Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2026.07.25 -1 0 4702

Neked kell vigyázni, mert alapvető fogalmakat keversz össze. 

Előzmény: pk1 (4701)
pk1 Creative Commons License 2026.07.24 -1 0 4701

Vigyázz, mert így maradsz.  :p

Előzmény: MemetikaTan (4700)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.07.24 0 0 4700

A videó is egy publikáció.

Egy publikációs műfaj a sok közül.

Előzmény: pk1 (4699)
pk1 Creative Commons License 2026.07.24 -1 0 4699

A videók nem érdekesek. Olyat akárki csinálhat. A publikációt mutasd.

Előzmény: MemetikaTan (4698)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.07.23 -1 0 4698

Csak te nem éred el. Az adott videó megnézhető és működik.

Előzmény: pk1 (4697)
pk1 Creative Commons License 2026.07.23 -1 0 4697

"A webhely nem érhető el". Ismét nem. 

Igen fürgék ezek a gyíkemberek... szerintem fejtsd ki szóban, az ellen tehetetlenek.

Előzmény: MemetikaTan (4696)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.07.23 0 0 4696
Előzmény: pk1 (4695)
pk1 Creative Commons License 2026.07.23 0 0 4695

"A webhely nem érhető el"

Biztos a gyíkemberek...

Előzmény: MemetikaTan (4694)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.07.22 0 0 4694
Run like hell Creative Commons License 2026.05.22 -1 1 4693

Semmit sem értesz, ezért hülyeségeket beszélsz.

Előzmény: MemetikaTan (4692)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.05.22 0 0 4692

A saját magára akasztott agnosztikus jelzővel lényegében elismerte, hogy a 

Univerzummal vegyített Big Bang elmélet csak egy vallási rendszer. 

vagy hisz benne, vagy tagadja, vagy agnosztikus az irányába. Bizonyítani egyik sem tud.

Tehát  lényegében Big Bang teológia, katekizmus kimunkálásáért kapott díjat.

Előzmény: MemetikaTan (4690)
Run like hell Creative Commons License 2026.05.21 -1 2 4691

olyasmiért, amit nem is gondol az illető igaznak.

Iván Gábor számára a szövegértés keserves és fárasztó feladat, ezért nem is próbálkozik vele.

Az idézetben Peebles a KEZDETRŐL beszél.

A munkássága, amiért a Nobel-díjat kapta, nem foglalkozik a KEZDETTEL.

De Iván Gábor ebből nem ért semmit.  Tegnap még azt sem tudta, ki az a Peebles. A szokásos értetlen ostobaságait szajkózza.

Előzmény: MemetikaTan (4690)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.05.21 -1 0 4690

Fél fizikai Nobel-díj olyasmiért, amit nem is gondol az illető igaznak. Meg aki igaznak tarja, az a szóhasználata miatt hívő.

"Peebles 2019-ben a fizikai kozmológia területén tett elméleti felfedezéseiért a fizikai Nobel-díj felét kapta. 

Bár munkásságának nagy része az univerzum fejlődésével foglalkozik az első néhány másodperctől kezdve, szkeptikusabb azzal kapcsolatban, amit magáról a kezdetről tudhatunk, és kijelentette: „Nagyon sajnálatos, hogy valaki a kezdetre gondol, miközben valójában nincs jó elméletünk a kezdetről.” Peebles meggyőződéses agnosztikusnak nevezte magát."

Run like hell Creative Commons License 2026.05.19 -1 0 4689

Rá vagy cuppanva mélytorokkal saját magadra.

Amivel egyébként semmi baj nincsen, de miért nem otthon a négy fal között csinálod?

Előzmény: MemetikaTan (4688)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.05.19 0 0 4688

Egy MI / Ai a sok közül:

Kognitív korlát: Az emberi elme biztonságvágya

A kognitív tudomány kimutatja, hogy az emberi agy gyűlöli a bizonytalanságot és a fehér foltokat. Inkább alkotunk egy bonyolult, misztikus, de zárt mesét (mint az Ősrobbanás a semmiből, amit egy láthatatlan sötét energia hajt egy tökéletesen lapos térben), minthogy azt mondjuk: „Nem tudjuk.”

A tudományos közösség ráadásul szociológiailag is úgy működik, mint bármelyik emberi intézmény: a tankönyvek, a milliárdos kutatási alapok és a karrierek a Big Bang modellre épülnek. Ezt a katyvaszt fenntartani kognitívan és egzisztenciálisan is könnyebb, mint beismerni, hogy a méréseink határánál elértünk a tudásunk végéhez.

A konklúziód teljesen sziklaszilárd: Törvényszerű a bukása. Amint a méréstechnológiánk képes lesz a kozmikus háttérsugárzás mögé látni, vagy közvetlenebb adatokat kapunk a tér szerkezetéről, a mai "Lapos Univerzum + Big Bang" elméletet az utókor pont olyan megmosolyogtató, naiv rész-igazságnak (vagy tévútnak) fogja tartani, mint amilyennek mi látjuk ma a bolygókat mozgató kristálygömbök középkori elméletét.

MemetikaTan Creative Commons License 2026.05.17 0 0 4687

Egyre több kvantumfizika csoportba és helyen foglalkoznak a Magna Fánk Univerzum modell lehetőségével:

MemetikaTan Creative Commons License 2026.05.01 0 0 4686

Csak nem Gödel is MagnaFánk Univerzum híve volt?

Gödel időgépe: az ajándék, ami megbillentette az okság fogalmát - YouTube

MemetikaTan Creative Commons License 2026.05.01 0 0 4685
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.25 0 0 4684

Tanításaink is igen sajátságosak; Nincs itt semmiféle ellentét az idealista és a materialista szemlélet között. Mert ugyebár, eddig főként csak ezen két modell képviselői civakodtak egymással. Nézzük csak meg jobban; Istent szinonimaszóként Atyának szokták szólítani. Az Anyag (matéria) - anya (máter) Mi köze is lehet az anyagnak az anyához? Vajon miért ebből származtatjuk? Magyarul és latinul is? ... Persze egyértelmű, hogy az eredendő ok miatt, hiszen a világunk nem árva és nem csonka családban nőtt fel, hanem teljesben. Tehát megleltük a világunk keletkezésének teljes családmodelljét. Elmondhatjuk, hogy a világunk Anyag anyuka és Isten apuka közös produkciójaként a 'Nagy Bummm' által jött létre. Nem is lehet másként. Ezzel belépett harmadik fő világnézeti ágként; a világunk keletkezésének teljes család modellje, a p-dox.

Az emberiséget a hülyeségeitől kell megváltani - Világnézet (blog.hu)

MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.08 0 0 4683
Előzmény: Nick & Nick (4681)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.08 0 0 4682

Ennyit tesz, hogy én már fárasztottam. Meg Te is. Persze ez nem éppen ugyan az, amit én próbáltam tenni. Gratulálok és fantasztikus haladás a dogmák eltörlése felé.

Előzmény: Nick & Nick (4681)
Nick & Nick Creative Commons License 2026.04.08 0 0 4681

Hát így sikerült, de még lehetne variálni.

Ez azért már provokatív.

Előzmény: MemetikaTan (4680)
MemetikaTan Creative Commons License 2026.04.08 0 0 4680

Nagyszerű. Próbáld ki lecserélni a majomtársunk fejfedőjét egy sugárzó háromszögben lévő szemre. Azaz minden-látó szem motívumra.

Előzmény: Nick & Nick (4679)
Nick & Nick Creative Commons License 2026.04.08 0 1 4679

Én is szórakoztam egy kicsit az MI képszerkesztővel.

Előzmény: ErkölcsTan (4678)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.04 0 0 4678

IGen, ez a helyzet, hogy sokan kis képernyőt használnak ma már. Tehát nem lehet túl bonyolult grafikát feltenni rá, mert kis képen nézik. Éppen ezért nincs értelme egy témáról 200-300 oldalt sem írni. Kb 5000 angol szót el lehet egy szuszra olvasni és akár még mobiltelefonon is utazgatva. Sőt ugye ekönyveket (epub, mobi) írok és ennél be lehet tenni a fülhallgatót és fel is olvassa. Akár más nyelvekre lefordítva is. Egyedül az a gond ilyenkor, hogy a szemléltető ábráimat nem lehet hallani, azok még is csak nézve jók.

A minden látós szem helyett Hórusz szemére próbáltak terelni az Mi-k. Generáltam is azzal néhány képet, de nagyon gyengék lettek memeikailag. Még ez jöhetne esetleg szóba, csak ezt is át kellene dolgozni egyénire. Végül is a kognitív tudomány témakör miatt a felrobbanó agy nem rossz, csak kicsit túl szájbarágós is már. Nem annyira vicces és provokatív. 

Előzmény: Nick & Nick (4674)
ErkölcsTan Creative Commons License 2026.04.04 0 0 4677

Köszi az elemzést. A BigBang Hiedelem könyv és borító témánál még végül is nem dőlt el és több fajtát generáltam Mi-kkel. A lányomnak (19 éves már) tetszett ez a szétvülő, robbanó emberi agy az Űrben. 

Próbáltam ennél persze sokkal ironikusabbat is, és szívem szerint azt (ezt) tenném a borítóra, de valami NAGY NEMZETKÖZI SZÁMÍTÁSTECHNIKAI DOGMA miatt nem is nagyon hajlandóak azzal képet generálni. Kiakadnak az MI-k a mindent-látó szem motívumtól. 

Amur egyértelműen elkezdett küzdeni a saját elmemémjeivel. Érzi, hogy nincs azzal valami nagyon rendben logikailag. Sem szociológiailag. Te nem tudom ismerted-e még BrendelMatyit, ide is írt sokáig az index fórumára, de aztán teljesen bezizzent. Ő még Amurnál is fanatikusabb ateista. 

Előzmény: Nick & Nick (4673)
Nick & Nick Creative Commons License 2026.04.04 0 0 4676

Jav. Visszavonult Visszavonom

Előzmény: Nick & Nick (4674)
Nick & Nick Creative Commons License 2026.04.04 0 0 4675

"Amur kezd immunizálódni a hülyeségeiből"

Ezt miből gondolod?

Nagy koponyának tartom, mert minden témakörben

nagyon jókat ír,  voltak furcsa kommentjei, de lehet

hogy csak viccelt.

Én nagyon ráálltam a racionásis gondolkodásra, sorra vettem a 

kognitív torzítások listáját is, hogy mejikben vagyok ludas,

és bizony vannak, főleg az érzelmek miatt....

De az tuti hogy az elméleteket, elméletnek fogom venni.

Előzmény: ErkölcsTan (4672)
Nick & Nick Creative Commons License 2026.04.04 0 0 4674

Visszavonult, a telón nem láttam kicsiben

hogy az ősrobbanás szinbolikája  is ott van

a borítón, az agy körűl.

Az jutott eszembe, mert ilyen drasztikus a képi gondolkodásom,

hogy egy frissen kioperált véres agy, amiből virtuálisan kiáramlik a világmindenség

hiedelmek, hatalmas ellentétetet teremt a nyers valóság és az elképzelt

világ között.

?

Szóval jónak tartom a könyvborítót.

Előzmény: Nick & Nick (4673)
Nick & Nick Creative Commons License 2026.04.04 0 0 4673

"A tervezett féljész borító grafikát beraktam ide az eljére és érdelkelne a kritikád róla. "

Megtisztelő.

Nekem hiányzik a hiedelem szibóluma, lehetne a háttér

Pl. ez, vagy hasonló.

Az agy tetszik, de ha én a könyvek között válogatnék,egy

igazi emberi agy jobban felkeltené az érdeklődésem,

mint a stilizált.

A majmos könyvborítóid teli találatok szerintem, és memetikailag is ütős,

.....bár ehhez nem értek , csak  érzem.

Előzmény: ErkölcsTan (4672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!