Keresés

Részletes keresés

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.27 0 0 10

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.18 0 0 9

Azért sok ilyen dolgot elraktunk ám:

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.18 0 0 8

A közhivatalnok már eleve megszokva valamilyen szinten a parancsuralmi rendszert.

Nem idegen számára.

Nem fenyegetik börtönnel, mint régebben, ha valaki visszautasította a sorozást.

Nem kell börtönben ülnie, ha nem vállalja.

Alap esetben is munkanélküli lenne.

Ez csak egy lehetőség a számára, hogy évi 130 eFT rendelkezésre állási pénzt kapjon és

esetleg előre sorolják ezért a belső álláskeresésben is.

Tehát előnyt kap.

 

Az önkéntes hadviselés és a profi hadsereg alapítása óta mellékcélja célja volt

a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának és az is maradt.

 

A kötelező sorozás megszüntetése volt igazából csak az egyetlenegy fő célja.

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.18 -1 0 7

Szabadon elutasíthatja... És abban az esetben mehet munkanélküli segélyre. Viszonyt, ha "önként" vállaja, akkor egy "rendkívül képzett" tartalékosként számszerűen támogatja a kormány önkéntes tartalékos programjának statisztikáját. Arról nem is beszélve, hogy most már állományon kívül évi néhány nap részvétellel továbbra is megkapja a fizetését. Azaz, közpénz így is, úgy is. Nem állhat valami magas szinten a HM humánstratégiája. Mondhatnám úgy is, hogy olyan kényelmes langyos víz pozícióban van a munkaügyi osztály.

Kitől kaptál felkérést, hogy ilyen módon megváltoztasd az eredeti álláspontodat? Van az a pénz!!!!

Előzmény: ErkölcsTan (1)
Tomsz85 Creative Commons License 2018.10.17 -1 0 6

Kicsit önellentmondásos a téma. Pedig nem vagyok jogtudós.

A civil életet nem szabályozzák? De. Szabadség nem egyenlő a szabadossággal. 

 

Szabad országban szabad emberek azt csinálnak amit szabad :) 

Előzmény: ErkölcsTan (-)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.17 0 0 5

A HEL tele volt magas rangú hivatásos tisztekkel.

Tehát nagyon keversz valamit.

Az ALBA kör volt pacifitsa és nem mi.

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.17 0 0 4

Szépen átmentetek pacifistából militánsba. Ja, hogy most a barátaitok uralkodnak! Miért nem ezzel kezdted?  

 

 

Előzmény: ErkölcsTan (1)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.17 0 0 3

Nem kicsit vagytok ellentmondásosak!  

 

 

Előzmény: ErkölcsTan (1)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.12 0 0 1

Közhivatalnokból katona


A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája Figyelő Bizottsága a kormány jelenlegi intézkedését korrektnek és szükségesnek tarja. Nem látunk benne semmiféle kivetni valót, sőt inkább ez előre mutató. Hiszen ez nem egy kényszer, hanem egy felajánlott lehetőség, amit bárki szabadon elutasíthat. Tehát önkéntes alapú és csak plusz dologban részesül az aki vállalja.

 

https://he-liga.blog.hu/2018/10/12/kozhivatalnokbol_katona_539

 

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.12 0 0 0

Miután a parlament megszavazta a békeidőben történő kötelező sorkatonai szolgálat, tehát a sorozás eltörlését ezért 2004. november 13-án a HEL felfüggesztette működését.

A felfüggesztést igen nagy vita előzte meg, és sokan szerették volna a sorkatonai szolgálat eltörlését nemcsak békeidőre, hanem esetleges háborús helyzetre is kiterjeszteni.

Tehát kialakult egy olyan álláspont is, hogy a fegyveres szolgálat csak önkéntes lehet, akár béke-, akár háborús időben, és senkit sem lehessen akarata ellenére fegyverhasználatra és ezzel esetlegesen emberi élet kioltására alkalmas helyzetbe hozni.

Egy másik álláspont szerint a HEL további szerepet tölthetett volna be a jogszabály harmonizációban és a modern önkéntes hadsereg kiépítésében is. A jelenlévők közös megegyezése végül az lett, hogy egy fejezetet le kell zárni és a HEL működését fel kell függeszteni. A további célokat külön szervezetekben célszerű képviselni.

Az esetleges visszarendeződés és jogszabálykijátszás miatt egy Figyelő Bizottságot hoztak létre, amelynek az a feladata, hogy az adott esetekben „újraélessze” a HEL-t.

HEL záróközlemény 2004-11-13

„c) A HEL egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István.”

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.12 0 0 topiknyitó

Hadkötelezettség nem más, mint rabszolgaság

 

Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Részlet Farkas Henrik (1942-2005) a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egykori elnöke, a "Hadkötelezettségről elkötelezetten" előadásából.  2000 április 14               

A kötelező katonai szolgálat az emberi jogok széles skálájának folyamatos és súlyos megsértésével jár. Szinte nincs olyan emberi jog, ami ne sérülne. Az emberi jogoknak ilyen mértékű, tömegekre kiterjedő megsértése a modern polgári államokban az élet egyetlen más területén sem képzelhető el. Radikálisan fogalmazva: a hadkötelezettség a modern állami rabszolgaság intézménye. Ezt a radikális megfogalmazást sokan durvának tartják, elutasítják. Ám ha belegondolunk, hogy ez az intézmény az állampolgár életének szinte minden részletét szigorúan szabályozza, előírja, hogy mit és mikor egyen, hogyan öltözködjön, kinek és hogyan köszönjön, kinek engedelmeskedjen, kivel és hol lakjon egy szobában, és olyan esküre kötelezi, amelyben még a saját életének feláldozását is vállalja - nos, akkor nem tagadható, hogy a rabszolgasággal való analógiának van alapja.

Nem véletlen, hogy olyan sok kiemelkedő értelmiségi ellenzi a hadkötelezettséget. Azzal, hogy az egyéniségükre büszke, az egyenruhától egyébként is irtózó személyeket a hadseregbe bevonultattak és ott megaláztak, a sorkatonaság intézménye számos esküdt ellenséget szerzett magának.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!