BTW, a majd húszéves Jolida CD játszóm végén is cső van ... mondjuk a két cső mostanában annyiba kerülne, mint a körülötte levő "töltelék" (ennek ellenére évek óta nem kapcsoltam be, mert minek.. :- ).
Elhiszem. Csak a mostani SACD/CD-playerek közül, azért a legtöbbön nincs elektroncső. Akkor úgy mond, picit "parasztvakítás"(??) ez a CD-lejátszó, mert a D/A kimenetelén van egy csöves előfok. D/A konvertert meg lehet csinálni elektroncsövekkel, csak hát az méretben sokkal nagyobb lenne, speckó célIC-kkel. :)
De biztos szépen szól (ennyi pénzért a minimum :D). Ugyanakkor azért a mostani CD-lejátszók nagy részében, nincs elterjedve ez a megoldás. Nem régiben az egyik rokonnál, volt alkalmam meghallgatni egy Pierre Lurne Audiomeca Mephisto CD futóművet. Basszus, nem vagyok egy kimondottan CD-párti, de annak az Audiomeca-nak álomszép, gyönyörű hangja van. (Az én kis Onkyo Integra DX-6550-em lóf@sz karikára vágva xDDD)
Az is lehet, hogy a belinkelt csöves CD-player, nem is szól szebben, a Mephistonál.
biztos fiatal vagy még, csövet a cd őskorában is raktak már a dac utáni analóg kimenet meghajtására ic helyett, ha még ki is tették az ablakba világítani, akkor rögtön duplaáron adták, mert kurva drága az ablaküveg;)
He-he! Fel találtad a csőbe a lukat... A DG már 1985-ben felfedezte a +oldást, akkor jött ki az aranyfüst tükrös CD-vel. A hiba az alumínium oxidációja miatt keletkezik, ezért nem örökéletű a sima CD. Az aranytükrös sem az, de az kb.100-150 évig eláll. (legalább is jelen pillanatban ez a helyzet, mert pl. a 90-es évek második felében jött a hír, hogy Braziliában találtak egy olyan CD-t, amit egy ottani gombafaj el kezdett megkajolni...
Nekem van egy érintetlen max. 10 órát használt Sony minidisk-em, hordozható. Eredeti dobozban, az összes kellékével együtt. Majdnem szűz. Diktafonnak vettem, akkoriban csak szalagosak voltak.