Keresés

Részletes keresés

sanyooo1 Creative Commons License 2018.12.02 0 0 11

Szia!

Egy ismerősömnek van 100 T hidraulikus prése, egy nagy szobában (szuterinben) áll, akkora gép mint egy elefánt! :) Mikor dolgoznak vele megmozdul a nem kicsi családi ház! :(

Nem tudom mennyire komoly a terved, de csak akkor vágj bele, ha milliomos vagy! 

Előzmény: zsolt kis100 (10)
zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.04 0 0 10

Köszönöm a meglátásod de nem ilyen választ szeretnék, azért írtam ide hogy jól lehessen megtervezni, megépíteni. Akkor tudsz érdemben segíteni? Mert igazából azok a válaszok, segítségek kellenének. Egy kicsit segítettél is már még ha nem is annak szántad, hogy ne kerüljön bele edzet anyag, ez nem is volt tervben, mert olyanra szeretném megépíteni ami kibírja a max terhelést is.  A rajz alapján látható hogy mi a végső szándék, ez egy kezdetleges terv, ezt szeretném tökéletesre állítani.

Előzmény: Makkoscipo (9)
Makkoscipo Creative Commons License 2018.11.04 0 0 9

Amit rajzoltál az nem terv, az egy rajz, amelyen egyetlen méret van. Az még látszik, hogy van egy kétkarú emelő, vagyis a valóban kialakuló erő akár a tízszerese is lehet. Ha van benne edzett alkatrész, az deformáció nélkül törhet! Az azt jelenti, hogy a teljes deformációra fordított energia egyszerre szabadul el, amikor eltörik a túlterhelés miatt. Nem hiszem, hogy ez neked való feladat!

Előzmény: zsolt kis100 (6)
zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.04 0 0 8

Valami ilyesmire gondolok, 10 mm vastag lapokból tudom kivágatni. A lapokat vagy hegesztéssel vagy csavarozással fogatnám össze, és lapolva a sarkoknál.

zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.04 0 0 7

zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.04 0 0 6

Igen, ezért is akarom jól körbejárni a témát, hogy minden a legnagyobb biztonságban legyen. Esetleg a tervezés részéhez is hozzá tudsz fűzni valamit? Megköszönném Ma csinálok egy pontosabb rajzott és feltöltöm.

Előzmény: Makkoscipo (5)
Makkoscipo Creative Commons License 2018.11.03 0 0 5

50 tonna, az nem játék. Ha itt eltörik egy alkatrész, akkor -feltételezem nem biliacélból lesz- az komolyan rombolhat! Én láttam elszakadni egy hidraulikus sajtoló gép medvéjéről a nyomólapot. Szerencsére mindenki elég messze volt!

Előzmény: zsolt kis100 (4)
zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 4

Kísérletezek, ez a hobby m. Különféle vaspor keverékeket szeretnék préselni és azokat kiégetni, ez lenne a cél, csak hogy minél nagyobb nyomással szeretném összepréselni.

Előzmény: CNC guru (3)
CNC guru Creative Commons License 2018.11.03 0 0 3

Lehet készen is kapni.

De tényleg jó lenne tudni, hogy mit akarsz vele csinálni mert lehet, hogy azt másképp kell.:-)

Előzmény: zsolt kis100 (0)
zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 2

Vaspor keveréket szeretnék mintába préselni, készítek majd egy 3d rajzott és azt is feltöltöm.

Előzmény: Makkoscipo (1)
Makkoscipo Creative Commons License 2018.11.03 0 0 1

Talán mondanád meg, hogy mit akarsz préselni. Úgy vélem nem gyümölcslevet... Azi is segítene, ha nem csak síkban rajzolnál...

zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 0

zsolt kis100 Creative Commons License 2018.11.03 0 0 topiknyitó

Egy a képen látható eszközt szeretnék megépíteni, az 50 tonnás prés dugattyú mozgása 180 mm nekem elég lenne egy max 10-20 mm es mozgás, így valami ilyesmire gondoltam. Vagy esetleg más jobb koncepció is érdekelne.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!