Keresés

Részletes keresés

tofi76 Creative Commons License 2019.02.24 0 0 3

Abban tökéletesen egyetértek, hogy az öreg Hoyt a kislány apja, és az jól jön a halott unoka helyettesítésére, mert szerintem csak onnan kezdett foglalkozni a gyerekkel, előtte meg ment a zsarolás a nő részéről, és gondolom az öreg fizetett is neki, hogy fogja be a száját. Nyilván ebből élt a semmirekellő nagybácsi is.

Az viszont olyan kézenfekvő lenne, hogy a kisfiú baleset áldozata lett, én is arra gondoltam, hogy pl. a kilátóból leeshetett.

 

A néger nyomozó felesége szerintem túl közel került a tűzhöz, és elképzelhető, hogy megölette Hoyt bácsi, sőt lehet hogy a néger nyomozó lányát is Hoyt bácsi ölette meg, ha valóban meghalt, bár az is lehet, hogy szimplán nem beszél az apjával, mert csinált valamit.

 

A telefonáló Julie miért mondhatta, hogy kérdezzék meg az apjától, hogy mit csinálta, hogy ez az ő bűne, ő ölte meg az öccsét? Az ott teljesen érthetetlen. Ha a vérszerinti apáról van szó, akkor sem értem. Meg még nem tudjuk azt sem, kinek ki volt az apja, de félek hogy mindkét gyereknek más lehetett az apja.

 

Abból az alagsori szobából nem tudom, hogyan tudott megszökni a kislány. Főleg, hogy saját biztonsági szolgálata volt a háznak, az sem életszerű.

 

Az első évad misztikus gyilkosságainak olyan, mintha ez lenne az előfutára, mintha ugyanolyan gyilkosság lett volna a kisfiúé, csak még egy fejletlen verziója. Lehet az első évad sorozatgyilkosa visszaköszön, mint kezdő bűnelkövető.

A fehér nyomozó nekem "büdös", szerintem őt lefizeti a Hoyt bácsi, és emiatt rág be rá később a néger nyomozó, amiatt nem is beszélhettek hosszú évtizedekig. Nyilván elkövet még valamit, amiért a felesége elhagyja, pl ennek következtében erősen alkoholizálni kezd, mert rájön mennyire rossz ember. Az állatok felé az fordul viszont, aki csalódik az emberekben. Ami viszont azt feltételezi, hogy őt veri át mindenki. Megcsalhatja a neje (bár ennek itt úgy érzem nem lenne valódi jelentősége).

 

Szerintem nem figyeli senki az idős nyomozót, csak odaképzeli az autót, a múlt szellemei üldözik a tudatát, képzeleg.

Igazából tényleg arra utalnak a történések, hogy mindkét nyomozó elkövet valamit, és amiatt megy tönkre a családi életük, ahogy az első évadban is rámegy mindkét nyomozó magánélete a nyomozásra, talán az önbíráskodás következményeként lép le a fehér asszonyka, és ennek következtében halhat meg a fekete nyomozó neje is.

 

A félszemű valóban takarító lehet, de mitől került ő Hoyt úr bizalmába, mert ehhez sincs elég infónk. Barátként írta le a szolgáló nő. Ráadásul ezek a félszemű emberek olyan agresszívan lépnek fel mindig a sorozatban. Kérdés az, hogy az a félszemű akit pár résszel ezelőtt kerestek fel a lakókocsiparkban, az ugyanaz a személy, mint aki a könyvbemutatón is megjelent? Mert ha igen, akkor Hoyt bácsi valamiért kivette őt a szegénységből, valamiért ami miatt lekötelezte őt a félszemű néger férfi. Társadalmi hátterüket nézve nem gondolom, hogy együtt vadásztak Afrikában. Ha meg egy sima munkavállaló volt a gyárban, akkor sem tudom elképzelni sem az okát, hogy miért haverkodna a cég milliárdos kifinomult tulajdonosa, egy szegény fekete félszemű gyári munkással.

rot weisses Partybus Creative Commons License 2019.02.21 0 0 2

Szerintem zseniälis volt az elsö évad.

Szerintem nagyon jó volt a második is.

A harmadikban még elég sok dolog nyitva van, kíváncsi vagyok rá, hogy mi lesz.

Az én tippjeim, észrevételeim:

- Hoyt a kislány apja. A hivatalos apja meleg volt, és volt is rá utalás, hogy lehet nem is ö a vér szerinti apja, azonban a nyomozók nem mentek ennek utána.

- Ezt támasztja az is alá, hogy a nagybácsi is elmondta, hogy az anyának voltak más faszijai is, és pénzelték is.

- A kisfiút nem ölték meg, az véletlen baleset volt. Egyszerüen elesett, és beverte a fejét a sziklába, és meghalt. Emiatt alakult úgy, hogy a kislányt hirtelen elrabolták, pedig nem így volt tervezve.

- A félszemü néger a ház körül a "takarító", mindenes. Ö simítja el a Hoyt család körüli problémás szálakat. Ö szerezte be a játékokat, ö vezette az autót, ö rendezte el a halott kissrácot, és ö keresi a kislányt is, miután megszökött. Erre utalt is a régi néger szolgálo nö meséje is.

- A volt rendör, aki Hoyt biztonsági fönöke lett, egyszerüen csak belekeveredett a dologba, és felhasználták, mint kapcsolatot a dolgok elsimítására. Ö rakta oda a pullovert és a hátizsákot is az indián házához az elején.

- A szellemek a fotón Hoyt és még valaki. Rendszeresen figyelte a lányát, és talákozott, játszott is velük.

 

Summa Summarum: Hoyt felcsinálta anyucit, aki megszülte a meleg apucinak Hoyt lányát. Hoyt rendszeresen találkozott a gyerekekkel, azonban egyszer baleset történt, és a kissrác meghalt. Hirtelen ötletként Hoyt elvitte magával a kislányt, a néger meg elrendezte a halott kissrácot. Anyuci elkezdte keresni a lányát, rájött hol van, és ö írta a levelet. Elhagyta apucit, és elkezdte zsarolni Hoyt-ot a gyerekrablással és a gyilkossággal. Eleinte Hoyt fizetett (így került anyuci Vegasba), de egy idö után a volt rendörrel eltetette láb alól. Közben a kislány megszökött, és öt meg a félszemü néger keresi. Apuci eltette láb alól a nagybácsit, de mivel közben elmondta apucinak amit tud, a néger megöngyilkolta és oda tette a játszótérre. A föügyész meg Hoyt haverja, vagy esetleg rokona, és ö segített leállítani mindig a nyomozást is. Rendszeresen oda kellett járnia neki is a házba, mert amikor a lány telefonált, nem a névleges apjára, hanem a föügyészre utalt.

 

Még egy meglepetést el tudok képzelni: valahogy úgy bonyolítják a szálakat, hogy összefüggés lesz az elsö évad és ez között.

 

Számomra nyitott pontok:

- mi történt a néger nyomozó feleségével? 1980-ban ismerkedtek meg, 1990-ben még élt. Amikor azonban a lányuk az egyetemre ment, akkor már szerintem halott. Nincsenek róla még fotókon sem képek 1990 után. Jó eséllyel a 8. részben meg fog halni.

- mi történt a néger nyomozó lányával? 1990-ben látható, hogy létezik. Utána amikor az egyetemre költözik, akkor látszik, hogy szoros a kapcsolata az apjával. Aztán sosem bukkan fel, csak emlegetik rendszeresen, és egyszer volt egy olyan utalás, hogy a 2015-ös öreg nem emlékszik semmire. Mi történt? Talán meghalt ö is valamikor?

- mi történt a fehér nyomozó menyasszonyával? Annyira bemutatták 1990-ben, hogy mennyire együtt élnek, aztán 2015-ben már emlékezni sem akart rá. Viszont az 1990-es bohém, társasági ember, partyarc nyomozó 2015-re magányos, világtól elvonult, megkeseredett ember lett, aki egy csomó kutyával él egyedül. Mi történt 1990 után?

- ki figyeli állandóan a 2015-ös öreget? Hoyt még mindig? Nem hinném. A fia? Vagy valaki, akit a fia bérelt fel, hogy vigyázzon az apjára, nehogy elkóboroljon? Lehetséges.

tofi76 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 1

Az a baj, hogy a 2. évad erősen elkülönült az elsőtől, és bár a cím alapján megállta volna a helyét, mert ha jól emlékszem ott is volt benne valami igaz ügy, de valahogy semmiféle nyomot nem hagyott bennem. Most a 3. évad utolsó epizódján agyalok, mert azt harangozták be, hogy lesz valami nagy csavar, és nem tudok rájönni mi lehetne.

 

1. Már ugye le van lőve a rózsaszín falú gyerekszoba az alagsorban, ami a pedofília felé terelte a gyanút, de attól tartok ez egy hamis vonal, mert így túl egyszerű lenne az egész történet. Hét részen keresztül lassan építkezett a sorozat, és nevetséges lenne, ha kiderülne az utolsó részben, hogy Hoyt "gazdag méltósága" pedofil lenne, amikor ott van a lánya, aki megzakkant attól, hogy közlekedési balesetet okozva, megölte a saját lányát és férjét. Lehet, hogy a lánya él ott az alagsorban, az is lehet hogy Julie-t ők rabolták el annak idején, mert apuka így próbálta pótolni az unokája hiányát a saját lányánál, aki nem tudott együtt élni a tudattal, hogy meghalt a kislánya. Lehet, hogy pár évente elrabolnak egy kislányt, aki hasonló korú, mint az elveszített unoka, de ez túl egyszerű lenne. A tény az, hogy Julie járt ott az alagsorban, hiszen rózsaszín falakat említett, és azt hogy ő egy királylány volt. Másrészt nem értem, hogy ha így is lenne, a testvérét miért kellett megölni? Hiszen egy kisgyerekről volt szó, és nyilván ennek is nyomós oka kell hogy legyen. Elég lett volna elrabolni a kislányt egy adott szituációban. Másrészt furcsa, hogy minden szál el lett varrva, meghaltak a szülők, a nagybácsi, és mindenki az ügy környezetében, ez két dologra utalhat, vagy arra hogy valóban volt közük a gyerekek eltűnéséhez, vagy csak szimplán szerencsétlenek voltak, szegények, drogosok, alkeszek, és így alakult az egyébként is szar életük. Másrészt foglalkoztat, hogy miért használta a két gyerekszoba között lévő falat a két gyerek csőpostának. Miért nem beszéltek egymással, hiszen sokat voltak kettesben, vagy ezt tekintsük csak játéknak, vagy két gyerek titkának. Illetve hogy kerül a képbe a félszemű színes baba osztogató pasas, egyelőre az ő szerepét sem értem, a karaktere rendkívül agresszív. Érdekel hogy mások hogyan látják a történéseket.

random seed Creative Commons License 2019.02.20 0 0 0

2. évad se volt rossz, sőt jó volt.

az 1. évad nagyon jó volt.

Előzmény: tofi76 (-)
tofi76 Creative Commons License 2019.02.20 0 0 topiknyitó

Az első évad nagyon tetszett, igazán jóra sikerült minden szempontból. Remek forgatókönyv, rendezés, és szuper színészi alakításokkal. A második évad nagyon elcsúszott, ráadásul pocsék színészekkel volt megtűzdelve. Minden reményem a 3. évadban van, és várom az utolsó részt. Remélem van kedvetek kivesézni ezt az utolsó 8 részt, és esetleg van tippetek a befejező rész tartalmával kapcsolatban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!