Keresés

Részletes keresés

hello40 Creative Commons License 1 napja 0 0 33410

Annyira aranyosak tudnak lenni - pontosan tisztában vannak vele, hogy valami olyat csináltak meg sikeresen, ami csodálatot és elismerést vált ki nem csak a gazdiból, de mindenki másból is, aki látta!

 

Ugyanezt éljük meg a klub kutyafoglalkozásain: különböző játékokat játszunk a kutyákkal - van, amikor Bea kettőt hoz be - 6 kutyája van -, amíg ez egyik dolgozik, a másikat lefekteti pihenni. Ám, amikor eldobjuk a labdát, amit a játékban levőnek vissza kell hoznia, és annak a kezébe adnia, aki eldobta, előfordul, hogy aki "kipihente magát", felpattan, és ő is ráveti magát a labdára. Ha tényleg ő ér előbb oda érte - ez a másik szoba valamelyik sarkát jelenti, mint távolságot - olyan diadalmas pofácskával hozza vissza, mint aki tűpontosan tudja, hogy ő most ugyan tök szabálytalan volt, de a győzelem mámora kiül a képére! :-)) 

És mert a társaság jót nevet rajta, Bea nem szidja meg  érte, hiszen ő is látja rajta, milyen boldogan vigyorog!!!

A másik kutya konstatálja, mi történt, aztán onnantól már szabályosan versenyezhetnek egymással.

Csuda jó fejek.

Előzmény: Csimpolya (33409)
Csimpolya Creative Commons License 2 napja 0 0 33409

A volt BNV területén is volt egyszer-kétszer, ott is bőven volt hely. Emlékszem, egy alkalommal kutyakiképző iskola mutatkozott be, ott a reménytelennek minősölő eseteket nevelték át. Bemutatót tartottak, volt egy kedvencem, erre tíz év múlva is emlékszem. Egy komondor parancsszóra lefeküdt, egy yorki némi kísérletezés után felkúszott a hátára, büszkeségtől ragyogva körültekintett, majd újabb parancsszóra leugrott. A komondor meg sem mozdult, a produkciót nagy tapssal fogadták,

Előzmény: hello40 (33408)
hello40 Creative Commons License 3 napja 0 0 33408

Az úgy sokkal kellemesebb élmény lehetett, mint tolongani egy zsúfolt kiállítóhelyiségben, amilyeneket tévéhiradós riportokban szoktam látni.

A kutyakiállításokban az is jó volt, hogy mindig kellő méretű szabad területeken rendezték. Az egyik ilyen kellemes helyszín volt a hajdani Népstadion mellett az  Olimpiai Park. Annyira jó volt gyönyörködni a jó kiállású, szépen gondozott kutyákban. Az agyoncicomázottakat pedig kifejezetten sajnáltam, mit kellett kiállniuk a

gazdi hóbortja miatt.

Előzmény: Csimpolya (33407)
Csimpolya Creative Commons License 4 napja 0 0 33407

Pár évvel ezelőtt én is jártam kutyakiállításra, no meg a FeHoVa kiállításra is, holott sem fegyverkezni, sem horgászni, sem vadászni nem áll szándékomban, viszont szeretek nézegetni. Aztán leszoktam róla, mert néhány kitömött állatfej láttán folyton olyan érzésem volt, hogy szemrehányóan néznek rém, és nem is hibáztattam őket.  No, ott is voltak kutyák, és nem csak vadászkutyák, Viszont olyan zsúfoltság volt, hogy a kisebb ebeket alig láttam. Na jó, egy orosz agarat vagy egy újfundlandit elég nehéz eldugni, de a zsebkutyákat a bámészkodóktól alig lehetett látni. Aztán találtam egy padot leültem, és előbb- utóbb  a legtöbb kiállító kihozta a kutyáit egy kicsit sétálni, és a legtöbben nem kifogásolták, ha egy kicsit nézegetem-simogatom őket.

hello40 Creative Commons License 4 napja 0 0 33406

A szelfi nagy divat, tudom, főleg hírességekkel szeretik magukat megörökíteni, és nem csak a fiatalok.
Én nem alkalmazom.

Ha valami nagyon szép helyen jártam, többnyire megkértem valakit, fotózzon le az előtt a háttér előtt - nem bizonyítékként, hogy tényleg ott jártam, mert ahhoz elég egy egyszerű photoshop-trükk is. :-))

Ha én fényképeztem, az az utazásaim során tájak, műemlékek, utcai hangulatok stb. megörökítéséről szólt.

Plusz nagyon szeretek riportfotókat csinálni különböző eseményekről.

Évtizedekkel ezelőtt kinn voltam minden kutyakiállításon, akkor még hagyományos, filmes fényképezőgéppel természetesen.

Mikor még Baráthegyiék szerveztek Budapesten nyílt napokat, azokon is örömmel vettem részt. Mostanában már nincs ilyen, nyilván anyagi okokból, hiszen miskolci székhelyű az iskola, és a stábot + a képzés alatt álló kutyákat idehozni, itt gondoskodni róluk egész nap, nem olcsó mulatság.

 

Mutatok pár fotót 2018-ból, a Hajógyári szigeten tartott találkozóról:

 

   

Gyülekező - Emese, az        sorakozó                             önfeledt játék

egyik kiképző beszél

 

Csimpolya Creative Commons License 4 napja 0 0 33405

Igen, többször láttam. Sokan fényképezték is, bár többnyire magukat a megfelelő társaságban.

Előzmény: hello40 (33404)
hello40 Creative Commons License 5 napja 0 0 33404

Gondolom, tudod, hogy az V. ker. Falk Miksa és Szt. István körút sarkán van Columbo szobra, a kutyájával együtt! Ahányszor arra járok, mindig rájuk mosolygok -persze nem is én lennék, ha nem főleg a kutyára! :-))

Előzmény: Csimpolya (33403)
Csimpolya Creative Commons License 6 napja 0 0 33403

A természetfilm csatornákat én is szívesen nézem, bár ezeket elég gyakran ismétlik. Ebben is van jó, mert ha lemaradtam valamiről, könnyen pótolhatom. Időnként meglepő dolgokat láthatok-hallhatok.

A főzőműsorokat is nézem, bár a magyarokat nem szívesen. 

A krimisorozatokat is gyakran ismétlik, no meg kezdem kissé túl szupernek érezni a nyomozókat. Ez alól üdítő kivétel Columbo hadnagy, az ő módszere az, hogy mindenkinek az agyára megy.Nem is csoda, hogy a bűnözők csüggedten feladják.

Előzmény: hello40 (33402)
hello40 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 33402

Ez inkább abban a szituációban tipikus, ha valami olyasmi nem hiányzik, amit még nem ismerünk, sohase próbáltuk.

Erről egy kiskamaszkori történet jut eszembe: 7-8.-osok lehettünk, az egyik osztálytárs barátnőm bizalmasan beavatott, hogy megtetszett neki egy fiú, és szerinte a srác is észrevette őt.

Aztán teltek a hetek, majd egyik nap Zsuzsi félrehívott és elmondta, összejöttek, sőt, a fiú meg is akarta csókolni, de ő nem hagyta, hogyisne!  Majd pár nap múlva elújságolta, hogy hát, mégis megtörtént! Ezzel a szöveggel: "Amíg nem tudtam, hogy ez ilyen, nem hiányzott. De már tudom, és többé már nem tiltakozom!"

 

A tévére visszatérve: pláne több csatorna esetén azért lehet találni érdekes, értékes néznivalót, ha az ember kicsit körbenéz a lehetőségek között.

Én pl. nagyon szeretem a népszerű természettudományos témákat, a különböző országokat bemutató filmeket és persze az állatfilmeket. Többféle állatorvosos sorozatot néztem végig, ahol élesben mutattak be különböző eseteket, és azok műtéti vagy egyéb módokon való kezelését, gyógyítását. Túl azon, hogy csodáltam az ott dolgozók szaktudását, sok esetben a szükséges találékonyságukat 1-1 megoldás alkalmazásánál, annyira jó volt látni, hogy a sérült, beteg állatokkal milyen gondossággal, szeretettel bánnak, és hogy 1-1 szomorú végtől eltekintve általában visszaadták az egészségüket. Az orvos és az ápoló együtt örült az állat gazdájával, és annyira jó látni, hogy a kutya, macska, madár, bármi mennyire boldogan fedezi fel, hogy újra tud járni, futni, rágni, repülni, hogy már nem fáj, ami előzőleg megkeserítette a mindennapjait.

Sőt, végignézem olyan műtétet, ahol a diagnosztizált eset, amit közben az orvos pontosan elmagyarázott, nagyon hajazott az én műtétem előzményeire és körülményeire - mondhatni, abból értettem meg igazán és pontosabban, hogy velem mi is és hogyan történt. Nagyon izgalmas és tanulságos volt. Tényleg.

 

Persze nézek hírműsorokat, játékfilmeket is. A boxnak az is az egyik nagyszerű adottsága, hogy ha bármi olyannak előlegeztem meg a bizalmat, ami mégse tetszik, mikor elkezdem nézni, sutty, 1 mozdulattal törlöm is ki a felvételt. És ezt bármikor tehetem, amikor épp időm és kedvem van belenézni: a beprogramozott adást a box rögzíti, és türelmesen várja, mikor kerítek sort rá. Olyan szabadságfok, amit nagyon élvezek, és már maximálisan hozzászoktam.

 

 

Előzmény: Csimpolya (33401)
Csimpolya Creative Commons License 2024.04.15 0 0 33401

Fura dolog ez nálam, ha nincs, nem hiányzik. Asztali gépem van, és marad is. Rendszeresen használom, viszont volt olyan, hogy házpásztorként működtem, ott nem volt gép, de különben sem nyúltam volna olyanhoz, ami nem az enyém.  Nem is hiányzott. Ugyanúgy, ahogy vagy tíz éve a telken elromlott a tévé, Nem vettem újat, kibírtam nélküle is. Ezért aztán nem is akarok rászokni, pedig a legtöbb nyugdíjas klubtársam is használja és szereti is. Nekem ez nem túl fontos.

hello40 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 33400

Ehhez csak még annyit, hogy szerencsére nem a Covid miatt voltam kórházban, de pont egybeesett a legszigorúbb kórházi látogatási tilalom idejével.

Előzmény: hello40 (33399)
hello40 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 33399

Teljesen megértelek, és szívből kívánom Neked, hogy soha ne kerülj olyan helyzetbe, hogy ne tudj odaülni a gépedhez!

 

Az eredeti tabletemet - akkor egy kedvező akciós áron - 2017-ben vettem, főleg az utazásaimhoz, de igazán 2020-ban áldottam ezt a döntésemet, mert a 2 hónap kórház alatt ez volt a köldökzsinórom a külvilág történéseinek követhetőségéhez. Mobiltelefonon a barátaimmal tartottuk a kapcsolatot, de hogy rajtuk kívül másról is tudjak, ahhoz akkor lett igazi kincs számomra a tableten az internet.

És mert betelt a drágám, bebiztosítottam magam ezzel a pótlással. Egyébként bármikor jó szolgálatot tesz. Van olyan, hogy már fekszem este, akkor jut eszembe, hogy valami infót még meg kell néznem másnap reggelre vonatkozóan - csak nyúlok Tercsiért (nálam minden ilyen tárgynak van neve. A telcsi-ből lett ő Tercsi! :-)) ), és seperc alatt megnézem rajta, amire szükségem van. Nem dohányzom, nem iszom, ennyi luxust megengedek magamnak. Pláne, hogy itthon WI-FI-vel működik, azaz plusz pénzbe csak akkor kerül a használata, ha a feltöltőkártyára kell átkapcsolnom pl. úton vagy ha bárhol másutt vagyok.

(A régi tabletem fehér, ezért Bianka lett a neve. Nagyon közel érzem magamhoz mindegyiket, főleg amiatt, amilyen hasznos, fontos kiegészítői az életemnek.)

 

Előzmény: Csimpolya (33398)
Csimpolya Creative Commons License 2024.04.13 0 0 33398

A hagyományos mobilomtól azért kellett megválnom, mert a töltőkábel elszakadt, és nem tudtak hasonlót adni. Nem tudtam feltölteni, ezért az adatok is elvesztek volna, no de ezeket felírtam egy noteszbe.

A szaküzletben, amikor azt mondtam, hogy az ajánlott telefon nekem túl nehezen kezelhető, az eladó megvető arckifejezéssel ajánlotta, hogy menjek a közeli nagyáruházba. Mentem, kaptam egy elfogadhatót. Viszont nincs rajta internet, és nem is lesz! Már így is elég sokat ülök a gép előtt, nem akarom ezt még fokozni is.

Előzmény: hello40 (33397)
hello40 Creative Commons License 2024.04.11 0 0 33397

Egyébként a hagyományos mobiltelefonodat se nevezd butának!

Telefonként jó sok éve a mai napig nekem is olyan van, kicsi, praktikus, imádom, és állítom, még mindig többet tud, mint én róla! :-)) Épp ezért megválni se vagyok hajlandó tőle mindaddig, amíg az aksija bírja, mert újat már biztosan nem kapnék bele, olyan régóta megvan. Még hosszú, boldog életet kívánok neki!!!

 

Az ún. okostelefonomat tablet-funkcióként használom, ugyanis a réginek nagyon kicsi volt a tárhelye, 6 év alatt totál megtelt, muszáj voltam az utódlását megoldani. Nem vagyok helyhez kötve, ha internetezni, levelezni akarok, akár úton vagyok valahol, vagy mindössze már az ágyban... Fotózni is jól lehet vele, bár ennek a funkciójának az állíthatóságával még nem ismerkedtem meg a gyakorlatban: egy alapbeállítást használok, oszt' jónapot. Viszont, mikor szinkronizálva bekerülnek a képek a laptopomra is, ott már tudom szerkeszteni is a fotóimat.

Dual SIM-es, tehát, ha a kicsi valamikor - remélem, még jó sokára - megadja magát, akkor a telefon funkció is átkerülhet belé.

De a 2 masinával nagyon jól megvagyok így, külön-külön.

Előzmény: Csimpolya (33395)
hello40 Creative Commons License 2024.04.11 0 0 33396

Örök hiányérzetem marad, hogy a költözködésünkkor ki tudja, hová lett az a doboz, amelyben a Csibészről készült fotóimat tartottam. Így azután csak az emlékeimben él a kinézete. Viszont kerestem a Google Képek között hozzá hasonlító kutyákat.

Találtam egyet, ő formára, kiállásra emlékeztet rá, és egy másikat, a kicsi bundája színe stimmel nagyjából. Mutatom: ilyen volt a külseje, de a mérete ennél nagyobb a bundája színe meg ilyen: Okos, kedves, játékos,jókedvű, igazi társ volt. Anyu szerint olyanok voltunk egymással, mintha a húgom lenne: maximális, kölcsönös bizalom és áradó szeretet, 16 éven át.

Csimpolya Creative Commons License 2024.04.11 0 0 33395

Sajnos vagy sem, de buta telefonom van, és ez jó darabig így is marad.

Ami a kutyusokat illeti, néhány alkalommal akkor voltam rövid látogatáson a tenyésztőnél, amikor hat, néhány hetes kiskutyája volt. Engedélyt kértem, hogy megsimogathassam őket, meg is adták, mert szerintük jó, ha minél több emberhez szoknak. Nos, alig tudtam visszafogni magam, hogy ne hallgassak undok, gügyögő hangokat! Nehezen bár, de sikerült ellenállnom.  

Előzmény: hello26 (33392)
hello40 Creative Commons License 2024.04.10 0 0 33394

Ezt most direkt a mobilomról csináltam végig, hogy tudjam írni a fázisokat, mit és hogyan csináltam.

Nekem Xiaomi-m van, de szerintem minden okosról ez így működik.

 

Az Index fórumokat megnyitva, a telcsin is simán ki lehet tenni az ikonjaikat a kezdőoldalra: a fönt lenyitható 3 gombnál kiválasztva ezt a lehetőséget, és utána már az ikonról 1 mozdulattal bent vagy a fórum aktuális oldalán.

 

Ha amúgy nagy gépet használsz is, szerintem praktikus ezeket is kirakni a telefonodra, mert akkor nem vagy helyhez kötve, bárhol, bármikor ezeket is megnyithatod, rápillanthatsz, van-e új üzenet, elolvashatod, válaszolhatsz rájuk.

Előzmény: hello26 (33392)
hello40 Creative Commons License 2024.04.10 0 0 33393

Beillesztés természetesen!!!  :-))

Előzmény: hello26 (33392)
hello26 Creative Commons License 2024.04.10 0 0 33392

Megnéztem a Google Képeknél, nagyon szép,  kedves kutyusok.

Egyébként, ha az okostelefonoddal fotózod le őket, azok bekerülnek a telefonodon a Galériába.  

 

Ha a telefonodra feltelepíted az általunk használt 2 Index fórumot, ott megnyitsz egy új hozzászólást, akkor ott van alul a Kép feltöltése saját gépről.

Erre kattintva  nálam rögtön megnyílt a legutóbbiak lista, arra csak rá kellett kattintanom, és itt alul megjelent a fotó

 Csak a Beilleszkedésre kellett kattintanom, ês mint látod, itt van Maya  mai produkciója, ahogy a fogával ráteszi a karikákat az állványra!

 

Előzmény: Csimpolya (33391)
Csimpolya Creative Commons License 2024.04.10 0 0 33391

Jut eszembe: a kutyák cotton de tulear fajtájúak, aki megnézi az ismertetőjüket, elég pontos képet kap róluk. Fehér pamutgombolyag, fekete szemmel és barátságos természettel.

Csimpolya Creative Commons License 2024.04.09 0 0 33390

Másfél éve, hogy a hetedik és utolsó macskám végképp itthagyott. Nem is lesz új, hasonló megfontolásokból.

A kutyusokat éppenséggel lefotózhatom, csak utána jönnek a bajok, nem vagyok egy számítógépes guru.

Előzmény: hello40 (33389)
hello40 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 33389

Kutyám már évtizedek óta nekem sincs. 16 évesen egy reggel nem ébredt fel az én drága Csibészem. Az életkorán kívül más baja nem volt, csak addigra elromlott a szaglása és hullott az okkerszínű, göndör bundája. Akkor még kertes házban laktunk, de már akkor tudtam, hogy ez előbb-utóbb változni fog, és az életformámba az már nem fog beleférni, hogy kellőképpen tudjak gondoskodni egy újabb kutya  elemi igényei kielégítéséről.

Aztán múlt az idő, és mostanában már a felelős állattartás alapján nem tehetek ki egy állatot annak, hogy ha velem valami történik, akkor vele mi lesz!?

Örök tanulság nekem a valamikor a 70-es években játszott "Fekete fülű fehér Bim" című szovjet film, ahol az idős professzor kutyasétáltatás közben az utcán rosszul lesz, elviszi a mentő, a kutya pedig eszméletlen hányattatásokon megy keresztül, olyannyira, hogy mire a professzor kijön a kórházból, ő már nem él.

Életemben filmen annyira nem bőgtem, mint ezen. És belém égett a történet egy életre.

 

Tudom, írtad, hogy nem szoktál fényképezni, de nyilván van okostelefonod, azzal igazán nem művészet megörökíteni a 2 blökit - kérlek, tedd meg, hogy lefotózod őket, és ide beteszed a képüket!

 

 

Előzmény: Csimpolya (33388)
Csimpolya Creative Commons License 2024.04.04 0 0 33388

Kedvelem a kutyákat, de a körülményeim miatt nem tarthatok. Az egyik barátnőmnél kettő is van, afféle zsebkutyák. Ezek egyike kedvel engem, de alighanem az egész világot is, de azért szívesen simogatom!

Előzmény: hello40 (33387)
hello40 Creative Commons License 2024.04.03 0 0 33387

Örülök Neked, bármikor, ha idelátogatsz. A Baráthegyiék kutyusai + a többiek is mindig szívesen várnak!

Előzmény: Csimpolya (33386)
Csimpolya Creative Commons License 2024.04.02 0 0 33386

Köszönöm. Azért csak most, mert ma tévedem erre, Bár nem idetévedés, inkább idelátogatás a helyes kifejezés.

Előzmény: hello40 (33384)
hello40 Creative Commons License 2024.03.31 0 0 33385

Baráthegyiéktől kaptam:

 

hello40 Creative Commons License 2024.03.30 0 0 33384

Aki erre jár, kellemes ünnepet kívánok!

 

hello40 Creative Commons License 2024.03.30 0 0 33383

Olyan aranyos a pofácskája, ezért hozom megmutatni a fürtös 3 ujjú lajhárt:

 

hello40 Creative Commons License 2024.03.29 0 0 33382

Mindenkinek kellemes, szép ünnepet kívánok, aki erre jár!

 

 

Szikra és a húsvéti nyúl
Szikra állatsimogatóban volt, ahol nyuszikkal találkozott, meg is puszilgatta őket. Látássérült gazdija szerint Szikra érzékeny lelkületű, könnyen összhangba kerül emberrel és állattal is. Látható, hogy milyen kedvesen közeledik a nyuszikhoz és ők is felé.

 

 

hello40 Creative Commons License 2024.03.27 0 0 33381

Ma Gaiából a foglalkozás végén húsvéti dekoráció is lett:

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!