Keresés

Részletes keresés

Borembukkk Creative Commons License 2021.03.25 0 0 5

A kérdező számára, de akár mások számára is hasznos lehet karrier tanácsadáson részt venni hasonló probléma felmerülése esetén. Időnként valóban életünk legjobb befektetése lehet. 

Előzmény: Twi90 (-)
Ordas Creative Commons License 2018.02.28 0 0 4

Ezt azért pontosan nem tudhatod. Mivel minden infót nem osztottam meg. Én az osztályon középtől picit felfele kerestem. És a szórásoknál - fizetést nézve - alólam, felőlem is repültek emberek. Több körben. Kb. megfeleződtünk.

Előzmény: halaloszto (3)
halaloszto Creative Commons License 2018.02.26 0 0 3

" Vhogy a leépítésnél sosem én kerültem sorra, tehát vmit tudhattam."

 

hát erre azért nem olyan nehéz a válasz. egyetlen dolgot tudtál: olcsó voltál. nem hülye a munkáltató sem, először a fajlagosan drága embereket küldi el. 

 

Vajk

Előzmény: Ordas (1)
forgione1 Creative Commons License 2018.02.26 -1 0 2

Ha tudják, hogy ősszel úgyis lépsz akkor persze, hogy nem adnak több fizut.

 

Ha nem tudják annyit tehetsz, hogy megsürgeted az emelést, ecsetelve, hogy boltban se tudsz úgy vásárolni, hogy majd májusban hozod....

 

Ordassal maximálisan egyetértek, keress előbb biztos helyet és úgy kérd meg utolsó fázisban magasabb bért, ha nem adják, nyugodtan veheted a kabátod.

Még akkor is válthatsz ha 2 hónap múlva mennél külföldre. Legalább új embereket (csajokat) ismersz meg, új feladatokat :-)

Előzmény: Twi90 (-)
Ordas Creative Commons License 2018.02.26 0 2 1

Komolyra fordítva. Elmondom a példámat. Tavaly augusztusi.

 

Egy több ezer fős  multinál voltam mérnöki állásban. 5. évemet tapostam. Azt vettem észre vhogy az én pénzem nem nőtt. Néhányaknak igen, párunknak nem. Alapban jól dolgoztam, de - mint minden ember - hibáztam is. Aminek első kiváltó oka, hogy kezdetekkor 1,1X bérem volt Y munkára. De amikor 3Y munkám lett, a bérem akkor is maradt 1,1X. Vhogy a leépítésnél sosem én kerültem sorra, tehát vmit tudhattam.

Aztán elvettek egy kis kiegészítő feladatot (lett (3-0,05)Y munkám), így a fizum le is csökkent X-re.

 

Na, itt kezdtem el erőteljesn interjúzni. Érdekes, 3 hónap alatt 5 helyre felvettek, még válogathattam is.

 

Na, egy állásra 1,32X-et ajánlottak. Ezzel az ajánlattal bementem. Hogy nyomatékot adjak a témának alá is írtam a felmondásomat, beadtam. Kis hümmögés, majd elengedtek. Új melóhelyen jobban érzem magam, de akkor is presztízsveszteség, hogy nem akartak megtartani.

 

A dolog pikantériája, hogy az utódomat az 2,95Y munkára 1,3X összegért vették fel. Annyiért maradtam volna. De most meg kaptam a jelzést néhányuktól: hogy hááááát velem azért más volt :)

 

Tanulság: sose fenyegetőzz felmondással. Csak ha van tényleg állás mögötte. És egy cég nagy emelést - mintegy korrigálva a piaci viszonyokat - nem fog adni. Inkább ő is felvesz drágábbért egy picit rosszabb embert. Csak max. előléptetéssel. Nagy fizu ugrást esetek 90%-ban új állással lehet elérni.

Előzmény: Twi90 (-)
Ordas Creative Commons License 2018.02.26 0 0 0

0 az esélyed...

Twi90 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

A jelenlegi cégemnél úgy érzem, hogy alul vagyok fizetve. Ezt már a felvételkor is tudtam, de azt gondoltam, hogy amint látják jól teljesítek akkor a próba idő után sikerülne belőni arra az összegre a fizetésem amire eredetileg is szerettem volna. Volt beszélgetés próbaidő után, rendkívül meg vannak velem elégedve, annyi volt a válasz, hogy majd szól ha tud valamit, mert nem rajta múlik. Hát nem szóltak és a fizetés se emelkedett. Cserébe adtak egy kisebb bónuszt kárpótlásként év végén. (Ami jól jött, de nem vágott a földhöz)

Nem olyan rég megint beszéltem a managerrel akkor azt ígérte, hogy elsők között leszek a fizuemeléses listán amikor erre lehetőségük lesz, tehát május elején. (mert április végén, május elején van a pénzügyi zárás vagy mi) Több szempontból is vérzik ez a sztori (mert tudom, hogy másnak tudtak adni emelést stb.), de nem is ez a lényeg.


Mivel szeptember-október környékén elhagynám a céget (több tényező miatt is) talán nem túl erkölcsös, de a lehető legtöbbet szeretném kisajtolni arra a pár hónapra a fizetésemet tekintve.

 

Mi erre a legjobb taktika? Érdemes lenne addig interjúzni valahova ahonnan a kapott ajánlatot megmutatnám? Úgy tudom ekkor más keretösszeghez is hozzányúlhatnak, ha mindenképpen meg akarnak tartani. Nem vagyok elengedhetetlen része a csapatnak, de nem volt még panasz a munkámra.
Esetleg ha nem akarnának adni akkor mértékű emelést amennyit szeretnék, akkor bónuszt lenne érdemes mellé kérni kompenzációként?

Tudom erre nincsaranyszabály, csak hátha van valakinek ezzel tapasztalata. Megégetni se szeretném magamat, mert az év végéig ki szeretném húzni itt, ha lehet.

 

(Feltehetnétek a kérdést, hogy miért nem most váltok? Azért, mert év vége felé amikor elmennék akkor másik országba folytatnám a karrieremet, arra a kis időre meg teljesen felesleges "ugrálni")

 

ui.: nagyobb multiról lenne szó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!