Hát, tudsz élni, nem mondom. :D A poén az, hogy a vacsi után én se tudtam aludni, pedig nem is ettem sokat (fokhagymás kenyér, gorgonzolás-spenótos tagliatele kis adag, aminek a felét így se bírtam megenni). Ezért hajnalig a legszebb német szerelmes verseket olvasgattam. Ne kérdezd, honnan jött. :D
A férjem szülinapjára akarok valamit festeni vagy rajzolni, és arra menne valami szép versidézet, szóval ahhoz nem jó, de mostantól ez a kedvenc német versem. :)
Egyszer a macskám leharapta egyiket a farkáról, és behozta azt a részét, amelyiken a feje volt. Nem értette, miért hajtjuk ki a kertbe, de a gyík észvesztve elrohant. Kinő a farkuk utána. A macska viszont rém szemrehányóan nézett. :D
És a tengerpart. Vacsira Magret kacsát ettem, de annak a fotója várat magára. :)
A köves képet azért csináltam, hátha vissza tudom adni, hogy csillog a fekete homok, ha a kőre fókuszál, nem tudom, mennyire látszik, nagyon szép. A vízben amúgy nem véletlen nincs senki... 😂 Tíz perc alatt kékre lehet fagyni benne, a férjem neoprén ruhában ment be, a gyerek keményen fürdőgatyában, én meg beértem a csülkeim beáztatásával. 😜
Ez a hegyi étteremben a babér nyárson hús és a körete: milho frito (sült puliszka) meg az én steakem, amihez cukros répaforgácsot adtak. Nem kellett volna, de olyan jó volt, nem tudtam nem megenni.
Ha az elülső tányért kérdezed, abban sima guacamole (avokádókrém) van.
Változó, hogy érezni-e a babért, mert ezeket a nyársakat többször is felhasználják. De nagyon értenek a steakhez, mindig omlós és finom, szinte szétesik a steakkéssel szelve, de közben meg medium, ahogy szeretem. :)
A csillaggyümölcs? Finom persze. Ezek még pindurit éretlenek, így savanykásak, de Floridában ettem fáról, éretten nagyon kellemes édeskés ízük van, amit nem tudnék mihez hasonlítani. A felvágott pirosbelű gyümölcs viszont fanyar, éretten savanykás körteízű. ;P Guayaba a neve, és a legjobb, ami elmondható róla, hogy állítólag tele van vassal. Máskülönben bármelyik helyi gyümölcs finomabb nála. 😜