Keresés

Részletes keresés

forgione1 Creative Commons License 2019.07.19 0 1 3

Természetgyógyász nem csontkovács.

 

Tudok olyan csontkovácsról aki senkitől nem tanult hanem a youtubon lesett el pár fogást és rendelőt nyitott. Vagyis még arra a 2 napos tanfolyamra se ment el ahol oktatják.

 

Na igen 2 nap. Első nap 8 óra elmélet majd másnap 4 óra gyakorlat és csontkovácsként távozik. Sok sikert ha keze alá fekszel :-)

 

Oktatni legális, művelni már nem. Legalábbis nem üzletszerűen. Éppen most volt, hogy néni a kórházban kötött ki az egyik ilyen csontkovácstól.

A bíróság csak azért nem varrta be hosszú évekre mert volt manuál végzettsége. Szerencséje volt....

 

Nem a ropogtatással van baj, hanem a hozzáadott szellemi baromságokkal. Hátad masszírozza és lecsapja a gonosz erőket, nem is tudsz róla :-) 

Menj be ilyen csoportba és meglátod milyen sok önjelölt csontkovács panaszkodik, hogy mennyi energiáját leszívják egyes emberek. Még mások nem.

Szóval bőszen vitézkednek a szellemi erőkkel. A profik pedig már csak ezzel. A ropogtatás már csak látványkörítés.

 

Előzmény: Jimmy the Hand (1)
PermanentDestructor Creative Commons License 2019.07.19 0 0 2

Köszönöm, hogy megosztottátok a véleményeteket.

Jimmy the Hand Creative Commons License 2019.07.18 0 0 1

Többször voltam csontkovácsnál, semmi sátánista fassággal nem találkoztam. Masszázzsal indít, hogy lazuljál egy kicsit, és hogy tudjon tovább dolgozni a testeddel, aztán helyre teszi az összes csontodat, ízületedet, és ennyi. Kicsit ijesztő, ahogy recseg-ropog minden, különösen amikor a nyakcsigolyákat úgy teszi helyre, mint ahogy a filmekben kitekerik az ember nyakát, időnként fájdalmas is, ha már kezdetnek elég rossz állapotban vagy, de túl lehet élni, és utána sokkal jobb. Nekem teljesen pozitív a véleményem, minden egyes alkalommal úgy jöttem el kezelésről, hogy könnyebbnek éreztem magam.

 

Voltam manuálterapeutánál, az is jó volt. Ő csak masszírozott, nem ropogtatott. Olyan, mintha az egy lágyabb formája lenne ugyanannak a kezelésnek.

 

Szerintem a pesszimista olvtárs másként definiálja a csontkovács fogalmát, mint ami a köznyelvben használatos. Talán vannak olyan vudu-csontkovácsok, amiket ő leírt, de szerintem a legtöbb terapeuta, aki csontkovácsként hirdeti magát, az természetgyógyász végzettséggel rendelkezik, és nála jobbaktól tanulta a mesterségét.

Előzmény: PermanentDestructor (-)
forgione1 Creative Commons License 2019.07.17 0 1 0

Csontkovácsolást ma Magyarországon tiltott tevékenység!

 

Ráadásul rengeteg a kókler!

 

Olyat keress aki Integrált Manuálterápiát végez, ez engedélyezett. Persze legyen róla végzettsége :-)

Egyébként a fogások nagyban hasonlatosak a csontkovácséhoz, csak kimaradnak belőle a sátánista szeánszok, energia áramoltatások és egyéb okkult baromságok.

Előzmény: PermanentDestructor (-)
PermanentDestructor Creative Commons License 2019.07.17 0 0 topiknyitó

Érdekel, mi a véleményetek a csontkovácsokról?

 

Gondolkoztam rajta, hogy elmegyek ilyen kezelésre, de bizonytalan vagyok. Interneten, pl. youtube-on is vannak videók a kezelésekről, magyar és angol nyelvű is. (kiropractic ajustment)

 

Egyesek szerint humbuk az egész, sőt ártalmas, mások meg igen pozitívan nyilatkoznak róla. Néhány helyen kórházakban is vannak ilyen kezelések, bár lehet, hogy csak helyiséget bérelnek.

 

Mi az orvostudomány álláspontja a témáról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!