1 hónap 2 nap után befogadta a Belga Ombudsman a beadványomat. Mostantól nem kommunikálhatók a Wise-al a magán és az egyik céges számlámmal kapcsolatban, kizárólag rajtuk keresztül. Egyben a Wise-nak is meg van tiltva, hogy mostantól közvetlen velem kommunikáljanak ezen ügyekben.
A Wise-nak 30 napja van felfedni a teljes történetet az Ombudsmannak. Kíváncsi vagyok, hogy meddig jutok az üggyel, mi derül ki.
Amúgy a pénz kifizetése óta semmilyen emailemre nem válaszolt már a Wise.
egyébként ez sajnos magyarspecifikus jelenség. külföldön tranzakciók tucatjai sikeresek sorban, hazajövök, és egyből jön egy decline. baromi idegesítő, főleg, hogy a pénzt azért mindig sikerül levonni
a magyar hálózatban egyszerűen túl szűk időkeret van meghatározva, amibe a curve nem mindig fér bele. kurva egyszerűen javítható lenne, hosszabb időlimitet kellene beállítani. a legtöbb országban nem akarnak ennyire sietni a terminálok, sikerülnek is a curve-ös fizetések. itthon egyszerűen katasztrófa
nem vagy egyedül. amikor biztosra akarok menni, revolutra váltok, azzal általában a fekete lyuknak számító simplepayes fizetések is átmennek
Ugyan apró nyűg, de a Curve-el egyre több nehézségem van.
Pár éve még csak 1-2 havonta fordult elő olyan, hogy a tranzakció el lett utasítva, de a zárolás a mögötte lévő kártyán megtörtént. A legtöbb esetben persze jóvá írták automatikusan, volt 1-1 reklamáció. Tavaly óta el kezdett szaporodni ezek száma. Ma már hetente több ilyen van.
Apple Pay-t használok, tehát nem biztos, hogy a hiba nálunk van, de már kezdek fáradni abba, hogy figyeljem, hogy mi nem jött vissza és mi igen pár nappal később.
Köszi. Ez a legalja: "Nem kicsit mellékes, hogy a Wise bevallotta írásban, hogy a zárolt pénzeket befekteti, annak kamatait ők élvezik a zárolás alatti időszakban." - mint egy uzsorás
Fejlemény annyi van, hog 26 nap után (ma) kiutaltak valami összeget. Erről se elszámolást, semmit nem adtak. Tehát az ügynek még nincs vége. Rengeteg kérdőjel van.
Ugye kiutalásnál csak 1 számlát adhatsz meg, ők leváltják az attól eltérő valutákat és úgy utalják ki, így nem tudom mit utaltak ki pontosan. Szerencsére a cég a NAV felszámolási eljárás megindítása előtt sikerült rendezni az adóhatóság felé az adótartozást.
Na de hogy könyveled le az ilyeneket, ha nincs róla dokumentum? Mit mondasz az adóhatóságnak?
Ombudsmannál 26 nap után még mindig nem nézett rá senki a beadványomra.
Még konzultálok az ügyvéddel, hogy most hogy a pénz megérkezett megérheti-e még beperelni a Wise-t, mivel több milliós kárt okoztak (késedelmi kamat a nav-nál 11% körül van), viszont az, hogy emiatt fizetésképtelen volt a cég elég sokáig, azt nem lehet számszerűsíteni, és kártérítés mértéke oly csekély belgiumban (még rosszabb mint Mo-n), hogy lehet nem éri meg ezen idegeskedni. Lehet, inkább tovább kell lépni és elfelejteni ezt a szolgáltatót.
Nem kicsit mellékes, hogy a Wise bevallotta írásban, hogy a zárolt pénzeket befekteti, annak kamatait ők élvezik a zárolás alatti időszakban.
Nem hittem volna, hogy velem is megtörténik, de megtörtént. A Wise megszüntette (nem zárolta) a személyes és a céges számláimat is. Több mint 100M befagyva a számlákon, hozzáférni nem lehet, és kezd paródiává válni az egész történet, hogy a Wise mivel védekezik/terel. Az általuk elküldött számlatörténetek és számlaegyenleg nem stimmel, olyan tranzakciók vannak rajta amik nem történtek meg, egyik pillanatban azt mondják az a pénz elment, másik pillanatban azt, hogy az nem ment el. Teljes káosz.
Jelentettem a Belga nemzeti banknak, a magyar nemzeti banknak (egyik sem jár el direkt ügyekben, csak mint Whistleblower használják fel az általad küldött információkat) illetve a belga ombudsmannak, ahol 3 hete olyan státuszban van az ügyem, hogy még senki sem nézett rá.
Beperelem a Wise-ot a Belga bíróságon, a fejleményekről majd itt beszámolok.
Nem javaslom senkinek sem a Wise használatát a jövőben.
Természetesen semmilyen olyan cselekmény nem történt a számlákon ami törvénybe ütközne, vagy akár gyanúsnak is kellene lennie. Az egész az után történt, hogy nagy összegű eurót váltottam le forintra, és adót akartam utalni a NAV-nak, melynek következménye volt a forint egyenleg kinullázása.
2013 óta voltam a Wise ügyfele, megszámlálhatatlan tranzakcióval a hátam mögött, rengeteg embert beszéltem rá a Wise használatára, baromi jó kapcsolatom volt a Wise-al, bármit kértem a felületen, hogy fejlesszenek 1-2 nap alatt megcsinálták, aztán egyik napról a másikra bumm.
A revpointost nem használtam. Az állampapír is 2%, de a visszaváltás 1%. Az Eurós Revolut 1,2% (nálam). A revoluton csak azt rakom ide, ami rövidtávon kellhet, pl. egy nyaralás költésnél. De nem a kamat miatt, hanem inkább, hogy ne legyen a kártyák mögött nagyobb összeg. 20 évvel azelőttről még meg van egy ír számlám. Ott is pár hónapja 2%-ot adnak a megtakarítási számlákon. De van felső korlát is, havi befizetés is le van korlátozva. Illetve van olyan, ahol 21 nappal előtte kell jelezni, ha pénzt venne ki az ember.
Hát forint egyenleged/bankszámlaszámot nem ad a Transfergo, forinttal topupolni sem tudod ahogy látom, csak váltást tudsz indítani, pl. huf->eur, és a huf-ot kártyával töltöd fel.
Tehát fizetsz a feltöltéséért, és utána még az árfolyam is nagyon rossz.
Leteszteltem a TransferGO EUR, GBP tárcákat, pöpecül működik, majdnem instant, de maga az átutalás már SEPA instant, illetve GBP-nél is kb azonnali. Eur, GBP mozgatásokra tehát jó.
Váltásra alkalmatlan a brutális árfolyamok miatt. (ma 371/413 az eurhuf náluk, de eurgbp is nagyon rossz)
Remélem, hogy nem. Több számlára fogom utalgatni a feltöltést, így egy számlára három vagy négy utalás fog kimenni egy hónap alatt, ez talán nem lesz gond. Peresze most is létezik olyan belföldi bankszámla, ahol öt utalás felett már 176 Ft-ot vonnának le, hiába tranzakciós sarc mentes az összeg.
Nekem is nagy csapás ez. Nézegettem a konkurenseket, de nem találtam olyat (eddig?), ahol ingyen lehet kártyával feltölteni (mondjuk havi 1M-ig) és ugyanennyit kiutalni. Ha 50e-sével próbálnám ezt, abból nem lenne felmondás?