Keresés

Részletes keresés

Botiiiii Creative Commons License 2019.04.05 0 0 3

Sziasztok! 22 éves fiatal srác vagyok , segítséget , vagy tanácsot szeretnék kérni tőletek. Úgy kezdődött az egész,hogy 3 héttel ezelőtt csak vizet ittam (mert aznap nem kellett étel mivel másnapos voltam és az előtti éjjel hánytam is) amikor hirtelen a semmiből ram tört a gomboc érzés és melléje az hogy mintha lenne valami a torkomba vagy valami meg akadt volna...nehezen kaptam levegőt...azt éreztem meg fogok fulladni. Ez volt vasárnap. Kedden rendelt a fül orr gégész,így elmentem hozzá megnézet azt mondta nem lát semmit,maximum valami le rakodás a torkomba és felirt decaseptet. Másnap elmentem a családi orvoshoz aki azt mondta hogy picit duzzadt a torkom ezért fel írt valami antibiotikumot..ezeket szedtem de az érzésem nem múlt el..2 hét után hirtelen picit enyhült de nem sokat(ez a kettő hét alatt nem ettem semmit csak levest)ezért ugy döntöttem , hogy vissza megyek a fül orr gégészhez aki nagy nehezen elküldött nyelés röntgenre...elmentem megcsináltam nagy nehezen , mivel azt a valamit amit adtak Nem tudtam úgy nyelni ahogy kérte az orvos ezért röntgen nem készült csak le írta Azt amit a saját szemével látott , hogy túl sok savat termel a gyomrom és reflux beteg gyanús vagyok. Vissza mentem az orvoshoz aki fel írt egy gyógyszer napi 2x szedéssel..és gaviscont amit lefekvéskor kell bevegyek minden este nem ehetek utána és nem ihatok utána.10 napra írta fel most vagyok 7. Napnál és nem érzek nagy javulást annyit érzek,hogy egy egy tömény ételt ami nem leves le tudok nyelni(az eddigi érzés magától enyhült) de viszont utána azt érzem folyamatosan mintha meg akadt volna az étel a torkomba vagy a gyógyszer után és néha előtt is elő jön hogy valami van a torkomba és kényelmetlen mikor nyelek mert félek hogy megfulladok...ez mellé társult közben a semmiből elő törő hányinger ami nagyon de nagyon rossz. Szerintetek ez reflux? Vagy mi lehet? Esetleg milyen vizsgát ajánlatos megcsinálni?  Soha nem stresszeltem de erre rá vagyok stresszelve mert alig eszek és 3 hét alatt le ment 5 kiló rólam...meg egy kérdés tudtok ajánlani Magyarországon olyan magán klinikát ahol ezzel foglalkoznak és esetleg ha úgy van be tudok feküdni ellenőrzésekre(mivel erdélyben lakom) és ahol ha gy. Tükrözés van altatnak vagy kábítanak mert maga az a sprey nekem nem hat túlzottan reflexes vagyok és nem tudjak megcsinálni. Köszönöm szépen előre is a valaszokat. Szép napot nektek. a nyelvem is fehér

florence71 Creative Commons License 2019.02.16 0 0 2

Üdv mindenkinek! Új vagyok itt, de jó ideje hogy olvasom a fórumot sajnos nekem GERD refluxot állapítottak meg aminek a kiváltó oka a rekesz sérv amit színtén a gyomortükrözés igazolt. Ami a legrosszabbb hogy Barrett nyelőcsőt igazolt a szövettan ami miatt eléggé elkeseredtem. Jelenleg rabeman 2*20 mg- ot szedek és astrixet reggel. A lactulose teszt pozitív lett erre Normixot szedtem 1 hétig, február 26- an megyek kontrollra.Panaszaim állandó fehér lepedékes és duzzadt nyelv még a fog benyomatok is látszanak, irritált torok és szajnyalkahartya, orrfolyas,tüsszögés főként étkezések után  ,belső ajkam gyakran duzzadt és a köhécselés mert köhögésnek nem nevezhető.A gyógyszerszedés óta valamelyest enyhültek egyes tünetek mint pl. a torok kaparás és a köhécselés mert a savat abszolút nem érzem és nem is éreztem soha csak a kaparast a torokban amire az orvos azt mondta sav gőz. Ami  aggaszt hogy ez az állandó irritált szájjal valamit kezdenem kell az orvosnak mondtam de nem adott ra semmit ha van valakinek hasonló betegsége vagy tünete szivesen veszem ha megosztja velem tapasztalatait  mert én még nem sok mindent tudok erről a betegségről ami több mint egy év egyik orvostól a másikig( tüdőszűrés, ultrahang, kardiológiai, fém allergia teszt, fogászat, gyomor és vastagbéltükrözésnek) mászkálás után derült ki.Elnézést ha elsőre egy kicsit sok 

 

 

 

 

 

 

0424PM Creative Commons License 2019.02.08 0 0 1

Sokat érdemben nem tudok hozzászólni, az én történetem kicsit más sorrendben történt, de ugyan ez a gondom, bár nálunk a családban egyébként is sok a refluxos, genetikai, csak hát a többiek megúszták pánik nélkül.

 

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9239798 <- ez itt az én történetem, elég részletesen

 

Kérdésem viszont, nem javasolni akarom, csak kérdezem,
- természetes módszert próbáltál már valamit?
- Az étkezésed mikből áll?

Előzmény: Gyöngyös123 (-)
astery Creative Commons License 2019.02.02 0 0 0

Semmi pánik! Ez a hozzászólás csak az indexen megszokott nullázás (amit én is úgy látom, hogy a feledés homályába akarják egyesek taszítani).

 

Előzmény: Gyöngyös123 (-)
Gyöngyös123 Creative Commons License 2019.02.02 0 0 topiknyitó

Üdv mindenkinek! Azoknak a sorstársaknak a jelentkezését, tapasztalatát várom, akik ezekkel a betegségekkel egyszerre kénytelenek küzdeni. A pánikbetegséget nálam kb. 1.5 évvel ezelőtt diagnosztizálták. Jártam egy évig pszichológushoz és pszichiáterhez is. Gyógyszert végül nem szedtem, mert a terápiát választottam és így úgy gondoltam úrrá tudtam lenni a betegségen. Viszont most január elején az eddig jól kezelt reflux betegségem olyan mértékben romlott, (böfögés, puffadás, gyomorfájás, étvágytalanság,), hogy elmentem gyomortükrözésre, ahol már nyilvánvalóvá vált, hogy  nemcsak savas, hanem epés refluxom is van. Úgy gondolom, hogy az a pánikbetegség, amit én már megoldottnak véltem rombolt. (Az étkezési előírásokat próbáltam korábban is már betartani így úgy gondolom nem az étkezésem volt az ami a rosszabbodást kiváltotta) Van valakinek hasonló tapasztalata? Most Esomeprozol Sandoz 40mg-t és Motiliumot írt fel az orvos. Még nincs nagyobb javulás.  Viszont úgy gondolom ebben az esetben muszáj sajnos visszamennem a pszichiáterhez is. Ha van valaki aki ugyan ebben a cipőben jár kérem írjon! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!