Megtréfált a JIS szabvány. A saruk nem passzolnak az új akksihoz. Jártatok már így? Most vennem kell SAE sarukat, remélem át lehet cserélni aránylag egyszerűen.
Volt egy ilyen sejtésem, hogy egy súlyos átmosatás kell a rendszernek..
Gyakorlatilag amihez hozzáfértem a termosztátcsere alkalmából, mindenen egy rozsda színű elég kemény lerakódás volt/van.
A kiegyenlítőben meg hasonló színű porszerű cucc, elég vastagon...
Jutott belőle az oldalfalára is..
A gazda meg....azthitte, az a vízszint, ami jelenleg bennevan....:-/
Már az gyanús volt, ami lefolyt az alsó vízcső levételekor..meg, hogy a hűtősapkát cserélni kellett indításnak, annyira rozsdás volt.
Az edény alján, kb 2 liternyi vízzel lejött az említett állagú cuccból egy csomó.
Innen gyanítom, hogy a blokk felépítése miatt, a hengerek közt sem a patyolat tisztaság uralkodik, bár...forrásra nem találtam nyomokat.
Csak gyanítom az előző /osztrák/ tulaj nem kicsit hanyagolta el a dolgot, /vagy a szerelő/ mivel...ha már kézben van, akkor szűrőket lecserélem.
De hát ugye..a cseréhez kellene lennie elhasznált szűrőknek.
Igen, jól érted, egyik sem volt benne..:-)
Még át sem néztem a verdát, de lesz itt baj bőven..
Szerintem, az olajszűrő sem mai darab, mivel...rozsdafoltos, az olaj sem mai darab benne. Valahonnan folyik is kicsit a váltóra, zúg a hátsó diffi már 40 körül..
Gyanítom, hogy az újévi meglepetés meglesz a hölgynek, mire nagyjából átnézem.
Köszke mindent!!
/már a fűtésdobot is átnéztem és azt erősíti meg, amit mondtál, a kezelő drótok a helyükön vannak és elvileg mozog minden terelő benne/
Ha van rendesen üzemanyag, a porlasztócsúcsok is tökéletesen permeteznek és időben, jó a kompresszió akkor indulnia kell. De a dízelnél fontos a kompresszió, ott nincs szikra ami begyújtja az üzemanyagot.
Adott egy Suzuki Swift 2006-os évjárat 1.3DDiS 5DR 51kW személyautó.
Az autó nem indult el többszöri próbálkozásra nem, hiba visszajelzés nem volt a műszerfalon.
Készült egy diagnosztika, ott volt egy MAF szenzor hiba (P0100). A MAF szenzor ki lett cserélve egy újra (hiba törölve lett), de az autó továbbra sem indul be. Újabb diagnosztika készült a MAF szenzor hiba már nem jelenik meg, és a műszerfalon tovább sincs semmilyen hibajelzés. Akkumulátor, generátor, AC pumpa, izzítógyertyák, porlasztás, biztosítékok és minden ami az indításhoz szükséges, működik. Valakinek esetleg van ötlete, hogy az autó mért nem indul be?
Még mindig működik? Nekem mindkét gyári szett lemerülhetett, mert folyamatosan világít a műszerfalon a visszajelző lámpa, és gondolkozom új szettek beszerzésében az általad megadott oldalról.
Sziasztok na megtaláltam végre a táblát igen elől 2,5 hátul 2,2 bár. Azt hiszem a téligumi az 16-os felelni van a nyári + 15-ös én nemtom nekem kényelmesnek tűnik én egy 2003-as Suzuki Ignis ből ültem át erre hát űrtechnológia kettő közti különbség kényelem meg mindenben hát össze se lehet hasonlítani🥳
Ennek az autónak alapból nagyon kemény a rugózása (sportos) , ami kanyarokban jó vezetési élményt nyújt.
Viszont nem biztos, hogy a rossz Magyarországi utakhoz való. Arra gondoltam, hogy majd a gumicserekor, kap a nyári gumi is egy 15-ös felnit. Jó elgondolás????