Keresés

Részletes keresés

Kútásóóó Creative Commons License 4 napja 0 0 90

De miert hallgatnak a hazugsagra az emberek, Kutaso? En is hallgattam, de egyszercsak jobbra talaltam. Miert jobb talpnyalonak lenni, mint szabadnak?

 

 

 

Az kegyelem, Isten különleges kegyelme ha az ember tud ellenszélben menni.

 

Ha szabadság olyan könnyű lenne, akkor minden ember szabad lenne.

 

Hogy a zsidók a harag gyermekei, azt nem mi állítjuk hanem a Biblia.

Saul is az volt, keresztény üldöző farizeus elöljáró akinek benne volt a keze István kivégzésében és sok őskeresztény testvér bebörtönzésében ám kegyelmet kapott Istentől és újjászületett, és megkeresztelték és ezután Krisztust hirdette a továbbiakban számos zsidó társával együtt.

 

Mi pogányok sem voltunk különbek, csak legfeljebb egy fokkal jobbak, Krisztus nélkül.

A veszedelmes eretnekség abban rejlik, hogy Puntóék és a Hgy propagandájában, hogy a zsidók megtérés nélkül is különbek és felsőbbrendűek, nálunk és nekünk puskadurranás nélkül is meg kell adni magunkat világuralmi törekvésükkel szemben, sőt saját nemzetünk érdekeit, alá kell helyezni az övéknek különben Isten haragja jön ránk.

 

Ennek véleményem szerint az ellenkezője az igaz!

 

A zsidókon van az Isten haragja amíg nem békülnek meg az Istennel és gyűlölik Jézust a tesben eljött Krisztust.

 

 Titeket is megelevenített, a kik holtak valátok a ti vétkeitek és bűneitek miatt,

 Melyekben jártatok egykor e világ folyása szerint, a levegőbeli hatalmasság fejedelme szerint, ama lélek szerint, mely most az engedetlenség fiaiban munkálkodik;

 A kik között forgolódtunk egykor mi is mindnyájan a mi testünk kívánságaiban, cselekedvén a testnek és a gondolatoknak akaratját, és természet szerint haragnak fiai valánk, mint egyebek is:

Ef 2,1

 

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (89)
Zsebihal18 Creative Commons License 5 napja 0 0 89

De miert hallgatnak a hazugsagra az emberek, Kutaso? En is hallgattam, de egyszercsak jobbra talaltam. Miert jobb talpnyalonak lenni, mint szabadnak?

Előzmény: Kútásóóó (87)
Zsebihal18 Creative Commons License 5 napja 0 0 88

https://www.youtube.com/watch?v=8MOC103vO4E

Rick Wiles Doc Burkhardt es Eric Szall boncolgatjak a ciokereszteny predikatorok, csatornak izraeli kapcsolatait es hogy honnan hova folyik a penz. 

 

Kútásóóó Creative Commons License 2019.11.04 0 0 87

 A Talmud tanitja, hogy a poganyok azert teremtettek, hogy rabszolgaik legyenek a zsidoknak.

 

Ha valóban ez lenne az Isten akarata, hogy szolgái legyünk a zsidóknak akkor ezt alázattal elfogadnám, de mivel a Bibliában nem ez  olvasható, hanem inkább az, hogy Jézus, az ő eljövetelét hirdető  próféták, a korabeli megalkuvást nem tűrő keresztény apostolok konfrontálódtak a zsidókkal és bár azok fizikális módszerrel irtották, üldözték őket, mégis a kereszténység aratott diadalmat.

 

Meg lettünk keresztelve, kezünkben a Isten Igéjének írott formája a Biblia, van életterületünk (most még, mert ha az Úr egy pillanatra is levenné rólunk a védő kezét azonnal nem lenne semmink)

Vannak utódaink, akiket keresztény szellemben nevelünk tovább.... 

Mi kell ennél több földi szinten nézve?

 

Pál apostol aki keresztényüldöző zsidó háttérből jött jó kis tanácsokat ad, ő tudta, hogy miről beszélt.

Ha nem megyünk bele a játékszabályaikba, és kitartunk, akkor hosszútávon úgysem tudják legyőzni a kereszténységet, meg minket sem, nem tudnak a szolgáikká tenni. 

 

 


Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:

 Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.

 

Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, a melyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével.

 És nem ragaszkodván a Főhöz, a Kiből az egész test, a kapcsok és kötelek által segedelmet vévén és egybeszerkesztetvén, nevekedik az Isten szerint való nevekedéssel.

 Ha meghalván a Krisztussal, megszabadultatok e világ elemi tanításaitól, miért terheltetitek magatokat, mintha e világban élők volnátok, efféle rendelésekkel:

 Ne fogd meg, meg se kóstold, még csak ne is illesd.

 (A mik mind a velök való élés által elfogyasztásra vannak rendelve), az emberek parancsolatai és tanításai szerint?

 A melyek bölcsességnek látszanak ugyan a magaválasztotta istentiszteletben és alázatoskodásban és a test gyötrésében; de nincs bennök semmi becsülni való, mivelhogy a test hízlalására valók.

Kol. 2, 16 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (81)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.10.07 0 0 86

https://www.youtube.com/watch?v=b4UCebQja4g

54.02-tol hallhato:

Adam Green: Mi a helyzet a Templom Hegye mozgalommal? Az otlettel, hogy elmozditsak vagy leromboljak a Sziklamecsetet, es a helyere epitsek a Templomot?

Corey Gil-Shuster: Osszefutottam mar veluk. Van egy csoport, akik komolyan beszelnek a Templom ujjaepiteserol. Erdekes, es nincsenek statisztikaim errol, jo lenne szerezni a Temple Institute-tol, jartam mar naluk Jeruzsalemben, van egy kis modelljuk is, oda lehetne menni megkerdezni oket. Szoval, a statisztika szerint az izraeli zsidok 30 szazaleka vallasos es remeli, hogy egyszer meg lesz Templom. De ha megkerdezed, hogy le kell-e rombolni miatta valamit - eloszor is, nem a mecsetrol van szo, hanem a Sziklamecsetrol. Az Al-Aksza mecset oldalra van, a zsidoknak semmilyen szent dolguk nincs ott, nem erdekli oket az Al-Aksza. A Sziklamecset, az van valami sziklan. De szinte az osszes zsido, aki hisz a Harmadik Templom megepiteseben, azt mondja, mellette is meg lehet epiteni, folotte is meg lehet, egyaltalan nem fontos a Sziklamecsetet lerombolni. Nem latjak ertelmet. A lenyeg a Templom megepitese. A muszlimok is rakaptak, "le akarjak rombolni az Al-akszat", mert minden csoport szeretne martirkodni, mindegyik szeret ugy mutatkozni, mintha az ellenseg uldozne. De az igazsag az, hogy  azok a zsidok, akik fel akarjak epiteni a Templomot (es nem mindegyik zsido akarja), csak a Templomot akarjak felepiteni es nem akarjak lerombolni a Sziklamecsetet.  Meg ezeknek az embereknek is a ketharmada ugy veli, a Messiasnak el kell jonnie, es akkor leereszkedik, ahogy Isten elhatarozta. Igazabol nem ember keze altal kell epulnie. Vannak olyanok (nem tudom a szamukat, tudtam, de elfelejtettem), kb. az orszag 7 szazaleka, akik ugy hiszik, emberi kez altal kell felepittetnie. Ezt az utolsot csak becsultem, de nem nagyon elterjedt felfogas. Csinaltam egy videot, korbekerdeztem, meg kell-e epiteni a Templomot most. Mindenfele velemeny elhangzott, pedig csak az ultraorthodoxokat kerdeztem. Az izraeli lakossag 70 szazalekat kihagytam (a kerdezesbol), ugyis csak bamultak volna ram, hogy mirol beszelek. O, bocsi, rosszul mondtam, volt nehany nem orthodox, de vallasos zsido is, ellensulyozas vegett nekik is feltettem a kerdest. 

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (85)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.10.07 0 0 85

Meghallgattam Adam Green interjujat Corey Gil-Shusterrel. G-S azt mondta, a zsidok (nem tudom, az osszes izraeli zsido, vagy csak a vallasos zsidok) het szazaleka akarja a Harmadik Templomot felepiteni, a tobbi vallasos zsido szerint a Templomot Isten fogja felepiteni ujra. Ez utobbi egybevag a sajat felfogasommal, mely szerint a Templom felepitese szimbolikus, Jezus testben valo feltamadasat jelkepezi, illetve az Egyhaz az O teste, harmadsorban a Jelenesek konyveben irt mennyei Jeruzsalemben nincsen templom, mert "És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány." (Jelenesek 21:22). Ezt tamogatja elotte a 2-3. vers, ami a templom elodjerol, a satorrol szol, ahol Isten jelenlete volt: "És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, amely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony. És hallék nagy szózatot, amely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök." 

Ezek mind Isten altal epitett Templomok (Jezus fizikai teste, az Egyhaz, a Jelenesek konyveben emlitett uj Jeruzsalem).

 

Ehhez kepest lattam egy amerikai keresztenyt (az osszes rossz amerikai klisevel: buta, kover, tapintatlan, agressziv), aki szinte kovetelte, hogy a zsidok toljak felre a palesztinokat az utbol, es epitsek meg a Harmadik Templomot. A cionista keresztenyek tobben vannak letszamra, mint az a het szazalek zsido. Sztem ez tamogatja az allaspontomat, hogy a ciokereszteny teologia es mozgalom egy kozponti bankar psy-op. 

 

Rothschildok mar akkor erdeklodtek es vasaroltak Palesztinaban foldeket, mikor Herzel Tivadar meg a vilagon se volt. Hogy pontosan miert annyira fontos nekik Jeruzsalem, azt nem tudom, talan - barmilyen konteosan hangzik - valamilyen kultuszt akarnak ujraeleszteni, amiben a kivalasztott krem (ok maguk) lesznek a legmagasabb, legmagasztosabb pozicioban, mar nem csak a hatterbol, hanem nyiltan is.

Zsebihal18 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 83

Pancsicoco, a Kerdesek a Hit Gyulekezeterol topikban mar zavarunk masokat, ezert itt valaszolok erre: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152626044&t=9103733

A balvanyokkal kapcsolatban el vagy szallva kicsit. A hitesek, meg akik onnan eljottek, semmifele targy elott nem hajlandoak imadkozni, nem hordanak keresztet (nekem nincs kifogasom se a ritusok, se a kegytargyak ellen, de akik oda irkalnak, odzkodnak minden ilyesmitol). Az egyeb, amit balvanynak hivsz, a nem lathato dolgok, azok alapjan pedig barkire raragaszthato a balvanyimado cimke, meg rad is.

 

Azt, hogy a muzulmanok nem balvanyimadok, de a tobbi vallasok igen, nem en allitom, hanem a Talmudban vitatkoztak ezekrol, nehany rabbi adott a keresztenyeknek kiskaput, de a leghiresebb rabbik szerint bizony ugy van, ahogy en irtam. 

 

Nem, coco, nem olyan regi az a vallas. Az, hogy nekik Jeruzsalem a maniajuk, nem jogositja fel oket eroszakra. 

Zsebihal18 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 83
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.08.01 0 0 82

Ugyan a CUFI tagsaga csak olyan hetmillios, az evangelikus keresztenyek szama ennek a tizszerese, akik jo reszt a CUFI-val szimpatizalnak.

Előzmény: Zsebihal18 (81)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.31 0 0 81

A CUFI konferenciarol akartam irni, jobb keson, mint soha alapon irok most. Christians United for Israel - tobb millio keresztenyt kepvisel. Beszedet tartott Ted Cruz, Jason Greenblatt,  valamint a halal rozmarja, a swinger John Bolton,  es a "malignant manatee" Pompeo, aki nevetgelve meselte mas alkalommal, mennyit hazudott hivatalos poziciojaban. Mike Pence alelnok is megjelent. Netanyahu is udvozolte az egybegyulteket kepernyorol.

 

Mashova irtam korabban a konferenciarol:

 

Hallgatom Hageet a CUFI (Christians United for Israel) konferencian beszelni a Roma level 15-rol. Azt mondja a keresztenyeknek, hogy

"A keresztenyek halaval tartoznak a zsido nepnek. Pal apostol a Roma level 15:27-ben azt parancsolja minden keresztenynek, hogy ha a poganyok - ezek mi vagyunk - eltek a zsido szellemi javakkal, a poganyok dolga, hogy szolgaljanak nekik, a zsido nepnek, az o fizikai javaikbol. A szellemi javakba, amit a zsido nep adott nekunk, beletartozik az Isten beszede. Minden szot zsidok irtak le. A profetak, es a patriarkak, Abraham, Izsak es Jakob. Az osszes oszovetsegi profeta. Az Ujszovetseg kezdve Maria es Jozsef hazassagatol, a tizenket apostol es Pal apostol. Vedd el beloluk Jezust, es nem lennenk itt, egy kereszteny se lenne a fold szinen. Ezert mondta Jezus a Janos 4-ben: a megvaltas a zsidok kozul tamad. Ha elvesszuk a zsido hozzajarulast a keresztenysegbol, nem lenne keresztenyseg. (Taps es ujjongas.) Ezert a judaizmusnak nincs szuksege a keresztenysegre, hogy megmagyarazza a letezeset, de a keresztenyseg nem tudja igazolni a letet a judaizmus nelkul. (Taps es ujjongas.)"

 

 

 

Rick Wiles a Trunews csatornarol (roviditek) ennyit fuzott hozza: Hagee szerint a keresztenyek a hitetlen zsidok szolgalatara kotelezettek. Sot, rosszabb, azt mondja, hogy a keresztenyek keszsegesen el kell fogadjak, hogy a foldi letuk celja a hitetlen zsidok szolgalata. Az eleted egesz celja, hogy a zsidok szivjak rolad a javaidat, amig ki nem szaradsz, es meg halas is legyel erte. A Talmud tanitja, hogy a poganyok azert teremtettek, hogy rabszolgaik legyenek a zsidoknak.

 

Lassuk a Karoli forditast:

25Most pedig megyek Jeruzsálembe, szolgálván a szenteknek.26Mert tetszett Macedóniának és Akhájának, hogy a Jeruzsálembeli szentek szegényei részére némileg adakozzanak.27Mert tetszett nékik, és tartoznak is vele. Mert ha a pogányok azoknak a lelki javaiban részesültek, tartoznak nékik viszont szolgálni a testiekben.28Ezt azért ha majd elvégezem, és nékik e gyümölcsöt átadom, elmegyek közöttetek által Hispániába.29Tudom pedig, hogy mikor hozzátok megyek, a Krisztus evangyélioma áldásának teljességével megyek.

 

Rick Wiles tovabbi kommentarjat roviditem: kik voltak a szentek, akiknek Pal szolgalni ment Jeruzsalembe? Keresztenyek! Az elso keresztenyek, akik tulnyomo reszben zsidok voltak eredetileg, de elhagytak a babiloni talmudi hagyomanyokat (a Talmud kesobb ontott irasos format, de szobeli hagyomanykent elt hamarabb). Krisztus vere altal megszentelodtek, es a zsidok uldoztek oket, ezert akart Pal szolgalni nekik. 

 Azonkivul nem vagyunk lekotelezve a judaizmus fele, nem a judaizmusbol szarmazott a keresztenyseg.

 

Ugyanezen a konferencian egy aktiv IDF tiszt is beszel az osszegyultekhez, gyakorlatilag Iran ellenes propagandat. Rick Wiles morfondirozott, hogy mi lenne, ha, mivel Oroszorszagban sok kereszteny van, meghivna o is a Spetznaz egyik tisztjet beszelni, a hatterben az amerikai es az orosz zaszlo lenne egybemontirozva (a CUFI konferencian az amerikai zaszlo csikjai es az izraeli zaszlo csillaga lett egybedolgozva).

A CUFI tagsaga 7 000 000 feletti, es no.

https://www.youtube.com/watch?v=M-ToNrUJcj4

Kb a 44. perctol van szo arrol, amit irtam.

Zsebihal18 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 80

Osszefoglalom roviden, amit hosszabban akartam elmondani. Tobbszor a tortenelem soran vartak mar a vilagvegere. Jellemtelen emberek ezt surun kihasznaltak. Hasonlo zajlik most is (ha megis meg eletemben eljon a vilagvege, akkor bocs, tevedtem!). A cionista keresztenyek Jezus visszajovetelet varjak, kozen az Antikrisztus is megjelenenik, haboruk, csapasok, apokaliptikus fantazmagoriak dogivel. A zsidok kozott is van egy hasonlo mozgalom, (Chabad), ok a Mosiachra varnak, aki majd a vilag ura lesz, es nepevel uralkodik, mindenki masnak pedig coki, oruljenek, ha rabszolgakent eletben maradhatnak.  A tisztan latast neheziti, hogy "prophecies we are aware of tend to be self-fulfilling", a profeciakat, amikrol tudunk, hajlamosak vagyunk beteljesiteni, es utana meg jobban hiszunk a tobbi profeciaban, hiszen, lam, egy resze mar be is telt...

Konkretan azert irok, mert olvastam ezt a cikket

http://www.unz.com/ishamir/the-arrival-of-the-anti-christ-delayed/

es  gonoszul kuncogtam. Lehetsegesnek tartjak, hogy ketto mosiach is lesz (a jobol sosem eleg), az egyik Mosiach ben Joszef, a masik Mosiach ben David. Netanyahurol rebesgettek, hogy o lesz a Mosiach ben Joszef, de, noha ujravalasztottak, de nem tud kormanyt alakitani, mert a (semmivel sem kevesbe korrupt) Avigdor Lieberman megmakacsolta magat egy ugyben, ami igazabol nem fajsulyos. Igy a Trump/Kushner terv a paelsztin-izraeli megegyezesrol egyelore jegelve (a jeleket lesok szemeben ez egy nagy dolog lett volna). 

 

Egyebkent a Biblia nem beszel "az Antikrisztusrol". Kisbetus antikrisztusokrol (akik tagadjak, hogy Jezus testben megjelent Krisztus, illetve tagadjak az Atyat es a Fiut), illetve antikrisztusi szellemrol ir. Akit az emberek Antikrisztus neven szoktak emlegetni, a Bibliaban a bun embere, a veszedelemnek fia neven fut. 

Kód 001 Creative Commons License 2019.05.30 -1 1 79

A keresztény cionisták igazi arca: Átokszórás, izrael bálványként imádása.

 

https://vimeo.com/90954468

 

AZtán az igazi betegek: fetrengés, nyáladzás....elmeháborodottak. Cionisták.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

 

 

( a kiválasztottság ábrándjának tébolya )

Előzmény: Zsebihal18 (78)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 78

Van ebben valami szimbolikus.

Előzmény: Kód 001 (77)
Kód 001 Creative Commons License 2019.05.28 -1 0 77

Nos, arrafele gyakran előfordul, hogy a szektás hívek négykézláb mászkálnak fennakadt szemekkel, "nyelveken " vartyogva. Mindezt izraeli lobogók alatt.

Előzmény: Zsebihal18 (76)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 76

Hetvegen volt elo kozvetites a Hit Parkbol, "TÉMA: Egyház, Izrael és a nemzetek közötti különbségek és egység." Sajna nem lattam, pedig valoszinuleg illusztralta a topikot. Tomve volt a csarnok, plusz tobbezer ember nezte netrol. A tulnyomo tobbseguk valoszinuleg meg van gyozodve, hogy igazsagot hallott.

Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.20 0 0 75

Eloszor is nem allitottam, hogy kereszteny vagyok. Masodszor, mibol szurted le, amit fennsobbsegesen idekoptel? Lehet, te gyulolkodsz, es vetited masokra.

Előzmény: Rby (74)
Rby Creative Commons License 2019.05.20 0 0 74

Van valami gyönyörű abban, ahogy tiszta keresztényi szeretetből árad eblőled a rothatd gyűlölet.

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (63)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2019.05.10 0 0 73

Jobbadon de...

Előzmény: Mordechay (72)
Mordechay Creative Commons License 2019.05.04 0 0 72

Nem volt mind zsidó.

Előzmény: Eklatáns Béla (65)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 71

30 db/lap:)

Előzmény: Zsebihal18 (70)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 70

A 23. oldalnal. Legregebbrol kezdtem a kommentjeidet olvasni.

Előzmény: Eklatáns Béla (69)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2019.05.03 0 0 69

Hol tartasz? Amúgy két hites topic is van a valfilin...

Előzmény: Zsebihal18 (68)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 68

Egyebkent most olvasom, mit csataroztal a hitesekkel az "utolso idok" profeciairol, epuletes!

Előzmény: Eklatáns Béla (65)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 67

Azt nem tudom, de neha igazat is mondhatott. Ez csoport pszichologia: fenyegetettseg erzese (valos vagy kepzelt okkal) osszetartasra keszteti a csoport tagjait. 

Előzmény: Eklatáns Béla (64)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.03 0 0 66

Ez az elejen igy volt :)

Előzmény: Eklatáns Béla (65)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2019.05.03 0 0 65

"A keresztenyeket eloszor a zsidok uldoztek"

 

Nade a keresztények is zsidók voltak, tehát a zsidók üldözték a zsidókat...

Előzmény: Zsebihal18 (43)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2019.05.03 0 0 64

"Az antiszemitizmus szitasa csak egy eszkoz a cionizmus gerjesztesehez"

 

Rákosi et. is ezt mondta...

Előzmény: Zsebihal18 (36)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.05.02 0 0 63

llusztracionak beteszem a legnagyobb hazai kereszteny cionista egyuttes, a Hit Gyulekezete egy cikkjet, es a parjat angolul.

http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201708/az_uj_kereszteny_cionizmus

https://www.firstthings.com/article/2017/06/the-new-christian-zionism

 

A keresztenyek affele otodik hadoszlopot alkotnak a sajat hazajuban, Izrael-USA befolyas alatt, termeszetesen Isten akaratanak tulajdonitva ezt. Cserebe az apokalipszisbol jol fognak kijonni, illetve megaldja majd oket az Isten, egyenenekent es az orszagukat is - vagyis ugy rakjak felre a hazafisagot, hogy kozben hazaszeretoeknek erezhetik magukat. Az aldas altalaban anyagi joletet jelent neoprotestans parlance-ban, a teologiat bovolkodes evangeliumanak hivjak. (Kepzelem, mit szolnanak hozza az apostolok!) Magatol ertetodoen Amerikabol indult.

Surun idezett ige a Mozes elso konyvebol a 12:3. Az elso harom vers: És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok néked. És nagy nemzetté tészlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz. És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

 

A kezenfekvo magyarazat az, hogy az aldatott meg, aki Abramot aldotta, es azt atkozta meg az Ur, aki Abramot atkozta. A "megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei" pedig Jezusra mutat elore, aki magvaltotta a vilagot es igy a fold minden nemzetsegei megaldattak benne.

 

A ciokeresztenyeknek ezt nehany csavarral ugy tanitjak (alapveto tanitas, kivulrol fujja a legujabb megtero is), hogy a nagy nemzet az Izrael, illetve a zsidok, aki oket aldja, azok megaldatnak, aki atkozza oket, azok megatkoztatnak. Penzmagiahoz hasonlo elkepzeles, es nem talalok ilyet az ujszovetsegben sehol, azonkivul a gonoszat jonak mondani, a jot gonosznak mondani bun. Marpedig ez a teologia altalaban ugy nyilvanul meg, hogy Izraelt kritikamentes adoracioval illetik. Az egegyadta vilagon senkinek nem tesz jot a kritikatlan rajongas egy emberi kapcsolatban, es csoportokra kivetitve sem.

Zsebihal18 Creative Commons License 2019.04.28 0 0 62

Shalom, meg ma nem neztem oket. :) Gondolom, a szokasos: alig varjak az Armageddont. 

Előzmény: Mordechay (61)
Mordechay Creative Commons License 2019.04.28 0 0 61

Shalom. Mi a mai helyzet az ókeresztény szélsőségeseknél?

Előzmény: Zsebihal18 (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!