A tömegközlekedés nem rossz. Cascais, Estoril -vonat félóránként. Sintra: másik pu. vonat, óránként. Nyáron. Most télen nem tudom, hogy van. Tavasz! Közeledj már!
Sziasztok.Akik jártak mostanság Lisszabonban , az lenne a kérdésem hogy milyen metró bérlet vasarlasi lehetőségek vannak? Esetleg itthonrol is meg tudom vásárolni? Efgyaltalán érdemes? 3 napra utaznánk.-Köszi
Köszönöm! Igazából az útvonal tervezéssel nincs gondom, elég jól működik a Google tervezője, látom a buszok menetidejét. Az volt kicsit kétséges, hogy hol mennyi időt töltsek, mennyi szükséges. De a leírásod sokat segített.
Cascaisba a Cais do Sodre-ról (Metro zöld vonalának végállomása) indul a vonat (a Viva Viagem feltöltős közlekedési jegy jó rá!). Kb .30 percenként mennek vonatok és kb 40 perc az út végig a tenger mellett. Érdemes egy kis időt szánni erre a kisvárosra is, mert nagyon szép. Közel van a tengerpart, a centrum, ne hagyd ki! Ha szeretnéd megnézni a "Boca do Inferno"-t, azt megteheted helyi busszal (sajnos azt nem tudom hányas, mert mi gyalog mentünk) taxival, vagy sétálva. Mi az utóbbit választottuk (nem bántuk meg) , de az kb 30-40 perc. Visszafelé már busszal jöttünk vissza buszvégállomásra (kb. 10 perc), ami a vonatállomás jobb oldalán van, egy bevásárlóközpont mellett. Innen a 403-as busz megy a Cabo-hoz, az is kb 30-40 perc lehetett (jegyet csak a buszon lehet venni, 3, 45 Euro) Itt kb 1 órát töltöttünk el. Ugyan abból a megállóból, ahol leszálltunk, indul tovább a busz Sintrára. (természetesen a jegyet újból meg kell venni Cabo-Sintra útra (4, 35 Euro), Szerintem ez az út is kb 30-40 perc volt. A 403-as busz 30 percenként jár. Tehát ennyi az út, hogy hol, mennyi időt töltesz el, az rajtad múlik. Visszafelé a vonat vagy Rosso-ra, vagy az Orientre megy, nagyon sűrűn (feltöltös jegy itt is jó). Hát ez az út már nem olyan szép, mint a tengerpari. Nagy részt elővárosi lakótelepeken jön keresztül.
Az "időkorlátos" jegyek tartalmazhatnak "kényelmi" szolgáltatásokat is és azt csak elővételben lehet vásárolni.
A várkastély belépőkapuja mellett lévő jegypénztárnál is meglehet venni a megfelelő típusú jegyeket. Ha korán mész, akkor nyitás utáni első órában akár 2 €-val olcsóbban is kaphatsz belépőt, amennyiben létezik még az ilyen időszakos akciójuk a covid alatt is.
Bocs, de akkor nem kell idősávos jegyet venni! A jegypénztárban normál jegyeket árulnak. Ezekkel akár zárásig is tartózkodhatsz a jegytípusnak megfelelő helyszíneken.
Elővételben itt tudod megvenni, ha tudod az érkezésed idejét:
Pont egy hasonló kört tervezek június végére. Csak az idővel vagyok egy kicsit bajban, mivel a Pena palotába idősávos jegyet kell venni. Le tudnád írni, hogy időben hogy nézett ki az utatok?
Már hazaértünk, szuper volt! Vonattal elmentünk Cascaiba, ott a parton felsétáltunk az "Ördöglyuk"-hoz (Boca do Inferno), vissza busszal a buszpályaudvarra és a 403-as távolsági busszal a Cabo de Rocához. Busszal tovább Sintrába és onnan vissza Lisszabonba. Csodás nap volt! És szerencsénk volt, mert csak Sintrában kezdett el esni sz eső.
Cascaisig vonattal. Az allomas utan nem messze jobbra van a buszpalyaudvar . Onnan van busz cabo de rocaba. Erdemes napnyugta elott odamenni es onnan nezni a naplementet. Akkor biztos Te vagy aki utoljara bucsuzik a naptol europaban. ( Na kiveve az azoriakat 😁)
Mi 2018 novemberében jártunk arra. Igaz, hogy fordítva. Először Sintraba, majd Cascaisba és onnan vissza Lisszabonba. Akkor írtam róla elég részletesen, hogy melyik buszokkal mentünk és hol kellett átszállni.
Sok mindent már "felderítettem", de van, amit nem sikerült kideríteni.
1.A a közlekedési vonaljegy idő-alapú? Vagy csak egy felszállás-leszállás.
2. Szeretnénk eljutni vonattal és busszal Cabo de Rocára. Odafelé Cascaison keresztül, vissza pedig Sintra felé, Sintrán időznénk egy kicsit. Azt megtaláltam, hogy a Cais do Sodre-ről indul a vonat Cascaisba, de onnan hogyan tovább? És visszafelé ? Gondolom, busszal Sintráig? Onnan vonat?
A TAP beszopatott egy halom magyart, aki nem hajlandó Bécset magyarországi indulással egyenértékű reptérnek tekinteni.
Ha a TAP vouchernek lenne árfolyama, bebújhatna a béka segge alá. Már csak egy szól a TAP mellett, mégpedig az hogy a Lufthansa eszelősen drága, ha az utazó nem hajlandó neszeszerrel - fapadoson utazni.
Portugália egy érdekes hely. Alapból az emberek bakancslistáin nincs is igazából rajta. A legtöbb utazónak akkor jut eszébe Portugália, amikor már Spanyolországot, Olaszországot és Görögországot is kipipálta a virtuális kötelező látnivalói listáján. Micsoda tévedés! Igazából Portugália sokkal izgalmasabb, mint Spanyolország, és a tengerpartjai se maradnak le semmivel Olaszországtól. Ráadásul az árak nagy általánosságban sokkal barátibbak, mint a Földközi-tenger többi régiójában. Lássuk hát milyen látnivalók várnak ránk Lisszabon városában. Ha a pénztárcád megsínylette a koronavírus helyzetet, akkor inkább ne is olvass tovább – mert a következő lépésed garantáltan az lesz, hogy lefoglalod a repülőjegyed a portugál fővárosba. Lássuk hát miért kell minél előbb meglátogatnod Portugáliát és milyen látnivalók is várnak ránk Lisszabon városában. Bővebben a látnivalókról egy hosszú hétvége során + a mocskos anyagiakról a következő linken olvashattok: