Tegnap Gödöllőn jártunk, és sétáltunk egyet a kastély parkjában. Hátul fehér sátrak voltak, a fiaim egyből mondták, hogy: "Anya, nézd! Itt a sütimester!"
Én nem annyira hittem, mert az előzőt Nagytétényben vették fel, de arra sétáltunk, és hátulról egészen jól be lehetett látni a nagy sátorba. Konyhapultok vannak benne, mindegyiken a szép, piros KitchenAid robotgéppel. Itthon kerestem képeket a régebbi szériából, és tényleg ugyanaz a sátor, hátul a boltív felismerhető volt.
igen, az első részben Ági vagy Gergő(?) tényleg amatőrök voltak, Ági, bármennyire is a srácnak szurkoltam, megérdemelte a győzelmet. Ebben Robit nagyon nem idavalónak éreztem, főleg a körítés volt visszataszító "könyvelő" vagyok. Ja. Leát azért találtam jobban idevalónak, mert lehet, hogy van valamilyen képzettsége, de mégiscsak 18 éves még. gyerek a többiekhez képest.
igazad van, csak ott azért a "nézők" szavaztak, itt meg egy zsűri akarta elhitetni, hogy egy AMATŐR srác ilyen ügyes, és megnyeri a versenyt.
Csaba énekel(getet)t Áron által vezetett műsorban, de lemeze úgy tudom nem volt, Robinak viszont - ha hinni lehet az itteni híreknek, nem érdekelt annyira, hogy meg is nézzem - van cukrászmúltja nem is kicsi.
végül is mindegy, bár Lea a maga 18 évével szerintem simán lesütötte, csak annyira kilógott a lóláb. Angi csak úgy olvadozott, ha őt zsűrizte. mivel az előző részben is volt egy srác, aki nagyon bejöhetett a lánynak, csak sajna az nem volt nagyon ügyes, most meg kellett fogni "az ügyes és fiatal jóképű daliás legény"-t győztesnek. ezzel nem akarom Angit bántani, de neki még gyakorolni kell a pártatlanságot, ha továbbra is zsűrizni akar. vagy legalábbis sokkal ügyesebben leplezni. Persze Szabi meg bólogatott hozzá rendesen.
Akkor végül mégis Robi nyert és nem Lea? Vannak furcsa dolgok más "tehetségkutatókban" is, anno az első X-ben is az nyert, aki korábban már befutott énekes volt a TV2-n.
Így aztán nem csoda, hogy a háziasszonyok között első lett.
A csatornának ez nagy égés szerintem, nem engedtem volna egy profit a tényleges amatőrökkel össze. mondjuk, ahhoz képest, hogy ezzel foglalkozik, a grillázs tortája bűn ronda lett. ugyanakkor rontotta el rendesen az égetett tésztát is, akkor simán neki kellett volna kiesnie, de Angi kedvencének nem lehetett.
Hopp, na lehet akkor én értettem félre a kérdést:). Valóban a kézügyesség nem pár nap alatt lesz jobb, de pl.: Biankánál is simán előfordulhat, hogy az időnyomás alatt egyszerűen nem jutott ideje befejezni azt a tortát vagy más desszertet úgy, ahogy egyébként befejezné. Adott X időtartam egy desszertre, ami eleve szűkös, és az alatt odajönnek a műsorvezetők, odajönnek a zsűritagok, ott mozognak a kamerák, feltesznek időközben is 1-1 kérdést. Időről időre kizökkenhet a versenyző (és többnyire ki is zökken). Aztán ha nem úgy köt meg a krém, nem úgy sült meg a piskóta, stb., akkor megy a kapkodás, hogy hogy lehet mégis valami vállalhatót tálalni. Az eredeti műsorban jellemzően van idő újrakezdeni valamit, ha nem sikerült, úgy is van ideje a versenyzőnek befejezni még szépen a sütit. Itt ha egyszer valami félrement, akkor hazárdírozás újrakezdeni és szinte garantált, hogy nem lesz kész. Marad az, hogy a valahogyan elkészült sütiből kihozza a legtöbbet. (Egyes technikai feladatok jók voltak ilyen szempontból, mert ott ugyanarra a desszertre ugyanannyi ideje van mindenkinek, ott mutatkozhat meg akár a kézügyesség, akár az, hogy adott tésztatípushoz mennyire ért valaki vagy épp mennyire érzett rá. Az egyéni feladatok pedig az egyéniséget helyezik előtérbe, de pont amiatt, hogy naggggyon jó dolgokat kellene alkotni, és az időtartam is ott hangzik el, könnyű egy versenyzőnek túlvállalnia magát.... akár egy kamilla tortával)
Hosszú forgatási napok voltak, egymással is jókat lehetett azért beszélgetni, húzni egymást előre, közös hobbiról beszélgetni, ezáltal is fejlődni.
valóban, ez így van. de az ilyen fejlődés alatt nem lesz jobb a kézügyessége. márpedik pl.Biankánál szerintem ez hiányzik. az ízek állítólag mindig jók, az állagok is majdnem mindig, de a kinézet hagy maga után kívánnivalót. mint a sárga kamillás tortája.
Biankáé - levelestészta kitűnő, égetett tészta nagyon jó, ismeri a technkikáját.
Robié - levelestészta nagyon jó, égetett tészta elégetett, tömör, tésztakészítésekor nem lett elpárologtatva a folyadék, rossz technikával készül. vagyis leszólták, egyértelmű volt a harmadik hely.
mikor kiderült, hogy melyik kié : gondolkoztam, hogy ne harmadiknak tegyem-e, mert vannak hibái (Biankának)
Mintha Robié csak picit lett volna rosszabb mint a lányé. Hát nem.
A grillázsok (felénk csak égetett torta) katasztrófák lettek. kivéve Janit. az úgy nézett ki, ahogy kellett. Biankájé egy elhagyatott kalyiba lett, de legalább volt valami elképzelése, hogy milyen legyen.
Lea "háza" nekem csak egy doboznak tűnt, már a terv alapján is, de az "üveg" megoldás az tetszett.
Robié katasztrófa volt. ezt adta ki a kezéből az, aki eddig mindig olyan nagyra volt a díszítésével?
Hajrá Jani!!!!!!
Sajnos én rossz ómen vagyok, az esetek 99,99%-ban nem az nyer, akinek én szurkolok, vagy akinek én adnám a győzelmet.
Felkészítési program? Akkor nem lenne ennyi rontás, valóban ott elsőnek elkészített desszert. Angéla leírta egy Instagram posztban, hogy a két évad forgatása egymást váltotta naponta, így ez azt hiszem már nem titok. Nagyon kevés idő volt ez (főleg munka, kinek család mellett), de lehetett fejlődni: mi hogy működik (eszközök, pl.: sütő), technikai feladatban milyen trükkök voltak, a zsűri értékeléséből, javaslataiból lehetett átvenni. Hosszú forgatási napok voltak, egymással is jókat lehetett azért beszélgetni, húzni egymást előre, közös hobbiról beszélgetni, ezáltal is fejlődni.
érdekes ez. Az újraértelmezés eddig mindig valami teljesen mást jelentett, csak az íznek kellett megjelenni, annak sem teljesen. ennek pedig Jani és Kitti felelt meg. Robi csak simán csinált egy Gundel palacsintát, nem a megszokott módon tálalva. ez az eddigi tapasztalatok alapján nem újragondolás. el tudom képzelni, ha fordítva csinálták volna, Janit azért marasztalták volna el, mert nem oldotta meg a feladatot, Robit meg egekig dicsérték volna a kreativitásáért.
már az előzőeknél is mondtam, nagyon pofára megy a zsűrizés. azt azért nem értem, nem nagy égés nekik, hogy az amatőrök mellett dicsérgetik a profit, akit ráadásul sokan simán lefőznek. pl. Lea, a 18 éves kislány.
Itt Janinak szurkolok, de ő 100 %, hogy csak 3. lesz. Robi az első, ha csak valami orbitális nagy - látszódó - hibát nem csinál, Lea a második. Bianka ma megy haza.
egyébként van nekik valami felkészítési program, vagy valami? merthogy mindig azzal jönnek, hogy mennyit tanultak, mennyit fejlődtek..... mitől? attól az egy-két kritikától? tényleg kíváncsi vagyok.
Jani kicsit kiborult tegnap.:)Mondjuk az látszott,hogy kifeszült a kritikákon.A legszembetűnőbb,ahogyan áradoznak Róbertről,aki egy profi cukrász.Egyszerűen színházat játszanak,de nagyon rosszul.
Lea bonbonja nagyon nem jött össze,erre a nap legjobbjai között említik.Talán Kitti volt a verseny legnagyobb vesztese,de az,hogy Bianka bent maradhatott már az is érdekes.Bianka borzasztóan teljesít és semmi fejlődés nincs a munkájában.Elég sima döntő Ígérkezik és talán nem is lesz meglepetés.
Ezek valóban mutatós alkotások, de nem kívánatosak, inkább olyan "dísztárgyak", amiket nézegetünk, de nem eszünk meg. Lehet, hogy egyáltalán nem finomak, sok az adalék benne, hogy "megálljon, megkössön, összeérjen". Az sem biztos, hogy ő készíti ezeket, lehet, hogy csak megálmodja, gondolom vannak munkatársai. A divattervezők többsége sem tud varrni, arra vannak más szakemberek.
Mindenesetre a többi versenyzőt nem nagyon zavarja (vagy nem mutatják) a kivételezés, előszeretettel szelfizgetnek vele (lásd facebook).
Jó, hogy nem nézem, eléggé bosszant a Konyhafőnökben látott igazságtalanság, nem hiányzik még ez is! :-)
Hát, nem tudom....Robi ha csak részben is, de ebből él hivatalosan, hisz évek óta rendelésre késziti a cége a tortákat. Igaz a többiek amatőrségének mértékét nem ismerem, de szinte biztos, hogy a 12 versenyző közül ő áll a legmesszebb az amatőrségtől. Ez persze nem jelenti, hogy ő is egyben a legjobb a mezőnyben, de Angéla ájuldozásait látva 99% hogy ő fog nyerni.
Ha rendelkezik olyan különös képességgel, amellyel képes volt megalkotni azokat a tortacsodákat, amelyekről áradoznak (van külön honlapja), akkor őstehetség, elég volt egy cukrász gyorstalpaló is, vagy még az sem. Ilyen értelemben sem lehet azonban már amatőrnek, hobbicukrásznak tekinteni. Lám, Liptai Claudia és Erdélyi Mónika is erősíti immár a cukrászok táborát, mégsem cukrászok.
Róbert az idővel állhat hadilábon, neki több idő kell az alkotáshoz! :-)