Repülőtérről a városba 5-ös metró €4,80 plusz 1 € a kártyáért amire feltölti. Utána erre a kártyára lehet tölteni:
24 órás korlátlan utazást biztosít a "SUMA T1" = $4,50
48 órás korlátlan utazást biztosít a "SUMA T2" = $7,50
72 órás korlátlan utazást biztosít a "SUMA T3" = $11
Bonyolítsuk, tegyük fel az A zónában van a szállás és ott fogunk mozogni. A reptér viszont az AB+ zónában van. Első és utolsó nap ez kelleni fog, de a köztes időben nem.
- vagy bemegyünk jeggyel és az négy napig (72+24 órás) napijeggyel uatzunk, majd utolsó nap ismét jegy ami: 4,8 + 11 + 4,5 + 4,8 = €25,1
- vagy bemegyünk jeggyel és a négy napra 10-es gyűjtőjeggyel uatzunk, majd utolsó nap ismét jegy ami: 4,8 + €9 + 4,8 = €18,6 (de ez csak 10 alkalom!)
- vagy Tourist Card (VLC) 72 órás a reptéren $25 (online €22,5) + utolsó nap €4,5 napijegy + €4,8 a reptérre = €31,8
Repülőtérről a Taxi €12 - €22 a megtett távolságtól függően, általában kb. €20.
Az ottartózkodás idejére érdemes megfontolni a Valencia Tourist Card megvásárlását is, amely egy 24, 48 vagy 72 órás kártya, és korlátlan utazást biztosít az ABC zónákban (beleértve a repülőtéri útvonalat is), valamint kedvezményeket nyújt múzeumokba és látványosságokba. A 72 órás Valencia Tourist Card ára €22,50
Ingyenes tömegközlekedést biztosít az "A", "B", "C", és "D" zónában is (tehát a reptérre/reptérről is), ezen kívül ingyenes belépőket, és kedvezményeket kapunk vele.
Ezek a kártyák az aktiválástól számított 24/48/72 órás időtartamra érvényesek, és számos kedvezményt kínálnak: például ingyenes tömegközlekedést, repülőtéri bejutás, belépést bizonyos múzeumokba (közel 40 múzeum) és számos valenciai látnivalókban 5-20% kedvezménnyel, valamint kedvezményeket éttermekben és városnéző programokon.
Ingyenes tömegközlekedés - AB Zona, és repülőtér - metro, villamos, busz (EMT), vonat (cercanías), metrobus.
Kerékpárkölcsönzés: -10%
Városnéző buszból kedvezmény - 2 euró
Ingyenes múzeumok:
Lonja de la Seda. UNESCO monument.
Museo Fallero.
Museo de Historia de Valencia.
Torres de Serranos.
Torres de Quart.
Museo Arqueológico de la Almoina.
Galería del Tossal.
Reales Atarazanas.
Casa Museo José Benlliure.
Palacio de Cervelló.
Cripta Arqueológica de la Cárcel de San Vicente Mártir.
Museo del Arroz.
Museo de la Ciudad (Palacio Marqués Ciudad de Campo).
Casa Museo Concha Piquer.
Casa Museo Blasco Ibáñez.
Museo Municipal de Ciencias Naturales.
Museo Histórico Municipal.
Almudín.
50% kedvezmény múzeumokban: Museo Nacional de Ceramica y Artes Suntuarias Gonzalez Marti, Museo Taurino
20% kedvezmény: Katedrális, Botanikus Kert, Museo de las Ciencias, Museo del Gremio de Artistas Falleros, Museo Muma
10% kedvezmény: Biopark, Művészetek és Tudományok Városa, Oceanografic, Opera, Hemisferic, Mestalla stadion stb...
További kedvezmények: Iglesia de San Nicolas (Sixtus kápolna) Iglesia de los Santos Juanes
Ára: 2024-ben 24 órás 15 €, 48 órás 20 €, 72 órás 25 €. + 7 napos kártya
FONTOS!!! Online 10% kedvezménnyel vehető meg és Valenciában bármelyik turisztikai irodában átvehető.
Valenciában élő vagy ott gyakran megforduló topiktársak véleményére lennék kiváncsi.Május végén érdemes már a tengerparton foglalni szállást ? Mekkora élet van akkor a Malvarrosa beachen ? A víz kb. hány fokos ? Vagy érdemesebb a belvarosban foglalni és 1-2 nap kimenni strandolni ?
Vasárnap érkeztünk vissza Valenciából. Nagyon szép és tartalmas napokat napokat töltöttünk itt . ( 5 nap) Valencia városában semmi nem érződött a sajnálatos árvízből,a nevezetességek ,templomok.a művészetek városa minden korlátozás nélkül nyitva tartottak,az utcák tele voltak emberekkel. Közlekedés is rendben működött. A metrónál volt némi, a déli külső területeket érintő útvonal rövidítés,de azt pótló buszokkal oldották meg. Az előre eltervezett programjainkat ez nem érintette ! Elmentünk 1 napra Alicantéba az ALSA busszal,-- igaz végig autópályán ment--- nem láttam sehol sem korábban elöntött területet. A repülő járat is oda- vissza néhány ülés kivételével tele volt,. Időben indult és érkezett.
Saját tapasztalatból,ajánlom mindenkinek Valencia városát, aki turistaként szeretné megtekinti a nevezetességeket stb.. Nem kell bedőlni néhány vészmadárnak !! Ha van kérdés szívesen válaszolok !
Szerencsére nem ott voltam nyakig az iszapban, mint ahogy pár száz ember. De mivel nem messze vagyok tőle követem az eseményeket. Hisz itt is előfordulhat ez ahol én vagyok. Bár én hegy tetején lakok, mert ezzel már kezdetben számoltam. Árvizes területen könnyen megfertőzödhet a viz, ezért nem ajánlott inni.
Elnézést de nem olvastam írásodat más fórumon, Személyes tapasztalatodat írtad le,vagy mástól hallottad? Egyébkénként külföldön palackozott vizet szoktam inni . Személyes tapasztalat szerzés lesz, aztán majd leírom.
Valencia városát nem érintette az árviz, ezt leirtam már többször. A környéket öntötte el. Én nem innék most csapvizet azon a tájon. A közlekedéssel voltak gondok, de nagyok, járhatatlanok voltak az utak. A turistákat nyilván nem akarják elriasztani, nem jelentek meg olyan irások, hogy ne menjenek oda.
Köszönöm az elriasztó választ, de mi elsősorban Valencia városában szeretnénk a nevezetességeket megtekinteni,és 1 napra Alicantéba is elmenni a jövő héten. Már korábban foglaltuk az utat. Reméltem ,hogy személyes tapasztalat alapján kapok információt. Ha visszajöttem beszámolok
Hát a helyzet nemrózsás, az árviz után jött vihar ismételten szegényeknek azon a tájon. Én most nem javslom hogy oda tervezzen bárki utt. Van sok szép spanyol hely és most az időjárás is kellemes jelenleg, az edzettebbek rövidnadrágban járnak most is Alicante tájékán.
"de kora tavasztól egészen késő őszig a kinti teraszokon élvezhetjük a levegőben keveredő spanyol és katalán hangulatot" - javítottam erre. Valóban nem teljesen egyértelmű a dolog.:) Lényeg, hogy Valencia egy nagyon szerethető kis város, és garantáltan tetszeni fog annak, aki ezt a várost válassza úticéljául. Nem muszáj foggal-körömmel Barcelonához ragaszkodni... ;)
Valencia nem spanyol, nem kasztíl, hanem katalán, még ha tiltakoznak is ez ellen. Északról jött katalánok gyilkolták le üldözték el a jobbára mór lakosságot, és alakították ki a valenciáno nyelvet, amely abban különbözik az igazi katalántól, hogy több benne az arab szó.
A többi igaz, nagyon klassz város, sokszor voltam már ott, és még szeretnék is odamenni.
Egyébként Mallorca is katalán, bár az odatelepített 200 ezer andalúziai bekevert ebbe.)
Valencia városát méltatlanul keveset emlegetik, annak ellenére, hogy látnivalók tekintetében simán felér mind Barcelonűval, mind pedig Madriddal. Annak ellenére, hogy Valencia Spanyolország legöregebb településeként szerepel a történelemkönyvekben, egy valódi fiatalos, igazán pezsgő városról beszélünk. Spanyolország egyetemi központja, ennek köszönhetően az év minden hónapjában megéri ide utazni, mivel garantáltan nem fogunk unatkozni. A mediterrán életérzést az év nagy részében a kiváló időjárás biztosítja. Télen igaz itt is lehűlik a levegő, de kora tavasztól egészen késő őszig a kinti teraszokon élvezhetjük a valódi spanyol hangulatot. Mi decemberben jártunk itt és még az év 12. hónapja is kiváló döntésnek bizonyult. A posztban megpróbálom bemutatni azt, hogy miért nem szabad lebecsülni ezt a csodálatos spanyol várost és azt is, hogy miért érdemes már most neki állnod megtervezni a következő spanyol kirándulásodat.
Hajnalban nincs busz. Előre ne rendelj taxit, mert nem fix áras, és ha korábban odaér, mint te, már onnantól ketyegteti az órát... Ha recepciós helyen szállsz meg, a recepció hív neked taxit akkor, amikor reggel kicsekkolsz (egyeztess velük azért előre). Ha nincs recepciód, akkor reménykedj, hogy van a közelben taxiállomás (mivel nyelvet nem beszélsz, így azt nem mondom, hogy hívj telón te). Mi tök üres úton cammogva mentünk a hajnali géphez (20 euró fölött fizettünk végül...), és a hotel recepciója tanácsolta a fentieket... :( (Sz@r tapasztalat volt még a végére a lehúzás.)
Én azt szeretném kérdezni hogy tudok márc.11-én hétfön korán kiérni reptérre mert 7-kor már indul ryanair gép--nem tudom hogy kora reggel mekkora a tömeg ellenörzésen,metrot néztem de 5 után indul csak igy meglehet hogy 6-ra érnék csak oda--esetleg nincs hajnalban is járo reptéri busz? s ha van akkor hol találhato felszállo megállo?--nem tudok nyelveket igy helyben nem tudok informálodni
Hát nem nagyon olvasgattál akkor Valenciáról, ha ezt nem tudod. El van terelve a folyó, park lett a mederből. Nincs benne víz sosem, kertek vannak, pl. rózsakert a modern épületeknél.