Keresés

Részletes keresés

Gabknowsworst Creative Commons License 2021.08.08 0 0 447

Angolul venture capitalnak hívják azt, ami - valami félreértés miatt :) - magyarra kockázati tőkének lett fordítva.

A venture capital, azaz vállalkozói tőke sokkal közelebb áll a valósághoz. Sokszor tapasztaltam, hogy a magát kockázati tőkebefektetőként aposztrofáló emberkének esze ágában sincs igazából kockázatot vállalni.

Amúgy meg ebben a fajta befektetésben - hívjuk bárhogy is - vannak különböző fajták, főként a fázisok szerint. Az adott, esetleg még létre sem hozott, cég minél korábbi életszakaszában fektet be valaki, annál nagyobb a kockázat, de ha sikerül valamibe belenyúlni, akkor annál nagyobb haszonnal fog kecsegtetni a végén.

 

Nekem magával a műsorral pont az a bajom, hogy egyik ottani cápa sem igazán kockázati tőkebefektető(ként viselkedik) - , hanem klasszikus befektető, ez pedig nagyon kiszámíthatóvá teszi az egészet. Magyarán, ha az adott cég/ötlet még korai fázisban van, akkor eszük ágában sincs befektetni, függetlenül attól, hogy életképes-e az ötlet/termék vagy sem. És miközben nagyjából a kockázati befektetők logikája szerint értékelik a cégeket, amikbe beszállnak, azoknál nem a kockázati tőkebefektetők logikája szerinti százalékokat kérnek, hanem annál jóval magasabbakat - ezen háborogtunk is pár alkalommal.

 

De valójában nem is ezért néztem ide most, hanem hogy elmeséljem, hogy milyen finom az Anjuna jégkrém. :) Nyertek egy vásárlót a műsornak köszönhetően. Remélem, nem én vagyok az egyetlen. 

Arra már nem is emlékszem, hogy ők kaptak-e befektetést.

 

(Más: elég szomorú, ha valakinek magyarázni kell, hogy mi a különbség mondjuk Balogh Levente és Mészáros Lőrinc között, úgyhogy én ezt el is engedtem...)

Előzmény: Alpári Gnác (446)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.05.20 0 1 446

Hát, pedig valójában ezt hívják befektetésnek.

 

Ha veszek egy részvényt, akkor klasszikus befektető vagyok, aki semmit sem akar csinálni a pénzéért, csak várja a hasznot.

Hogy melyik cég részvényét veszem meg, azt igyekszem körültekintően megválasztani, ebben ki is merül a munkám, ha rosszul döntöttem, akkor nem nyerek, esetleg veszítek is, bár hosszú távon azért az némileg művészet.

 

Van persze másfajta befektetési stratégia is, kockázatosabb, de elméletben a kockázat és a várható nyereség arányos egymással.

 

Vannak, akik bóvlikötvényeket vesznek válogatás nélkül, ilyen volt például a közelmúltban a reddites tőzsdehack, de ugyanezt csinálja és lett belőle kivételesen önerőből milliárdos az indotekes Jellinek Dániel, csak ő ingatlanban nyomul.

És van a kockázati tőkés társaság, akik lényegében statisztikai alapon vásárolnak bele mindenbe szartól a repülőig, ha 100-ból 1 bejön, az már jó, de azért ők is megnézik, mibe tesznek pénzt, de ott általában elég az ötlet, ha az perspektivikus és legalább alapjáraton működik is a bolt, akár veszteségesen is.

Ez hosszú sztori, de ilyen volt a facebook, pl.

 

Szóval amit ők csinálnak, az befektetési szempontból nem kifogásolható, más kérdés, hogy a műsornak jó-e, ha kizárólag szakmai befektetők vannak benne?

Bár gyanítom, Magyarország kicsi ahhoz, hogy komoly kockázati tőkések tudjanak benne mozogni.

 

De igazából egy szakmai befektető is tud hozzáadott értéket hozni, mert úgy kell felfogni, hogy a pénzük mellett piacot is hoznak a meglévő piaci pozícióik alapján.

Engem is nagyon felbosszantott egy-egy ügy, például a borász Dorka, de az az igazság, hogy elég gyér a felhozatal.

Az roppant szomorú, hogy unatkozó anyukák teszik ki a műsor javát.

De hát ez van: magyar narancs...

Előzmény: kovlaj122_ (445)
kovlaj122_ Creative Commons License 2021.05.19 0 3 445

Miért szerinted ezek a "cápák" milyen befektetők? Az nem befektető, de még az üzletembertől is messze áll aki semmilyen kockázatot nem hajlandó vállalni, hanem némi alamizsnáért cserébe beül a jóba, olyan cégekbe amelyek nélkülük már most is jól működnek? Mert dolgozni azt egyik sem akar a befektetéséért, csak learatni a hasznot. És hány, de hány ilyen példa volt az elmúlt három évadban! 

Előzmény: Semerreretyo (443)
GPS Creative Commons License 2021.05.11 -4 2 444

 

majd Lölő is adományoz, hiszen az első SMA-s kisgyereknek is adott 100 (!) milliót!

 

Benne volt abban a te pénzed is, meg az enyém is.

Konkrétan az adózó lakosság dobta össze az egészet - csak a Lölö bankszámlájára.

.

Előzmény: Ilhilla (442)
Semerreretyo Creative Commons License 2021.05.11 0 1 443

Bocs, de Mészáros Lölö mióta üzletember? Ő csak egy báb akit a kedves vezető rángat egy kötélen.

Előzmény: kovlaj122_ (439)
Ilhilla Creative Commons License 2021.05.06 -3 1 442

Andi már "bemelegít"! Olvastam, hogy Tilla és Stohl mellett ő lesz a harmadik műsorvezető egy jótékonysági műsornak, amit a "covidos árvák" megsegítése céljából rendeznek.

Gondolom, majd Lölő is adományoz, hiszen az első SMA-s kisgyereknek is adott 100 (!) milliót!

 

...de miért kell 3 (három !) műsorvezető? ...és csodálkozom, hogy Ördög Nórát kihagyják! :D

Előzmény: zo73 (441)
zo73 Creative Commons License 2021.05.06 0 2 441

És Lilu helyett Várkonyi Andi vezeti majd a műsort :D

Előzmény: Ilhilla (440)
Ilhilla Creative Commons License 2021.05.05 -3 1 440

Az a műsor majd a TV2-n lesz és egészen más címet adnak neki! :D

Előzmény: kovlaj122_ (439)
kovlaj122_ Creative Commons License 2021.05.05 0 1 439

Vajon az olyan komoly és valóban vagyonos üzletemberek mint pl Csányi Sándor vagy Mészáros Lőrinc mikor fognak szerepelni ebben a műsorban? Ők ugyanis tényleg tudnának megtámogatni rizikó nélkül olyan induló vállalkozásokat akiket a mostani "cápák" élből elhajtanak mert nem termel már most a vállalkozásuk több száz százalékos hasznot!

Alpári Gnác Creative Commons License 2021.05.03 0 0 438

Igen, ez korábban is furcsa volt, hogy úgy tűnik, a kért összeg kőbe van vésve.

Mert volt olyan, hogy valaki beszállt volna a felével, de nem volt más jelentkező és akkor elküldték a pályázót, pedig lehet, hogy az az összeg is jó lett volna, legalábbis nem rosszabb, mint az eredeti pénzért a felajánlott részesedés dupláját odaadni.

Előzmény: zo73 (437)
zo73 Creative Commons License 2021.05.03 0 1 437

A borosnál nekem is pont ez jutott eszembe, hogy oké, legyen nagyobb százalék, de akkor csináljuk nagyobba és tolj bele többet. pl. veszünk még földet a szőlőnek és telepítjük azonnal, mert így is kevés az alapanyag, hisz mint mondta már el van adva az idei termésből majdan készülő bor.

Anyukáknál amint megláttam a pólófelitatot,  azonnal a "mission winnow" ugrott be a tükrözéses írás miatt.

Előzmény: Gabknowsworst (436)
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.05.03 0 0 436

Erre az utolsó részre még összeszedtem magam, és megnéztem. Az előző kettőt már nem fogom tudni, mert az RTL Moston csak az adott hetit lehet. Van valami számomra értelmezhetetlenül bonyolult előfizetés féléjük, amikor minden látható, de ezt most nem forszíroznám.

 

Szóval itt az első fazon, és valamiért nem tudja eladni azokat a környezettudatos szívószálakat. De ha nem tudja eladni, pedig a termék már megvan, akkor baj van. Érthető, hogy elhajtották. Ezzel együtt nekem megint van bajom a stílussal, elsősorban Andráséval.

Mondanék egy példát. Adott mondjuk egy szenvtelen kiscsávó, meg egy nagydarab erősember, akinek beszól. El lehet ezt úgy is intézni, hogy csúnyán ránéz a kiscsávóra, picit megemeli a hangját és annyit mond, hogy "ezt nem kéne." Meg úgy is, hogy nekiront és agyba-főbe veri, hogy az intenzívre kerüljön. Valamiért András szereti az utóbbit választani, főleg, ha a jelentkező neki személy szerint nem szimpatikus.

 

Az, hogy ráírják a pólókra, meg egyéb dolgokra, hogy "én is anyuka vagyok" nem tűnik nagy nóvumnak. A verses póló ennél sokkal jópofább dolog volt. Ráadásul ez a biznisz tuti nem fogja az országhatárt átlépni, idehaza is - jellegéből adódóan - eléggé behatárolható a célcsoportja. Az, hogy hogy jött ki, hogy pont annyi pólót meg nemtommit fognak ebben az évben eladni, arról fogalmam sincs. Úgyhogy teljesen megértem a felháborodásodat. Persze megint hozzá kell tenni, szívük joga a saját pénzüket arra költeni, amire gondolják, akár hajtogathatnának kis hajókat is tízezresekből és elúsztathatnák őket a Dunán. 

De ez a cég messze nem ért ennyit, és lehet, hogy a befektetéssel együtt sem fog soha.

Még annyit tennék hozzá, hogy mindenki áradozott a két anyukáról, hogy micsoda nagyszerű emberek, nekem kifejezetten furák voltak. 

 

Nem úgy Dorka, aki teljesen rendben volt. Jó lett volna itt hallani a számokat, mekkora az éves bevétel, mennyi a profit. Azzal szerintem nincs gond, hogy erre Levente volt az egyetlen jelentkező, nagyjából a többiek is levették szerintem, hogy ez hozzá passzol. Csak nem kellett volna szegény lányt ennyire levágni. Persze lehet, hogy van olyan kapcsolati tőkéje és lesz annyi hozzáadott érték, amennyivel még így is megérte őt bevenni. Elhiszem, hogy Levente fog neki segíteni mindenben, amiben tud, de tényleg, ez akkor sem volt igazán korrekt. Mivel Levente szavaiból úgy lehetett érteni, hogy ő azért akar nagyobb üzletrészt, hogy úgymond "érdemes legyen" neki is dolgoznia az egésszel, hogy ketten sikerre vigyék ezt a történetet, én a lány helyében nem is a százalékból alkudtam volna igazán, de azt mondtam volna: ha ekkora üzletrészt akarsz, semmi akadálya, de akkor tegyél be kábé 25 milliót. Ahhoz a növekedési pályához, amit itt felvázoltál, ahhoz fog is ennyi kelleni, talán még több is...

 

Vőfélyéket kihagytam, de róluk nincs is nagyon mit mondani. Ez jópofa és működő dolog lehet nekik, de egy cápának nem lesz izgalmas.

 

Elég felemás lett ez az utolsó adás, egyre jobban kijönnek a műsor ellentmondásai, kiszámíthatóságai. Kíváncsi vagyok, lesz-e 4. évad? Ha igen, kikkel? Mert ha a műsor ebben a mederben halad, akkor unalomba és - legalábbis, annál aki picit a dolgok mögé néz - bosszankodásba fog fulladni.

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (433)
Ilhilla Creative Commons License 2021.05.02 -4 2 435

Balogh Leventének van három "anyányi" lánya, lesz kinek átadni a bizniszt és egyébként s azt mondta: a "közösségépítő célja és ereje" miatt száll be!

 

Ő egyébként borimádó, sok kiállításon és más helyen megfordul, hatalmas ismeretségi körrel, elmondta, hogy régen keres egy ilyen szakembert, mint Dorka. Szerintem nagyon jól jártak egymással!

Előzmény: Mazsola0070 (434)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.05.02 0 0 434

Hát igen, ez a rejtélyek adása volt....

 

Különböző viccespóló/feliratospoló webáruházakkal tele a net (ennél a Momwow-nál jóval nagyobb választékúakkal), úgyhogy ebben sincs semmi eredeti ötlet (nem linkelek be ilyen honlapokat, mert még reklám lenne, csak be kell írni a gugliba, hogy "vicces póló", és feljön "néhány".)

 

De úgy tűnik a baba/mama biznic továbbdübörög (volt egyáltalán olyan rész, amelyikben nem volt ilyen jellegű termék?), azt pedig szinte biztos volt, hogy az öntudatos mamákba Tománnak be "kell" fektetnie (Baloghon kicsit csodálkoztam, úgy tűnik mostanában nem keresett vicces pólót a neten).

 

És egy nyilvánvalóan eretnek gondolat: a momwow-os pólókat látva felmerült bennem, hogy jelentkezni kellene a következő évadba olyan feliratú pólókkal, amelyeket Al Bundy és haverjai viseltek, kíváncsi lennék Tomán befektetne-e vagy beledöngölne a betonba (az utóbbira tippelek)...:))

 

Hatalmas ötlet a vőfélykedés is (kár, hogy már pár száz éve kitalálták), úgy tűnik, az a hozzáadott érték, hogy a vőfély cilindert vesz, nem ért meg 15 millát senkinek.

 

És hát igen, Dorka....10 millióért odaadta a jól menő(nek mondott) családi cége 25 %-át Baloghnak, biztosan nagyon megérte. 

 

Bennem csak az merült fel, hogy ezt a 10 millát pl. a papa vagy egy bank egy kedvező kamatozású vállalkozói hitelre nem tudta volna odaadni neki?

 

Vagy ez nem erről szól, hanem Balogh "háttere" kellett neki vagy ennyire elkápráztatta Balogh ígérete?

 

Úgy tűnik, valami ilyesmiről lehet szó, ha a tervezett 7% helyett, pillanatok alatt odaadta a cége 25%-át is ugyanannyiért Baloghnak. (Ilyen gyorsan ennyit csökkenni egy cégértéket még sosem láttam.)

 

De hamarosan meglátjuk, ha Balogh beváltja ígéretét, akkor Dorkát hamarosan a 100 leggazdagabb magyar között üdvözölhetjük....

 

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (433)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.05.01 0 3 433

Jó, szóval kicsit bővebben a pólós anyukák kontra borász csaj.

 

Van tehát két unatkozó anyuka, akik még véletlenül sem akarnak visszamenni dolgozni, hanem inkább megveszik nagykerből a pólót, leviszik a Tescoba és rászitáztatják, hogy minden anyuka hős.

Kerestek eddig összesen 43.225.- forintot, de 3 év múlva már egészen biztosan 27.617 db ilyen pólót adnak el és hajszál pontosan 17.648.937.- forint hasznuk lesz rajta, ez tehát egy bomba üzlet, quod erat demonstrandum...

 

Mindig azon háborgunk, hogy ötletre itt nem adnak pénzt, pedig mi ez, ha nem egy ötlet, még csak nem is jó ötlet?

A verses póló semmivel sem volt rosszabb, sőt.

 

Mert lehet, hogy most ezt felkapják valamennyire, de meddig lesz ez érdekes?

Hány évig fogják az anyukák az ő pólóikat hordani, vagy lehet, hogy jön egy új anyuka-páros, aki egy kicsit másmilyen pólót nyomat a Tescoban és akkor meg az lesz az érdekes?

 

Ezzel szemben van egy borász lány, aki a saját szőlőjéből, a saját infrastruktúrájával állít elő bort, amely italt azért egy ideje már isznak az emberek és vélhetően még fogják inni valameddig.

Olyan bort ráadásul, ami bár nem az én világom, de tudom, hogy sokan szeretik, ahogy például a nyerspezsgő is ott van a polcokon jópár éve.

És a csaj azt a bort is eladta előre, amihez a szőlőt még éppen hogy megmetszették, nem egyenként webshopból, hanem egyben. 300%-os árréssel...

 

Nem hogy egy lapon nem lehetne említeni ezeket, de még egyazon műsorban sincs semmi helyük, az pedig, hogy lényegében azonos értéket tulajdonítanak nekik és míg az egyikbe 2 izé is képes pénzt tenni, a másik még annak is örülhet, hogy van egyáltalán egy valaki, aki hajlandó kifosztani, hát ezt nagyon nehéz hova tennem...

 

Hogy egy borászba mennyit szabad befektetni, azon nyilván lehet vitatkozni, de ne felejtsük el, hogy egy olyan iparágról van szó, ahova árad az EU-s pénz és high-tech, milliárdos, építészeti díjas borászatokkal van teleszórva az ország.

 

Az anyukák ezzel szemben 100 ezer forintnál több befektetést józan ésszel nem érnek, szerintem.

 

Teljesen el vagyok képedve és továbbra is mélységesen felháborít ez az egész!

Előzmény: Ilhilla (432)
Ilhilla Creative Commons License 2021.05.01 -4 1 432

Én a tegnapi adáshoz már hozzá sem tudok szólni, mindent leírtál!

 

Talán annyit: Leventében em csalódtam, ismét jó szeme volt az üzlethez (nem a kismama projektre gondolok), ezzel a "naturális borral" tud majd mit kezdeni, ő már csak tudja! Beszállt már hasonló bizniszekbe, mind jól sült el.

 

Ha majd árulják a Sparban, fogok venni (bár drágább lesz, mint a bor, de egy kóstolást megér). Már a Demeter csokit is árulják, igaz, elég drágán, de úgyis csak megkóstolni akarom, rá nem fogok szokni!

 

 

Előzmény: Alpári Gnác (431)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.04.30 -1 1 431

Nem tudom, meddig tart ez az évad, de érzésre a vége felé kell közelednünk.

 

És ha ez így van, akkor nagyon ideje lenne végre valami igazán nagy dobásnak.

Mert az mégiscsak lehetetlen, hogy az az ország, mit ország: NEMZET, ami éppen most menti meg az univerzumot azzal, hogy Karikó asszonyságot világgá zavarta, hogy ez a világra szóló NEMZET egy fatáskát, meg egy gipszkezet bírjon sorompóba állítani!!!

 

Na, kik lesznek a mai világmegváltók?

 

Gergő, újdonsült vállalkozó, a repülőteret hagyta ott.

Környezetvédő, volt már ilyen?

Napi szinten millió szám fogy, mi lesz ez? Pézsé?

Nem, hanem műanyag kanál.

Évek óta van már papír, meg ilyen keményítő alapú evőeszközök.

500 millió szívószál évente? Nem hiszem.

10 millió 15%-ért, közel 70 milliót ér a cég, pontosan mi?

Az a nóvum, hogy kendert tesznek a műanyagba.

Ha itthon nem tudja eladni, törvényszerű, hogy nemzetközi ambícióik vannak.

Ezt a csávót csúnyán lerendezik, de az a baj, hogy teljesen igazuk is van.

 

Anyukák, ilyen se volt még, azt hiszem...

Mama ruha közösség, nem tudom ezt hova tenni.

260 valaki vett tőlük pólót, akkor ez a cég mennyit ér?

100 milliót, bazmeg!!!!!!!

Bérgyártatnak, ez vajon miért jobb, mint a verses póló volt? Mert úgy tűnik, tetszik a halaknak.

Nem drága a cuccuk, de ez a fejlődési pálya mitől valósulna meg? És hogy a faszba érne ez 100 milliót?????

Nem látom azt a pénzt, amit ebbe érdemes lenne betenni és mégis kapnak ajánlatot, úgy néz ki, többet is. Nem tudok ehhez mit hozzáfűzni...

Mégis, mert reklám van, szóval Szabina beárazta a céget 35 millióra a képzeletbeli 6 milliós profit alapján, az eszem megáll.

De lehet, hogy velem van a baj, mert már a könyökömön jönnek ki a ruhagyáros anyukák...

Levente is betenne 5 millát, ezek tréfarépát reggeliztek.

Hát nem tudom, akkor már inkább a gipszkéz...

 

Két cilinderes személy, különleges szolgáltatással.

Küldetésük: szeretet. Temetkezési vállalkozás?

Majdnem: modern vőfélyek. Ez egy vállalkozás?

14 esküvő az első évben, na persze hogy ez is franchise.

Ámbár van 140 lefoglalt esküvőjük és 7 bepalizott bérvőfélyük.

10% 15 millióért, tehát ez is 150 milliós cég.

Végső soron ügynökölni akarnak, bár kissé zavaros, hogy ki fizet kinek.

De most tényleg, milyen befektetés kell ehhez? Olyan drága a cilinder?

 

Megint reklám és az a helyzet, hogy az eddigi három versenyző az ingerküszöbömet is alig érte el, a vállamat megvonni is lusta lennék miattuk erre itt írogatok róluk, én se vagyok normális...

 

Dorka borász Tokajban.

Saját márkáját építi, ami biztos nem bor, de akkor mi? Joghurt?

10 millió 7%-ért és mégis bor ez, csak mindenmentes.

Van terméke, szőlője is és el is adja, jól hangzik elsőre.

Van még telepíthető földje is, ez a dolog rendben lévőnek látszik és a csaj is tetszik nekem.

Ez a cucc a murci? Igen az:)

Szerintem nem én leszek a piaca ennek a zavaros bornak, de van, aki megissza, főleg éttermekben lehet elsütni az ilyet.

Levente ezt a céget 40 millióra értékeli, a pólós csajok meg 35 milliót értek, ez már több, mint amit tolerálni tudnék, tulajdonképpen felháborítónak is tartom az egészet!

Most majd nyilván alkudnak, de akkor is...

Gratulálok, sikerült súlyosan lehúzni az egyetlen értelmes versenyzőt, nem is találom a szavakat, majd talán később, ha kaptam levegőt...

 

És ezek szerint tényleg ennyi volt az évad, nem mondanám, hogy boldog vagyok.

 

 

Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.30 0 0 430

Egy rövid beszélgetés a saját termékeiket vélhetően nagyon szerető Demeter lánnyal, bár továbbra sem teljesen értem, ha a SPAR forgalmazni akar egy terméket (csokit, chilit, stb.), a gyártónak miért kell ehhez egy TV műsorba jelentkeznie?

 

És mivel a Cápákban csak ez az egy csokigyártó és chiligyártó volt, hol van itt a minőségi és árverseny? (Mind a két termék nagyon jó lehet, de honnan tudja a SPAR, hogy ezek az adott áron a legjobbak?)

 

https://www.youtube.com/watch?v=PMJVaiYo-vk

Ilhilla Creative Commons License 2021.04.25 -3 1 429

a Főnök inkognitóban című sorozatban még nem vállalta, hogy ő maga menjen el elmaszkírozva a saját cégéhez

 

Szerintem azért nem, mert "jellegzetesen" alacsony férfi, egyből kiszúrták volna! :-)

Előzmény: Mazsola0070 (427)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.25 -1 0 428

Nyomják minden csatornán a promócióját:

 

https://www.youtube.com/watch?v=cWjegFuvQrw

 

Mondjuk ezzel a módszerrel, amit a kisfilmben bemutatnak, azért olyan baromi nagy mennyiségeket nem lehet naponta legyártani. 

Előzmény: Ilhilla (424)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.25 -1 0 427

Sőt, Balogh Levente a héten danolni is fog a Nagy Számban, úgy látszik megtetszett neki a közeg....:)

 

Pedig pár éve a Főnök inkognitóban című sorozatban még nem vállalta, hogy ő maga menjen el elmaszkírozva a saját cégéhez albeosztott helyettesnek, pedig ennek a műsornak éppen az volt a lényege, hogy a nagyfőnök nézte meg saját szemével beosztottjai hétköznapjait.

 

A műsort nem hagyta ki (reklám a Szentkirályinak), de akkor még valami ismeretlen ürgét küldött maga helyett, lehet, most már azt is vállalná.  

Előzmény: Ilhilla (425)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.04.24 0 0 426

Nem biztos, hogy az akció után is ottmaradnak a Sparban.

 

Volt a múltkor talán a Lidl-ben Omnia nespresso-s kapszula, ami egész jó és nem is volt drága.

Volt, egy hétig, azóta sincs soha többet, pedig gondolom, a Douwe Egberts rendelkezik a megfelelő érdekérvényesítő erővel.

 

Meg aztán az is előfordulhat, hogy a csilis srác se akar olyan nagyon multizni majd.

 

Mert ugye a multik alapból 90 napra fizetnek, közben legyártott egy valag szószt, aztán ami megmarad, azt meg viheti haza.

Simán tönkre is mehet bele, ha nem veszik meg a szószait.

 

Ha pedig megveszik, akkor jön majd a polcpénz, az évi x darab kötelező akció, meg a többi multis aljasság, szóval nem is tudom...

Előzmény: Ilhilla (424)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.24 -4 0 425

A bajom ezzel az évaddal, hogy kezd teljesen átmenni showműsorba, mint pl. a Konyhafőnök, amelynek pár évada nagyon jó kis műsor volt, most viszont egyre többet "vicceskednek" és próbálnak poénkodni. A Cápák is ugyanezt csinálják, lassan nem azon versengenek, kié legyen a biznisz, hanem azon, ki mond poénosabb kritikát.

Ilhilla Creative Commons License 2021.04.24 -4 0 424

A héten -mint már írtam is- akciós újságban az Intersparban ezek a chilis termékek és az óriásplakát is a Spar plakátja.

Előzmény: Mazsola0070 (423)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.24 0 0 423

Az óriásplakátját én nem láttam, viszont hallottam a rádióreklámját, hogy hamarosan a Sparban a Chiliyard. Akkor ezek szerint nagyon tolják a promotálását, kérdés, ezt vajon ki fizeti?

 

A Spar? Ők nem nagyon szokták saját költségen reklámozgatni az általuk forgalmazott termékeket, de lehet, hogy ez a nyeremény része.

 

Megjegyzem, nem teljesen értem a dolgot, nagyon sok baromi jó minőségű, saját gyártású chliterméket kapni különböző kistermelőktől, ha a Spar ebben bulit látott, már régen forgalmazhatná valamelyik kistermelő termékeit.

 

Ehhez a Cápák között kellett, hogy felfedezzék a melegvizet (illetve a chilit)? 

Előzmény: Ilhilla (420)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.04.24 0 0 422

Na tessék!

Akit nem választanak ki, a végén még jobban is jár...

Előzmény: Ilhilla (420)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.24 0 0 421

Ráadásul: díjra akart lenni! :-)

Előzmény: Ilhilla (420)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.24 -3 1 420

...és Demeter csokit hamarosan lehet majd kapni az Intersparban! A csiliscsávót már láttam óriásplakáton is tegnap!

 

A nyunyókás hölgy pedig esélyes lett a "nemtommilyen" íjra. Ezeket a végén mondják, amikor nekem már "fellőtték a pizsit", de ezt még fél füllel hallottam!

Előzmény: Mazsola0070 (419)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.24 0 1 419

Amikor a nyunyókás csupavigyor lány megjelent, azt hittem először, hogy valami nyunyókaboltot akar nyitni de nem.

 

De azért ő is a hetek óta tolt "gyerekbiznicben" utazott, üzleti érzéke nem sok, úgy tűnik a "frencsájz" kattant be neki, de nagyon. A cápák folyamatos mosolygása ellenére szinte az elejétől érezni lehetett, hogy ebből nem lesz üzlet, és nem is lett.

 

A jelenlegi kávéfőzőgépe mellé egy másikat venni szándékozó faszinál nekem rögtön az merült fel kérdésként, hogy ez minek jött ide? Nem tud venni egy kávéfőzőgépet áruhitelre, részletre?

 

De aztán kiderült (még el is ismerte), hogy tulajdonképpen a reklám kellett neki, na innentől szópóágon a csávó.....

 

A Demeterék ugyanez tökben, egy picit nagyobb léptékben, ők új csokigyártó gépet kívánnak venni.

Levenet elárulja a leányzónak, hogy ha új gépet vesznek, nem kell rögtön kifizetni a teljes árat a vételkor, mint a kifli árát a péknek, vannak más konstrukciók is, ezen nagyon csodálkozik (pedig állítólag felkészült üzletasszony).

 

Sokáig azt hittem, hogy mindezek ellenére Levente beszáll, de nem, ezek szerint a csokibiznic nem érdekli (pedig Demeteréknek tényleg jó a csokijuk, mi korábban már rendeltünk tőlük, valóban finom.)

 

A csaladon és a prezentáló hölgyön valóban jól látszik minden megszólalás nélkül, hogy nagyon bejöhet nekik a csokijuk, és nagy mennyiségben kóstolgathatják (remélem eléggé PC voltam). 

 

Az utolsó párosról ugye előre tudni lehetett, hogy akkor ők kapják a heti befektetést, bár a przentációt és a terméket látva, elbizonytalanodtam. Lehet, hogy ez lesz az a hét amikor nem fektetnek be senkihez?

 

Összesen az maradt meg róluk, hogy úgy mutatkoztak be, mint a Szomszédnéni Produkciós Iroda stand up-os srácai és hogy a tömegigényt kielégítendő valami tetkókrémet gründoltak.

 

Na végül is a hamburgeres cápa beszáll (baromira illik a portfóliójába), lehet, hogy a múlt hét után (bevezeti a chilis hamburgert az árukínálatába) árulnak majd a kajáldaláncában tetkókrémet is?

 

De lehet, hogy Szomszédnéniék kifejlesztik az ehető tetkókrémet is, és lesz tetkókrémes hamburger...:)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Előzmény: Alpári Gnác (417)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.24 -3 1 418

A tegnapi adás még alul is múlta a két előzőt!

 

- angolul éneklő kék víziló "franchise" módban? Azt hiszem, ilyesmire szokták mondani: "hamvában holt". Énekelgessen csak kicsiben, lesz neki zsebpénze, de ez nem biznisz, pláne ilyen Cápáknak.

 

- rendezvénykávés: szálljanak már le erről a kávé vonatról, mert unalmas, hogy sorra ezzel jönnek. Mikor hoz már valaki egy "teázós" ötletet, az sokkal egészségesebb, ráadásul elég hozzá egy szuper szamovár :-)!

 

- az édességgyártól azt hiszem, hogy jó darabig csak "családi manufaktúrában" építhetik azt a dinasztiát, mert a piacon v annak jól bevált és ismert márkák, sőt hasonló kis csokigyárak is, ezek a Cápák szeretik a csokit, de annyira nem, hogy befektessenek pénzkölcsönzőnek nézzék őket.

 

- a tetoválás utáni bőrápoló szerek a legnagyobb üzlet, András felismerte ezt és beszállt. Nem találmány ugyan, de sokat lehet vele kaszálni, ha jól csinálják, hiszen már a tinik (szülői engedéllyel?) is szívesen tetováltatnak magukra ezt-azt, vannak szalonok, ahol a tetoválás igazi "művészettő" nőtte ki magát és bizony egy egész alkaros varráshoz sok ápolókrémre és erre-arra van szükség. Ennek az üzletnek a jelentőségét és nagyságát csak az tudja felmérni, aki már kivarratta magát (mondjuk én soha nem tenném ki a bőrömet ilyen megpróbáltatásnak és levakarhatatlan dolognak).

Előzmény: Alpári Gnác (417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!