Keresés

Részletes keresés

rfc Creative Commons License 2025.06.18 0 0 536

Illetve ha lelölvik azt a részt ahol eléri az internetrádiót akkor mit lehet tenni?

Semmit. Használni FM rádiónak.

Előzmény: elistvan (533)
rfc Creative Commons License 2025.06.18 0 0 535

Soha nem volt ilyen problémám, bár az enyém nem ilyen régi. Gondolom azóta javították.

Előzmény: elistvan (534)
elistvan Creative Commons License 2025.06.18 0 0 534
elistvan Creative Commons License 2025.06.18 0 0 533

Meghibásodásra hajlamos-e? Illetve ha lelölvik azt a részt ahol eléri az internetrádiót akkor mit lehet tenni? (állítólag most az airable oldalt használja adatbázisnak) láttam a neten egy hibás példányról videót, hogy újraindul és nem működik random időközönként.

Előzmény: rfc (532)
rfc Creative Commons License 2025.06.17 0 0 532

A hang nem egy nagy szám, de a netes része rendben van. Nokia telefonakksi megy bele. Mire vagy kíváncsi?

Előzmény: elistvan (531)
elistvan Creative Commons License 2025.06.17 0 0 531

Sziasztok!

Olcsón hozzá tudnék jutni egy Technisat Techniradio 6 IR készülékhez. Mik a tapasztalatok, ajánlott? (20 alatt keresnék rádiót).

Vasti Creative Commons License 2025.04.22 0 0 530

A vtuner helyettesítésére van valami ötletetek?

Van egy TEAC NS-X1 rádióm, amit egy ideje nem használtam: most szerettem volna, de nem "jön be" egy tárolt adó sem :-(

Kiderült, hogy már nincs vtuner úgy, ahogy volt...

Viszont olyan helyre vinném a rádiót, ahol kb. egy router és internet, szóval a szoftveres megkerülő megoldás nem jöhet szóba.

Akkor ennyi, csak FM rádióként tudom használni?!

Nincs valami más internetrádiós megoldás, ami megetethető vele?

Előre is köszönöm, üdv: Vasti

Vasti Creative Commons License 2025.04.22 0 0 529

Gondolom már késő, de én egy Kenwood CR-ST100S rádiót vettem úgy egy éve, és teljesen jó.

Legalábbis a vele együtt rendelt ilyen https://www.amazon.de/dp/B0B7785Z5D rádióhoz képest (nem szoktam ilyet csinálni, de gondoltam rendelek kettő jónak tartottat, aztán a jobbikat megtartom ;-) Nem egy hifi cucc, de elfogadhatóan szól, elég gyors, nem akadozik semmi, és már 2x kapott firmware frissítést.

Előzmény: satmen (525)
Degeczi Creative Commons License 2025.04.14 0 1 528

A Pioneer eddig valszeg fizetett a vTunernek, idéntől már nem, mert leállt az ilyen gyártmányú házimozi erősítőkön a netrádió.

Szerencsére van egyszerű megoldás: a yTuner, ami a helyi hálózaton emulálja amit a vTuner csinált, lényegesen gyorsabban, megbízhatóbban - és nem utolsósorban persze ingyen.

Előzmény: rfc (501)
Tiszaújlak Creative Commons License 2025.03.03 0 0 527

Szia!

Az alábbiakat próbáld meg, remélem tudtam segíteni!

If the problem happens around the song change, then we have a solution to this, but it is technical.
From your router, in the firewall section, try to ban the domain: coverartarchive.org
We were told that some devices access this site.  airable has no control what the radio does in the background.

Előzmény: Zozinnyo (521)
rfc Creative Commons License 2025.02.26 0 0 526

Nem ismerem, de érdemes elolvasni, hogy miket írnak az Amazonon az értékelésekben. Az Imperialnál többen panaszkodtak szoftveres problémákra:

https://www.amazon.de/dp/B0822243XH

A JVC-nél kicsit gyanús, hogy csak kelet-európai országokban forgalmazzák, reméljük nem lesz vele gond.

Előzmény: satmen (525)
satmen Creative Commons License 2025.02.26 0 0 525

Köszönöm a válaszod! Visszaadtam a forgalmazónak...

JVC RA-E981B-t ismered? Vélemény? 

Köszönöm!

Előzmény: rfc (524)
rfc Creative Commons License 2025.02.25 0 0 524

Ha LAN kábellel és másik routerrel is csinálja, írni kell a Telestar supportjának. Néha a gyártók olyankor is elővarázsolnak egy firmwaret a sublótból, ha az amúgy nincs kint a weboldalon.

Előzmény: satmen (523)
satmen Creative Commons License 2025.02.15 0 0 523

Hali

Egy éve vásároltam egy Imperial Dabman i205 tip. netrádiót, WiFi hálózatot használ. Körülbelül tíz hónapig kifogástalanul működött, majd elkezdtek a rádiók "szakadozni". Mindegyik, akár magyar akár külföldi a következőképpen: műsor > csönd (pár sec vagy hosszabb) > kapcsolódás > bufferelés (pár sec) > műsor (újra). Ezt játszotta tíz perc alatt akár többször is, majd pl. egy óráig hibátlan. Az esetek teljesen random módon történnek. Először a routert gyanúsítottam, de a többszöri újra konfigurálás után is ue. történt. Természetesen a rádiót is reseteltem, de semmi változás nem történt.

Egy időben ugyanazon adóval egy másik IR hibátlanul műxik ua.-ról a routerről... Nincs több ötletem. Valakinek esetleg? Köszönöm előre is. 

rfc Creative Commons License 2025.01.13 0 1 522

Lehet, hogy a routered szar, vagy a rádió wlan adaptere. Próbáld meg egy másik hálózatban, vagy LAN kábellel (ha van rajta Ethernet).

Előzmény: Zozinnyo (521)
Zozinnyo Creative Commons License 2025.01.13 0 0 521

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Vany egy Auna wifi rádióm. Hónapokig hallgattam ugyanazokat a csatornákat gond nélkül. Mostanra viszont folyamatosan szaggat. Percenként kapcsolódni akar, teljesen hallgathatatlan....viszont van olyan amit szépen visz.
Próbáltam frissíteni de nem lehet. Újrakapcs nem segít. Nincs ötletem....

rfc Creative Commons License 2024.12.23 0 0 520

Van Airable alapú rádióm. Ha konkrét állomások érdekelnek, megnézem, fent vannak-e.

Előzmény: analogradios (519)
analogradios Creative Commons License 2024.12.23 0 0 519

Nagyon Köszönöm rfc !.... a frimware ben Reménykedhetek.....

QSO

rfc Creative Commons License 2024.12.23 0 0 518

Frontier Smart, év végével lekapcsolják a szervereket. A JVC állítólag átáll Airable-re:

https://www.airablenow.com/fs-nuvola-shutdown/

Várj pár hetet a vásárlással, hogy lesz-e firmware frissítés. Az Airable-en egyébként egy csomó magyar adó van. (Kérdés, hogy a szintén Frontier alapú távvezérlő alkalmazással mi lesz.)

Előzmény: analogradios (517)
analogradios Creative Commons License 2024.12.23 0 0 517

Tud e segíteni valaki abban , hogy a JVC RA-E814B radió milyen szervert használhat?

Milyen magyar adókat lehet vele fogni, esetleg ?

johngold Creative Commons License 2024.11.01 0 0 516

Erre gondolhattál. Az újabbakon van ilyen üzemmód is.

Előzmény: Dzsibzon (511)
rfc Creative Commons License 2024.10.09 0 0 515

Ja, és nincs benne WLAN, csak ethernet. Be kell dugni egy routerbe vagy repeaterbe.

Előzmény: rfc (514)
rfc Creative Commons License 2024.10.09 0 0 514

Pontosan olyan. A hangja zseniális, Airplay, Spotify és webrádió is megy a mai napig.

Két apró negatívumot tudnék említeni: kikapcsolás után nem játssza le automatikusan az utoljára játszott webrádió-állomást (az újabb Yamahák igen). Kézzel kell újra kiválasztani, de persze vannak bookmarkok. A másik, hogy ez még nem tud MusicCast-ot, azaz csal a régi app-pal lehet irányítani, amit már nem fejlesztenek (NP Controller):

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/apps/network_player_controller/index.html

Most még megy az app, de ki tudja meddig. A webrádiós része vTuner-es, az még jó darabig menni fog. Ha nem zavarnak ezek a hátrányok, akkor ez a modell használtan most már elég olcsó.

Előzmény: Dzsibzon (512)
kakibaki Creative Commons License 2024.10.09 0 1 513

"screaming"

.

Nem inkább streaming? Vagy Neked az kell, hogy a készülék sikítson?? :)

Előzmény: Dzsibzon (511)
Dzsibzon Creative Commons License 2024.10.09 0 0 512

Yamaha R-N 301  /  ez pl. egy ilyen készülék..?

Dzsibzon Creative Commons License 2024.10.09 0 0 511

Köszönöm ezt a rengeteg információt ~ nem is gondoltam volna, hogy pár év alatt ezen a téren is milyen brutális változások álltak be.

Már csak az lenne a csoda, hogy ha lenne olyan internet rádió vevő készülék, ami egyben még screaming-spotify vevő tudással is bír.

Előzmény: rfc (501)
impact10 Creative Commons License 2024.10.09 0 0 510

.

Előzmény: rfc (509)
rfc Creative Commons License 2024.10.09 0 0 509

Most 39 EUR a Techniradio IR Prime tagoknak. Airable (TuneIn) backend, magyar adók is mennek vele. Matt fekete, semmi csicsa, a garázsba ideális lesz.

Degeczi Creative Commons License 2024.09.19 0 0 508

De milyen kockázatról beszélsz, amikor a Sonos készülékek tudnak használni bármilyen netrádió és streamingszolgáltatást? :-o

Semmivel nem vagy kockázatosabb helyzetben, mint bármilyen más típussal, csak van egy plusz lehetőség is.

Előzmény: rfc (507)
rfc Creative Commons License 2024.09.19 0 0 507

A Sonos Radio szolgáltatását csak a Sonos készülékek tudják használni, azaz egyetlen gyártótól függ.

Előzmény: Degeczi (506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!