Keresés

Részletes keresés

endrebá Creative Commons License 1 napja 0 0 4733

Köszönöm az összegzést, én most már rá se nézek a linkre.  :-)))))))))))))))))))))))

Előzmény: Aphelix (4728)
endrebá Creative Commons License 1 napja 0 0 4732

Az a bekezdésed ami "Mondjuk ebben lehet némi bukkanó.." -val  kezdődött, az az a tudás amit egyetlen nőnemű sem fog elfogadni.

..és sajnos elég sok hímnemű is vitatná amíg nem találkozik ..hm.. amíg károsultként nem találkozik vele. (talán még akkor sem tudná felfogni vagy belátni)

 

És nem az a baj hogy a nőnem elutasítja, hanem az hogy a jóeszű hímneműek is csak bajba kerülve kezdik el észrevenni..

Előzmény: Aphelix (4725)
endrebá Creative Commons License 1 napja 0 0 4731

Pont azért kell azt a tanulópénzt megfizetni, hogy a "fölösleges pénzkidobás" kihozza a feleségből a gondos háziasszonyt..

Előzmény: Abszolút Igazság (4722)
endrebá Creative Commons License 1 napja 0 0 4730

Én nem ismerem a hörcsögök természetrajzát, de most a szemem előtt zajlik egy lacitörténet vége, és csak azt tudom ismételgetni a megválaszolhatatlan kérdésre hogy nem, nem hülyült meg az Era.

Most is tanárnő, most is vezethet autót, most is rá hallgatnak a gyerekeitek.. abszolút nem kattant be.

Csak elege lett belőled, és megpróbálja ehhez a lelkiállapothoz hajlítani/átmagyarázni a közös múltatokat.

ÉS..

..és pontosan tudja hogy ő mekkorát hibázott mikor félrelépett, és most azt eltakarni szedi elő a közös múltatokból a te hibáidat..

Nem az Era a hülye, hanem az önálló erős nő (mint út) ezt hozza elő mindegyik nőneműből

 

                                 (bocsex Szibillia, te anyagi igények szempontjából halmazon kívüli vagy)

Előzmény: Abszolút Igazság (4721)
endrebá Creative Commons License 1 napja 0 0 4729

Szia Szibillia.  :-)

 

  Jó kérdéseid vannak mert beszélgetéseket gerjesztenek - az a kérdés hogy elfogadod-e a válaszainkat, és hasznukat tudod-e venni.

Mert szerintem te nem azt látod amit mi láttunk a saját házasságunk törésekor (és látunk időnként azóta is).

Részben azért, mert anno nem nekünk adták így elő a helyzetet, hanem évek alatt szivárgott vissza az információ, és csak mi ritka kevesek raktuk össze férfiésszel is felfogható tudnivalóvá. (a szerencsések másik nővel folytatták ugyanazt, a szerencsétlenek lecsúsztak vagy beledöglöttek)

 

Én úgy éltem meg, hogy amíg nem jött meg az enyémnél jobb ajánlat, addíg a barátnői kérdésre az volt a válasz hogy "jólmegvagyunkazendrével, köszönöm" ..  de mikor reggel a jobb ajánlat tevője mellől kelt fel az ágyból, onnantól az volt a válasz hogy "már régóta bajok voltak a zendrével" .

És utána arról hozta a bizonyítékokat.

 

És egy ilyen döntés után élni.. hm..  már AZT teszi normálissá - és utólag visszagondolni a múltra pontosan azt mondatja a nővel(minden nőneművel) amit te is írtál. Hogy nem az egész életet, csak egy-egy történetet. Mert az Évának volt egy Laci-története, meg egy Endre-története, meg egy István-története, meg újra egy Endre-története - és most végre önálló lehet, ami mindíg is akart lenni.

Persze hogy csak egy endretörténet (vagyis kettő) vagyok én.

De ezt már tudni fogja a fiam mielőtt beleviszik egy olyan érzelmi helyzetbe ami utólag csak egy történet lesz.

Előzmény: Szibillia3 (4716)
Aphelix Creative Commons License 2 napja 0 2 4728

A Zsindex kommentblokkoló rendszere szart sem ér, úgyhogy szembesülnöm kellett ezzel a linkkel, és mivel mazochista vagyok nem tudtam megállni hogy rá ne kattintsak :)

Ennél tökéletesebb példát a pszichológiai projekcióra még sosem láttam, bakker. Statisztika van róla, hogy a nők szerint a férfiak 90%-a "átlag alatti", és hogy a top10% férfi végigkufircolja a társkereső nők legalább felét, mert azok a nők inkább lesznek a legmenőbb pasik szajhái, mint hogy egy magukhoz passzoló férfival stabil kapcsolatra lépnének. De Herczeg Zsuzsa megírja, hogy a férfiak elvárásai túl nagyok, mert hát nyilván azokkal a rohadt pasikkal van baj, mindig :D Herczeg Zsuzsa is végigszopott egy raklap f*szt a társkeresőkön, kiválogatta a top10% pasit, akik persze aztán nem akartak tartós kapcsolatra lépni vele, ezért Zsuzsa most szomorú és dühös. Hát ez van.

 

Azon hangosan röhögtem, hogy a férfiak mit tudnak nyújtani a nőknek, mert azt ugye a szexuális forradalom óta tudjuk, hogy a nők a lyukon kívül nem tudnak és nem is akarnak soha semmit nyújtani a férfiaknak. A férfi legyen gazdag és izgalmas és kifinomult és sármos és magas és divatos és jóképű, különben mit akar a prosztó paraszt... És hogy mit kap a férfi cserébe? Hátizé, na, a nő társaságát, érted :D

Egy herczegnőnek a jelenléte jutalom, a férfiak örüljenek hogy leereszkedik közéjük. Méghogy a nő legyen kedves, vagy mondjuk csináljon egy szenyát, hozzon egy sört? Micsoda barbár g*ciputtony patriarchális nőgyűlölet ez, kéremszépen?! :D

 

(A hagyományos társadalmakban kiegyenlítettebb volt a helyzet, úgyhogy nálunk Mo-n a közép- és idősebb korosztályokban még vannak normális emberek normális elvárásokkal. Amit írok az a társkeresős generációra vonatkozik.)

 

Amúgy szerintem le tudom kottázni a társkeresős férfiak "túl nagy" elvárásait: rövid kapcsolatra életkorhoz képest jó alak, hosszabb kapcsolatra jó alak + elviselhető természet az együttéléshez. Ez nyilván elfogadhatalan nőelnyomás :) Ebben az az igazán vicces, hogy a cikkíró herczegkisasszony a pocakos jelzővel dobálózik, mert ha egy férfi pocakos az nyilván elítélendő és igénytelen és kizárótényező - ugyanakkor mélységesen fel van háborodva, ha egy férfinak is vannak testi elvárásai. A rohadt patriarchák olyan nőt keresnek szexuális kapcsolatra, aki kívánatos - hát bazmeg, ennél aljasabb dolog nincs a világon :D Diszkrimináció! Elnyomófallosz!!!!

 

Már felületes tudással a témában is nyilvánvaló, hogy a női sirámok a férfiak elvárásairól egyszerű manipulatív hazugságok, amikkel a nők tudatalattija azt szeretné elérni, hogy ők maguk szexibbnek legyenek elkönyvelve, mint amilyenek. Az, hogy a férfiaknak vannak feltételei a párkapcsolatokhoz teljesen normális és nincs vele semmi probléma - ennek ellenére a nők úgy tesznek, mintha ez valamiféle nőgyűlölet lenne. Miért is ne ócsárolnák a férfiakat, ha egyszer ez működő stratégia a manipulálásukra? A jó pasik pontosan annyit engedjenek az elvárásaikból, hogy elviselhetetlenül szexinek tartsák a cikkírót. Ennyi a lényeg.

Előzmény: Káli. (4718)
Aphelix Creative Commons License 2 napja 0 2 4727

Feministáktól ne várj józan észt. Még ha volt is nekik, az első dolog amit a pöcegödörbe hajítottak a feminizmushoz csatlakozással.

 

Nem lehet nekik elmagyarázni pl. azt sem, hogy ha egyedül élnek akkor is mosni meg takarítani kell magukra, és azért sem fizet senki, és a saját szeretteiktől munkabért követelni a házimunkáért elmebeteg gondolat. Persze ez nem zavarja őket, csak nyomják a süket dumát ami le lett osztva nekik, és fogalmuk sincs hogy mi a duma célja - gyűlölködést szítani a nemek között. Náluk az nagy magvas igazság, hogy a g*ci férfiak nem fizetnek a feleségeiknek a mosásért és takarításért, tehát a g*ci férfiak elnyomók és a nők elnyomottak. És közben az sem jut el az agyuk hűlt helyéig, hogy a hagyományos rendszerekben a férfi tartotta el a családot, tehát a férjek igenis "fizettek" a feleségeiknek a mosásért és takarításért... Erre a tényre is megvan a feminista ellendogma: a férfi csak azért járt el dolgozni, mert utálta a családját, és különben is, a munka önmegvalósítás, a szeretteid körében otthon lenni viszont elnyomás.

 

Konkrétan elmebetegek.

Előzmény: Töck Jenő (4724)
Aphelix Creative Commons License 2 napja 0 1 4726

"nem pont úgy takarított, ahogy a feleségem elvárta volna"

 

Általánosságban értve szerintem ez a feleség egójának a problémája - szigorú kontrollt akar tartani a környezete fölött és ezért amit más csinál az soha nem elég jó. Nem azért, mert úgy kosz van és rendetlenség, hanem mert akkor valamennyi kontrollt ki kellene engedni a kézből.

 

"az nekem sem tetszett, hogy egy idegen matat a dolgaink között"

 

Na igen, ez kicsit fogósabb kérdés, a kontrollnál súlyosabb dolog a bizalom. Bizonyos értelemben a bejárónő azt igényli, hogy az ember egy kicsit köré szervezze az életét, és úgy már nem biztos, hogy megéri a dolog.

 

"Szegény régi nemesurak, akiknek nem csak a cuccait fogdosták a szolgák, de még ők is öltöztették őket..."

 

Hmmm. Szolgákkal élni már egy teljesen más életmód lehet. Azok a nemesek születésüktől abban a koncepcióban éltek, hogy körülöttük forgolódik a kiszolgáló személyzet, ott nem volt kérdés a mindennapi bizalom, hogy vajon nem akarja-e ellopni a pénztárcámat - főleg mivel az a bizonyos személyzet is ott élt, nem tudott csak úgy meglógni.

Előzmény: Abszolút Igazság (4722)
Aphelix Creative Commons License 2 napja 0 2 4725

"De ez nem így van a férfiakkal is?"

 

Általánosságban értve egy férfi emlékszik a folyamatra és tényszerűen kezeli. Régen X volt, aztán jöttek a változások és Y lett.

Egy nő az adott pillanat érzelmeivel átszínezi a múltat is. Már nem szeretem, utálom, hazugság volt az egész kapcsolat, mind a 20 év.

 

Mondjuk ebben lehet némi bukkanó ott, hogy egyes nők tényleg hajlamosak hazugságban élni, és szerintem az úristen sem lenne képes megértetni velük, hogy ez a férfiakra nem jellemző. A feminin jellem része a manipuláció, aminek következménye az a torz hit, hogy mindenki manipulál. Nők tömegei mennek bele úgy kapcsolatokba, házasságba, gyerekvállalásba, hogy nem igazán szeretik a férfit, akár olyan debil motivációból, hogy féltékennyé tegyék az exet. Ennek tükrében érthetőbb, hogy egy kapcsolat végén miért tudják gyűlölni a férfit aki amúgy semmi rosszat nem tett velük - pszichológiai kivetítés ez, a saját agyalágyult döntéseikért a férfit okolják. Az a hibás amiért 10-20 évet "elvett az életükből", holott mindigis láma volt, nem volt olyan jó pasi mint több más is az exek listáján, ésatöbbi. Sok ilyen esetben a szerecsétlen pasi tényleg szerette azt a nőt, és nem érti mireföl az olthatatlan gyűlölet amivel a nő ellene agymossa a saját gyerekeit, lehetetlenné teszi a láthatást, stb.

 

"És a férfiak nem kedvesek, aztán meg pokrócok? :))"

 

Hosszútávon mindenki Pavlov kutyája - olyanra alakul a viselkedése, ahogyan a környezete jutalmazza/bünteti. Ha valaki kedves próbál lenni de lelövik a kísérleteit akkor egy idő után felhagy a próbálkozással. Ez persze nőkre és férfiakra egyaránt igaz. Ezért fontos az elcsépelt közhely, hogy egy kapcsolat folyamatos munka, mert energiát kell tenni abba, hogy jutalmazzuk a másik pozitív dolgait, meg még több energiát abba, hogy a másik fél negatív dolgaira is legyen erőnk valamilyen módon pozitívan reagálni. Annál nincs destruktívabb amikor negatív akciókra negatív reakciók érkeznek és a két fél egyértelműen távolodik egymástól. Persze ahhoz, hogy az ember ne törjön le a negatívumoktól fontos a nagy tudatosság és a kicsi egó, amik viszonylag keveseknél vannak meg. Szivacs.

Előzmény: Szibillia3 (4716)
Töck Jenő Creative Commons License 3 napja 0 2 4724

Ha elromlik valami a lakásban akkor szerelőt hívsz, ha az autód romlik el szintén.Ha ki kell festeni a lakást akkor festőt. És még sorolhatnám. Ezeknek fizetni kell. Ha a férj megcsinálja akkor nem. Akkor hogy is van ez?

Előzmény: Káli. (4723)
Káli. Creative Commons License 3 napja -2 0 4723

"Szeretnél tisztaságot a lakásodba, takarítót hívsz - neki fizetned kell, mert ez a munkája.Tiszta ruhát szeretnél, elviszed a tisztítóba fizetned kell...mert ez a munkája.Beülsz egy étterembe enni, rendelsz, a szakács elkészíti, a pincér kihozza, fizetsz, mert ez a munkájuk.Beadod a gyereked bölcsibe vagy bébiszittert hívsz, nekik is fizetni kell mert ez a munkájuk.Sikeresnek akarsz mutatkozni, hostesst hívsz, fizetni kell, mert ez a munkája. ( a konzumálást szintén)Viszont ha mindezeket a nejed/élettársad/gyermeked anyja csinálja, hirtelen egyik sem munka... Hogy is van ez? Gondolkozzunk el rajta"

 

Dr. Csides Kata

 

 

Tudom, hogy az én háztartásom sem steril, de mindent közösen csinálunk, már 45 éve! Vannak viták, néha hetekig tart a haragszomrád, majd jót nevetünk az egészen! :)

 

 

Abszolút Igazság Creative Commons License 3 napja 0 0 4722

"A legjobb a feleség PLUSZ bejárónő, nyilván."

 

Mi próbáltuk ezt, többször is.

De nem igazán jött be, mert nem pont úgy takarított, ahogy a feleségem elvárta volna, úgy meg minek fizetni, ha utána újracsinál mindent.

 

Nekem mondjuk mindegy lett volna, de az nekem sem tetszett, hogy egy idegen matat a dolgaink között. Nem mintha bármi is eltűnt volna, csak maga a tudat.

Szegény régi nemesurak, akiknek nem csak a cuccait fogdosták a szolgák, de még ők is öltöztették őket...

Előzmény: Aphelix (4712)
Abszolút Igazság Creative Commons License 3 napja 0 0 4721

"De ez nem így van a férfiakkal is?"

 

Nem.

Ha egy férfi talál egy szebb nőt, vagy csak elege van a jelenlegiből, attól még nem áll neki fennhangon átértékelni az egész múltat. Lép, félre vagy le, és kész.

 

A nőknek viszont nagyon kell az önigazolás és a felelősség hárítása, ezért simán átírják még az emlékeiket is. Így lehet az, hogy tegnap még tök jó volt minden a Jóskával, de ma megismerkedett egy új lovaggal, és akkor már soha nem is mentek rendben a dolgok Józsefünkkel... tudod, a redpillből is ismert 'önigazoló hörcsög' :-)

Előzmény: Szibillia3 (4716)
Káli. Creative Commons License 3 napja -2 1 4720

Drága Endrém! :)

 

Mielőtt elborul az agyad, ez csak vicc volt! Szeretem azt, hogy a közös ismerősünkkel minimálisra szorítottam a kommunikációt! Nem szeretem a manipulációt és a hazugságot, kicsit későn, de még időben rájöttem arra, hogy csak használnak! Kedvelem őt, de már csak távolról!

 

Gondoljátok át amit most írtam, mindketten! 

 

Köszönöm!

 

 

Előzmény: Káli. (4715)
Káli. Creative Commons License 3 napja 0 0 4719

Meglehet, de ahhoz messzire utazni kell, sajnos! :(

Előzmény: Szibillia3 (4717)
Káli. Creative Commons License 3 napja -1 0 4718
Előzmény: Szibillia3 (4716)
Szibillia3 Creative Commons License 3 napja 0 1 4717

Ebben az országban már jó ideje senkitől sem lehet megszabadulni, ha balos, ha jobbos. :) 

Előzmény: Töck Jenő (4711)
Szibillia3 Creative Commons License 3 napja 0 0 4716

Rég jártam erre...

 

"nőknél ismerjük a 'villanykapcsoló-effektust', vagyis hogy képesek utólag, egy csapásra átértékelni egy egész életet. Főleg, ha a valóság sokrétű, pl. van egy hosszabb házasság, érzelmi hullámhegyek és -völgyek, jóban-rosszban, hol turbékolnak, hol üvöltöznek, amit az élet éppen hoz az évtizedek alatt."

 

Az egész életet nem tudom, hogy képesek-e a nők, de egy-egy történetet igen. Mert jön hozzá még más is idővel, illetve változunk. Gondolom más nő is.

Sokmindenre nem úgy regálnék már, ahogy akkoriban reagáltam. Mert közben kiderült, hogy nem érdemes, illetve nem volt érdemes. 

Szerelmek múlnak el, és válnak nagyjából mesévé (fiatalkori), ami akkor földöntúlian fontos volt. 

 

De ez nem így van a férfiakkal is? 

És a férfiak nem kedvesek, aztán meg pokrócok? :)) 

Előzmény: Abszolút Igazság (4701)
Káli. Creative Commons License 3 napja 0 0 4715

Drága Endrém!

 

Minek neked a karosszék? Merj nagyot álmodni! :)

 

Előzmény: endrebá (4714)
endrebá Creative Commons License 3 napja 0 0 4714

Hááát.. tegnap bebizonyítottam magamnak hogy tuttifix hogy veled is tudnék érdekes témákról órákig beszélgetni.. karosszékben hátradőlve..

 

:-)))

Előzmény: Aphelix (4712)
endrebá Creative Commons License 3 napja 0 0 4713

Politikai agitáció..  mivaaa..  kihaltmeg ?  :-)

 

Tegnap elköszönéskor kérdezted hogy volt-e amiben egyetértésbe kerültünk, én meg agyaltam és ezt az egyet találtam amiben nem.

Engem nem érdekel hogy kivel akarják megbuktatni a kormányt a nemzetellenes oldalról, én a nemzeti oldalt szeretem - úgyhogy már most egyezkedem a pankokkal hogy be ne álljanak az antifa bandába mert akkor velem fognak szembekerülni és kár lenne mindkettőnkért.

 

Szóval én csak megegyezni akarok veled hogy ér-e a szeretet annyit mint a háromnegyede királyságod..

Előzmény: Töck Jenő (4711)
Aphelix Creative Commons License 3 napja 0 0 4712

A legjobb a feleség PLUSZ bejárónő, nyilván.

Egyébként vicces, hogy Pesten ezrek vannak akik kifizetnek 250+rezsit egy albira, és ezt a közvélemény normális dolognak tartja, de a bejárnő "luxus", holott a tizedéből megvan.

 

De amúgy hogy jött ez ide?

Előzmény: endrebá (4710)
Töck Jenő Creative Commons License 3 napja 0 0 4711

Te itt a nőhatalom ürügyén politikai agitációt folytatsz a jelenlegi rendszer ellen. Magánvéleményem, hogy a Petya (akit sokan megváltónak képzelnek) valamin megsértődött és most támadja a volt feleségét, aki szintén megéri a pénzét. Kíváncsi lennék rá, hogy hányan gondolkoztak el rajta, hogy honnan vette (a Petya) a százmilliókat a tüntetéseihez? Vajon tudja-e, hogy ő csak egy eszköz, mint Ukrajnában a Zselési? Az ukránok már megbánták a választásukat, de nem tudnak tőle szabadulni. Ezt akarod itt is?

Előzmény: Szibillia3 (4698)
endrebá Creative Commons License 3 napja 0 0 4710

Szia Jenő, ide valósi a téma hogy a házvezetőnő vagy a feleség a jobb megoldás.

 

Azt tisztáztuk, hogy nincs gyermek(.. hm.. szándékveszélylehetőség) a történetben, csak az hogy szeretettel is várnak-e haza, vagy csak renddel.

 

Egyetértve azzal a véleményeddel hogy a szeretet az százszor több mint a rend.. azt mondom hogy a szexmentes életkorban is "meg tudnak világosodni" a női elmék, hogy nekik most van mindenből elegük.

  És ugyanúgy mint fiatalon : nem az lesz a kérdés hogy viszi-e a fele királyságot, hanem az hogy viszi-e a fejed fölül az egészet.  És ahogy most nem emlékszel a fiatalkori túl sok munka előnyeire, úgy nem emlékeznél a renddel való hazaváráshoz képest a szeretettel hazavárás előnyeire sem.

endrebá Creative Commons License 2024.04.12 0 0 4709

Au

 

Én csak addíg a fogalommeghatározásig jutottam el saját erőmből, hogy feleség az aki segít a férjnek a közös álmokat megvalósítani.. és ezt se volt könnyű összehoznom.

 

Ehhez képest azt is észrevenni hogy a közös álmok azok a nő álmai..  :-((

Pedig legalább annyira igaz, mint hogy több nemzedéknyi tanulási lemaradást nem lehet csak úgy elhatározásból behozni.

 

Ffffrancba..  :-(

Előzmény: Aphelix (4708)
Aphelix Creative Commons License 2024.04.12 0 0 4708

A nők számára alapvető életstratégia belépni egy párkapcsolatba és mindkét fél energiáit a nő álmainak a megvalósítására használni. A házasságok, élettársi kapcsolatok legalább háromnegyedében mindkét fél azon dolgozik, hogy a nő álmai megvalósuljanak.

Egy férfinak az teljesül az álmaiból, amiért ő maga megküzd, mert hogy neki nem lesz olyan segítőtársa aki az ő terveinek a megvalósításán dolgozik, az teljesen biztos.

Ebből alakul ki az a már mémmé töményült életkép, hogy a férfié a garázs, ha van, minden más a nő felségterülete. Ha garázs sincs, akkor kapufa.

 

A nőnek új rekamié kell, nyaralás amivel iriggyé lehet tenni a barátnőket, meg pavilon a kertbe amiről jó fotókat lehet föltenni az instára, tehát a család ezekért a célokért fog dolgozni, a férfi a pénzét ezekre fogja költeni.

A férfi egy motort szeretne, kerti tavat halakkal, esetleg saját konditermet - dehát ez mind csak felelőtlen hülyeség amit jobb ha elfelejt, és ha véletlenül a saját pénzéből ilyenekre költ, az súlyos bűn a családdal szemben. Legföljebb multimilliomosoknál elfogadható az ilyesmi, ahol a nőnek már minden álma teljesült, de azért a férfit ott is lenézik kissé, hogy magára költ a nő helyett. Mi ez, valami férfi kapuzárási pánik? lol

Káli. Creative Commons License 2024.04.11 0 0 4707

:DDD

Előzmény: Abszolút Igazság (4706)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2024.04.11 0 1 4706

"Nem történt mostanában asszony gyilkosság"

 

Neeeem... Bár igény, az lenne rá ;-)

Előzmény: Káli. (4705)
Káli. Creative Commons License 2024.04.11 0 0 4705

Unalmas lett a topik!

 

Nem történt mostanában asszony gyilkosság, vagy gyermekbántalmazás?.......:(

endrebá Creative Commons License 2024.03.30 0 0 4704

Én is pont így állok ehhez a szenzációhoz.

 

Szeeeegények..  :-P

Előzmény: Aphelix (4695)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!