Keresés

Részletes keresés

ÖregMackó Creative Commons License 2018.08.21 0 0 18

Persze ezek egyike sem érdi. Így nem jutok hozzá csak körülményesen. 

Előzmény: ÖregMackó (17)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.08.21 0 0 17

Azt csinálom. Négy helyre rendelek és mindenhová megérkezik. Csak bosszant, hogy nem vehetem én át ...

 

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.18 0 0 16

Próbálj meg egy ismerősödhöz rendelni egy csomagot, ami másik körzetbe esik (másik postás hozza).

Előzmény: ÖregMackó (15)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.08.13 0 0 15

Köszi a tanácsot, de ezzel nem volt gondom... Csak a netes csomagrendeléssel kűzdök. Ott is csak az egyszerű néhány száz ft.-os kütyük amik azért sok együgyű örömöt tudnak okozni csak ha nem érkeznek meg az örömből bosszúság lesz.

Tudod az háborít fel, hogy látom jön, jön, a kínai, svéd, finn nyomkövetési infók alapján már beérkezett a Magyar Királyi (ja bocs ez már régen nem az) Posta karmaiba és akkor egyszercsak huss, eltünik szőrén-szálán. És a reklamáció lepattintva egy laza "fogalmunk sincs, de nem is érdekel" stílusú pontosan 30. napon megérkező válasszal. 

Pedig úgy szeretném pofán vágni aki lenyúlja ezeket...

 

 

Előzmény: tucsok13 (13)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.08.13 0 0 14

Te vagy a postás? :-)

 

Irigyellek... Már nem rendelek ide semmit hét különböző rendelésem tünt el, abból csak kettőt tudtam visszatérítetni... Máshová kérem, oda eddig megjött minden.

 

 

Előzmény: lufi77 (12)
tucsok13 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 13

Ezt mi úgy oldjuk meg hogy családon belül megosztjuk.. anyám kp-t kap a nyugdíj mellett, amiből számlát fizetne vagy megtakarítás azt odaadja és én aki mindent utalással kapok átrakom a számlájára, ingyen. 

Így nekem nem kell kpt felvennem a kisebb, kártyával nem rendezhető kiadásokra, ő meg nem jár csekkel a postára. win-win

Persze ez csak egy ötlet ami nekünk régóta működik.

Előzmény: ÖregMackó (10)
lufi77 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 12

Én is Dombosvárosban lakom és idáig minden kacat megjött.

Előzmény: ÖregMackó (11)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.08.12 0 0 11

Szerintem is a legegyszerübben nála szakadhat meg a rendelt termék utja. 

Előzmény: Törölt nick (8)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.08.12 0 0 10

A csekkbefizetés más dolog, van olyan akinek nem bankszámlára érkezik a pénz, hanem készpénzért dolgozik. Annak áldás a csekk... 

A csomagok meg nálunk nem érkeznek meg, szivesen mennék érte akár a postára is de nem kinálnak választást, se csomag se értesitő. 

Esetleg amelyiknél hivatalos fizetett nyomkövetés van megjönne, de ott a tracking értéke többszöröse a filléres kis kinai árunak. Akkor meg már itthon is vehetném.

 

Előzmény: tucsok13 (9)
tucsok13 Creative Commons License 2018.08.11 0 0 9

A ma hozzáférhető technikákkal a számlák emailben jönnek és weben fizetődnek.. nem is értem miért kell a papírozás neg a csekk. Nyugdíjas anyámnak is elintéztem, megmutattam...szóval ez egy könnyen orvosolható probléma.

 

Az alis cuccok Parkvárosban nem tűnnek el mivel a postás meg se kapja, lehet érte becammogni az ISP-hoz:-P

Előzmény: ÖregMackó (5)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.11 0 0 8

A postás több, mint gyanús.

Előzmény: ÖregMackó (7)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.08.08 0 0 7

A gond az, hogy nem én adom fel hanem én nem kapom meg :-) És bosszant, hogy látom a nyomkövetési infókat egy 99 centes árúnál, megérkezik a célországba, esetleg a Budapest Airport-ra aztán köddé válik. Illetve ez nem pontosan igaz mert ha nem hozzánk rendelem hanem ismerőshöz, rokonhoz akkor érdekes módon megérkezik. Csak a Dombosvárosba nem érkezik meg. Kit gyanusítsak? Nem tudom még azt sem bizonyítani, hogy egyáltalán az érdi posta átvette... Battára, Ráckevére, Nagylókra, Zalaegerszegre megérkezik rendben.

Most akkor tényleg el kell fogadni hogy esetleg lenyúlja a postás?

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.04 0 0 6

"A ma könnyen hozzáférhető technikákkal pillanatok alatt ellátható minden küldemény valamilyen vonalkóddal vagy nfc cimkével amit aztán ha szükséges nyomon lehet követni. Csak a szándék hiányzik az igény meg lenne rá."

Aha, nincs technikai akadálya, csak anyagi meg munkaköltsége van. Nyomkövetésnél minden munkafázisnál le kell csippantani a küldeményeket valakinek. Az alap levelet egyik országban sem követik alapból.

Van ilyen szolgáltatás a postán, kérhetsz ilyet. Én az Angyalka utcain számtalanszor adtam fel így levelet.

Előzmény: ÖregMackó (5)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.07.18 0 1 5

Sajnos ezért fordulhat elő nem egyszer és nem kétszer, hogy a postás csak úgy eldobja valahol a leveleket mert ki sem kell vinnie. Most már a csekkek sem érkeznek meg nagy számban csak a tértivevényes utolsó felszólítás ami már esetleg költségekkel is terhel pl. bírság, kamatok.

A ma könnyen hozzáférhető technikákkal pillanatok alatt ellátható minden küldemény valamilyen vonalkóddal vagy nfc cimkével amit aztán ha szükséges nyomon lehet követni. Csak a szándék hiányzik az igény meg lenne rá. 

Többször írtam panaszlevelet a postának de mindahányszor rövid lakonikus elutasító válasz született amely szerint nincs regisztrálva, fogalmuk sincs...

Hát regisztrálják! ez lenne a dolguk, hogy kézbesítsenek. De nálunk senki sem azt csinálja ami a dolga, mindenki különböző kifogást keres mit miért nem...

 

És ez az aktivitás ebben a halott fórumban is erre mutat, hogy az emberek mindent elfogadnak birka módjára, elveszett hát elveszett...

 

A kínaiak megteszik, - nekem ingyen - hogy egészen a budapesti érkezésig nyomon követik a filléres tételeket. Az utolsó bejegyzés a tracking infók között általában az, hogy célországba megérkezett, Budapest Airport megérkezett stb.

Aztán innen nyoma vész. Több címre próbálok rendelni, ami hozzánk Érdre van kérve az halott ügy. Ráckevére, Zalaegerszegre, Nagylókra, Százhalombattára megérkeznek a csomagok. 

Sajnos ez a szolgáltatói hozzáállás lassan minden szolgáltatásnál megfigyelhető, csak az ügyfeleknek vannak kötelességei.

Azt hiszem egyet tehetek: nem rendelek ide többet semmit. egyszerű a megoldás csak csípi a csőröm. 

 

 

Előzmény: RJancsi (4)
RJancsi Creative Commons License 2018.04.05 0 0 4

Sajnos ami nincs regisztrálva azt tényleg nem tartják számon. Szakközepes koromban zsebpénz forrásként éjszakánként eljártam a Keleti pu. levélosztályozójába dolgozni. A postaládákból és postafiókokból bejövő postazsákokat ráborítottuk egy nagy asztalra, majd a küldeményeket egyenként kézbe véve irányítószám szerint a fal mellett sorakozó ládákba dobáltuk. Szerinted megszámolta bárki is, hogy hány darab levél/kiscsomag/képeslap stb. jött be és ment ki? Gondolom ma sincs másképp. Az automata levélosztályozónál talán megoldható lenne (vagy meg is oldották), de ami nem lapos boríték, az most is kézi válogatáson megy keresztül. Sem idő sem igény nincs arra, hogy nyoma legyen, hiszen akkor már "regisztrált" küldeménnyé válna.

Előzmény: ÖregMackó (3)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.04.05 0 0 3

Tegnap letámadtam a postást, kérdezve mit gondol hol lehetnek a csomagok amiket várok, azt mondta fogalma sincs de lehet, hogy még a raktárban mert nincs emberük a kiszortírozáshoz. 

 

Az igaz, hogy a kb. egy hónapja írt panaszlevelemre bár azt a választ kaptam, hogy a posta nem foglalkozik regisztrálatlan csomagokkal, két nap múlva bedobtak két csomagot köztük az egyik már decemberben elkésett darab volt amiről már rég lemondtam.

 

Még egy sztori: Egyszerre rendeltem két kis csomagot január elején két különböző címre, az egyiket Battára a másikat meg Érdre, mindkettő február 11.-én érkezett meg a Budapest Airport-ra a kínai szállítócég trackingje alapján, majd a Battai március 12.-én megérkezett, az Érdi még mindig sehol sincs...

 

Nem találok fogást a Postán, mereven elzárkóznak attól, hogy utánanézzenek mondván, hogy nincs regisztrálva....

 

De hát nem lehet csak úgy a kézbesítő kedvére bízni a dolgot valamilyen belső átvételnek csak kellene lennie!

 

Gondolom én :-(

 

 

Előzmény: RJancsi (1)
Pomber Béla Creative Commons License 2018.04.05 0 0 2

A postások szoktak ilyeneket lopni...

Előzmény: ÖregMackó (-)
RJancsi Creative Commons License 2018.04.05 0 0 1

Üdv az új topicnak és gazdájának! Sajnos nem egyedi amit írsz! Még múlt év elején is rendszeresen rendeltem a eBay-en elsősorban apróbb műszaki cikkeket, kütyüket. Kora ősszel aztán elkezdtek elmaradozni a csomagok. Amikor már zsinórban a 6. "refund"-ot kértem a feladóktól én szégyelltem magam, nehogy azt higgyék, hogy megkaptam de letagadom. Azóta a munkahelyemre (Diósdra) kérem a csomagokat és érdekes módon oda eddig mindegyik megérkezett. Egy érdi jó ismerősöm épp az előbb hívott, hogy már teljesen lemondott több megrendelt csomagjáról, de most egyszerre 5 db-ot kézbesítettek neki. Ebben az az érdekes, hogy van köztük 2 hónapos és 2 hetes rendelés is ami szinte ugyanonnan (Kína, Taiwan) érkezett.

Nem akarok meggyanúsítani senkit, de egy levél "lenyúlásából" nem sok hasznot húzhat egy kézbesítő, de egy Kínából érkező, regisztráció nélküli, kitapogathatóan "valamit" tartalmazó borítéknál nagy lehet a kísértés...

Előzmény: ÖregMackó (-)
ÖregMackó Creative Commons License 2018.04.05 0 0 0

A másik dolog ami érdekelne:

 

2002 óta lakunk Érden, eddig nem volt bajunk a vízszolgáltatással de mostanában egyre sűrűbben érezzük, hogy a víz ami a csapból folyik büdös... Először csak én éreztem mondtam a feleségemnek is hogy olyan a víz mint Ráckevén, elég erősen záptojásszagú, de azt mondta sose érezte ne legyek hisztis...

 

Aztán tegnap Ő is megjegyezte: tudod milyen büdös a víz ami folyik? Eddig nem éreztem de most már én is érzem...

 

Kérdésem: másnak is feltünt ilyen változás? A dombosvárosban lakunk nem messze az ottani víztározótól, aki onnan kapja szintén észrevehette ha ez valóban a vezetékes víz miatt van..

 

 

ÖregMackó Creative Commons License 2018.04.05 0 0 topiknyitó

Üdvözlet mindenkinek!

 

Nem tudtam sehová élő topicba besorolni a problémámat ezért gondoltam nyitok egy újat.

 

Internetes vásárlással kapcsolatban szaporodtak meg a gondjaim, illetve a Kínából megrendelt termékek házhoz érkezése kezd 6-8 hónapja elmaradozni.

 

5-6 éve rendszeresen többszáz apró filléres dolgot "kütyüt" rendeltem Kínából többféle Internetes vásárlótéren keresztül.

Egészen az említett időkig szinte minden darab megérkezett legyen az bármilyen apróság, bedobásra került a ládánkba vagy a kertbe.

 

Viszont az említett időszak óta elmaradnak a kézbesítések nem jönnek az árúk csak azok amiket nyomkövetés miatt alá kell írni.

Érdekes módon azonban más városokba rendelt termékek megérkeznek csak Érden tünnek el kézen-közön.

 

Érdeklődni szeretnék Tőletek kinek van hasonló tapasztalata postai csomagkiszállítással kapcsolatban.

 

Panaszt tettem a postánál, azt a választ kaptam, hogy nem tudnak olyan árúval foglalkozni ami nincs regisztrálva... Akkor odaadják Józsi bácsinak, hogy ha van kedve vigye ki?

Kínai szállító képes a fél világon keresztül regisztrálni, a Magyar Posta meg ránt egyet a vállán...

 

Kérem írjátok meg hasonló kézbesítési mizéria mással is előfordul-e? 

 

Üdvözlette

 

ÖregMackó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!