Ha mások is követnének, nem kéne ezt a topikot temetni.
Nekem személyes tapasztalataim csak a bemutatott OWI-633 -as játékkal/modellel vannak.
Van jó is rossz is (mármint tapasztalat). Mint valamikor említettem, a mágnesség régóta foglalkoztat. A MAGLEV-el sem most ismerkedtem meg, de még nem volt lehetőségem közelebbről ...
(Villamosmérnök vónék, igaz, kissé öregecske (72) gyakran poemizálok azzal, hogy a villamos árammal jóban vagyok, mert már párszor "kezet ráztunk" … Eddig megúsztam :) , sajnos egy igazi MAGLEV-vel nincs ilyen közeli kapcsolatom.)
A MAGLEV-vel sajnos csak a neten keresztül barátkozom, lehet, hogy elejtek nem egészen pontos infókat is. Tudomásom szerint Kínában az elsőt a németekkel valósították meg, majd saját útra tértek, és több vonaluk is van már. Ígérem, újból utána fogok nézni, hátha találok erről valamit.
Amit tanácsoltál, meg fogom nézni !!!
Nick neved kissé mosolyra fakasztott, nem vagyok nagy kulinarista, eddig ismerek sertéspörköltet, marhapörköltet, borjúpörköltet, csirkepörköltet, hallottam már csigapörköltről is, de a gereblyepörkölt az valami teljesen új!
Esetleg betehetnél ide egy receptet :))))))
Ha már a "nick" neveket említem, az enyém sztgyi, ami a nem túl rövid családnevemből adódott, Szentgyörgyi Péter lennék, gyakran aláírom úgy a hozzászólásaimat, hogy "Nagypapi".
Bár a modellek lennének a téma, de minden ami a MAGLEV-ről szól, úgy hiányzik ide, mint egy falat kenyér !!! Talán a gereblyepörkölt-höz is jól jön egy friss szelet kenyér! :)))
"Ezután kezdtek a németek keleten, többnyire Kínában fejlesztgetni, és ott több vonalat is megépítettek már." - Egyetlen vonalat építettek meg, azt is félig a shanghai Pudong repülőtér meg egy random külvárosi metrómegálló között. Veszteséges is az egész.
"Azt nem tudom, hogy a Japán MAGLEV-eknél sürgölődtek-e a németek. A japánoknál eltejedt az EDS rendszer (Electrodynamic Suspension). Úgy tudom ez japán fejlesztés!" - A japánok kb. fél évszázada fejlesztik az EDS rendszert, így mérget vehetsz rá, hogy a németek itt nem sokat tudnának hozzátenni mindehhez. Ajánlom figyelmedbe ezt az írást a témával kapcsolatban.
"Mint ismeretes, Japánban működik a CSUO amely a 70km-es útját 10 perc alatt teszi meg, ez több mint 420 km/h átlagsebesség !!!" - Mik ezek az információk? Ilyeneket még a Wiki sem ír, pedig a magyar változatban aztán akad blődség dögivel.
Nem akarok reklámot csinálni sem a Régió-nak, sem az e-bay-nek, sőt annak is örülök, ha lefagy az Index, mert így legalább többször beírhatok, és nem fog ez a topik elsüllyedni ...
Csak jó lenne, ha más is hozzászólna.
Lehet, hogy egy Pinnió-sztgyi topikot kéne nyitni, ahol mi ketten jól eldumcsizhatnánk :)))))
" Amúgy ki forgalmazza Magyarországon a MAGLEV vonatot?... "
Tudomásom szerint ilyet senki! Amikor én felfedeztem a kis bemutató videót - véletlenszerűen - körbetelefonáltam a játék és vasútmodell boltokat (meg néhány érdeklődő emailt küldtem), sehol nem tudtak róla.
Az új járművet már nem Transrapidnak hívják: a tulajdonos, az építési kivitelezéssel foglalkozó Max Bögl-cég nyomán Transportsystem Bögl (TSB) az új név.
Ennek a levitáló vonatnak az is egy nagy előnye, hogy nem szed össze minden szöszt szőnyegvasút módban, nem kerüll a kerekek tengelyére és a fogaskerékre, mert nincs neki ...