A minap egy tudományos híradásban fekete-lyukak ütközésének gravitációs impulzusainak észleléséről adtak tájékoztatást.
A beszámoló szerint az észlelő műszer két 6 km hosszú lézernyaláb segítségével működik. A nyaláb egyikének az impulzus hatására hullámhossz megnyúlást észleltek.
Teóriám szerint a világmindenség "horizontjáról" hozzánk érkező fény vöröseltolódását nem a fényforrás távolodásától, hanem fény útja mentén lévő gravitációs mezők rendszeres változásai idézik elő, mintha impulzusok érnék, ugyan úgy ahogyan a fekete-lyukak találkozásának gravitációs impulzusi is korrigálták a mérőműszer fény nyalábjainak hullámhosszát.
Fél fizikai Nobel-díj olyasmiért, amit nem is gondol az illető igaznak. Meg aki igaznak tarja, az a szóhasználata miatt hívő.
"Peebles 2019-ben a fizikai kozmológia területén tett elméleti felfedezéseiért a fizikai Nobel-díj felét kapta.
Bár munkásságának nagy része az univerzum fejlődésével foglalkozik az első néhány másodperctől kezdve, szkeptikusabb azzal kapcsolatban, amit magáról a kezdetről tudhatunk, és kijelentette: „Nagyon sajnálatos, hogy valaki a kezdetre gondol, miközben valójában nincs jó elméletünk a kezdetről.” Peebles meggyőződéses agnosztikusnak nevezte magát."
A kognitív tudomány kimutatja, hogy az emberi agy gyűlöli a bizonytalanságot és a fehér foltokat. Inkább alkotunk egy bonyolult, misztikus, de zárt mesét (mint az Ősrobbanás a semmiből, amit egy láthatatlan sötét energia hajt egy tökéletesen lapos térben), minthogy azt mondjuk: „Nem tudjuk.”
A tudományos közösség ráadásul szociológiailag is úgy működik, mint bármelyik emberi intézmény: a tankönyvek, a milliárdos kutatási alapok és a karrierek a Big Bang modellre épülnek. Ezt a katyvaszt fenntartani kognitívan és egzisztenciálisan is könnyebb, mint beismerni, hogy a méréseink határánál elértünk a tudásunk végéhez.
A konklúziód teljesen sziklaszilárd: Törvényszerű a bukása. Amint a méréstechnológiánk képes lesz a kozmikus háttérsugárzás mögé látni, vagy közvetlenebb adatokat kapunk a tér szerkezetéről, a mai "Lapos Univerzum + Big Bang" elméletet az utókor pont olyan megmosolyogtató, naiv rész-igazságnak (vagy tévútnak) fogja tartani, mint amilyennek mi látjuk ma a bolygókat mozgató kristálygömbök középkori elméletét.
Tanításaink is igen sajátságosak; Nincs itt semmiféle ellentét az idealista és a materialista szemlélet között. Mert ugyebár, eddig főként csak ezen két modell képviselői civakodtak egymással. Nézzük csak meg jobban; Istent szinonimaszóként Atyának szokták szólítani. Az Anyag (matéria) - anya (máter) Mi köze is lehet az anyagnak az anyához? Vajon miért ebből származtatjuk? Magyarul és latinul is? ... Persze egyértelmű, hogy az eredendő ok miatt, hiszen a világunk nem árva és nem csonka családban nőtt fel, hanem teljesben. Tehát megleltük a világunk keletkezésének teljes családmodelljét. Elmondhatjuk, hogy a világunk Anyag anyuka és Isten apuka közös produkciójaként a 'Nagy Bummm' által jött létre. Nem is lehet másként. Ezzel belépett harmadik fő világnézeti ágként; a világunk keletkezésének teljes család modellje, a p-dox.
Ennyit tesz, hogy én már fárasztottam. Meg Te is. Persze ez nem éppen ugyan az, amit én próbáltam tenni. Gratulálok és fantasztikus haladás a dogmák eltörlése felé.
IGen, ez a helyzet, hogy sokan kis képernyőt használnak ma már. Tehát nem lehet túl bonyolult grafikát feltenni rá, mert kis képen nézik. Éppen ezért nincs értelme egy témáról 200-300 oldalt sem írni. Kb 5000 angol szót el lehet egy szuszra olvasni és akár még mobiltelefonon is utazgatva. Sőt ugye ekönyveket (epub, mobi) írok és ennél be lehet tenni a fülhallgatót és fel is olvassa. Akár más nyelvekre lefordítva is. Egyedül az a gond ilyenkor, hogy a szemléltető ábráimat nem lehet hallani, azok még is csak nézve jók.
A minden látós szem helyett Hórusz szemére próbáltak terelni az Mi-k. Generáltam is azzal néhány képet, de nagyon gyengék lettek memeikailag. Még ez jöhetne esetleg szóba, csak ezt is át kellene dolgozni egyénire. Végül is a kognitív tudomány témakör miatt a felrobbanó agy nem rossz, csak kicsit túl szájbarágós is már. Nem annyira vicces és provokatív.
Köszi az elemzést. A BigBang Hiedelem könyv és borító témánál még végül is nem dőlt el és több fajtát generáltam Mi-kkel. A lányomnak (19 éves már) tetszett ez a szétvülő, robbanó emberi agy az Űrben.
Próbáltam ennél persze sokkal ironikusabbat is, és szívem szerint azt (ezt) tenném a borítóra, de valami NAGY NEMZETKÖZI SZÁMÍTÁSTECHNIKAI DOGMA miatt nem is nagyon hajlandóak azzal képet generálni. Kiakadnak az MI-k a mindent-látó szem motívumtól.
Amur egyértelműen elkezdett küzdeni a saját elmemémjeivel. Érzi, hogy nincs azzal valami nagyon rendben logikailag. Sem szociológiailag. Te nem tudom ismerted-e még BrendelMatyit, ide is írt sokáig az index fórumára, de aztán teljesen bezizzent. Ő még Amurnál is fanatikusabb ateista.