Vitamentes topik!!!
Vajon miért a kereszténység a legüldözöttebb vallás?
Nyitott vagyok mindenki nézetére, véleményére, de csak vitamentes légkörben. Hiszen tudjátok... így is lehet beszélgetni:)))))
Köszönettel fogadom, ha segítetek elmélkedni a kereszténység, vagyis Krisztus sebeiről...
János 15:18-20: "Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha a világból valók volnátok, a világ kedvelné a sajátját, de mert nem vagytok a világból valók, hanem én válogattalak ki titeket a világból, ezért gyűlöl titeket a világ.
A szenvedő, mártír Jézus Krisztus népe üldöztetése szvsz egy Istenbizonyíték is jelenkorunkban.
Tegnap súlyos támadások érték Nigériában a keresztény közösségeket: fegyveresek 303 diákot és 12 tanárt raboltak el a St. Mary katolikus iskolából Niger állam Papari Agawara helyi önkormányzat területén, miközben egy másik támadás során egy templomból 38 embert hurcoltak el és legalább két hívőt megöltek a Kwara állambeli Krisztus Apostoli Egyház gyülekezetének istentiszteletén.
Határozottan elítéljük a keresztény közösségek elleni erőszakot. A vallásszabadság alapvető és sérthetetlen jog. Számítunk arra, hogy a nigériai hatóságok tovább erősítik a keresztény és minden más vallási közösség védelmét és következetesen fellépnek a támadások elkövetőivel szemben.Szolidaritásunkat fejezzük ki az áldozatokkal, családjaikkal, valamint mindazokkal a nigériai közösségekkel, amelyeket ma vallási meggyőződésük miatt támadások érnek. Magyarország 2017-ben, a világon elsőként indított kormányzati programot az üldözött keresztények megsegítésére, amelynek keretében a nigériai keresztények számára is számos alkalommal nyújtott humanitárius adományt. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a segítséget oda vigyük, ahol a legnagyobb szükség van rá.
"És aki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet. Máté 19,29"
hatalmas tévtanítás ezt a nagy vagyonra értelmezni. tovább kéne olvasni, és egyértelművé válik hogy ez a vagyon a testvérek vagyonával együtt értendő KÖZÖS vagyon...
a némethjúdás és hasonló tévtanítók hívei nem olvassák tovább, mivel felületes, híg emberek... és imádják a földi vagyont...
Az viszont 100%, hogy papoknak, lelkészeknek nincs saját tévéjük, míg NS-nek, HGY-nek van.
És aki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet.
Az álmok, az igaziak, hitem szerint látomások, égi üzenetek. Akinek álomtalan az alvása, az nem kap odafentről inspirációt. Inspirációt ugyanis csak az éber emberek kaphatnak. Az éber ember álma látomásos.
Szerinted keresztényinek hangzik, amiket én itt leírok?:)
A hívőknek fel kellene ébredniük egy 500 éve tartó álomtalan alvásból. Hogy mikor sikerül nekik, azt nem tudom... s ezeket a hívőket egyáltalán nem is nevezném kereszténységnek, mert a keresztény lét állandó éberséget feltételez:
"35Legyetek hát éberek! Nem tudjátok ugyanis, mikor érkezik meg a ház ura: lehet, hogy este, lehet, hogy éjfélkor vagy kakasszóra vagy reggel. 36Ne találjon alva, ha váratlanul megérkezik! 37Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Legyetek éberek!”
szerintem a hivok kotelessege, az igazsag vedelme, isten szolgalata erdekeben az egyhazat tronfosztani. a szellemihez, szerenyseghez, igazsaghoz akar az elet aran torteno ragaszkodas az ujszovetseg egyertelmu uzenete, ami a katolikus egyhaz viselkedeseben nyomokban sem fellelheto. a kepmutatas, korrupcio, hazugsag, tisztatalan elet, kapzsisag, hatalomvagy viszont annal inkabb. csak a vak nem latja. nem ertem a hivok miert hagyjak, amikor egyertelmu hogy ezzel nem istent szolgaljak, hanem az ingyenelo papokat, vagyis teljesen atlag, esendo embereket, akiket ok juttatnak poziciohoz, hatalomhoz. istent azzal szolgalod, ha igaz vagy, nem azzal, hogy hazugokat tamogatsz, es ezzel magadat is hazugga teszed.
Szerintem démoni erők uralják jelenleg a bolygót, beférkőztek az Egyházba is, és minden negatívum végső soron ezeknek az erőknek a számlájára írható, így az anyagiasságon, anyagi érdekeken alapuló életvitel is.
A kereszténység ideológiája nekimegy a korszellemnek, ennek az eltárgyiasult életszemléletnek, ami a gyarapodást elsősorban a vagyongyarapításban látja. Aki akárcsak keresztény lelkületből is nekimegy a korszellemnek, könnyen üldözötté válhat az Egyházon belül is.
"- A középkori világkép, a maga világképe a tizennegyedik-tizenötödik század táján kezd széthullani. Először is: maga észrevesz bizonyos rendellenességeket a papok viselkedésében - például, hogy titkon megszegik a tisztasági fogadalmukat, vagy fizetségért hajlandók szemet hunyni, ha a kormányzat emberei áthágják a Szentírásban foglalt törvényeket."
a papok es egyeb egyhazi meltosagok igen nagy tiszteletnek es gazdagsagnak orvendenek, tehat biztos nem istent kepviselik ez az idezet alapjan sem. nem ugy neznek ki, mint akiket nyomorusagra adtak, inkabb hajfeju kenyurak.