Keresés

Részletes keresés

Never Man Creative Commons License 2026.03.29 0 0 187

Nem mondhatja senki, hogy nem szóltam, máskor tessenek Index fórumot olvasni!

https://index.hu/belfold/2026/03/29/mav-mavinform-applikacio-hiba-oraatallitas-vitezy-david-kifizetes-karterites/

"Cikkünk megjelenése után a MÁV hivatalos közleményben reagált a történtekre. A cég szerint a vasárnapi óraátállítást követő órákban informatikai hiba lépett fel a MÁV utastájékoztatási rendszerében, amely emiatt minden, egyébként pontosan közlekedő vonat esetében 60 perces késést jelzett."

Előzmény: Never Man (186)
Never Man Creative Commons License 2026.03.11 0 0 186

MÁV applikáció elkúrásba futottam bele, az androidosba, persze lehet mondani hogy értelmezés kérdése illetve nemzeti sajátosság, hungarikum.

Az egyébbként rendkívül kellemes és üdítő  görögországi tartózkodásom alkalmából (erről még írok:-))  visszautazást fontolgatva  először beléptem a Aegean majd a WizzAir légitársaság applikációjába és megrendeltem azokat a  repülőjegyeket amikkel eljutok Budapestre. Egy Athen-Budapest járat ránézésre is meglepően gyorsan repül, aminek az az oka, hogy az indulás is és az érkezés is helyi időben van feltüntetve minden esetben, ezért az eltérő időzónák miatt nyerünk egy órát (odafele vesztünk). Az érkezési idő kb 10:30 volt.

Rögtön ezután beléptem a MÁV applikációba és vásároltam egy jegyet a keleti PU-ból 12:25-re, amit a 200E+M3+M4 kombinációval simán elérek a rendelkezésre álló kb 2 óra alatt, de a korábbit (11:25) tipikusan nem.  Fizetés után a biztonság kedvéért megnéztem a kapott jegyet, hát 11:25-re adta, az előző Intercittyre, pedig egészen biztosan nem nyomtam félre. Némi meditálás után jöttem rá, hogy ebben az időpontban Görögországban van 12:25, de mi közöm nekem ahhoz, amikor Hungariban akarok utazni? A magyar vasúti menetrendnek pedig mi köze van ahhoz, hogy én éppen hol tartózkodom a világban?

A fejvesztők úgy írták meg a szoftot, hogy a felhozott menetrend nem a helyi időben van feltüntetve, hanem a kuncsaft telefonjában lévő időzóna szerint, ami persze Göröghonban praktikusan a görög időzóna UTC+2, ha pedig Kalifornából rendel valaki, akkor UTC-8, a magyar pedig UTC+1.  Így aki ezt nem tudja (miért is tudná, hiszen a nemzetközi szokás nem ez), simán tud külföldről egészen más jegyet venni mint amit akar, és amit esetleg csak akkor vesz észre amikor a kalauz szóvá teszi és megpótdíjazza. Aki először fut bele ebbe, csak akkor veszi észre amikor már kifizette és megkapta a jegyet, ami már magyar időt tartalmaz.  Persze észrevettem, visszatérítést kértem, majd vettem egy másikat a mutatott menetrendben 13:25-kor induló Cittyre, amiről a jegyet ki is állította 12:25-re.  Jó is lenne ez így ha az atheni metrót szeretném a MÁV vonatával összehangolni, de nem azt szeretném hanem a BUD-ot a MÁV-al, és az Úr bocsássa meg nekem ha ezt például Athénból tenném mielőtt elindulnék onnét.

Ez úton is :-DDD kérem személyesen Lázár Jánost, hogy a magyar nemzet és a vasút jó hírneve érdekében hasson oda, hogy a menetrend az applikációban is a helyi magyar időzóna szerint jelenjen meg ahogyan az valóban indul a vasútállomás órája szerint, és ne attól függjön honnan nézi az utazni kívánó! Thenkjú !

martinaxe7 Creative Commons License 2026.01.28 -1 0 185

Működő WC is van mindegyik kocsiban?

Személyzettel?

Előzmény: kispangit (184)
kispangit Creative Commons License 2026.01.28 -1 0 184
kispangit Creative Commons License 2026.01.07 -1 0 183

Telex: 300 millióból kell megemelni 25 centivel a Keleti peronjait, miután kiderült, hogy a kínai vonatokon nincs megfelelő lépcső

Vagy inkább a nem szabványos kínai vonatot kukázni.

Vagy majd úgy fog kinézni, mint a többi ilyen helyen - Santiago, Chile -, ahol ilyen ideiglenes feljárószerű mobil járdákat telepítettek a vágány mellé, és akkor ezeket majd beteszik/lebontják, attól függően, h a kínai vonat áll-e be oda, vagy 1 szabványos kocsi....Jézusmária

Az ilyen elqrásokra mondta valaki nem is olyan régen, h "full alkalmatlanság"

tarTospifta Creative Commons License 2025.11.22 -1 0 182

Vonattal a müncheni karácsonyi vásárba – Európai adventi programokra invitál a MÁV

Vonattal is eljuthatunk a bécsi, a müncheni, a salzburgi, a prágai, a pozsonyi és a kassai karácsonyi vásárokba is. Idén is közlekedik ugyanis az Advent EuroCity. A MÁV szerint érdemes akár egynapos utazáshoz is a vasúttársaság járatait választani, akár egy müncheni látogatás során.

"Kedvező jegyárakkal, kicsivel több mint 2 és fél óra alatt elérhető Budapestről az osztrák főváros vonattal, ahová óránként indulnak railjetek és a MÁV-csoport EuroCity vonatai. Az adventi időszak szombatjain pedig ismét közlekedik Budapest és Bécs között az Advent EuroCity, amelynek étkezőkocsijában az Utasellátó ünnepi ételkínálattal készül" - közölte a MÁV-csoport.

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/mav-advent-eurocity-karacsonyi-vasar/n27wlwd

Amikor ilyen MÁV programot olvasok, nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, ezért inkább sírva nevetek. Ezekkel Münchenig menni?

Országon belül egy év alatt hét évet késnek, vagyis a karácsonyi vásárok helyett a farsangi bálokra érnék ki.

Félek attól, hogy a karácsonyt valahol egy nyílt pályán rostokolva tölteném.

Két várossal arrébb sem megyek vonattal, nemhogy Münchenig.

kispangit Creative Commons License 2025.10.14 -1 0 181
Haragossy Dezső Creative Commons License 2025.09.25 0 1 180

Mostanában magamhoz képest sokat utaztam vonattal.

Talán 8 ilyen alkalom volt, 2-szer volt nagyobb késés (3/4 és 1 órás), 1-szer kisebb (az pont jól is jött), 5-ször pontos volt, lényegében percre pontos.

A pályaudvarok, vonatok tiszták voltak, a személyzet kimondottan kedves, az applikáció hibátlanul működött.

A nagy késéseknél a díj felét automatikusan visszautalta a MÁV, beleértve a menetjegyet és a helyjegyet is.

A vonatokon többnyire normális utastájékoztatási rendszer volt, volt lehetőség telefont, notebookot is tölteni.

Az egyik úton külföldi diákok tömegével utaztam, jó volt látni, hogy jól érezték magukat, kényelmesen voltak, a jegyellenőrnek mind azonnal tudta mutatni a QR-kódot a telefonját, amit tölteni tudtak. Voltam már lepra vonaton itthon (régen) és külföldön is (nem olyan régen), így azt mondom, jó országimázs volt náluk a MÁV.

Ezeken az utakon korábban autóval jártam, most meg már eszembe sem jut, ha nincs esős idő. Elégedett vagyok. Ja, olcsóbb az út normál felnőtt jeggyel, mint az autómba kerülne csak az üzemanyag. Amikor elkezdtem autózni, valamivel drágábbra jött ki autóval egy személyre. 

Az egyik úton külön megköszöntem a jegyellenőrnek a kedvességüket és a hibátlan szolgáltatást, azzal felvezetve, hogy sok rosszat hallottam előtte, és pont ezért is mondom külön. Meghatódva köszönte meg.

kispangit Creative Commons License 2025.09.25 0 0 179

Elhunyt a MÁV-szignál szerzője, Székely Tamás | 24.hu

Még mindig magasan a legjobb szignál, csak ezt kéne játszani. Nekem csak a cseh vasút szignálja üti még meg ezt a szintet. Az Intercity-szignál egy igénytelen, idegesítő sz*r, kukába vele!

Haragossy Dezső Creative Commons License 2025.09.22 -2 1 178

Be kell perelni az osztrák Mávos Jánost. Mi az, hogy egy kurva cigit sem lehet elszívni okosba, amikor megáll a vonat nyílt pályán? Meg hogy ne lehet csak úgy leszállni, hanem szólni kell, mint az óvodában? És akkor bosszúból eltöri a vonat a lábukat, meg betöri a fejüket??? Csakazémer cigarettáztak egyet? Eleve miért nem lehet a vonaton dohányozni??? Akkor nem történt volna baleset!!

Előzmény: Haragossy Dezső (176)
martinaxe7 Creative Commons License 2025.09.22 -1 1 177
Haragossy Dezső Creative Commons License 2025.09.22 -2 1 176

Ők is túszul ejtették az utasokat, meg elegük lett, de megoldották okosba:

Mint írták, egy késés miatt a nyílt pályán állt meg a Regiojet egyik szerelvénye Hohenau közelében. A két magyar nő, anya és lánya ekkor leszállt dohányozni, ezt azonban nem jelezték senkinek. A mozdonyvezető a sötétben nem észlelte, hogy az utasok leszálltak, így amikor zöld jelzést kapott, elindult. 

Súlyos sérüléseket okozott a vonatbaleset

Amikor a két nő észrevette, hogy a szerelvény megindult a síneken, megpróbáltak visszaugrani a vonatra, sikertelenül. 

Egyikük a vonat alá esett és súlyosan megsérült a lába, másikuk komoly fejsérülést szenvedett.

https://www.origo.hu/kek-hirek/2025/09/vonatbaleset-ausztriaban-magyar-no-es-lanya-serult-meg

Előzmény: tarTospifta (174)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2025.09.21 -2 1 175

Remélem, eljárás indul a vésznyitogató utasokkal szemben.

Előzmény: tarTospifta (174)
tarTospifta Creative Commons License 2025.09.21 -2 1 174

A MÁV rendszeresen túszul ejti az utasokat.

Nekik már elegük volt:

Hiába kérték az ellenőrök, a Nyugati pályaudvar és Kőbánya alsó között veszteglő vonat utasai vésznyitóval kinyitottak két ajtót, és a katasztrófavédelem kiérkezése előtt a töltésen lemászva leléptek a helyszínről – írta meg a 24.hu. Mindez szombat reggel történt, amikor a ceglédi vonalon forgalmi okok miatt a már említett két állomás között az egyik irányba ideiglenesen leállították a közlekedést – derült ki a MÁV-csoport közléséből.

https://444.hu/2025/09/21/fittyet-hanytak-a-protokollra-a-vesznyitot-hasznalva-szalltak-le-a-veszteglo-vonatrol-az-utasok

Jogi segítségre van szükség a MÁV rendszeres késései és túszul ejtései miatt. 

martinaxe7 Creative Commons License 2025.09.09 0 2 173

Etelkát má nem várom +

tarTospifta Creative Commons License 2025.09.09 -1 2 172

MÁV: Elvirának vége, már csak Emma maradt

A MÁV lekapcsolta az Elvira menetrendi keresőt és a hozzá tartozó jegyvásárlási rendszert. Az oldal már az új, Emma nevű felületre irányítja az utasokat – írja a HVG.

https://444.hu/2025/09/09/mav-elviranak-vege-mar-csak-emma-maradt

Emma, e holnap. Naná, hisz az Elvira megmutatta a késéseket. 

Fürkész ante Portyasz Creative Commons License 2025.09.05 0 1 171

Nincs hely az IC-kre Lázár ócsított bérletei miatt

Haragossy Dezső Creative Commons License 2025.09.05 -2 0 170

kígyószisz nicket kérdezném meg, jogász és nem rezsimes.

Előzmény: tarTospifta (167)
Haragossy Dezső Creative Commons License 2025.09.05 -2 0 169

Bezzeg ha valaki odaszól egy TISZA-pulthoz, már rendőrért kiáltotok, ilyenkor meg az áldozathibáztatás megy.

Messze van a tökéletestől a magyar tömegközlekedés, de a szartól is.

Az ideköltöző külföldieknek jellemzően leesik az álluk, hogy Magyarországon még autó sem kell.

Előzmény: tarTospifta (168)
tarTospifta Creative Commons License 2025.09.05 -1 0 168

Ma egy dühöngő autós – egy taxisofőr – paprikaspray-jel fújta le az egyik buszsofőrünket, aki egyébként a Keleti pályaudvaron zajló felújítás idején közlekedő pótlóbuszt vezette; tehát az ideiglenes közlekedési rend fenntartásában végzett fontos munkát” - írta Facebook-posztjában Hegyi Zsolt, a MÁV-csoport vezérigazgatója.

Hegyi a posztjában arra is felhívta a figyelmet, hogy a MÁV-csoport meghatározott munkatársai közfeladatot látnak el, a velük szembeni erőszak bűncselekmény. A konkrét ügyben feljelentést tesznek a támadó ellen.

https://444.hu/2025/09/05/taxisofor-fujt-le-paprikaspray-jel-egy-buszsofort-budapesten

Nem szép dolog egymásra támadni, de ez a havi ötmilliós+prémium máv-vezér miért nem gondolkodik el azon, hogy miért jutottunk odáig, hogy az utasok mellett már a taxisok is kiakadnak a mávra, mávosokra?

Vagy mondjuk épp xarik rájuk, az utasok véleménye el sem jut hozzá? 

A MÁV évente 7 évet késik, túszul ejti az utasokat a vonatokon, xarik a menetrendre, majd még fel vannak háborodva. 

Ez így nem korrekt! 

tarTospifta Creative Commons License 2025.08.31 -2 1 167

Kérdés, kérés a fórumozókhoz:

Van-e itt közöttünk olyan ügyvéd, aki hajlandó egy perközösségben kiállni az utasok érdekeiért, és perelni a MÁV-ot? 

Vagy valaki tud-e olyan ügyvédi irodáról, amelyik már sikeresen levezényelt egy perközösséget? 

Mert valahogy most már rendbe kellene tenni ezt az aljas, minősíthetetlen viselkedést az utasokkal szemben. 

Győrig nulla perc késéssel vitte a vonat Münchenből, utána jött a mávos valóság

Olvasónk Münchenből vonatozott haza, szombat délután 17:29-kor fel is szállt a Budapestre induló járatra, amely menetrend szerint éjfélkor érkezett volna meg. A vonat másodperc pontossággal haladt, és nulla perc késéssel érkezett meg Győrbe. Almásfüzitőnél viszont megállt, majd

• húsz perc után bemondták, hogy elromlott a biztosítóberendezés,

• másfél óra múlva jött a kalauz és közölte, hogy visszamennek Komáromba.

Az ígéret szerint ott két busz várta volna őket, az egyik közvetlenül Budapestre, a másik pedig Tatabányán át Budapestre vitte volna az utasokat.

Az eredetileg tervezett éjféli Budapest helyett fél kettő körül érkeztek Komáromba, majd amikor áthurcolták a csomagjaikat a lépcsős felüljárón, csak egy buszt láttak. Az már tele volt a szerencsés, fürge, bőrönd nélküli utazókkal, akik előre szaladva befoglaltak a helyeket. Sokáig azonban ők sem örülhettek, tíz perc várakozás után őket is leszállították, és bejelentettek hogy további tíz perc múlva két csuklós busz jön majd.

Olvasóink már persze sejthetik, hogy nem tíz percet álltak a hidegben, szemerkélő esőben, fáradtan, éhesen, sokan gyerekkel, hanem fél órát.

Ekkor megérkeztek a csuklós buszok, amire már mindenki felfért csomagostól, de leülni nem mindenki tudott. Így utaztak 70 percet, mire végül hajnali fél négy előtt megérkeztek Kelenföldre.

„Ezt a levelet már a BKV már nappali járatáról írom, amivel próbálok hazajutni, remélhetőleg így lassan 12 óra elteltével ágyba kerülök” – zárta levelét olvasónk.

https://telex.hu/belfold/2025/08/31/mav-vonat-busz-biztositoberendezes  

Magyarosan ezt úgy szoktuk mondani, hogy a világ faxán nincs ennyi biztosítóberendezés hiba, vagy felsővezeték szakadás.

A legszebb az volt tavasszal, le van mentve a képernyő, hogy először azt írták, biztosítóberendezés hiba miatt áll a forgalom, majd később már azt, kijavították a felsővezeték szakadást. 

Javaslat az utasok, a MÁV-károsultak számára, hogy alakítsanak egy perközösséget, jóval kevesebb összeg és idő, s izzasszák meg a MÁV-ot. Fizessenek, ha már ennyire szívóznak. 

Fizessenek, ha már ennyire szívóznak. 

Azzal nincs kártérítve az utas, ha a menetjegy felét visszakapja. Az az idegtépő felesleges fogvatartás rengeteg kárt okoz. Azt viszont térítse meg a MÁV, ha nem működik rendesen.

questt Creative Commons License 2025.07.28 -1 0 166

Hiába hagyták jóvá, Mészáros Lőrincéken még mindig elhasalhat a MÁV egymilliárd eurós gigahitele

Aggályos lehet, hogy Mészáros V-Hídja az elmúlt években folyamatosan letarolta a közbeszerzéseket, és megszüntette az érdemi versenyt.

•   HVG
tarTospifta Creative Commons License 2025.06.28 -1 2 165

NE menj vonattal a prájdra!

Hőség, tömeg, késés: tudósítónk egy zsúfolt vonaton rekedt, miután összeomlott a MÁV fővonala

felsővezeték-szakadás miatt szombat délelőtt összeomlott a MÁV győri fővonala, így Tata és Tatabánya között nem lehetséges a közlekedés, a fővonalon pedig a délutáni órákig hosszabb eljutási időre, valamint pótlóbuszos átszállásra, és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

Tudósítónk InterCity vonata 10:25-kor indult Győrből, és 11:37-kor kellett volna Budapestre érkeznie, azonban utóbbi időpontra mindössze Komáromba sikerült elérnie. Ezt követően átszállították az utasokat egy személyvonatra. Elmondása szerint itt várakozás, és tanácstalanság uralkodott egy ideig a hőségben, a tájékoztatást pedig  szűkszavú volt.

Mint mondta, az InterCityről leszállított utasokat egy olyan személyvonatra helyezték át, ami pillanatok alatt zsúfolásig megtelt, nem is jutott hely mindenkinek, sokan a folyosókon álltak, vagy próbáltak elhelyezkedni valahogyan.

Kollégánk elmondása alapján ez a vonat gyakran percekig áll, vagy csak nagyon lassan döcög csak, vasutassal pedig nem is találkoztak, így nem csak tájékoztatást nem kaptak, de a jegyüket sem kezelte senki.

Ez a vonat délután 13 óra után ért Tatára, ahol az utasokkal először azt közölték, hogy át kell szállniuk egy pótlóbuszra, majd nem sokkal később mégis azt jelezték nekik, hogy a személyvonat továbbhalad Budapest felé. Arról nincs információja az utasoknak, hogy a vonat mikorra érhet Budapestre, de a jelek szerint akár 14 óra után is lehet, miközben az eredeti menetrend szerint valamivel fél 12 után kellett volna megérkezniük a fővárosba.

https://24.hu/belfold/2025/06/28/mav-vasut-felsovezetek-szakadas-gyor-fovonal-osszeomlas-zsufoltsag-potlobusz-allomas-komarom-tatabanya/

És 444 lapja sem működik. Milyen érdekes. A diktatúra felsővezeték-szakadást intézett a neten? Beszálltak az internetbe?

kispangit Creative Commons License 2025.06.25 -1 1 164
Childhoods Creative Commons License 2024.12.06 -1 1 163

50 éves tolatómozdonyokat állított be személyvonat forgalomba MÁV mert egyszerűen nincs más:

tarTospifta Creative Commons License 2024.11.08 -1 1 162

A világ szégyene!

Nem közli többé a MÁV a részletes késési adatokat

Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom vezetője legújabb posztjában arról írt, hogy a MÁV eltüntette a vonatok késési adatait az oldaláról, 2024 szeptemberétől pedig egyáltalán nem is közöl ilyesféle adatokat az emberekkel. Állítólag lesz egy havi riport a késésekről, de ott összevonják és átlagolják a késéseket és a pontos indulásokat, így az adatok „kozmetikázva” kerülnek az utasok elé.

https://index.hu/belfold/2024/11/08/vitezy-david-lazar-janos-mav-vasut-kozlekedes-keses-adatok/

Annyira beépül az ember fejébe, hogy a MÁV milyen egy legalja cég, hogy pár napja volt az m5 csatornán a MÁV szimfonikusok hangversenye, s egyből az a kérdés merült fel bennem, hogy mennyit késhetett a koncert kezdése.

tarTospifta Creative Commons License 2024.11.01 -1 0 161

tütütü tüttüttüüü

Figyelem, a C-vágányra késett statisztika érkezik.

Majd valamikor.

Kormánybiztos úr, a biztosítóberendezéssel baj van. És ez biztos

Kérjük, biztosítsa a forrásokat, amelyeket jutalmakra, új autókra, főnöki utazásokra költünk.

Nem a MÁV lenne, ha nem késne még a késésekről szóló statisztika is

Néhány napja Vitézy Dávid már felhívta a figyelmet arra, hogy a MÁV, amely korábban minden hónap lezárulta után hét-tíz nappal közzétette az adott hónap úgynevezett menetrendszerűségi statisztikáit – amikből az derülhet ki, hogy a különféle vonatok hány százaléka volt pontos –, még adós a szeptemberi adatközléssel. Most pedig már azt is kijelenthetjük, hogy eltelt a teljes október úgy, hogy nem közölték ezt a szeptemberi adatot, holott a korábban menetrend szerint a jövő héten már az októberinek kellene megjelennie.

https://444.hu/2024/11/01/nem-a-mav-lenne-ha-nem-kesne-meg-a-kesesekrol-szolo-statisztika-is  

tarTospifta Creative Commons License 2024.08.26 0 1 160

Mindeközben Szerbiában: novembertől egy bő óra alatt el lehet jutni vonattal Szabadkáról Belgrádig

A Szabadka és Belgrád közötti 184 kilométeres szakaszt a vonat 70 perc alatt teszi majd meg. Járatok 5 és 22 óra között indulnak mindkét irányba. Goran Vesić emlékeztetett arra, hogy Szerbiában 1976 óta nem épült új vasútvonal, és 2012-ig mindössze 31 kilométernyi vasutat újítottak fel. 2012 és 2023 között 108 kilométernyi új vasút épült, valamint mintegy 843 kilométert újítottak fel.

https://telex.hu/kulfold/2024/08/26/szabadka-belgrad-vasut 

Watchdog Creative Commons License 2024.07.21 0 1 159

Ha nincs járat, nem fog késni, nincs kiadás, a bevétel úgysem fedezi... minden statisztika javul, csak így tovább!

Előzmény: Helló Wien (158)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.16 0 1 157

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!