Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 4 napja 0 0 1494

https://www.youtube.com/watch?v=iuJeOKA7ugU

 

Techno GYM Music 2024 - Agressive Monkey [Radio Stream]

 

 

ez neked tetszhet: csimpánzos zene 

Előzmény: MemetikaTan (1492)
MemetikaTan Creative Commons License 6 napja -1 0 1493
MemetikaTan Creative Commons License 2024.04.11 -1 1 1492
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.04.06 -1 0 1491

Micimackó és Havas Jon is létezik. Mint irodalmi és filmes kitalált alakok. Vagy az athonizmus vallás istene, a Nap is létezik. Tehát az a kijelentés, hogy Isten és az istenek nem léteznek, badarság.

Kevered a "létezés" és a "valóságos" fogalmakat. Az hogy az Istent és az Isteneket az emberek találják ki és ilyen formán léteznek, kb 10 -15 tudományág bizonyítja és egybecsengően. Egymást megerősítve. Tehát ez tény. Empirikusan és tesztelésekkel megerősített tudományos tény.

 

Azt bizonyítottam, hogy az ateizmus és a teizmus is értelmetlen. Irracionális, logikátlan. Mindkettő, csak egy emberi pszichikai állapot.

 

 

 

 


Winnie the Pooh and Jon Snow also exist. Like literary and cinematic fictional characters. Or the god of the Athonism religion, the Sun, also exists. So the statement that God and gods do not exist is nonsense.

You are confusing the concepts of "existence" and "real". The fact that God and Gods are invented by humans and exist in this form is proven by about 10-15 scientific disciplines and in unison. Reinforcing each other. So it's a fact. A scientific fact confirmed empirically and through testing.

 

I proved that both atheism and theism are meaningless. Irrational, illogical. Both, just a human psychic state.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.04.02 -1 0 1490
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.04.02 -1 0 1489

Érdekes módon a pszichológusok és a pszichiáterek sem, racionális érveléssel, vagy gúnyolódással kezelik a kényszer-képzetes mentális betegeket. Egyik sem gyógyító hatású ugyan is. Viszont akik még is ezt teszik, nos azokkal van inkább a gond és fanatikusak. Annak minden veszélyforrásával együtt. - Nekem van rá egy függetlenül és önállóan kidolgozott, tesztelt és működő módszertanom, amit Gyógyító Vakcina GondolatVírus -nak, vagy vakcina pszichovírusnak nevezek.

A memetikai lexikon szerint meg "immun-mém". A lényege megtervezett még nagyobb, lebutított marhaság, ami immunizáló hatású.

 

Interestingly, neither psychologists nor psychiatrists treat compulsive mental patients with rational reasoning or ridicule. None of them are curative. However, those who still do this, well, the problem is with them and they are fanatics. With all its dangers. - I have an independently and independently developed, tested and working methodology, which I call the Healing Vaccine Thought Virus, or vaccine psychovirus.

According to the memetic lexicon, it is "immune-meme". Its essence is designed even bigger, dumbed-down bullshit, which has an immunizing effect.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.04.02 -1 0 1488

Az ateizmusnak nincsenek valódi és még filozófiailag sem értékelhető tényszerű ÁLLÍTÁSAI. A nem hit.   Nem egy állítás. Ez érzelmi és pszichológiai állapot jelző csak. Az ateizmus tehát csak egy pszichológiai állapot. 

 

 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.30 -1 0 1487

Magyarán az ateizmus alkalmatlan tudományos vizsgálatra. 

Előzmény: Cleaning Cloths (1486)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.30 -1 0 1486

Eleve emberi butaság és logikátlan. Mi köze van a fogkefém "létezésének" ahhoz, hogy valakik hiszenk-e, vagy sem benne? Éppen ezért mint az ateizmus, mind a teizmus ... vallás, hit, dogmarendszer.  

 

It is inherently human stupidity and illogical. What does the "existence" of my toothbrush have to do with whether or not people believe in it? That is why both atheism and theism are ... religion, belief, dogma system.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.29 -1 0 1485

"Egereken végzett kísérletben tárták fel a New York-i Albert Einstein Orvosi Egyetem kutatói a hosszú távú emlékek kialakulásának mechanizmusát, és kiderült, hogy a folyamatban a DNS károsodásának és helyreállításának is nagy szerepe van.

 

Amikor egy hosszú távú emlék megformálódik, egyes agysejteket olyan erős elektromos aktivitás éri, ami megtöri a DNS-üket. Ezután egy gyulladásos válasz lép fel, ami kijavítja az okozott kárt, és ezáltal segít bebetonozni az emléket."

 

Megfejtették a hosszú távú emlékek kialakulásának titkát (qubit.hu)

 

 

 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.29 -1 0 1484

"A megdöbbentő állítás immár több mint egy évtizeddel ezelőtt hangzott el: eszerint nem az érzékszerveinken keresztül érzékeljük az objektív valóságot, hanem egy folyamatos, “ellenőrzött hallucinációban” élünk, mivel az érzékszerveink által kapott információ mindig késik – időre van szüksége a továbbításhoz, és ahhoz, hogy az agyunk a beérkező jeleket feldolgozza. Mindezt az eltelt időben olyan bizonyítékokkal sikerült alátámasztani, amelyek alapján jelentős szakadék húzódik az észlelés és a tényleges valóság között.

 

Mindez azzal jár, hogy nemcsak hogy nem éljük meg a jelen pillanatot olyannak, amilyen valójában, hanem a valóság teljes megértése alapvetően az agyunk konstrukciója. .."

 

Egyáltalán nem a valóságot érzékeljük, csupán irányítottan hallucinálunk - Raketa.hu

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.26 -1 0 1483
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.12 -1 0 1482

Can scientific discovery and religious faith be compatible?
Francis Collins, 2020 Templeton Prize Laureate, former Director of the National Institutes of Health and leader of the Human Genome Project thinks so.

 

Összeegyeztethető-e a tudományos felfedezés és a vallásos hit?
Francis Collins, a 2020-as Templeton-díjas, az Országos Egészségügyi Intézet korábbi igazgatója és a Human Genome Project vezetője így gondolja.

 

IGe:

 

A vallás és a hit nem feltétlenül egy kategória. Gondolok itt ezen belül arra, hogy nekem például nyolc vallásom van. Egyikben sem hiszek. Tehát nem vallásos hitem van. A vallások számomra egymás hibáinak kijavítói, és összességükben kultúrális játékok. Amolyan játékos életút mutatók. 

 

Religion and faith are not necessarily the same category. I am thinking of the fact that I have eight religions, for example. I don't believe in either. So I don't have a religious faith. For me, religions are correctors of each other's mistakes, and as a whole they are cultural games. They are kind of playful life guides.

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.12 -1 0 1481

 

Hazai "vizeken is volt jelentős hatása a Tudományos (kognitív) Isten feltárásnak és bizonyításnak. Most kíváncsi leszek milyen lesz a plusz hatás, ha már külföldről is be fog gyűrűzni? Körülbelül fél éve írogatok nagyobb netes csoportokba angolul is. Ott sokkal gyorsabban megértik. Jobb a fogadtatása. 

 

 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.11 -1 0 1480

A saját kutatásaim és megfigyeléseim szerint. A mono-teista vallásoknak, sokkal jobb és valódi elenzéke a politeista vallások. Az ateisták inkább segítő marketinget, gerilla marketinget fejtenek ki. 

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.10 -2 0 1479

Az, hogy csak két lehetőség van, „hamis dilemma” érvelési hiba. Figyelmen kívül hagyható. Sokan vannak, és egyre többen, akik logikátlannak tartják az ateizmust és a teista vallásokat. Te is meg tudod csinálni? Számodra miben különbözik az út a kettőtől és miért?

 

Segítségül felsorolok néhány ideológiát, filozófiai irányzatot, mozgalmat, amelyek sem nem ateizmus, sem nem teizmus: empirizmus, racionalizmus, neodarwinizmus, pozitivizmus, tudományos szkepticizmus, logikai pozitivizmus, pragmatizmus, Brights mozgalom, naturalizmus, objektivizmus, tudományosság , materializmus, antiteizmus , poliateizmus, független gondolkodás...stb

 

 

That there are only two possibilities is a "false dilemma" reasoning error. It can be ignored. There are many people, and more and more, who consider atheism and theistic religions to be illogical. Can you do it too? For you, what is your path different from the two and why?

 

To help you, I will list some ideologies, philosophical trends, movements that are neither atheism nor theism in their foundations: empiricism, rationalism, neo-Darwinism, positivism, scientific skepticism, logical positivism, pragmatism, Brights movement, naturalism, objectivism, scientism, materialism, anti-theism , polyatheism, independent thinking...etc

Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.09 -2 0 1478

301 komment

Előzmény: Cleaning Cloths (1476)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.07 -2 0 1477

Kicsit más lett a felvezető szöveg is:

 

Az, hogy csak két lehetőség lenne, „hamis dilemma” érvelési hiba. Sokan vannak, és egyre többen, akik logikátlannak tartják az ateizmust és a teista vallásokat is. Te is meg tudod csinálni? Számodra miben különbözik az út a kettőtől és miért?

 

 

That there are only two possibilities is a "false dilemma" fallacy. There are many people, and more and more, who consider atheism and theistic religions to be illogical. Can you do it too? For you, what is your path different from the two and why?

 

Már 190 komment van alatta

 

 

 

Előzmény: Cleaning Cloths (1473)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.07 -2 0 1476

10 óra alatt 132 kommnt lett alatta és közben ezt én átaludtam. Most kezdtem el bele válaszolgatni és reagálni a felvetésekre. USA-ban közben ébren voltak. 

Előzmény: Cleaning Cloths (1475)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.07 -2 0 1475

Beraktam egy cirka félmilliós tagságú filozófiai csoportba, a moderátorok át is engedték, és igen nagy az érdeklődés a téma iránt. 

Előzmény: Cleaning Cloths (1473)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.03.06 -2 0 1474

1. Mono-ateista
2. Poly-ateista
3. Vallásközi ateista
4. Igagnosztikus
5. Saját Istenes ateista
6. stb

 

 

1. Mono-atheist
2. Poly-atheist
3. Interfaith atheist
4. Igagnostic
5. Own God atheist
6. etc

Előzmény: Cleaning Cloths (1473)
Cleaning Cloths Creative Commons License 2024.03.06 -2 0 1473

Sokan vannak olyan emberek, és egyre többen, akik az ateizmust és a mono-teista vallásokat is logikátlannak tartják. Meg tudod Te is tenni? 

 

There are many people, and more and more, who consider atheism and monotheistic religions to be illogical. Can you do it too?

 

MemetikaTan Creative Commons License 2024.03.02 -2 0 1472

Hermetika a Tudomány Istenének a neve.

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1471

+ (lemaradt)

 

 

Közreműködők: Susan Blackmore, William Lane Craig, Richard Dawkins, Daniel Dennett, Daniel J. Hill, Jessica Frazier, Silvia Jonas, Asha Lancaster-Thomas, Stephen Law, Casey Logue, Yujin Nagasawa, Richard Swinburne, Jack Symes, Mohammad Saleh Zarepour.

Előzmény: MemetikaTan (1470)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 1470

Filozófusok Istenről: Beszélgetés a létezésről (Beszélünk a filozófiáról)

Puhakötés – 2024. február 22.
írta: Jack Symes (szerző, szerkesztő)

Univerzumunk eredete a legnagyobb rejtély. Hogyan találjuk magunkat létezőnek, nemhogy egy ilyen renddel és összetettséggel dúsított kozmoszba burkolózva? A vallásfilozófusok számára a modern fizika hihetetlen fejlődése ellenére nem vagyunk közelebb a világegyetem eredetének tudományos magyarázatához. „Isten” – állítják – „a legjobb megoldás a misztériumra.” Mégis vannak, akik türelemre szólítanak fel. Az új ateisták emlékeztetnek bennünket, hogy a tudománynak megvan a szokása, hogy megmagyarázza azt, ami egykor megmagyarázhatatlan volt. Mindeközben ne áltassuk magunkat elégedettséggel. A „vallás” – mondják – „a nép ópiuma és a haladás ellensége. Valójában Isten lehet a legrosszabb gondolat az emberiség történetében.

 

Ez a könyv egy rövid, lebilincselő és hozzáférhető útmutató a létezés misztériumához. A világ legbefolyásosabb és legelismertebb gondolkodóitól származó újradolgozott interjúkat és eredeti esszéket tartalmazó Philosophers on God a filozófia és a tudomány leglenyűgözőbb és leginnovatívabb kutatásait tárja fel. Ezzel új megvilágításba helyezi univerzumunk természetét, célját és végső célját.

 

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.26 -2 0 1469

Érdekes dolgot leltem.

 

Paul Dirac felvetette a Matematika Istent. Akiben hisz. 

 

Így kilépett az ateisták táborából, ahol addig volt. 

 

Ebben a videóban látható.

 

 

MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.26 -2 0 1468

A Tudományos (kognitív) Isten rövid angol nyelvű leírása után, az adott Isten Teszt netes naplóba jönni fognak kiegészítő tartalmak is. 

Előzmény: ErkölcsTan (1465)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.20 -2 0 1467

Előzmény: MemetikaTan (1466)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.20 -2 0 1466

Ez a vége:

 

Testing has been done primarily in Hungary and in the Hungarian language so far. The most successful of these: the followers of Alvin Plantinga and William Lane Craig had to give up their proselytizing activities. Which happened with the so-called logical god arguments. We managed to prove that they are not logical, but flawed in reasoning. Several of them also left their careers as priests, pastors and theological instructors.

 

Tesztelések elsősorban Magyarországon, és magyar nyelven történt eddig. Ezek közül a legsikeresebb: Alvin Plantinga és William Lane Craig követőinek kellett feladniuk térítési tevékenységeiket. Amelyek az úgynevezett logikai istenérvekkel történtek. Sikerült bizonyítani, hogy nem logikusak, hanem érvelési hibásak. Többen a papi, lelkészi és teológiai oktatói pályájukat is otthagyták. 

 

 

 

Tehát néhány hónapja már, a Föld többi nemzetét is elérve, angol nyelven is folynak a tesztelések.

 

 

 

 

Előzmény: ErkölcsTan (1465)
ErkölcsTan Creative Commons License 2024.02.19 -2 0 1465

Készítettem egy rövid angol nyelvű összefoglalót, amelyet majd még javítgatok, pontosítgatok:  A Scientific (cognitive) God  

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!