Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.08.16 0 0 4

Köszi a történeted, hálásak vagyunk!

 

Előzmény: GabGabGab (3)
GabGabGab Creative Commons License 2019.07.28 0 2 3

Én már elvégeztem egy tanfolyamot a Green Fox -nál. Személyes tapasztalatom az, hogy ide mindenkit felvesznek aki hajlandó kifizetni a tandíjat. A beugró teszten tényleg csak a számítógépes analfabéták buknak meg. A tanfolyam alatt annál többen. Van olyan osztály ahol a tanulók fele nem megy át az első vizsgán. Javarészt a mentorok hozzá nemértése miatt, vagy azért mert a mentorok nem foglalkoznak eleget a tanulókkal mert nincs rá idejük. Emellett vannak azok akikről az első nap látod, hogy nem nekik való, de felvették őket azért mert fizetnek.

 

A tananyag nem rossz bár az elméleti rész ingyenes YouTube videók gyűjteménye, a gyakorlati feladatokat meg kisebb nagyobb (többnyire kisebb) módosításon átesett ingyen elérhető feladatok gyűjteménye. Szóval a Greenfox nem sok értéket ad hozzá a feladatokhoz. (Vannak olyan feladatok ami hibásan vannak megadva, mert arra nem volt még idejük, hogy átnézzék a saját munkájukat.)

 

A tanfolyam után jön az igazi szopó roller, az amikor 3 hónapot vársz arra, hogy elhelyezzenek. Az én évfolyamomban kb a tanulók 10% ment el fejlesztőnek Greenfox-on keresztül. Ezek a tanulók többnyire olyan helyen dolgoznak ahol a a cégnek speciális nyelve van, szóval legalább 6 hetet fölöslegesen tanultak a Green Fox-nál. A tanulók másik 20% pedig konzulensi állást kapott ahova német nyelvtudással, vagy nőként fel is vesznek mindenkit. Persze ez a 30% a Greenfoxnál 40 vagy több mert ők ide veszik azokat is akik nem kérnek elhelyezést vagy alapból GreenFox alkalmazottak csak átképzik magukat pl egy másik nyelvre.

 

Sok cég azért választ Greenfoxtól mert olcsón magához köthet átvert tanulókat. Általában csak a minimumot fizetik ki, vagy semmi esélye sincs a tanulónak arra, hogy tovább fejlődjön. 

 

A Greenfoxos szerződés inkább rabszolga szerződés mintsem hallgatói. Pl ha elkezdesz dolgozni egy Greenfox által közvetített cégnél, de nem szereted és szeretnél váltani mert vagy csak tönkretesz a munka, vagy rájössz, hogy zsákutcába kerültél mint fejlesztő, esetleg mentálisan tönkre tesz a munka, akkor fizetheted a kötbért. De az is a te hibád ha a cég idő közben eláll a szerződéstől esetleg kitolja még pár héttel akár egy hónappal. Emellett a szerződés titkosított ami lényegében jelzés a csalásra. Nem csoda, hogy titkosított, maga a szerződés alapvető jogokról mondat le. Pl nincs jogod visszakövetelni a teljes tandíjat ha átvertek. Nincs jogod beszélni se a szerződésről, se az iskolai tapasztalataidról, stb.

 

Továbbá, a munka-közvetítő cégek mára tisztában lettek azzal is, hogy a minőség egyre gyengébb, de egyre több csalódott boot campet végzett ember akar elmenni fejlesztőnek sikertelenül. Volt olyan IT-s közvetítő aki kerek-perec megmondta, hogy boot campes ember nem kell, mert azok nem tudnak semmit. 

 

Szóval ha még nem kezdted el, de tervezed, akkor inkább keress másik sulit, vagy ingyenes online anyagokat. Rengeteg van, a Greenfox is ezeket használja!

Utána/közben csinálj egy saját projektet amit be tudsz mutatni állás interjún. Ezzel 7 hónapot és több mint 1 milliót forintot megspórolsz magadnak.

 

 

methylcytosine Creative Commons License 2019.02.03 0 1 2

Miért kell ahhoz iskolába járni, hogy valaki megtanuljon programozni? A papir csak ahhoz kell, hogy elhiggyék rólad ismeretlenül, hogy tényleg tudsz.

Előzmény: Törölt nick (-)
kilógó lóláb Creative Commons License 2019.02.01 0 1 1

https://www.greenfoxacademy.com/junior-programozo-kepzes#tandij 

 

Szerintem te be se iratkozz, ha már itt elvérzel... :P

Előzmény: pk1 (0)
pk1 Creative Commons License 2019.02.01 0 0 0

1 500 000 Ft-ot nem említik.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.01 0 1 topiknyitó

Potom 1.500.000 Ft-ot kifizetsz és 12 hét alatt professional programozó lesz belőled! Érdemes elolvasni, hogy a GYES-en lévő anyukák csak altatás idején megtanulnak mester fokon ;))

Hát persze, amikor a fősulin a hallgatók közül 300-ból 50-en próbáltak programozgatni 3 év múlva de csak alapfokon ment nekik.

 

Jó szórakozást kívánok az olvasgatással itt:

https://www.greenfoxacademy.com

 

Nem is beszélve milyen kinézetű emberkék nyúlják le a pénzeteket ;)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!