A döntőt meg lehet nyerni azzal, ha az egyik döntős kiválaszt egy olyan ügyességit, ami nem érez az ellenfél. A fiú döntőben mindegy volt, mert Gábor mindkét ügyességiben jó volt. Én nem pont arra ügyességire gondoltam Máténál, amit végül választott. Luca választása meglepő volt, de abból indult ki, hogy Réka az alsó dobásban nem jó, bár Réka az első körben nyert futamot, Luca másodikban egyáltalán nem nyert, a haramdikban már saját maga által választott ügyességi sem ment neki, de az döntött, hogy Réka saját ügyességijében erős volt és az egy gyorsabb ügyességi volt, amíg amásik egy trükkösebb. Volt már olyan, hogy egy jól kiválasztott ügyességivel megnyerte az elvileg gyengébb nyert az erősebb ellenn akkor Danny egy rúd dobálós ügyességivel verte meg Bálintot, mert Bálint nem érezte az ügyességit ő viszont igen.
Pont ezaz, hogy a csapatverseny kevésbé számít. Nullás statisztikával is meg tudja nyerni, ha a párbajokat hozza. Márpedig az se ki teljesítmény, ha rendszeresen párbajozni kell, és rendszeresen hozza azokat.
Vége van. Pont elég volt belőle ennyi, így viszont nincs sok értelme. És emiatt az ellentmondás miatt ennek itt végleg vége van. Szerintem.
Nincs arra már igény, hogy három-négy hónapig ugyanaz a műsor menjen minden hétköznap este. Az első évad újdonság volt, a másodiknál ott volt a Covid. A harmadik már döcögött, úgy ahogy az All stars is. Ez meg egy béna kacsa volt. Az sem segít a dolgon, hogy a fiúknál az nyert, akinek járt, a lányoknál viszont az, akinek az egyik legrosszabb összstatja volt. Azzal együtt, hogy még annyira nem is bánom, hogy Réka nyert, ha már kék. De a műsor néhány év kihagyás után nem, hogy nem tudott megújulni, hanem gyengébb lett. Mondjuk nehéz is lett volna, hiszen tényleg nincs rá akkora igény, hogy hónapokig ez menjen. Főleg itt tavasszal. Ha esetleg a szokott módon január elején elkezdték volna, akkor egy fokkal többen nézték volna szerintem, de ez úgysem lett volna menthető. Néhány év alatt is ennyit változik minden, és a műsor sem lett jobb. Sőt...
Ezzel együtt vannak sokkal rosszabb műsorok is a tévében, meg lesznek is. (Mondjuk azokat még véletlenül sem nézem.) Ez egynek jó volt, ideig -óráig, főleg a nosztalgia miatt.
Ahhoz meg, hogy egy "külső" csatornán menjen, ahhoz ez túl drága.
Gabi is gratulált Rékának. Azért elképesztő egy olyan embertől mint ő támogatást kapni, különösen azután, hogy kommentek lajkolásán kívül soha nem véleményezte ezt a bohózatot... akarom mondani idei exatlon.
Gyönyörű amit Réka véghezvitt, de az ő győzelménél soha nem lesz szebb. Az a győzelem fél évnyi kőkemény munkával, kitartással, emberfeletti küzdelemmel jött létre.
Szép volt amit Réka tett, de a csapatverseny is része ennek a versenyben. Gabi pedig azt a részét az exatlonnak hónapokig mondhatni egyedül küzdötte végig a lányoknál, egyetlen versenynapot sem kihagyva, sérülten, betegen is végigküzdve minden egyes napot, a hátán cipelve egy hatalmas terhet, amelyik indokolatlanul, teljesen egészségesen kiülte a verseny nagyrészét, magára hagyva őt... ilyen körülmények között, fél éven át végig toronymagasan vezetve a statisztikát.
Az utolsó hetet nem néztem teljesben, mert kezdett az rtl-en a floor, és azt is néztem.
Az összeköltözésnél nem láttam ki kivel szimpatizál.
Azt értem, hogy Roli úgy érezhette nem jogos a kék lányok sokáig bentmaradása, ebben egyet is lehetne érteni akár, de nem gondoltam, hogy ő is átmászkál a másik csapathoz.
Beni és Olivér nem szurkoltak úgy Rékának, mint Gábornak.
Olivérről és Beniről nem feltételezem, hogy nem érdekelte volna őket, hogy ki nyeri, de tény, nem csápoltak úgy, mint Gábornak.
Rolin már korábban is látszott, hogy a kék lányokat nem tartja sokra, szerintem meg van győződve róla, ha ők nem cipelik magukkal a lányokat, akkor kiestek volna, pedig a valóság jó eséllyel az, ha megszabadultak volna a ballaszttól (Niki) hamarabb, akkor a bennmaradók is erősebb ponthozók lettek volna.
Dorka feje végig Luca hátsójában volt, az ő világában Luca lett volna a jogos győztes, ez korábban is látszott rajta, szóval az ő helyzete tiszta. Lehet nem szóltak neki, hogy az ő statisztikája se volt azért annyira penge a csapatszakaszban, hogy annyira semmibe vegye Rékát, ahogy tette.
Niki meg csak szimplán egy savanyú, irigy szar. 🤣 Meg aztán kit érdekel, ő hova ül.
Kopi előtt viszont max. respect, végig sportember és csupaszív támogató maradt, megérdemelten nyerte is meg, mert emellett brutál jó játékos.
És az is bebizonyosodott, hogy Lucának is vannak gyenge pontjai. Egy hosszabb évadban jó eséllyel ez is kijött volna már a csapatszakaszban.
Az utolsó csapathét és az egyéni megmutatta, hogy Olivér nem top hármas versenyző. Elején jó statisztikát épített a napi egy futamával. Párbajait megnyerte Benji és Tomi ellen, viszont előtte Beni kétszer is legyőzte. Tehát még a kihívó srácok között sem volt ő top3, nemhogy a teljes mezőnyben.
Kopi, Roli és Máté a három legjobb férfi versenyző, Rolinak pechje volt a sérülésével.
Csak arra céloztam, hogy Grétinél ez a kezdeti szakasz sokkal tovább tarthatott, mint másoknál. Volt bőven ideje fejlődni. Igen, Réka lassú volt, viszont elég jól ment az ügyességi neki, valahogy csak elérte az 50%-ot.
Liilát sajnáltam én is. Emlékszem, Krisztián küldte párbajozni Lilkó mellé. A másik választás Franciska lehetett volna, tőle meg szerintem kb mindenki "félt". Lilkó aznap megnyerte a medáljátékot Franci ellen, Franciska mindent megtett azért, hogy Lilkó nyerjen. Lilla meg a pálya széléről egy félmosollyal ingatta a fejét, pontosan látta, mi történik. Ezen kívül még a párbajon is adott Franci egy medált Lilkónak. Lillára én is kíváncsi lettem volna, meddig jut.
Ez való igaz, ilyen ez a verseny, ha valaki a fejlődésének kezdeti szakaszban párbajra kényszerül egy tapasztaltabb játékossal, könnyen kieshet úgy, hogy egyébként több is lehetett volna benne hosszú távon. Mondjuk Benedek Réka hiába volt ügyes, azért ha jól rémlik a pályákon inkább lomhább volt, a magassága nem segített neki.
Számomra inkább Szendy Lilla volt a "mi lett volna, ha" típusú versenyző, akiben nagyobb potenciált láttam, de Lilkó azon a párbajon nagyon felszívta magát, meg azért volt erős hátszele is, maradjunk annyiban. Ilyen az Exatlon. 😊
Ez nem igaz, mert Gréti a 3. évad 45. adásának 3. futamát, (1:14:36 az adásban) legjobb idővel nyerte meg, fél percet ráverve Marikára, aki aznap verhetetlen volt és 3 karikát 2 másodperc alatt dobott fel. Ezek a száraz, számokon alapuló tények.
Amúgy Benedek Réka az egyik legalulértékeltebb versenyzője az exatlonnak.
Gréti jó versenyző volt, ez nem is kérdés. Viszont szerintem óriási szerencséje volt, hogy épp akkor jött feltöltésnek, amikor jött. Első héten védett volt, utána fiú-párbaj, majd piros lány párbaj. Gréti teljesítménye (újként) az 1-4 hét alatt kb 40%-ig ment fel. Az 5. héten kerülhetett volna először párbajhelyzetbe. De nem került, mert vele együtt jött feltöltésnek Zsófi, aki kb 10% körüli eredményt tudott elérni. A 0. pillanattól lehetett tudni, hogy párbaj esetén nem Gréti fog menni. A következő lánypárbajig még 2 hét telt el, azért 7 hét alatt elkezdett erősödni, fejlődni. (Ez a 7 hét a mostani évad csapatszakaszos ideje).
Nem volt ilyen szerencsés Benedek Réka, aki első feltöltésnek jött Dóri és Anna mellé, így lettek hárman. 3 hét alatt 50% körüli lett az eredménye, mégis a 3. hetén párbajoznia kellett, és ki is esett Anna ellen.
Tudom, hogy nincs ha, de ha mégis: Ha Gréti jön elsőként Réka helyett, közel sem biztos, hogy nem esik ki az elején. Neki több idő kellett, mire belejött. De ha ott ő párbajozik, Anna vagy ő kiesik. Így meg mindketten TOP3-ban voltak.
" Szokásod szerint érzelmekkel, álmokkal és reményekkel harcolsz tények ellen. "
Értem. Sajnálom, hogy nem emlékszem Gréti összes versenynapjára, futamára tűpontosan és nem tudom, hogy mikor állt legközelebb ahhoz, hogy elbukjon 1-1 futamot.
Szerencse, hogy te nem érzelmi alapon közölted, hogy 2 évad alatt nem volt veszélye annak, hogy kieshet, tehát nem volt ellenfele, mintha ő lenne a magyar Mati Alvarez.
" Hogy miért, és hogy mi lett volna, ha gabi (Gabi - talán nagybetűvel bszdmeg) így meg úgy, az másodlagos, a száraz tények ezek. "
Ha nem számít, hogy Gabi (egyébként Dannyvel együtt) betegen, fizikailag és lelkileg egyaránt teljesen kimerülve kényszerült arra, hogy a rajtba álljon a döntőben, akkor az se számítson már, hogy szimuláló dög hogy nézett ki az all starban, amit pár hete felhoztál kifogásképp amikor arról volt szó, hogy ott bizonyosult be, hogy a 2. évadban is kihullott volna egyből ha nem a gyengéket viszi mindig és Gabi nem cipeli végig a hátán.
Ha az egyik versenyzőnél nem számít, hogy milyen állapotban van lelkileg, egészségügyileg, akkor szerintem a másiknál se számítson.
Főleg úgy, hogy szd-ről elmondták a csapattársai, hogy nem volt valódi kínja, egyik alkalommal sem amikor kiült, hanem hol betegségre hivatkozva azért állt ki mert fÁzOtT, ami miatt Janka a pályára kényszerült valóban betegen és eszméletlenül szállították kórházba, miután ájulten esett össze a futamát követően. Aztán "bokasérüléssel" ült hetekig, hogy megússza a párbajt, amiről Dávid elmondta a véleményét, de Danny és Krisztián is.
Szerintem akik ott voltak és közelről láttak mindent jobban tudják, hogy volt-e valódi kínja vagy sem, mint aki a tv-t nézte.
" Azért dícséret jár, hogy ebben a posztban legalább nem volt D1G..."
Mert volt köze a döntőhöz? Ja igaz, bele kellett volna vonnom, hiszen a döntő idejében itthon vergődött és gyalázta Gabit hazugságokkal, belerúgva élete egyik legnehezebb időszakában.