Keresés

Részletes keresés

bendeguz90 Creative Commons License 2023.05.29 0 0 191

A Retro Rádióban elég sok Tina Turner számat adtak le, szóval én most jogtalannak érzem a kritikát a rádióval szemben. 

Előzmény: Törölt nick (189)
shadoe Creative Commons License 2023.05.29 0 0 190

Ezt az országos zenei moslékot a másik közszolgálati zenei moslékkal, ill. a harmadik félországos zenei trutymóval együtt már évekkel ezelőtt ki kellett volna irtani a magyar éterből. Ha végképp nem megy saját kútfőből, kellő kreativitás hiányában talán nézzenek szét a szlovák, osztrák vagy román rádiós piacon, és tanuljanak, hogyan kell ezt normálisan csinálni és az egészet hallgathatóvá tenni. Ebből a 30 éve tartó rádiós vergődésből ill.  esz á erből nem lehet várat építeni. 

Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2023.05.29 0 1 189

Tina Turner halálakor a világ valamennyi rangos sajtó, média, rádió-tv állomása

változtatta meg műsorát azonnal emlékezve a rock legendára.

Aktív és volt államfők úgy szintén, a net video csatornán rengeteg újabb feltöltés ...

A "retrorádión" odakapcsolva este 20h -kor az egyik szokásos selypítő kecske stílusú akárkik,

gyorsan kikapcsoltam.

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2023.05.29 0 1 188

A "Retro rádió" legfontosabb feladata a kormány-szócső óránkénti leadása,

a másik a csatorna foglalása, és mindezt olcsón amennyire lehet.

 

A mókuskerék-zene megy számítógépről, mehet a reklám (bevétel),

és időnként, ritkán ellensúlyozásul behívnak normális, híres embereket riportalanyoknak,

de többnyire a tehetségtelen és-vagy kormánypárti média szereplők a főirány.

 

Egyszer volt egy botrányos műsoruk amit gyorsan eltüntettek, jóval kevesebbért

népszerű rádióállomásokat szüntetett meg a hatalom.

 

Az egyik unalmas bemondójuk hangja mint a néhai "Cseke" (Ekecs SZER),

ezért tartják, a helyett hogy szép sorba leadnák az összes eredeti "Komjátit",

így lehetne valódi retró legalább, ha már egyik uszály csatornája a jelenlegi kormánynak,

akik évente 100 milliárd Ft felett költenek média propagandára az ország pénzéből.

OrfN Creative Commons License 2023.02.03 0 2 187

Ugyan csak muszájból hallgatom a Retrót irodában, de ez a Bochkor-jelenség számomra felfoghatatlan. Nem akarom hosszan fejtegetni, mennyire korlátolt és beképzelt embernek tartom, mert már sok helyen leírtam.

Viszont számomra elképesztő, hogy majdnem 60 évesen még mindig ezt a "beképzelthülyegyerek' stílust nyomja vki, és hogy még mindig vevők erre az emberek.
Tényleg nincsenek fiatalos tehetséges műsorvezetők, hogy még mindig ezt a mindent leszóló, tájékozatlan öregembert kell foglalkoztatni?

Előzmény: shadoe (179)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2023.01.23 -2 0 186

utálom a figurát, a világnézetét, a gondolkodását

 

?

Előzmény: shadoe (179)
Andresovics Creative Commons License 2023.01.22 0 1 185

Pedig ezúttal kár volt, mert a mai adás meglepően a kezdeti Tarisznyák hangulatot hozta, a második órában is. Jópár, általam nem ismert, vagy régen hallott dal ment le a TNT után is, volt Jeff Beck, Donovan, Carl Perkins, Terence Trent Darby ( nem a Sign Your Name ), Nena (nem a 99 lufi), Albert Hammond, Barbra Streisand & Barry Gibb, Fiction Factory. Legalább 8-10 újdonságot hallottam ma. 

Előzmény: shadoe (184)
shadoe Creative Commons License 2023.01.22 0 0 184

Ugye, milyen jó volt az az első félóra. Aztán jött a TNT, ki is kapcsoltam...

Előzmény: Andresovics (183)
Andresovics Creative Commons License 2023.01.22 0 1 183

Na, a mai Poptarisznya eddigi zenei kínálatáért majdnem megdicsértem B. Tóthot, erre megint itt a TNT. És csak áprilisban lesz a koncert… Atyaég… 😁

shadoe Creative Commons License 2023.01.19 0 0 182

Gyakorlatilag mindenben igazat adok neked, ez a Poptarisznya valóban a régi műsorok lenyomorított változata. Hozzáteszem, a műsor sokkal jobb volt akkor, amikor még "Bocsiék" nem tették be a lábukat a rádióba, és még a tarisznya is négy órahosszás volt. Szinte minden olyan volt, mint a régi szép időkben, zene, sport, közlekedés, Hegedűs László zenei "pletykái". Régebben online is futott a műsor, az még jobb volt, ott újdonságok és retro zenék is keveredtek, és nagyon szerettem.

Most fele-fele arányban ott a népvidító szirupos proli zene, az ostoba remixek, meg a promózás éjjel-nappal. Nekem a TNT dalok állandó hallgatásából lett elegem, de azt se értem, hogy a nulla zenei értéket képviselő zenéket miért kell így túlreprezentálni, elvégre a műsor az aranykorában egyáltalán nem ilyen volt.

És igen, tudjuk, ki ezért a felelős, jött az új vezető, aki szokásához híven, miután 2016-ban szétbarmolta a Petőfi Rádiót, előtte pedig a Class Fm-et döntötte romokba, most a Retron pusztít. Megnyirbálta több műsor adásidejét, lehetetlen sávokba tett korábban nappali műsorokat, a zenei kínálatból kvázi kinyírta a 60-as, 70-es, sőt lassan a 80-as éveket is, és áthozta a 90-es és 2000-es évekbeli kiskedvenceit a Petőfiről, és egy az egyben leadja az ott ill. a Class Fm és Danubius Rádióban használt playlistjét. 

Ez aztán a retro, ugye. A magam részéről megvárom, amíg a fantasztikus rádióguru elpusztítja ezt az adót is, és romba dől a következő kártyavár, addig meg eszem ágában sincs hallgatni.

Előzmény: Andresovics (181)
Andresovics Creative Commons License 2023.01.19 0 0 181

B. Tóth László kap 2 műsorórát hetente a Retro Rádióban

 

Mondjuk, újabban sajnos B. Tóth keze is megvan kötve abban a tekintetben, hogy milyen zenéket adhat le. A 2 óra alatt jó, ha van 4-5 olyan dal, amilyenek miatt régebben minden vasárnap hallgattam a műsorát. Akkor még tényleg igazi csemegékkel, máskor sosem hallható számokkal töltötte fel a műsoridejét, most meg kb. a 75%-a gagyi diszkózene, azon belül főleg az egyébként is agyonjátszott slágerek eldiszkósított változatai. És mindegyiknél elmondja, hogy milyen szuper feldolgozás, csak éppen kicsit sem érzem őszintének a lelkesedését. A másik meg, hogy ha éppen programon van valami retrókoncert, akkor hónapokkal előtte minden adásban lenyomja az adott előadó valamelyik dalát. Mikor a Szikora-40 koncert volt tavaly, azt hittem, megbolondulok a menetrendszerűen érkező R-go daloktól, több hónapon át. Mostanában sokszor már meg se hallgatom a Poptarisznyát, pedig eleinte alig vártam.

Előzmény: shadoe (179)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.01.16 0 1 180

Amikor Lovász elment (a rengeteg közös szabadságon felül) "külön szabadságra" is a nyáron, akkor hívtak be vendég műsorvezetőket (illetve inkább vendégszereplőket) egy-egy napra Bochkor mellé, ha jól emlékszem volt Kabát és Csonka is.

 

De úgy tűnik, az nem működik (illetve valószínűleg nem engedi Bochkor), hogy amikor ő nincs, akkor más vezesse a műsort, olyanra sem emlékszem, hogy Lovász vezette volna nélküle egyedül.

 

Pedig amikor beteg volt, az ATV- ben simán levezette Lovász egyedül a beszélgetős műsorát, nyilván ott nem engedte a szerződése, hogy ne csináljon műsort.

 

De hát persze akiket a rajongóik Isteneknek szólítanak (és még be is olvassa Bochkor az istenezést, úgy tűnik nagyon tetszik neki), azok gondolom úgy vannak vele, hogy nincs senki, aki pótolhatná őket, illetve az már nem az ő műsoruk lenne.

 

Az meg már a legdurvább lenne, ha kiderülne, hogy a helyettesítő még akár jobb is lehet (az Anett nevű nőt is helyettesítette egy másik csaj egyszer, nekem jobban tetszett, na azóta sem tűnt fel a műsorban), ilyen pedig Bochkor főistenről nem derülhet ki. 

 

 

Előzmény: bendeguz90 (176)
shadoe Creative Commons License 2023.01.16 0 0 179

Szerintem itt már egy teljes zenei szerkesztő és műsorvezetői gárda cserére lenne szükség, és ez a többi rádióra is vonatkozik.

Nem állapot, hogy 30 éve ugyanazok a figurák szerkesztik a zenéket, vezetik a műsorokat, miattuk ilyen lagymatag és semmitérő a magyar rádiós piac.

Nekem konkrétan elegem van abból, hogy ugyanazok a búbánatig játszott 90-es évekbeli béna nóták szólnak, ezt kell hallgatni, és ezen kívül semmi fantáziája ezeknek a betokosodott rádiós guruknak. Bocsiból is elegem van, utálom a figurát, a világnézetét, a gondolkodását, az egész jelenséget, azt, hogy arra pár reggeli órára ez az öntelt, kivénhedt szalámikavaró be van betonozva, és az ő dumáját kell élvezni. 

Le kell zárni egy korszakot, fiatalítani, hagyni élni a következő, szerintem sokkal kreatívabb és nem besavanyodott generációt, akik levegőt se tudnak venni ezektől a többszörösen odapörkölődött, zenét, műsort szerkeszteni és megtartani képtelen figuráktól. Nem az a baj, hogy Dévényi Tibor vagy B. Tóth László kap 2 műsorórát hetente a Retro Rádióban, mert kapjanak, de ők nem is a bulvárcímlapok és a celebvilág sztárjai, hanem a saját erejükből és tudásukból érték el azt, amit elértek, ráadásul nem telepednek rá a legeslegújabb országos rádióra, és nem róluk szól ez az egész hajcihő. 

Ilhilla Creative Commons License 2023.01.16 -3 0 178

Anno -még másik adón és Boros idejében- az volt a divat, hogy behívtak "vendég műsorvezetőket" és voltak hetek, amikor nagyon jól sikerült őket pótolni. 

 

Néztem az ATV-n már három újabb adást, Bocsi nagyon "rottyon van", mintha szorosabbra fűzte volna kapcsolatát "Boriskával", vagy egyszerűen csak megöregedett? 

Előzmény: bendeguz90 (176)
shadoe Creative Commons License 2023.01.15 0 0 177

Én ránéztem a Best Fm mai playlistjére, szerintem bevállalósabb a zenei kínálat, mint a Retron. Nekem a Retro továbbra is a lagymatag, dögunalmas, a könyökünkön kijövő überslágerek szánalmas színtere, sose értettem, hogy egy ilyen rádiónak országos frekvencia minek. A Best-et sokkal jobban el tudnám viselni (környékünkön nem fogható). 

Előzmény: bendeguz90 (175)
bendeguz90 Creative Commons License 2023.01.15 0 0 176

Erre a napokra miért nem hívják be Vogát, Horti Gábort és Risztov Évát? Persze tudom nem az igazi , de legalább van élő műsor és persze Voga processzor is. :D 

Előzmény: Mazsola0070 (174)
bendeguz90 Creative Commons License 2023.01.15 0 0 175

Tulajdonképpen a zenei kínálat alig eltérő, mint a Best FM-é. 

Előzmény: Andresovics (173)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.01.15 0 0 174

Bochkorék ünnepek előtt már december 20. után leálltak az élő műsorral, aztán a karácsonyi-szilveszteri pihenés után 2023. január első munkanapján is rögtön ismétlőműsorral kezdték.

De aztán az első hét is nagyon megviselhette őket, mert ezen a héten meg egészen szerdáig ismételtek (vagy ahogy ők mondják "best of" volt), csak csütörtöktől adtak élő adást.  

 

Egyébként 2022-ben is rengeteg ismétlés volt, először jöttek azzal, hogy "ementáli hetek" lesznek (azaz folyamatosan lesz élő műsor, csak az élő műsoros napon között lesznek ismétlős napok, mint lukak az ementáliban), aztán a sok ementálizás után pont úgy elmentek hetekre, mint 2021-ben. 

 

(Azóta, ha ismételnek, akkor mindig az ementálit emlegetik, pedig az eredetileg nem arról szólt, hogy egyhuzamban napokra, hetekre eltűnnek.) 

 

Most mi a fenét lehet erről írni, az ismétlés ismétlésére én nem vagyok kíváncsi - a Face oldalukon is egyre többen akadnak ki ezen, de a elvakult Bochkor fanok így is rajonganak.

 

Erre mondják azt, hogy "mert megtehetik".....(nem tudom, mi lenne, ha én mondanám a főnökömnek, hogy most három napig nincs kedvem dolgozni, de nézegesse a korábbi munkáimat, mint best of-ot..:)) ) 

 

 

Andresovics Creative Commons License 2023.01.15 0 0 173

Úgy látom, leült a topik, de azért egy kis megjegyzés: nemrég a ”Retro” rádió leadta a Mándoki/Mező Misi féle ”Új a szél”-t, ami tavaly év végén jött ki… 

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.06.08 -1 2 172

Igazad van, sokszor szóba kerül Lovász családi élete, felesége, de a Gyuri nevű szerkesztő kapcsolata is, a múltkor meg valami Krájsztnak hívott (ha jól értem) közreműködő nő és szintén közreműködő férje jelentették be élő adásban, hogy a nő terhes.

 

Szóval beszélnek ott minden közreműködő magánéletéről, kapcsolatairól, intimebb dolgairól, de nagyságrendileg meg sem közelíti egyik sem a folyamatos Gergőzést.

 

A Nagyfőnök nőiről meg egy pisszenés sem, de nem csak Andikáról, hanem egyetlen exéről sem esik soha egy szó sem, pedig van neki jónéhány.

Előzmény: Andresovics (170)
bendeguz90 Creative Commons License 2022.06.08 0 0 171

"de Lászlónak nyilván elő van írva, hogy az Istennel szemben még a feleségét sem védheti meg."

 

Azért emiatt biztosan feszültség lehet a két fél között. 

 

Előzmény: Andresovics (170)
Andresovics Creative Commons License 2022.06.08 0 0 170

Neki van egy Gergő nevű elvált férje, és úgy tűnik ez a Gergő nagyon birizgálja Bockorék fantáziáját.

 

Nem csak ő, hanem Lovász (Columbo) felesége is állandóan előkerül, ráadásul sokszor elég paraszt módon beszél róla Bochkor, amit én biztos nem hagynék, ha az én páromról lenne szó, de Lászlónak nyilván elő van írva, hogy az Istennel szemben még a feleségét sem védheti meg.

Előzmény: Mazsola0070 (158)
bendeguz90 Creative Commons License 2022.06.07 0 0 169

hogy több 10 éves szám

 

hogy több mint  10 éves a számai

Előzmény: bendeguz90 (167)
siófoki35 Creative Commons License 2022.06.07 0 0 168

Meg azt a megoldást is bírtam, ami a Sláger Rádión ment, hogy időnként lejátszották a régi előadók frissen megjelent számait is. 

Előzmény: bendeguz90 (167)
bendeguz90 Creative Commons License 2022.06.07 0 0 167

"Ellenben ment Bagossy Brothers Company, HoneyBeast, Kowalsky Meg a Vega, Caramel, George Ezra, Lady GaGa, Ne-Yo, Wolf Kati, stb."

 

 

Mondjuk a Caramelre meg a Lady Gaga-ra lehet azt mondani, hogy több 10 éves szám, azért az már valahol retro, de a többivel egyetértek.

Előzmény: shadoe (162)
bendeguz90 Creative Commons License 2022.06.07 0 0 166

Mi ez a hirtelen jött Voga-utalát? Még az unalmasnak mondott témát is képes feldobni az előadás módjával. Persze ízlések és pofonok.

bendeguz90 Creative Commons License 2022.06.07 0 0 165

"és nem mellesleg a nyugalom szigete is volt - amíg Bochkorék be nem tették oda a saras lábukat."

 

Ízlések és pofonok, de azért a Bochkorék előtti "műsor" elég gyenge volt.

Előzmény: shadoe (162)
bakibaby Creative Commons License 2022.06.07 -1 1 164
OrfN Creative Commons License 2022.06.07 0 0 163

Azt hittem, hogy csak engem akaszt ki Voga. (Mondjuk én csak muszájból hallgatom a Retro irodában, mert sosem bírtam Bochkort). Voga rovata olyan szinten unalmas, hogy amikor elkezd dumálni, már el is álmosodom. Totál érdektelen dögunalmas témákat ad elő baromi nagyképűen.

A másik, ami meglep, hogy Lovászt senki sem kritizálja. Több olyan véleményt hallottam, hogy "érteni kell az intellektuális humorát". Szerintem egyszerűen humortalan és sótlan a csávó, a hatalmas intellektusa meg nem tudom, miben nyilvánul meg, mert még az angol szavak sem tudja normálisan kiejteni.

Előzmény: Ilhilla (155)
shadoe Creative Commons License 2022.06.06 0 1 162

Szerintem itt az a probléma, hogy a Retro már egyáltalán nem játszik Beatles-t. Ránéztem a mai playlistre, 1980 előtti számot ma nem is adott le a Retro.

Ez igazolja azt, amit írtam. A tavalyi vezetőségcsere óta a 60-as, 70-es évek ennek a rádiónak egyáltalán nem létezik, és közben "retro"-nak nevezteti magát.

Ellenben ment Bagossy Brothers Company, HoneyBeast, Kowalsky Meg a Vega, Caramel, George Ezra, Lady GaGa, Ne-Yo, Wolf Kati, stb.

Hol a megveszekedett jó életbe retro zenék ezek? Ugyanezek mentek a Class Fm-en, a Petőfin is, amikor épp ott garázdálkodott ez az eszetlen, aki épp a Retrot vágja tönkre a szemünk láttára. Ennek a komának mindegy, milyen rádióba hívják, viszi a pendrive-ját, azzal a 100 zenével, amivel korábban a Class vagy a Petőfi közönségét etette, és eladja retronak, nagy ívben bagózva arra, hogy mi a rádió arculata és mit szeretne a közönsége hallani. Ennek az a lényeg, hogy minél szürkébb és unalmasabb legyen, mert mindig mindenhol a saját kis kedvenceit szereti másokra tukmálni. Úgyhogy továbbra is jogosnak érzem a sok-sok panaszt, amikor jelzik a hallgatók, hogy szétvertek egy jó kis rádiót, ami 2-3 éve még színvonalas, már klasszikusnak számító óriási retro zenéket játszott, és nem mellesleg a nyugalom szigete is volt - amíg Bochkorék be nem tették oda a saras lábukat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!