Keresés

Részletes keresés

Spy der Man Creative Commons License 2026.04.23 0 0 251
Jávorfácska Creative Commons License 2025.11.29 -1 0 250

2025-ös adat: 380 millió keresztényt üldöznek, vagy diszkriminálnak valamilyen mértékben, ez azt jelenti, minden 7. keresztényt. 

Előzmény: Wic (247)
Zellem Estelen Creative Commons License 2025.11.28 -1 0 249

Zsidók.

Akiket a keresztények is üldöztek.

Homály vagy ehhez, úgy látom.

És más topikon is elsütötted, értelmetlenül. 

Mert nem is érted amit írsz.

Ha üldöznénk a földönkívüliek létét hívőket, attól még azok nem lennének bizonyítva, de fokozom, még az UFO-k sem.

Buta vagy?

Előzmény: Jávorfácska (248)
Jávorfácska Creative Commons License 2025.11.28 -2 0 248

A krisztusi sors...

János 15:18-20: "Ha a világ gyűlöl titeket, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha a világból valók volnátok, a világ kedvelné a sajátját, de mert nem vagytok a világból valók, hanem én válogattalak ki titeket a világból, ezért gyűlöl titeket a világ.

A szenvedő, mártír Jézus Krisztus népe üldöztetése szvsz egy Istenbizonyíték is jelenkorunkban. 

Előzmény: Wic (247)
Wic Creative Commons License 2025.11.23 -6 1 247

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/pfbid0PGry1jJuHogu4Z6Wghzy6ZUc6ZkFDixkqoFJ8CPxtxEDxFvhdDiw8LNrYR9xLxNjl

Tegnap súlyos támadások érték Nigériában a keresztény közösségeket: fegyveresek 303 diákot és 12 tanárt raboltak el a St. Mary katolikus iskolából Niger állam Papari Agawara helyi önkormányzat területén, miközben egy másik támadás során egy templomból 38 embert hurcoltak el és legalább két hívőt megöltek a Kwara állambeli Krisztus Apostoli Egyház gyülekezetének istentiszteletén.

Határozottan elítéljük a keresztény közösségek elleni erőszakot. A vallásszabadság alapvető és sérthetetlen jog. Számítunk arra, hogy a nigériai hatóságok tovább erősítik a keresztény és minden más vallási közösség védelmét és következetesen fellépnek a támadások elkövetőivel szemben.Szolidaritásunkat fejezzük ki az áldozatokkal, családjaikkal, valamint mindazokkal a nigériai közösségekkel, amelyeket ma vallási meggyőződésük miatt támadások érnek. Magyarország 2017-ben, a világon elsőként indított kormányzati programot az üldözött keresztények megsegítésére, amelynek keretében a nigériai keresztények számára is számos alkalommal nyújtott humanitárius adományt. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a segítséget oda vigyük, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Wic Creative Commons License 2024.12.11 -14 2 240

Nem a polfórumban vagy, csak szólok, úgyhogy hagyd a kreténségeket.

Előzmény: Tabusított témák (239)
Wic Creative Commons License 2024.12.10 -14 0 238

Nos, Szíriában most valószínűleg ki fog derülni, mennyire üldözik a keresztényeket.

llang-ilang Creative Commons License 2021.10.10 0 0 235

Keresztényüldözés ma magyarországon. Az állami husosfazék mellett ülő szekták pedig félrenéznek.

https://hvg.hu/gazdasag/20211006_fegyveres_adoellenorok_ivanyi_gabor_iskola

12 voltos Creative Commons License 2021.10.10 0 0 212

"És aki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet. Máté 19,29"

hatalmas tévtanítás ezt a nagy vagyonra értelmezni. tovább kéne olvasni, és egyértelművé válik hogy ez a vagyon a testvérek vagyonával együtt értendő KÖZÖS vagyon... 

a némethjúdás és hasonló tévtanítók hívei nem olvassák tovább, mivel felületes, híg emberek... és imádják a földi vagyont...

Előzmény: Elvin_Atombender (208)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 -1 0 211

Hát épp ez az:)))

Közben felhoztam a mélyből egy elfeledett topikot, itt lehetne beszélgetni arról, milyen az igazi kereszténység:

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9094275&la=159567856

Ez a topik pedig így megmaradhat a 2000 év óta üldöztetésben élő keresztények iránti szolidáris topiknak. 

Előzmény: Elvin_Atombender (209)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.10.10 0 0 209

Szerintem nem.

Előzmény: Jávorfácska (207)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.10.10 0 0 208

Tudtommal saját házuk sincs, lehet tévedek.

Az viszont 100%, hogy papoknak, lelkészeknek  nincs saját tévéjük, míg NS-nek, HGY-nek van.

És aki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy nőtestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vészen, és örökség szerint nyer örök életet.

Máté 19,29

Előzmény: Ukielo (189)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 -1 0 207

Az álmok, az igaziak, hitem szerint látomások, égi üzenetek. Akinek álomtalan az alvása, az nem kap odafentről inspirációt. Inspirációt ugyanis csak az éber emberek kaphatnak. Az éber ember álma látomásos. 

Szerinted keresztényinek hangzik, amiket én itt leírok?:)

Előzmény: Ukielo (206)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.10 0 0 206

mit ertesz alomtalan alvas alatt? 

Előzmény: Jávorfácska (205)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 205

A hívőknek fel kellene ébredniük egy 500 éve tartó álomtalan alvásból. Hogy mikor sikerül nekik, azt nem tudom... s ezeket a hívőket egyáltalán nem is nevezném kereszténységnek, mert a keresztény lét állandó éberséget feltételez: 

"35Legyetek hát éberek! Nem tudjátok ugyanis, mikor érkezik meg a ház ura: lehet, hogy este, lehet, hogy éjfélkor vagy kakasszóra vagy reggel. 36Ne találjon alva, ha váratlanul megérkezik! 37Amit nektek mondok, mindenkinek mondom: Legyetek éberek!”

https://szentiras.hu/SZIT/Mk13

Előzmény: Ukielo (204)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.10 0 0 204

szerintem a hivok kotelessege, az igazsag vedelme, isten szolgalata erdekeben az egyhazat tronfosztani. a szellemihez, szerenyseghez, igazsaghoz akar az elet aran torteno ragaszkodas az ujszovetseg egyertelmu uzenete, ami a katolikus egyhaz viselkedeseben nyomokban sem fellelheto. a kepmutatas, korrupcio, hazugsag, tisztatalan elet, kapzsisag, hatalomvagy viszont annal inkabb. csak a vak nem latja. nem ertem a hivok miert hagyjak, amikor egyertelmu hogy ezzel nem istent szolgaljak, hanem az ingyenelo papokat, vagyis teljesen atlag, esendo embereket, akiket ok juttatnak poziciohoz, hatalomhoz. istent azzal szolgalod, ha igaz vagy, nem azzal, hogy hazugokat tamogatsz, es ezzel magadat is hazugga teszed. 

Előzmény: Jávorfácska (203)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 203

Szerintem démoni erők uralják jelenleg a bolygót, beférkőztek az Egyházba is, és minden negatívum végső soron ezeknek az erőknek a számlájára írható, így az anyagiasságon, anyagi érdekeken alapuló életvitel is.

A kereszténység ideológiája nekimegy a korszellemnek, ennek az eltárgyiasult életszemléletnek, ami a gyarapodást elsősorban a vagyongyarapításban látja. Aki akárcsak keresztény lelkületből is nekimegy a korszellemnek, könnyen üldözötté válhat az Egyházon belül is. 

Előzmény: Ukielo (201)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 202

"- A középkori világkép, a maga világképe a tizennegyedik-tizenötödik század táján kezd széthullani. Először is: maga észrevesz bizonyos rendellenességeket a papok viselkedésében - például, hogy titkon megszegik a tisztasági fogadalmukat, vagy fizetségért hajlandók szemet hunyni, ha a kormányzat emberei áthágják a Szentírásban foglalt törvényeket."

https://heted76ar.hu/gallery/james-redfield-mennyei-profecia.pdf

Ukielo Creative Commons License 2021.10.10 0 0 201

marmint mire gondolsz? 

Előzmény: Ukielo (200)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.10 0 0 200

ez hogy jon ide?

Előzmény: Jávorfácska (199)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 199

A kereszténység legnagyobb üldözője természetesen maga a sátán. Nevezhetjük Mammonnak is.

Előzmény: Ukielo (198)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.10 0 0 197

persze. nyilvanvalo. 

Előzmény: Jávorfácska (196)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 196

Is-is. 

Előzmény: Ukielo (195)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.10 0 0 195

intezmenyi szinten kerdezed? 

Előzmény: Jávorfácska (193)
Jávorfácska Creative Commons License 2021.10.10 0 0 193

Maradt még szerinted mostanra valahol kereszténység szerte a világban?

Előzmény: Ukielo (192)
polária Creative Commons License 2021.10.10 0 0 190

Az egyház és a munkatársai NEM gazdagok.

Én templomjáro katolikus gazdag papot nem ismerek.

ÁTLAGOS az életszinvonaluk !

PAPHIÁNY van Magyarországon !

Előzmény: Ukielo (189)
Ukielo Creative Commons License 2021.10.10 0 0 189

a papok es egyeb egyhazi meltosagok igen nagy tiszteletnek es gazdagsagnak orvendenek, tehat biztos nem istent kepviselik ez az idezet alapjan sem. nem ugy neznek ki, mint akiket nyomorusagra adtak, inkabb hajfeju kenyurak. 

Előzmény: Elvin_Atombender (187)
Elvin_Atombender Creative Commons License 2021.10.09 0 0 187

Jézus megmondta, hogy:

Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.

Máté 24,9

Ha valakit ez bánt, az mér nem keres másik vallást magának?

llang-ilang Creative Commons License 2021.10.09 0 0 186

""fel akarják számolni itt Magyarországon is az egyházat és a vallást, mint olyat.""

Ma már a kereszténység vált az üldözővé...  pl Iványi Gábor közösségét igyekeznek fölszámolni.

Előzmény: polária (185)
polária Creative Commons License 2021.10.08 -1 0 185

"fel akarják számolni itt Magyarországon is az egyházat és a vallást, mint olyat."

---------------------------

Jót nevettem :))))

Előzmény: ketni (183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!