Keresés

Részletes keresés

No Home Creative Commons License 2019.10.07 0 0 54

Köszi,nem szerelem szét,most nem zúg viszont fűt

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 53

Bocs, gáz szelep. A nyomáscsökkentő kint van!

Szóval. Szerintem neked is CR 6 szeleped van, amibe 3 db hollanderes kötésű cső megy, a két nagyobb méretű fém csövön kívül 2 db kis csavaranya is segít a helyén tartani.

Van újban is, de a használt konvektorok árához képest ... drága. Ha a mesterember összköltségét nézem, talán még olcsó is. 

Ha használt megoldásban gondolkodsz a jófogás is megoldás lehet! 

Természetesen nem javasoltam vagy ajánlottam neked, hogy szétszedd! Mielőtt még valaki nekem támaszkodna ...  

Előzmény: No Home (51)
No Home Creative Commons License 2019.10.07 0 0 52

Visszább vettem az elzárócsapot és eltűnt a zúgás,akkor ez nyomáscsökkentő hiba?

Előzmény: Törölt nick (50)
No Home Creative Commons License 2019.10.07 0 0 51

Be lobban csak nem hallani :) A nyomsácsökkentő lenne a zúgás oka,az melyik pontosan? Van a konyhában is egy konvektor az is üzemel télen de annak mind1 mert kb őrlángon elég neki.A nyomáscsökkentő alatt akkor van tömítés és át cserélhetem a másikra és egyik sem fog szivárogni?

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.07 0 0 50

Bekapcsoláskor nem hallom, hogy belobban a főégő. Azt a zajt a gáz áramlás kelti kosz vagy eltömődés miatt. A nyomásszabályzón vannak olyan dolgok amiket "bűntetlenül" szét lehet szedni és vannak amikhez tömítés kell. 

Ami alatt nincs tömítés (szétszedéskor szakadhat) én itthon le-széttekerném és megnézném, hogy látok-e koszt, eltömődést és amit lehet porszívóval átszívatnám. Ha nem hallgatna el, pl. a jófogásról megkeresném a legolcsóbb típus azonos konvektort és arról megvenném a nyomáscsökkentőt, mert valszeg olcsóbbra jössz ki mintha szerelőt hívnál. Nem nagy kihívás a helyére felszerelni.  

Előzmény: No Home (49)
No Home Creative Commons License 2019.10.07 0 0 49
Előzmény: No Home (48)
No Home Creative Commons License 2019.10.07 0 0 48

Sziasztok,két kérdésem lenne:Az egyik hogy ez a csere ingyenes-e ileltve kiknek jár a másik hogy van egy bizzegő hang a konvektoromban ami csak bizonyos fokozat felett jelentkezik és ha lejjebb veszem el tűnik ez mire jellemző és könnyen cserélhető-e ez a valami?

régi távos Creative Commons License 2019.10.05 0 0 47

Sziasztok!

Tudna valaki fényképet küldeni a FÉG új típusú konvektorainak belsejében található gázszabályzó elektromos bekötéséről, mert a 3 konvektoromat 2 különböző módon kötötte be a szerelő és félek hogy valamelyik elromlik. (Fekete kör alakú műanyag dobozhoz csatlakozik elöl fent a sárga/zöld, alatta a kék vagy a barna, és hátul a kék vagy a barna. Innen mennek ezek a vezetékek a termosztát hátuljába.)

Előre is köszönöm

SzDawee Creative Commons License 2019.09.19 0 0 46

Üdv érdeklődnék valaki már szerelt be új fajta FÉG GF 26 ERP parapetes konvektort? Érdekelne hogy mennyivel másabb mint a régiek, működésileg főleg. Illetve hogy kéménybe köthető-e?Valaki le tudná fotózni hogy néz ki?

farkas-j Creative Commons License 2019.05.23 0 0 45
domani79 Creative Commons License 2019.05.08 0 0 44

...na...

:)

"programozható termosztáttal szükséges minden új készüléket ellátni;"

Hirtelen-gyorsan rákerestem a piacon az elérhető programozható termosztátos konvektorokra.

Kb egy db FÉG-es konvektor rendelkezik ezzel 150 000 Ft környékén. Kacagok.

Valamint, lehet a fenti kritériumot úgy is értelmezni, hogy egy programozható termosztát nélküli konvektort, ami kb (90 000 Ft) akár feltuningolhatunk programozható termosztáttal? Lásd. (nem a reklám helye) http://konvekpro.hu/

Pmke Creative Commons License 2019.05.08 0 0 43

Te miről beszélsz? Nekem nincsen ott kommentem. 

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.08 0 0 42

Pozitív hangvételű kommentnél érződik, hogy valaki olyan írta, aki erősen hazabeszél ...

Előzmény: Pmke (41)
Pmke Creative Commons License 2019.05.08 0 0 41

Új kiépítés esetén Mika kazánokra lehet pályázni? Vagy csak meglévő konvektor cseréje számít?

domani79 Creative Commons License 2019.05.08 0 0 40

Sziasztok, 

Még az alábbiakhoz információ:

Műszaki elvárások:

- kizárólag zárt égésterű egyedi helyiségfűtő berendezés beszerzésére van lehetőség, mely belobbanásmentes begyújtóval rendelkezik;

- programozható termosztáttal szükséges minden új készüléket ellátni;

- minden új készülék esetében a szezonális helyiségfűtési hatásfok követelmény: legalább 88%;

- csak olyan készülék szerezhető be, melynek energiaosztálya legalább „A”;

- minden új készüléknek összesen legalább 3 éves gyártói és/vagy hivatalos forgalmazói jótállással kell rendelkeznie;

- csak olyan készülék szerezhető be, melyhez országos szervizhálózatot biztosít a gyártói és/vagy hivatalos forgalmazó.

domani79 Creative Commons License 2019.05.08 0 0 39

Sziasztok,

Volt kint felmérni a helyzetet egy szakember, bruttó 10 perc alatt. Mivel minden cső új, ezért tényleg csak a két konvektort kell kicserélni.

Milyen konvektort ajánlotok beszerelésre?

Ki melyik gyártóra esküszik?

Milyet ne? 

Előre is köszönöm!

Alapi42 Creative Commons License 2019.04.08 0 0 38

Lényegesen korábban is voltak már konvektorok.

Az lehet ,hogy ez a típus.

Konvektor gyártók : FÉG, Lampart stb.

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 0 0 37

Bocs a hibakert.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 0 0 36

Lehet hosszabb futamidore is kerni a hitelt, akkor jol jobegsz ki vegif, de persze osszessegeben ugyanott leszel.

3 mills rendszerrel nagyobb fogyasztast valtasz ki mint 20ezer/ho. Ha nem kell ennyi akkor eleg a kisebb re dszer is.

Előzmény: florg (25)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.08 0 0 35

A mertekegysegek nem stimmelnek, de mas se, egy kis korrekcio.

Az az 1kW az 1kWh lenne.....

Aztan ne feledjuk, hogy a kazan ha mar van akkor pl eloallitja a melegvizet is......

Es nem fogyaszt 100W-ot a kazan. Foleg amikor nem fut, nehany W az egesz ma mar. A legnagyobb fog,aszto a kazanban a szivattyu, hagyomanyos szivattyual egy konvektoros kivaltasnal 40-60W egy mai Bldc motoros szivatgyu meg ennek fele. A 100W egy csaladi haznal jon ossze, ha tobbszivattyus rendszer van, ott meg nem ivazan jellemzo a konvektoros futes.

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.07 0 1 34

A FÉG-től csak egy típust támogatnak mégpedig a programozható, elektromos termosztátost. Aki ilyet szeretne, annak érdemes pályáznia. Egyébként a hagyományos termosztáttal szerelt lemez konvektorok ugyan olyan hatékonyságúak, sőt! Lehet, hogy az elektromos termosztát pontosabban képes tartani a beállított hőmérsékletet, de elképzelhető, hogy ezzel nem takarékosabb, hanem komfortosabb ...  

Előzmény: florg (32)
Törölt nick Creative Commons License 2019.04.07 0 0 33

A konvektorok '78-ban kaptak gyártási engedélyt, '82-ben lettek legyártva. Persze csak szerintem. :)

Előzmény: domani79 (30)
florg Creative Commons License 2019.04.07 0 1 32

Valahogy így. Úgyhogy ebben az esetben is a végén jobban jár, ha nem pályázik. vagy ha nem jobban, pont ugyanannyit kell kifizetnie, viszont egy csomó vacakolással. Sajnos jól ki van ez találva. 

Előzmény: Second Wave (27)
florg Creative Commons License 2019.04.07 0 0 31

Hát, ez sajnos jövedelem, életkor, hitelállapot (van-e más futó hiteled) stb. függvénye, hogy hogyan lehet fölvenni hosszú lejáratú hitelt. És nekem alapból 3,5 millával kell számolnom (fölmérettem), ha csak a villanyt akarom rákötni. Annak a kamatmentes részlete 15 évig pont egy kicsivel több, mint a jelenlegi villanyszámlám.

Előzmény: Poc2 (26)
domani79 Creative Commons License 2019.04.07 0 0 30

Az egyiknek Gye 81 a másik a képen talán 78-as 😯

Előzmény: Törölt nick (23)
domani79 Creative Commons License 2019.04.07 0 0 29

Köszönöm! Jó volt az ötlet, sikerült bekapcsolni. 😉

Előzmény: Törölt nick (23)
Sárgamacska Creative Commons License 2019.04.07 0 0 28

Még kettő hét és nem kell fűteni !

Előzmény: domani79 (22)
Second Wave Creative Commons License 2019.04.07 0 0 27

Ahogy én látom, két helyen fizet az ember felárat:

1) meg kell venni a nem túl extra, de támogatásnak megfelelő konvektort 150 rugóért / darab

2) + ki kell fizetni az elég jelentős "add csak ide azt a támogatást!" felárat a kivitelezőnek. Ahogy látom egész más a kivitelezői munkadíja a "sima" konvektorcserének és a "támogatásos" konvektorcserének :-)

Poc2 Creative Commons License 2019.04.07 0 0 26

Viszont miért vennéd fel 5 évre?

Kamatmentes,tehát 15 év múlva,amikor a fizetésed a duplája vagy 3-szorosa lesz,akkor is ugyanannyit fizetsz érte havonta.

Nekünk 2300000Ft a napelem (5,77kWP) 20 évre ~8600Ft a jelenlegi 13000Ft villayszámla helyett. Tehát már most is spórolunk vele.

Ha akarom,bármikor előtörleszthetem,vagy kifizethetem.De mondjuk 15 év múlva mennyi lesz a vásárlóértéke annak a 8600Ft-nak?Kb mint most 3ezernek.

Ráadásul az önerőbe elszámolják a bürokrácia díjait is.

florg Creative Commons License 2019.04.07 0 0 25

Ha egy normál családi házat nézzük, a jelentős önerő. Kb. 300000. Ahol egy hűtőgép, mosógép, konvektor cseréje problémát okoz, ott a 300000 virítása is. Ráadásul nincs jelenleg vissza nem térítendő állami támogatás napelemre, csak kamatmentes hitel. 3 milla esetén az is 50000 havonta 5 évig. Ha a villanyszámlán akarok spórolni, ami mondjuk legyen 20000/hó, akkor az 5 évig nem frankó.

De, hogy kijöjjünk az offból: a konvetktorok ára ma kb. 100000/darab. Támogatás nélkül. Majd nézzük meg, hogy ezek a kb. 100000 forintos eszközök mennyibe fognak kerülni azokban a boltokban, ahol támogatással meg lehet őket venni, és mennyibe a többi boltban. 

Előzmény: Poc2 (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!