aztán amikor az első adag elfogyott, akkor előveszed a következőt, amit már csak kicsit át kell gyúrni és mehet a sütőbe, legfeljebb nem kenyérmérete lesz, hanem afféle nagyobb buci

Előzmény: atyalapatyala (14015)
atyalapatyala Creative Commons License 1 napja 0 0 14015

Nekem az is a problémám, hogy egy 350g-os kenyeret, mondjuk éppen egy hét alatt fogyasztok el. Ezért kerestem tök egyszerű receptet, amiből akár tudok olyan pici adagot is sütni, ami mondjuk két ilyen "karika", és ez két napra nekem elég is. :)

 

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (14013)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 1 napja -11 0 14014

egyébként meg nincs annál jobb, amikor a meleg kenyeret kiveszed a sütőből és azt is meg lehet csinálni, hogy bedagasztasz egy nagyobb adagot, hagyod megkelni, kiporciózod és ha nem használod fel 1-2 napon belül, akkor lefagyasztod (én pizzatésztával szoktam ezt csinálni)

Előzmény: atyalapatyala (14012)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 1 napja -11 0 14013

ez most nem sikerült annyira jól, valszeg én bénáztam el, de abszolút ehetó :)

viszont ha kenyérsütés, akkor ezt a receptet ajánlanám: https://streetkitchen.hu/pekseg/tokmagos-rozskenyer/

nekem nagyon bejött

én a kelesztést úgy szoktam, hogy a sütőt felmelegítem kb 30-40 fokra, és oda rakom be arra az időre, amíg kelnie kell

 

tapasztalataim itt: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156527017&t=9241487 :)

Előzmény: atyalapatyala (14012)
atyalapatyala Creative Commons License 1 napja 0 0 14012

Nah, behalás... Kb két órája éppen ezt a videót néztem, tőled teljesen függetlenül. Részemről azért volt érdekes, mert tegnap a Sparban 608.- Ft-ért vettem egy 350g-os kenyeret. Csak itthon tűnt fel, hogy ennyibe került. Úgyhogy arra gondoltam ráállok a kenyérsütésre. Éppen erre az indiai kenyér kinézetűre gondoltam...

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (14011)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2 napja -16 0 14011

https://www.youtube.com/watch?v=bYNQ-jgWt04

 

elfogyott a kenyér, lusta vagyok kidugni a nózimat ebben a hidegben, úgyhogy ilyen kis kenyérpuffancsokat fogok csinálni estére, kíváncsi vagyok, milyen lesz :)

Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 14010

Ez jó! :D És újraraktátok vagy működött így is?

 

Az üvegházam volt ilyen, az ember azt hinné, hogy összedugdosós, egyszerű cucc, erre két lengyel muki reggel nyolctól késő délutáni szerelte a szemerkélő novemberi esőben, szóval hordtam nekik a teát, nehogy lerokkanjanak. És mivel esett, kívülről nem is tudták leszilózni (bár nem kizárt, hogy a guminak kellett volna kívülre esni és a sziló ment volna belülre), azt otthagyták, és nekem kellett volna, ha váratlanul naposidő lesz. Novemberben. Itt. Azóta sincs leszilózva. :D

Előzmény: MrJones512 (14009)
MrJones512 Creative Commons License 5 napja 0 1 14009

Nem kell mindent annyira komolyan venni, amit leírok. :)

 

Egyébként az ilyen összeszerelősdiről egy sorozat csarnokkapu jut eszembe, amit saját kútfőből (0 tapasztalat) kellett összerakni. Egy kivételével egész jól sikerültek!

Az utolsó egy eltérő típus volt, amihez szintén nem adtak semmiféle összeszerelésit, és hát nem is vagyok vele teljesen megelégedve. Hiába kerestük órák hosszat a neten az telepítési útmutatót: semmi! Volt egész más, hasonló, hasonlóbb... de pont az a típus egy se!

 

A lényeg, hogy miután felraktuk a keretszerkezetet, elkezdtók előszedni a szekciókat. Akkor figyeltem fel az egyik doboz oldalán lévő QR-kódra. Hámmondom... lássuk, hogy mit tud az én csudatelefonom!

Ráirányítom... erre közli, hogy az egy linket tartalmaz és hogy ugorjon-e? Ugorjál, bazmeg!

Erre megnyitotta nekem a kapuszerkezethez tartozó összeszerelési dokumentációt: rajzokkal, meg kb. mindennel, ami kell.

Mint kiderült, khmm... nem egészen úgy raktuk össze, ahogyan azt a tervező elképzelte. ;)

Előzmény: Törölt nick (14008)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 1 14008

Érdekes, hogy neked ilyen rossz tapasztalataid vannak vele. :) A magam nevében pár terméket bátran dicsérhetek: pl. a kallax polcok méltán népszerűek, de a Brimnes ágya és szekrényei is nagyon jók. Most vettem először Hemnes könyvespolcot, van benne anyag rendesen. De pl. a Billy könyvespolcokkal nem vagyok annyira kibékülve, nagyon borulékonyak, muszáj a falhoz kötni őket. Vagy az EKET komódok és polcok összerakása is lehetne jobb, viszont ha egyszer összeraktad, azt a jóisten szét nem szedi (szóval vigyázni kell, hogy ne cseszd el). :) Ugyanez a Platsa szekrényre, annál is ezt az idétlen rányomós, rátolós módszert alkalmazták. Szóval ez is olyan, hogy nem mindegy melyiket veszed.

 

Nekem a pesti konyhámat asztalos kókányolta, és nem rossz, de nem is az igazi, kár volt annyit költeni rá, hogy csináltatott bútorunk legyen, vettem volna inkább már akkor az IKEÁ-st. Idekinn volt máskülönben Respekta néven OBI-s konyhabútorom, ami szétrohadt, ahol gőz érte. Szóval akár hiszed, akár nem, a Metod konyhabútor, amit én csaptam össze idekinn bármelyiket kenterbe veri.

 

Az egésznek a titka, hogy tényleg kövesd a használati utasítást, ne random pakold össze-vissza a csavarokat, dübbeleket meg egyebeket, mert akkor tényleg hiányozni fog valahonnan. És bár nem adnak a dübbelekhez faragasztót, de érdemes venni és használni (ha nem akarod szétszedni a bútort később költözéskor). A másik, hogy ezek nem tulipánosládák, amik életre szólnak, de ilyet már nem is fogsz boltban kaphatni soha, a KIKA meg a többi bútorbolt terméke is moslék, csak azokat nem is viheted haza lapraszerelve, és ahogy Aurél mondja: azoknál aztán rossz helyen lesznek az előfuratok vagy éppen hiányozhatnak is, anyámnál szereltem pár ilyen JYSK-ben meg KIKÁ-ban vett izémicsodákat, igazi szívás!

Előzmény: MrJones512 (14007)
MrJones512 Creative Commons License 5 napja 0 1 14007

Az IKEA-bútorok szarok. Ez tény.

 

Az IKEA mérnökei gondos műszaki-tervezési folyamat során elérik, hogy az általuk gyártott bútorok a használatra alkalmas állapotukat kizárólag a legutolsó elem perfekt illesztésével nyerik el. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a kétajtós szekrény a lehagyott (vagy használat közben letört/kifordult) ajtófogantyúja esetén is kártyavárként omlik össze.

De ugyanez az effekt következik be, ha a legficnibb csavarok egyike is hiányzik a rendszerből.

 

Az IKEA bútorai a statika szörnyszülöttei. Valójában az IKEA-bútor a tűzifa lapraszerelt változata ("Vigyázat! fém-, és műanyag szennyeződéseket is tartalmazhat, továbbá mogyorót, tejet és nátrium-glutamátot is feldolgozó üzemben készült!").

Előzmény: Calamayca 2.0 (14002)
MrJones512 Creative Commons License 5 napja 0 1 14006

"(sztem a pasik pont, h leszarják, mert nekik a kaja utáni elégedett böfögés a cél))"

 

Ha az a rohadalom kerámialap a használat után tiszta és rendeltetésszerűen továbbra is használható, akkor felőlünk ugyan rendbe' van.

Előzmény: Calamayca 2.0 (13946)
T. Regina Creative Commons License 5 napja -4 0 14005

Calamayka egy hétig a saját topikjában fog értelmesen beszélgetni.

Calamayca 2.0 Creative Commons License 5 napja 0 0 14002

az IKEA-bútoroknak az a titkuk, hogy nem szabad az egónkat a leírásuk elé helyezni! Akarni megmutatni nekik, h okosabbak vagyunk, pláne, bebizonyítani, hogy ők mekkora hülyék. Szép nyugodtan, lassan át kell rágni magunkat a használati utasításon az elejétől a végéig, a bemutatott alkatrészeket azonosítani, rendszerezni, és menni fog pillanatok alatt. 

 

De igen, értelek. sokan akarják koppintani kevés sikerrel ... 

Előzmény: Aurelius Respectus (14001)
Aurelius Respectus Creative Commons License 5 napja 0 0 14001

nem ott vettem, csak róluk jutott eszembe az összeszerelhető bútor téma

Előzmény: Calamayca 2.0 (13999)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 14000

LOL :_D Most nagyon-nagyon röhögök...

Előzmény: Calamayca 2.0 (13998)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 5 napja 0 1 13999

Ez érdekes ... 

 

mint sok háztartást megjárt ember tudom neked mondani, hogy az egyik legmegbízhatóbb bútorcég az IKEA ... 

 

Sok ellenségük van a környezetvédőktől kezdve a kontár maszek asztalosokig, akik hintik az igét ellenük, amit a jó vidéki emberek esznek is nagykanállal, hiszen az asztalosjózsi a szomszéd, és ő fogja készíteni a koporsónkat is ... megbízható ember ... Csak éppen koppintani jár hetente az IKEÁba, de értelmezni a műszaki rajzokat már képtelen .. el is bassza annak rendje-módja szerint a rendeléseknél a másolni vélt tákolmányt, nem hiába szidja ... 

 

 a másik réteg a nyárspolgár, akinek az IKEA olcsó, és nem kézműves, "proli", stb ... 

 

még csak normális embereket hallottam dicsérni a cég áruit ... 

Előzmény: Aurelius Respectus (13997)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 5 napja 0 2 13998

Hogy én mekkora egy ökör vagyok! 

 

Múltkor a gyerekék vettek új ágyat, mert a meglévő széttörött, és foggalmam nem volt róla, h mi történhetett ... mintha velem sosem esett volna meg ilyen ... :DDD

Előzmény: Törölt nick (13996)
Aurelius Respectus Creative Commons License 5 napja 0 0 13997

1980-as, 1990-es években 

2010 után kellett bútorokat vennem

Előzmény: Calamayca 2.0 (13995)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 1 13996

Akkor a legkomolyabban mondom, hogy ott vedd, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor nem stimmelt valami IKEÁ-s bútorral. De olyankor is simán cserélik, vita nélkül vagy pótolják a hiányosságot. Még akkor is, ha én rontottam el a rendelést. A múltkor is az eltört ágyléc miatt bementem, hogy vennék ilyen keresztléceket a meglévő keretbe, mert hát szétugrándoztunk párat a férjemmel. *elpirul* És ingyen adtak két csomaggal, nem is kérdezték, hogy hol vettem meg ilyenek, blokkom se volt, bemondásra ment. Ezen kívül még egy csavarhely van, aminek a menete nem kóser, és nem lehet a belevaló csavart teljesen behajtani, de azt úgy hagytam, kilógva a zsúrkocsiból, mert lehet rá konyharuhát akasztani, és elég stabil így is. Úgy voltam vele, én szét nem szedem ezért. :)

Előzmény: Aurelius Respectus (13993)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 5 napja 0 0 13995

mennyire régen? mert az elemes bútorcsaládokat igencsak össze kellett rakni ... 

Előzmény: Aurelius Respectus (13994)
Aurelius Respectus Creative Commons License 5 napja 0 0 13994

régen jobb volt, amikor kész bútorokat árultak 

Előzmény: Aurelius Respectus (13993)
Aurelius Respectus Creative Commons License 5 napja 0 0 13993

én eddig mindig kinlódtam ezekkel a szarokkal, szerintem Kínában gyártják őket, nincs normális rajz hozzá és sokszor a csavarok helye sincs normálisan kifúrva, jó nem az Ikeában vettem őket

Előzmény: Törölt nick (13992)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 13992

A legónemzedéknek nem ügy ez. :) Bármikor összerakok neked bekötött szemmel egy IKEA-szekrényt. Akár a használati nélkül is, barátoknak is szoktam szerelést vállalni (nem vicc!), és a praxisban is velem szereltetik össze az új szekrényeket.

Előzmény: Aurelius Respectus (13990)
Aurelius Respectus Creative Commons License 5 napja 0 0 13990

elég idegesítőek a mai bútorok, drágák és még összeszerelni is a vevőnek kell, mert olyan pofátlan pénzt kérnek a szerelésért, ami majdnem annyi mint a bútor ára 

Előzmény: Törölt nick (13987)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 13989

Nincs mit! :)

Előzmény: dos48 (13982)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 13988

A szülőszékben is lehetett szülni, és odafért a bába is. De az új ágyak szerencsére már nem ilyenek, minden irányba dönthetőek ésatöbbi. Ez a megtörtént eseteken nem segít, de jó, hogy a mi menyeink (és a te lányod) már jobb körülmények között szülhetnek: https://gyogyaszati.hu/termekek/orvosi-muszerek/5/orvosi-butorok-vizsgalo-agyak/58/page=1/fuggoleges-szuloszek-nogyogyaszati-vizsgaloszek/7607

Előzmény: Calamayca 2.0 (13974)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 0 13987

Egy fontosabb szempont, hogy a magas pulthoz ágaskodni kell. Te mint szakértő megnézhetnéd, hogy a vízvezetékszerelőknek mennyi az ideális magassága, hogy a nő pont csípővonalba essen. ;P Meg is írom az IKEÁ-nak, hogy ezt elcseszték, nem éri fel a férjem (nem mintha a nagy valagamnak jutna hely rajta, de ezt nem kell tudják). ;P

Előzmény: dos48 (13973)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 2 13986

Ebben van valami, de igazából a vajúdó nő több időt tölt el rajta, mint az orvos pár perce a kitolási szakban. Én pl. éjfélre mentem be, és reggel nyolcig szívtam. Amíg bírtam, császkáltam, de amikor pl. rám kötötték a ctg-t, akkor muszáj volt feküdni vele. A dokim meg bejött 7-re, fél nyolcig udvarolt a nővéreknek odakinn, majd amikor már a tolófájásaim voltak, nagy kegyesen bejött és negyed óra alatt elintézte a gátmetszést (rosszkor, érzéstelenítés nélkül), kikönyökölte belőlem a fiamat, majd matyóhímzést varrt az alfelemre, és külön büszke volt a férjöltésére. Emiatt élt sokáig a vén hülyéje, mert a férjem és én is elég sokat szidtuk, amikor újra használatba vettük. Elég sokáig olyan volt minden szex miatta, mintha az első lenne, mert a férjem farkáról elfelejtett méretet venni, hogy beférjen. ;P

Előzmény: MrJones512 (13969)
Törölt nick Creative Commons License 5 napja 0 1 13985

Az első gyerekemet ilyenen szültem.

 

A vajúdás meg a szülés még hagyján, addig nem volt para, de amikor fogták és a mellkasomra tették az újszülöttemet (egész éjjel vajúdtam), majd kimentek röpke 2 órára, én meg hullafáradtan nem mertem elaludni, mert leesek gyerekestül róla, akkor azért nem voltam hepi. ;P Még szerencse, hogy szokva voltam az átbulizott éjszakák utáni munkanapokhoz, szóval mire lejárt a két óra, már nem is akartam aludni, elmentem inkább még fenn a vajúdóban zuhanyozni. Az egyik vajúdó kismama meg is jegyezte, hogy a fittségem neki is reményt ad, hogy kitartson a végéig és képes legyen rögtön zuhanyozni. ;P A velem egyszerre szülő nőnek meg az adott reményt, hogy egy nagyot nyögtem, és felsírt a kisfiam. És nem viccelek: az én keresztnevemet kapta ezért a kislánya (csak fiúnévvel készültek), mert megkérdezte, hogy mi volt a keresztneve annak, aki szült a szomszédban :D

 

A másodiknál viszont az IKEÁ-s franciaágyat kaptam, áldja meg az ég az István kórházat érte, hogy bevezette! Viszont akkor nem voltak ilyen kalandjaim a többiekkel, mert fronton kívül szültem.

Előzmény: Calamayca 2.0 (13967)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!