Keresés

Részletes keresés

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3275

A beillesztett végtelen gfafikák nem mentek át. Így nehezen értehető. Majd valamelyik nap újraszerkesztem

Előzmény: Cleaning Cloths (3274)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3274

A "végtelennel" végzett matematikai műveletek logikusságán tudományfilozófáltunk egy másik helyen, de némileg ide is tartozik. 

+=

+=2

1+3=4

+=πx√-e"/+x√π

+=π

Előzmény: Törölt nick (3272)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3273

Ez egy jelentős különbség. Vallási kérdésekben a pápa tévedhetetlen szaktekintély.

Persze a jogtudományban is van hasonló, mert a bírói ítéletet igaznak kell elfogadni.

Előzmény: Fat old Sun (3269)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3272

A dogmatika emberekre vonatkozó játékszabály.

A katolikus vallás vagy a foci játékszabélyainak van több híve?

Előzmény: ErkölcsTan (3268)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3271

A tudományos módszertan része a közvéleménykutatás a beavatottak között, akiknek a véleménye számít.

A tudomány közösségi sport. Nem egyetlen embert kell meggyőzni, hanem sok tudóst.

Ki a tudós? Akit a tudósok annak tartanak.

Az egyenlőtlenségről ismert Bell megpróbálta lebeszélni a kísérleti ellenőrzésről az egyik kutatót, mert rámehet a karrierje.

Előzmény: Fat old Sun (3265)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3270

"A monoteizmus ellentétben van a politeizmussal."

Kidobták a főbejáraton és visszacsempészték a szellőző ablakon.

Szentek formájában a többistenhitet.

(Na jó, rendben. A reformáció megint kidobta őket.)

Előzmény: ErkölcsTan (3262)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.08.30 0 1 3269

Egyrészt: Freund Tamás semmit sem ért a kozmológiához

Másrészt: Tekintélyekre hivatkozni igencsak messzire esik az általad előszeretettel emlegetett Tudományos Módszertantól.

Ebből is látszik, hogy mennyire lehet komolyan venni az ostobságaidat.

Előzmény: ErkölcsTan (3268)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3268

Freund Tamás ( A Magyar Tudományos Akadémia Elnöke) :

„Az ateisták hite még nagyobb, mint az enyém ... ősrobbanás .... teremtés ....tudományos bizonyítékot egyik HIEDELEMRE sem lehet adni.." 

forrás 1

forrás 2 

Bizonyíték az igazára: Ateisták jellemző dogmái.  Továbbá egyértelmű tény, hogy a teológia és az ateizmus is a filozófia áltudományos része alá tartozik, tudományfilozófiailag a metafizika alá. Azaz halandzsázás csak. Továbbá az "Ősrobbanás" elmélet is főként csak utánzással terjedt el és így hasonló a vallásokhoz. Az ateista tagadás- valláshoz is.

Fat old Sun Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3267

Neked semmi közöd sincs a tudományhoz, soha nem is volt.

A rögeszmés ostobaságaid mantrázása nem tudományos előrejelzés, hanem rögeszmés ostobaság.

Ha mantrázod, akkor is.

Előzmény: ErkölcsTan (3266)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3266

Ja és ugye nem miattam lesz a mémváltás és a BigBang megbukása sem.

Egyáltalán nem avatkozom be a folyamatokba.

Csak egy tudományos előrejelzést tettem a logikai és pszichivirulógai törvényszerűségei alapján.

Előzmény: ErkölcsTan (3264)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3265

A te bekattant rögeszméd szerint legalábbis. Amit a Tudományos Módszertant megcsúfolva KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSSAL kívánsz alátámasztani.

Előzmény: ErkölcsTan (3264)
ErkölcsTan Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3264

Tehát hamarosan lesz egy pszichovírus, azaz mémváltás az asztrofizikában. 

Egyik sem lesz jobb a másiknál ... de a régebbi mém megbukik.

Fat old Sun Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3263

A multiverzum elmélet modern támogatói közé tartoznak : Don Page , Brian Greene , Max Tegmark , Alan Guth , Andrei Linde , Michio Kaku , David Deutsch , Leonard Susskind , Alexander Vilenkin , Yasunori Nomura , Raj Pathria , Laura Mersini-Houghton , Neil deGrasse Tyson , Sean Carroll , Stephen Hawking , stb...

Te most SZAVAZÁST és KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁST rendezel? Elég gyorsan alábbadtál a Tudományos Módszertan szentségéből :D

ErkölcsTan Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3262

Néhány lényeges elem, amiért a dolog nemsokára be fog dőlni:

I. 

“Úgy tűnik, helytálló az az elv, miszerint ha egy fizikai elmélet szingularitást tételez fel, akkor ez annak a jele, hogy az elmélet összeomlott.” 

II.

Legfőbb gondja, hogy kitalált és utólag próbálják igazolni, akárcsak a bibliát. Az ősrobbanás elméletet egy belga katolikus pap találta ki. - Igen. A szent ősrobbanás csak egy átverés. A matematikában nem véletlenül nincs szuper halmaz. Univerzum, avagy más nevén  Világmindenség tágulása is hasonlóan logikai lehetetlenség. A logika nem véletlenül nem ismer el semmit, ami ellentmond az ok-okozati szabályának.

III.

A monoteizmus ellentétben van a politeizmussal. Logikailag egymás kizárói. Az egy és abszurd és abszolút ŐsRobbanás elmélet ellentétben van a sok-sok Robbanással, tehát a Multiverzum ( PoliŐsRobbanás ) elmélettel. Egymás logikai kizárói. De ezen kívül is számtalan más alaplogikai hiba is van benne. A multiverzum elmélet modern támogatói közé tartoznak : Don Page , Brian Greene , Max Tegmark , Alan Guth , Andrei Linde , Michio Kaku , David Deutsch , Leonard Susskind , Alexander Vilenkin , Yasunori Nomura , Raj Pathria , Laura Mersini-Houghton , Neil deGrasse Tyson , Sean Carroll , Stephen Hawking , stb...

Elminster Aumar Creative Commons License 2023.08.30 0 0 3261

Nagyon nem értesz te ehhez.

Csak ugatod a kozmológiát, mint a kutya a postásautót, amit nem ér fel ésszel.

Nem is az a baj, hogy totál fogalmatlan vagy kozmológiából, hanem az a beképzeltség, hogy a tájékozódás és a tanulás helyett te veszed a hübrisszel határos bátorságot, hogy leugassad a nálad ezerszer hozzáértőbb kutatók ezreit, mert te memetikai vuduzással a tutibiztos végső igazság birtokába kerültél.

Előzmény: Cleaning Cloths (3260)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.29 0 0 3260

Még most sem dőlt el. Meg a Tudományos Módszertant a SZAVAZÁS, meg a KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS ... erősen viccessé teszi. 

Előzmény: Törölt nick (3259)
Törölt nick Creative Commons License 2023.08.28 0 0 3259

Lemaître nem csak a nagy bumm elméletet dolgozta ki, hanem a többi lehetséges variációt is.

Néhány évtizeddel ezelőtt még nem tudták eldönteni a mérések alapján, hogy melyik forgatókönyv érvényes a sok közül.

Friedman pedig haláláig hitt a statikus univerzumban.

cseik Creative Commons License 2023.08.28 0 0 3258

ez eleg vegyes egy konyvnek

Előzmény: gyongyom bokretam (3257)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.28 0 0 3257

Biblia, nyelvészet, A Föld keringése és forgása, Matematika, Fizika. 

Előzmény: cseik (3256)
cseik Creative Commons License 2023.08.28 0 0 3256

mirol szol?

Előzmény: gyongyom bokretam (3255)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3255

Nekem van egy kétszáz oldalas könyvem, aminek az öszeállitásával küszködök.

Előzmény: Cleaning Cloths (3252)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3254

Én fél szavakból nem értek, én azt kutatom, ami az én fejemben van.

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3253

Nem olvastam el az előzményeket.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3252

Akkor meg nem értem. Ha eddig is tudtad, akkor ??? 

Előzmény: gyongyom bokretam (3251)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3251

Nehogy azt képzeld, hogy most esett le.

Előzmény: Cleaning Cloths (3250)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3250

Úgy érted, hogy leesett nálad a tantusz? :-) 

Előzmény: gyongyom bokretam (3249)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3249

Ha Ha elkaptál . Győztél.

Előzmény: Cleaning Cloths (3248)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 1 3248

Fordított helyzet ugye, és vicces és tanulságos is, amikor a csúcsról kerül valami a peremfizikához:

2002-ig volt hivatalos összeesés elmélet is az univerzumra, akkor rájöttek, hogy rosszul mértek és számoltak és így törölték.  - Kac-kac  :-) 

Előzmény: Cleaning Cloths (3246)
Elminster Aumar Creative Commons License 2023.08.27 -2 0 3247

"Jelenleg az úgynevezett Peremfizika"

Hűha! tanultál egy új fogalmat! Piros pontot neked!

De ettől még nem kéne minden fórumtémát összeszemetelned a számodra vadiúj ismerettel.

Az értelmesebbek már évtizedek óta tudják, hogy angolul "fringe_science"-nek hívják a világ közös nyelvén az áltudományos meg crackpot hülyeségeket. Hogy ez neked új, az csak téged és az ismereteidet minősít.

De még egyszer: semmi sem jogosít fel abból, hogy te megismertél egy számodra ismeretlen új fogalmat, hogy ezt mindenhová odaszemeteld.

Előzmény: Cleaning Cloths (3246)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2023.08.27 0 0 3246

Jelenleg az úgynevezett Peremfizika és azon belül a Nem Szabványos Kozmológia foglalkozik ezen kérdéskörrel. 

Nem szabványos kozmológia 

Elismerve, hogy ~1920 előtt a Tejúton kívüli többi galaxis is peremfizika volt. Meg sok más egyéb is. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!