Ékes példa a sok közül a kézifékkar borítás (bőr, piros varrással). Vajon ezen mi kerül 61.140 Ft-ba??? Gyakorlatilag ugyanilyet vettem Ali-n 3 dollárért (cirka 900 Ft postával). Az is bőr.
Vagy Suzuki logós szelepsapka 6.182 Ft. Ali-ról 450 Ft-ért vettem egy garnitúrát.
Korábbi autónkon volt első sárfogó, ezt már csak első-hátsó szettben lehet kapni, potom 36 ezerért. Annyiért nem kell...
Amúgy a szerszámtartó készlet nem csak két nikecell darab, még pár apróság jár hozzá: leszorító, csomagtérszőnyeg, patentek, de azzal egyetértek, hogy aránytalanul drága.
A szerszám tartó készlet, ami két nikecel darab, az több mint lehúzás 20 ezerért. Azt símán megcsinálom , mondjuk lépés álló nikecelből, csak a magasságot kell meg mérni. Az emelő megy a pótkerék alá becsomagolva, a három darab szerszámmal együtt. Köszönöm!
Az emelő "pofája" kell hogy belepasszoljon az autó emelési pontjába alul. Pl a skoda fabia emelőm nem passzol a suzuki balenom emelési pontjához. nekem is vennem kellett újat
Nekem van Vitara emelő is, ennek nagyobb az "emlő" magassága, mivel a trapézkarok hosszabbak, hogy miért nem megy be a tartóba, azt így nem tudom megmondani, lehet a hosszabb karok miatt vagy kisebb az összecsukott magassága. (már vagy 1 éve nem néztem rá)
Most komolyan esztétikus elhelyezés? Nekem van egy pótkerekem vettem egy utángyártott emelőt (jobb esetben soha nem fogom használni), becsomagoltam buborékos zacskóba, be a kerék alá, vágtam egy laposvas leszorítót hosszú szárnyas csavarral.... Nekem nem ért meg tízezreket az hogy hogyan néz ki a padlólemez alatt. De lehet csak igénytelen vagyok.....
Szóval, így már cirka 55.000 Ft - 76.000 Ft között áll meg + szállítás.
Maga a bolt megbízható, én már sok mindent vettem náluk a Samurai-hoz, illetve az előző Swifthez is innen rendelgettem a gyári szerviz alkatrészeket (szűrők, gyertyák, hosszbordásszíjak), amikor már nem márkaszervizbe vittem.
Az automata klímás swiftben is meg van a két gomb. De tapasztalatom szerint 0-5 celsius alatt csak világít a gomb, de nem működik a klíma. A 2005-ös swiftemben is ha bekapcsoltam a klímát nyáron a fordulatszámmérőn láttam a kompresszor indulását, télen meg sem moccan a fordulatszám mérő bekapcsoláskor. Ugyanez a tapasztalat az scrossal bár ott nem lehet olyan mértékű fordulatszám esést tapasztalni a bekapcsoláskor. Az új swifttel még nem volt alkalmam kipróbálni, de biztos vagyok benne, hogy a klímakompresszor nem megy.
japánban nem jártam, de az Audninál dolgozok és sokkal durvább dolgok is megesnek a gyárban, pedig az teljesen más árkategória mint a suzuki, ahogy ott is előfordult hogy olajzófurat nélküli főtengely került a motorba, aztán ki a vásárolóhoz.. simán eltudom képzelni hogy ott a nem megfelelő volt a nyomaték.
ahogy az audninál is vegyük a főtengely esetét: megmunkáló soron elkészült, nem vette észre a végátvételes emberke, nem vette észre a szereldében aki be rakta a blokkba... vagy szart rá.. ment 70km-t az autó.
Olyan előfordulhat, hogy egy csavart nem csavarnak be teljesen. De egy fődarab legfőbb csavarját kizárt, hogy a Japán gyárban nem tekerik be, van nem kerül ellenőrzés alá.
Viszont az, hogy nálunk mi történik azon a helyen ahol az autókat tárolják sokszor hetekig, el tudom képzelni.
Nálam bekapcsol bármikor. Két gombbal tudom indítani a klímát. Az egyik a fő klímakapcsoló a másik a szélvédő párátlanító gomb. A második kizárólag a szélvédőre nyomja a hideg levegőt.
Bár az igaz, hogy ez már kicsivel komolyabb klíma, külön állítható kétzónás.
Szerintem a váltó egyben jön.. azt már csak felrakják a soron.
altalaban minden gyártó veszi a váltót egy váltógyártó cégtől.
pl az audinál így van. Nem magának gyártja. Megveszi egy másik cégtől. A gyártósoron pedig felrakják a motorra a váltót. Nem igazán nézik át azon a csavarokat egyesével mert idő se lenne rá.