Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 11 órája 0 0 848

Trükkös „MéM” új borítója:

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.05.04 0 0 847

Isten létezésének a bizonyítékai? topikban egy hozzászólásom.

MemetikaTan Creative Commons License 2020.04.27 0 0 846

...

 

Nem kell elképzelni.

Már adott az IstenTudás: Isten egy elme mém

 

Nekem már mára ez az egész "Isten" és ateizmus téma kikristályosodott és értem. A korona vírus járványnak is volt számomra annyi haszna, hogy belemélyedtem a biológiai vírulógiába is némileg. Már amennyire a mémek (idegrendszeri/pszichológiai vírusok) párhuzam megértés miatt szükséges. A megjelenés előtt lévő, még csak próba nyomtatott könyvem bővült és címe is új lett miatta: Trükkös "Mém".

 

A világjárványt okozó biológiai korona vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőzz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez egy RMS száldarabka.


A elme járványt okozó memetikai Isten vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőzz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez főként az Isten szó.

Előzmény: creation of believers (147685)

MemetikaTan Creative Commons License 2020.04.26 -1 0 845

4. Hibrid variáns:

 

A memetika az eszmék darwinizmusa. Ez az írás viszont ideológiailag független, gondolkozni tudó embereknek szól.

 

Richard Dawkins evolúciós biológus Istent egy veszélyes elme vírusként, mémként határozta meg. A meghatározása helyes és bizonyított, olyannyira, hogy mára már a gyógymód is megvan rá.

 

A biológia és a genetika hajnalán a gének sokáig nem voltak bizonyíthatóak, csak logikai következtetésként léteztek, csak a megfigyelések alapján jutottak arra a tudósok, hogy lenniük kell. Aztán persze jóval később meg is lettek. Hasonlóan a mémekre, tehát az idegrendszeri vírusokra jelenleg csak közvetett módon van bizonyíték. Közvetlen nincs és lehet nem is lesz, hiszen az idegrendszerben információ áramlik és itt ugyebár az emberi agyban kellene kimutatni egy "vírust", ami eleve lehet, hogy csak pszichológiai folyamat. A memetika tehát nagyon leegyszerűsítve a biológiai vírusaink másolástani működésének az áthelyezése biológiai síkról pszichológiaira. Egy magyarázó példával:

A világjárványt okozó biológiai korona vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőzz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez egy RMS száldarabka.

A elme járványt okozó memetikai Isten vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőzz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez főként az Isten szó.

Előzmény: ErkölcsTan (844)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.25 -1 0 844

A Trükkös "Mém" könyvem rövid felvezetőjén gondolkozom, hogy mi legyen.

 

Három variáció van most a fejemben:

 

1.

Az ateizmus frappáns tudományfilozófia meghatározással nem más mint Rudolf Carnapi értelemben vett Babig-tagadás.

Az ateizmus egyértelműen nem tudomány, se nem tudományi ág, de még nem is tudományos világnézet. Csak egy butaság lereagálása és túlreagálása. Nem véletlenül lesznek csalódott teológusokból ateista vezetők.

 

 

2.

Richard Dawkins Istent egy veszélyes elme vírusként, mémként határozta meg. A meghatározása helyes és bizonyított, olyannyira, hogy már a már a gyógymód is megvan rá. A gének sokáig nem voltak bizonyíthatóak, csak logikai következtetésként léteztek. Csak a megfigyelések alapján arra jutottak a tudósok, hogy lenniük kell. Aztán persze jóval később meg is lettek. Hasonlóan a mémekre, tehát az idegrendszeri vírusokra jelenleg csak közvetett módon van bizonyíték. Közvetlen nincs és lehet nem is lesz, hiszen az idegrendszerben információ áramlik és itt ugyebár az emberi agy számítógépben kellene kimutatni egy vírust. Jelenleg még nem tartunk ott, de egyszer lehet lesznek agyi vírusirtóink, mint a számítógépeinkre is.

 

 

3.

A most járványt okozó biológiai korona vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőzz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez egy RMS száldarabka.

A elme járványt okozó memetikai Isten vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőzz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez az Isten szó.

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.25 -1 0 843

IGe; Trükkös „MéM”


IstenTudók Vallás

„Bibliája” :-)

Néhány napig, max P-DOX időszámítás szerint

42 020 április 31 24:00 -ig lehet még ingyenes ajándék pdf fájl példányt

igényelni az index fórum tagjainak.

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.25 -1 0 842

...

 

1. hisz isten(ek) létezésében = teista  = kényszerképzet

2. nem hisz isten(ek) létezésében = ateista  = kényszerképzet

 

3. Tudja Istent = IstenTudó = OKOS

MemetikaTan Creative Commons License 2020.04.24 -1 0 841

"Az általad definiált "tudományos Isten" egyszerűen nem azonos fogalomkör a vallások által hitt természetfeletti entitással, semmi köze hozzá, másról beszél..."

 

Persze, hogy nem azonos, ezt minden értelmesen gondolkozni tudó ember tudja, hiszen a vallások, filozófusok, pszichológusok ez irányú fogalomköre sem azonos.  A vallások istenfogalma egy speciális istenfogalom, csak a saját rendszerükben helyes.

 

A tudományos vagy általános istenfogalom, viszont lefedi a vallások istenfogalmait, csak persze nem az ő belső metafizikai értelmezésükben, hanem mint külső független szemlélő érzékel. (emberek által teremtett fő mítoszlények)

 

Előzmény: advocatusdiaboli (147359)

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.22 -1 0 840

Elolvastam még egyszer és még egyszer. Mint Te is régi itteni "motoros" igyekeztelek megérteni, hogy mi is szeretnél üzenni. Azt látom vágyod, vágynád a jót, ... de hát a világ nem olyan. Sajnálod is, tudod is, de még is reménykedsz. Kiskapukat keresek Jahvénak, meg a klónjának ZombiJézuskának, .... de sajnos nincs. Ezek átverések. Ha  jót akarsz, akkor azt máshol kell keresned. ...

Előzmény: CiniKuss (838)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.21 -1 0 839

Nos ezt a témát a tudományos módszertan rendszerén belül rendbe raktam.

Ha gondolod van még néhány szabad ajándék e-könyvem, amit a megjelenés előtt

küldök el az index fórum tagjainak, akiknek részben köszönhetem az eredményeimet.

 

 

 

Előzmény: CiniKuss (838)
CiniKuss Creative Commons License 2020.04.21 0 0 838

Kevés igazság, rengeteg hiedelem. Mára már - hála a teológia egyre gyorsuló fejlődésnek - mások az ismereteink. Isten, mint aki csak az emberek fejében létező... stb. stb. Igen, ez az Istenkép, nem maga az aminek még neve sincs, és nem is lehet, mert azzal lerántjuk ide az anyagi valóságba, amelybe - mivel ez utóbbi véges - bele sem fér. Csak egy végtelenül kis része fér a végesbe, noha ténylegesen itt mindenütt ott van, amióta a világegyetem létezik, és amíg létezni fog, ám ez 0 ahhoz képest amilyen ő, a megnevezhetetlen.

Valóban,_ szereti ezt a világot, és mindenkit benne, kivétel nélkül, bár azt szintén lehetetlen végigelemezni, mi is ez a szeretet. Szereti azt is, aki kételkedik a jelenlétében, és nem parancsolja azt senkinek, hogy "ne kételkedj!". S ugyanúgy gyönyörűséget talál alkotásában, mint ahogyan gyönyörűséget érezhet az, aki könyvet ír róla (amely nem is róla szól), a saját munkája felett érzett örömében, és abban, hogy úgy véli, ezzel sokakat meg is gyógyít. Valóban, a sokezer féle Istenképből ki is kell az embereket gyógyítani, hiszen azok a képek nem róla szólnak.

Nem kívánja, hogy "haladjunk", a haladást mi kívánhatjuk, s ebben szabad akaratunk van, hogy megtesszük-e. Mindig kapunk tőle valamit, akkor is ha nem kérjük, és akkor is ha azt amit kapunk - szinte magunk sem vesszük észre - eldobjuk. S nyugodtan hagyja, hogy bárki meggyőzze magát arról, hogy nincs is naponta vele. Ennyire szeret, semmit sem kényszerít ránk. Még azt sem, hogy imádjuk, s azt sem, hogy dicsőítsük, azt sem hogy magasztaljuk szépségét, vagy hogy szomjazzunk rá, hogy boldogok lehessünk. Inkább a boldogság válthatja ki egyesekből ezt, de ez a boldogság nem a pillanatnyi gyönyör, vagy nem az elmúló, és megbetegítő siker, s nem a pénz birtoklása, amely utóbbi csupán gazdagság, abban a félelemben élve, hogy bármikor elveszthetjük azt.

Káromlás azt hinni, hogy megígéri, a bennünk lakozást, hiszen ő anélkül is bennünk van, állandóan, eltávolíthatatlanul. Legfeljebb szándékosan nem akarjuk észrevenni, de szeretetével még ezt is megengedi. S a gonosz támadásának is csak saját szabad akaratunkkal tudunk ellenállni, erre nem kér soha, sőt akkor tudjuk ezt megtenni, ha tudomást veszünk a gonoszról.

Semmi sincs ránk nyomtatva belőle! De az anyagi világ minden jelenségében ott van, s tértől és időtől függetlenül mindenütt biztosítja, hogy a természet törvényei ugyanazok legyenek. Mintha az ok-okozat, azaz a kauzalitás mindenre rá lenne nyomtatva. S ugyanígy a logika, a következtetések, s ebből az egész matematika. Mintha minden ezek alapján működne, ám ezek sehol sem fedezhetők fel az anyagban, hogy rámutathassunk: itt van! Ezektől működik az anyag úgy, ahogyan tapasztaljuk!

Ez a működésmód nem anyagi. Nem mutatható ki anyagi részecskékkel, vagy hullámokkal, vagy bármi mással. Legfeljebb az értelmes ember fejében képződhet holmi tanulás által, akár érzésként, vagy érzésformaként. S azt mondjuk rá: a tudomány állítja. Tudomány? Hol a tudomány? A fejünkben érzésformaként esetleg. Nem! A tudomány nem állít semmit, hanem tudósok állításait fogadjuk el, egyfajta demokratikus módon, mert nagyon sokan állítják ugyanazt. Mert nagyon sokszor ugyanaz a tapasztalat.

Van-e élet a világegyetemben? Nagyon sok helyre elmehetünk (számunkra ez végtelen sok), és azt tapasztalhatjuk, hogy nincs. Erre akkor azt mondjuk, hogy nem létezik élet, mint olyan? Mert nagyon sokszor ez a tapasztalat? Lehet, hogy nagyon sok évezred kell hozzá, hogy rábukkanjunk egyre, vagy - emberi logikával - azt mondjuk: persze, hogy van! Mi vagyunk azok! Ezért tudjuk, hogy van élet. Nem csak hisszük.

A logika, a kauzalitás, és még egy pár hasonló nem anyaginak a felismerése, mely mindenütt ott van, és minden időben is, arra sarkallhat, hogy van valami, ami anyagi nélkül is létezik, örökké. S ez nem hit! Ez tudás! Ez a nyilvánvalóság. Ez a létezés maga.

Már nem hiszünk Istenben! Helyette van egy tudásunk valamiről, amelyet hiba azzal az öt betűs szóval jelölni: "Isten".

Richard Rohr egyik könyvében Karl Rahnertől (teológus) idéz: "... alapvetően mindannyiunknak fel kellene függesztenünk ötven évre az Isten szó használatát. Mert - ahogy mondja - általában fogalmunk sincs róla, miről beszélünk! Ez teljesen nyilvánvalóvá válik, amikor látjuk, mit műveltünk magával Jézussal, akit teljesen látható és kézzelfogható megnyilvánulásként kaptunk, - mi mégis felhasználtuk kisded kulturális háborúinkhoz. Behúztuk kicsinyes Pszichénkbe, kirántva őt a Szentháromság védelmező csendjéből. Valahányszor fel tudtuk használni háborúink, előítéleteink, uralomra törésünk igazolására, úgy tettünk, mintha tökéletesen értenénk. Szegény Jézus."

Talán így megérthető a "kereszténység", amely - az előzőek szerint - nem is az. Hanem csak valamilyen emberi, durva gőg. Ami Jézus után közel 300 évvel borította el a világot, az üldözött "őskeresztényeket" követően. S azt hitte, a hatalom mindent megold. Mint ahogyan Mohamed is azt hitte, hogy a kereszténységtől csak néhány - magyarázható - dologban eltérő gondolatrendszert megalkotván, szintén a hatalomra támaszkodott.

Sok - újszerűen megfogalmazott - ismeret van még, amely nem fér ebbe az amúgy is hosszú hozzászólásba. Pl. az is, hogy soha senki nem parancsolgatott nekünk, akit mondjuk Jahve-nek szólítottak, vagy pl. az is, hogy Jézus soha nem fizetett ki semmilyen adósságot, mert nem is volt rá szükség. Stb.

Előzmény: ErkölcsTan (836)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.17 0 0 837
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.17 0 0 836

Ima topik Jahve-zései közül néhány:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154268623&t=9213521

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154268381&t=9213521

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154245944&t=9213521

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154232635&t=9213521

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=154211246&t=9213521

 

 

 

" tudd, hogy én, Jahve szeretlek téged. Soha ne kételkedj jelenlétemben! ÉN VAGYOK van veled, és gyönyörűségét találja benned. Haladj! Kapni fogsz tőlem. Ebben a pusztaságban senki által ne engedd meggyőzni magad arról, hogy nem vagyok naponta veled! Imádj, és dicsőítsd Nevemet! Boldog, aki magasztalja kimondhatatlan szépségemet, és rám szomjazik, mert tökéletes kertemmé lesz. És én benne fogok lakozni. Leányom, állj ellen a gonosz támadásainak, ne végy tudomást róluk! Nevem mindenütt rád van nyomtatva... Jahve a Nevem"

Sokkal többen nevezik nevén a Te istenedet.

Tudod miért???

Mert égés és szégyen a számodra és te magad nem is akarod használni.

Viszont ha mások leírják az GYÓGYÍTÓ hatású rád nézve.

Előbb utóbb eldobod istened, mert a szégyent nem vállalod.

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.15 0 0 835

"Abban itt a "semmiben nem hívők" egyetértenek, hogy a vallásos hívők agya máshogyan van huzalozva, ..."

 

Ez tévedés, vagy félre értelmezés. Az emberi agy nagyjából egyforma, ahogyan az emberi test is.

Az emberi testnek vannak különféle eltérő tulajdonságai és betegségei,

ami kivetül az emberi idegrendszerre is, a pszichikumra is.

 

Az hogy a JahveIstenhívők nem tudnak logikusan gondolkozni a bibliával és hitükkel kapcsolatban az jellemzően tény, de egy "ateista" ember meg másban nem tud logikusan gondolkozni. Aminek sok oka van. Tömegnyomás, mémek, megszokás, csoporthoz való tartozás, ideológiai fertőzöttség stb ... 

 

Az ember alapvetően ÉRZELMI LÉNY.   Nem racionális lény.

 

 

Előzmény: ÁnisztOpinjön (146152)

MemetikaTan Creative Commons License 2020.04.11 0 0 834

Bizonyítani Istent

Proving God amerikai dokumentumfilm,

115 perc, 2011 Ezt is ajánljuk

 

 

2020. április 11. (szombat)
16:15 HISTORY

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.09 0 0 833

A tudományos Isten definíciót támasztja alá a következő hozzászólás, amely részben magyarázatot is ad a kialakulására:

 

Jávorfácska:

 

Amivel talán kellő és még ráadásképpen tudományos-féle magyarázatot tudok adni a felvetésedre, az egy evolúciós megközelítés. Okos amúgy nem vagyok, mint majd a linkben is olvashatod, hanem csak meglepő:)

 

A természetnek hála, az átlagtól kimutathatóan is eltérően működő aggyal születnek meg emberek.

Pl. autisták, és szuper-, vagy hiperérzékenyek is.

 

Itt a link a témában.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szuper%C3%A9rz%C3%A9kenys%C3%A9g

 

Az idegi központok esetükben eltérően működnek... az emberek 15-20%- ánál, köztük Jávorfácskánál is... vagyis én egy HSP mutáns vagyok.

 

"Dr. Elaine Aron szerint a szuperérzékenységnek 4 fontosabb jellemzője van: a beérkező ingerek mélyebb szintű, alaposabb feldolgozása (depth of processing), az idegrendszer inger túltelítődésre való hajlama (overstimulation), fokozott empátia vagy fokozott érzelmi reakciókra való hajlam (empathy/emotional responsivity) és a finomabb részletek magasabb szintű érzékelése (sensitive to subtleties). Ezeket a tulajdonságokat már néhány tudományos kutatás is kimutatta.[9] Általános vélemények szerint a szuperérzékenység kreatívabbá és intuitívabbá is teszi az embert."

 

Előzmény: ErkölcsTan (8)

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.08 0 0 832

"GONDOLATOK IVÁN GÁBOR „Tudományon Átszűrt „Isten” avagy van egy kis bibi az ateizmussal” CÍMŰ PUBLIKÁCIÓJÁHOZ ...

 

...Az „Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén?” fejezet...

 

....Azt hiszem, alapvetően egyetértek Gábor érvelésével. Nem is vitatkoznék vele, hanem az én személyes véleményemet fogalmazom meg a kérdésről néhány olyan szempontot hozzáadva, amely talán így nem szerepel a dolgozatban. ..."

 

forrás

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.08 0 0 831

Csak egy viszonyrendszerben igazoltam "Isten" valóságosságát és létezését.

Ez a tudományos módszertan keretein belül értendő.

Általános Isten.

 

A töménytelen Speciális Istent természetesen nem bizonyítottam.

Nehéz is lenne a nagy számuk miatt és kiválasztani valamelyiket egy ilyen kísérletre.

A könyvem így például JahveZsidóSátánIstent inkább cáfolja.

Bár nem az a fő célja és nem is azon van benne a hangsúly.

MemetikaTan Creative Commons License 2020.04.07 0 0 830

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.07 0 0 829

...

 

Ja és emlékeztetnélek, hogy a gének sokáig nem voltak bizonyíthatóak, csak logikai következtetésként léteztek.

Csak a megfigyelések alapján arra jutottak a tudósok, hogy lenniük kell.

 

 

A mémek /idegrendszeri vírusokra is jelenleg csak közvetett módon van bizonyíték. Közvetlen nincs és lehet nem is lesz, hiszen az idegrendszerben információ áramlik és itt ugyebár az emberi agy számítógépben kellene kimutatni egy vírust. Jelenleg még nem tartunk ott, de egyszer lehet lesznek agyi virusírtóink, mint a számítógépeinkre is.

Előzmény: MemetikaTan (828)
MemetikaTan Creative Commons License 2020.04.07 0 0 828

...

 

Richard Dawkins természettudós és Istent egy veszélyes elmevírusként/mémként határozta meg.

A meghatározása helyes és bizonyított.

Olyannyira, hogy mára már a gyógymód is megvan rá.

Előzmény: ErkölcsTan (814)
ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.06 0 0 827

Lementem ide is, mert lehet töprengeni tovább is rajta:

 

Istennek igen sokfajta jelentéstani felosztása van.

 

Ez tény, és kár is rajta vitázni, annak ellenére, hogy egyes csoportok szeretnék, ha csak saját értelmezésüket értené mindenki más is alatta. Amit érdekes módon a judeokesztények még "ateistákkal" is el tudtak fogadtatni. (vagy inkább beszopáltatni) Ennek a sokfajta jelentésnek nem csak a szemantika tudomány a bizonyítéka, hanem a valós élet, a történelemtudomány és hát a Isten definiálós gyűjteményem is.

 

Azt kell írnom, ha már így rám kérdeztél és ez által mélyebb elgondolkozásra is késztettél, mint korábban tettem ezen a területen, több is van, amely helyes a logika szempontjából és vannak amolyan félhelyesen logikus és valódi Istenek és értelmezések is.

 

A logikus Isteneket és Isten értelmezéseket és a teljesen bugyutákat és valótlanokat is kihagyom.

 

Felsorolok viszont néhány ilyen félhelyes, félvalós Istent:

 

Panteizmus Istene a Gaia, ami a földet mint egységes élőlényt tekinti Istennek. A Föld van, élet is van rajta, még egységek is kimutathatóak, se azért még is van ebben egy sántítás ... amit elkezdtem írni, de egyre több minden jutott eszembe és inkább hagyom.

 

Aton: Tehát a Nap mint Isten. A Nap valóságos, létezik, a földi életünk alapja. ...de nehéz elhinni, ha egyáltalán szükséges  Istennek valamiféle tudatos szerepe lenne. 

 

Jaguár macskaszerű nagyvad-állat sok dél-amerikai indián nép Istene. Valóságos létezik, sok mindent befolyásol is, de talán nem annyi mindent .... meg hát sok Jaguár van. Élnek, meghalnak születnek újak. Maga a Jaguár lét lenne az Isten náluk?

 

 

Előzmény: Jávorfácska (144333)

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.04.03 0 0 826

Első bővített fejezet: Tudományos módszertanon átfuttatott “Isten”

 

A tudományos módszertan egy szűrő, ami elválasztja a hülyeségeket a racionális és logikus dolgoktól. Ezt a szűrőt a világon mindenre rá lehet engedni, amiről már tudomásunk van akármilyen formában. Ha ráengedjük ezt a szűrőt "Isten"re, akkor abban a legtöbb vallási leírásból bizony csak a valós rész marad fenn. Például az, hogy a vallásteremtő emberek bizony „Isten”-eket is teremtettek, ráadásul jó sokat. Ez tény. A sok kamu, meg mellette nem. Persze a teremtés csak egy vallási zsargon és helyette a "hoztak létre" szóhasználat lenne a helyes. Továbbá nem szabad elfeledkeznünk, hogy magukat racionális elméknek beállító tudósok is sokat töprengtek a témán és sokuk csak sületlenségeket termelt, de voltak azért olyanok is, akiknek munkássága megerősíti és alapja is a tudományosan meghatározott „Isten”-nek.

 

Hű-ha, de mi történik itt? Mi is ez a laza szövegvezetés? Egy paródia, karikatúra, vicc, ugratás? Vetődhet fel a jogos kérdés. Nem az, még ha a látszat az is elsőre. Már korábban írtam egy ennél sokkal rövidebb felvezetőt, de beláttam az nagyon kevés, még akkor is, ha az emberek nem nagyon olvasnak ma már el hosszabb szövegeket. Minél hosszabb egy szöveg, annál kevesebb az olvasója, ez egy elég egyértelmű tény és összefüggés. Itt viszont most jobban belemerülök a részletekbe és levezetem, hogy néha a valóság tud a legmeglepőbb lenni, amit magam sem gondoltam volna, amikor belekezdtem a huszadig század végén a huszonegyedik század kezdetén a kutatásaimba. Ezen bevezető röviden leírja a lényeget és van itt néhány válogatott írás, ami ízelítőt ad a teljesebb képhez.

 

Mielőtt belekezdenék a lényegbe írok néhány sort, hogy miért is lett ilyen személyes jellegű ez az egész. Jómagam egy nagyon biztos támpont - "érzékelő" - ebben a kísérletben, levezetésben, bizonyításban. Egyetlenegy olyan tulajdonságomról tudok, ami jelentősen eltér a jelenleg ~7,5 milliárd körüli föld átlag lakójától, de az nem kiemelkedő okosság és nem is kiemelkedő tudás, hanem az eltérő hipnábilitás. Azaz nem vagyok befolyásolható és hipnotizálható sem. Ergó nem hatnak rám mások mémjei sem. Mém immunitásom van. - Hümm ez van. ... Na akkor vágjunk bele:

 

Teljes fejezet: Tudományon átszűrt “Isten"

ErkölcsTan Creative Commons License 2020.03.30 0 0 825

Hórusz,

Mithrász,

Dionüszosz,

Attis,

Krisna,

Baál,

Thor,

Wotan,

Borvo,

Jahve 

Allah,

Ré,

Zeusz,

Siva,

Ahura Mazdá,

Nagy Manitu

Nemhivő Creative Commons License 2020.03.30 -1 0 824

Elkezdtél a jó szokásodhoz híven személyeskedni, mocskolódni.

 

A Magyar Kormány lesz@rja, hogy voltál-e katona, és ott mit politizáltál.

 

Erről írtál könyvet ?

 

Nem. Akkor minek hozod ide ??

 

Fejezd be az offolást, és végre maradj a témánál :

 

"A Magyar Kormány hasonlóan kezeli a műveidet, mint ha Petőfiről, Einsteinről, Shakespeare-ről, Teller-ről, Gandhiról lenne szó.

 

Ha a szerénységed tiltja a világhírűek társaságában való tündöklést, akkor állon itt és most örök mementóként ez a post !!! "

 

Előzmény: MemetikaTan (823)
MemetikaTan Creative Commons License 2020.03.30 0 0 823

 

Vagy egy saját magad által kitalált feltételezésed, ami nem a valóság és azt püfölöd.

Végül is testmozgás és egészséges.

Csak az a te szalmabábod.

Előzmény: Nemhivő (822)
Nemhivő Creative Commons License 2020.03.30 -1 0 822

Ez már erőteljes / hazudozás / csúsztatás.

 

Egy szót nem ejtett senki a múltadról, kizárólag a megjelent tudományos könyvedről van itt szó, és a Kormány pozíciójáról.

 

"A Magyar Kormány hasonlóan kezeli a műveidet, mint ha Petőfiről, Einsteinről, Shakespeare-ről, Teller-ről, Gandhiról lenne szó.

 

Ha a szerénységed tiltja a világhírűek társaságában való tündöklést, akkor állon itt és most örök mementóként ez a post !!! "

Előzmény: MemetikaTan (821)
MemetikaTan Creative Commons License 2020.03.30 0 0 821

Te halmozol érvelési hibákat.

 

1988-1989-ben a 1,5 sorkatonai képzésem alatt politikai kiképzést kaptam.

Ami írtam az ütközhetett volna a jelenlegi kormány és országvezetés ideológiai irányvonalával.

Hiszen az "Isten" szó jelenleg nem kicsit van túlmisztifikálva.

Jobbnak láttam ezt tisztázni a megjelenés előtt.

Tehát nekem az elég hogy közömbös iránta és nem érzi ideológiai fenyegetettségnek.

Mert nem is szántam annak.

 

 

 

 

 

Előzmény: Nemhivő (820)
Nemhivő Creative Commons License 2020.03.30 -1 0 820

Érvelési hibát, érvelési hibára halmozol.

 

A Magyar Kormány hasonlóan kezeli a műveidet, mint ha Petőfiről, Einsteinről, Shakespeare-ről, Teller-ről, Gandhiról lenne szó.

 

Ha a szerénységed tiltja a világhírűek társaságában való tündöklést, akkor állon itt és most örök mementóként ez a post !!!

 

 

Előzmény: MemetikaTan (819)
MemetikaTan Creative Commons License 2020.03.30 0 0 819

Te nem érted.

 

A lényeg az volt, hogy most már ott is tudnak róla.

Az csak bónusz, hogy nem tekintik ellenséges műnek.

Mondjuk úgy is lett megírva, hogy ideológia és politika semleges legyen.

A főnyeremény persze az lett volna ha esetleg még anyagilag támogatják is.

 

 

Előzmény: Nemhivő (818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!