Kedves Csoporttagok! Adott egy Junkers ZW 20 KD23 cirkó. Kérdéseim:
Áramszünetkor mi történik vele? Megmarad az őrláng? Ha igen, hány órát bír így, vagy a végtelenségig, amíg kap gázt?Nyári üzemmódra muszáj átállítani? Mi van akkor, ha csak letekerem 5 C-re a termosztátot? Akkor sem fog bekapcsolni, nem? Van valami más "tulajdonsága" a nyári-ra tekerésnek, vagy elég, ha csak a termosztátot tekerem le annyira, hogy sose kapcsoljon be a fűtés? HMV-re szükség van.
Egy Bosch condens 2300i kazánom van, a földszinten padlófűtés és az emeleten radiátor, a kétféle hőmérséklet szétválasztására Csollák féle "befecskendezős" osztó-gyűjtőm van termosztáttal és keringető szivattyúval. Beépítettem két zónavezérlő szelepet is amit jelenleg még nem vezérlek.
Computherm Q8rf -et használok, egy érzékelő az emeleten egy a földszinten, a vezérlő kapcsolja a kazánt és a padlóköri keringető szivattyút (és tudná kapcsolni a zónavezérlőket ).
A kazán jobb kihasználása érdekében -és hogy ne kelljen az előremenőt állítgatni - CW400-as vezérlőt tervezek, ezzel kapcsolatosak kérdéseim :
- Az emeletre egy CR10 (slave) , a földszintre CW400 kerül és ezek kapcsolódnak az EMS buszra, a külső hőmérséklet érzékelő az on/off termosztát kapcsára. Ez így működik?
- A padlóköri szivattyút vezérléséhez kell egy mm100, jól gondolom?
- a két zónavezérlőt ha szeretném vezérelni , mi kell hozzá?
A CW 400 beállításához egyelőre a kezelési van csak, még nem rágtam át rajta, minden tanácsot megköszönök!
Van egy Buderus Logamax (U002-24) kazánunk. Radiátor légtelenítés után furcsa mosógépszerű, illetve csobogó hangot adott ki és nem volt nyomás. Fel lett töltve 1-1,5bar közé, de viszont most nincs fűtés se meleg víz. Bekapcsolás után kis idő elteltével ki villan a képen látható ikon melletti lámpa. Mit tehetek ez esetben? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Van egy Junkers Ceraclass Acu ZWSE24-5MFA kombi cirkóm, amiben megadta megát a HMV tároló. Van valakinek bármi ötlete, hogy mit lehet vele kezdeni? Tudjátok esetleg, hol lehet ilyet használtan szerezni (az új tartály ára 300+ eFt)? Olyan használt kazán is érdekelne, amiben ilyen tartály van. Cikkszám alapján ilyet szereltek Buderus Logamax, Bosch GAZ/Condens 5000 kazánokba is.
Elviegben igen. Igazából két csapon kell keresztül mennie a víznek mert a hálózati leállás után is van egy töltő meg a mágneses iszapleválasztón is és mind két csapot meg kell nyitni hozzá. Elvileg mind két csap zárva és ezt tapasztalom! Létezik, h mind kettő átemged??
Sziasztok! Junkers Novatherm cirkókazánunknál azt tapasztalom, hogy a fűtésben a nyomás lassacskán napról napra növekszik 1,2-ről három nap alatt már 1,6-1,8! A hálózati víz át tud kerülni a fűtési oldalba?? Mi lehet a baja???? Tudna valaki segíteni ????? Előre is köszi!!!
3 napos Bosch Condens 2500 W WBC28-1 kombi kazán. Most a 3 nap környékén jött elő,hogy elinduláskor 1-4 másodpercig búgó hangot ad,és némi vibrálás is érzhető, olyan mint amikor egy szelep nehezen zár le. A videon 1-4 másodpercnél hallható: https://photos.app.goo.gl/fX7A2PdMm6hib3hU9
Erősősdő, majd hirtelen csendesülő megszűnő búgásról van szó. Utána a kazán rendben teszi a dolgát,hangja sincsen,illetve induláskor a víz kissé hallható,sistergősen indul el a víz benne amikor a szivattyú elindul, de néhányszor még légtelenítem a radiátorokat. Ha van valakinek ötlete,hogy mi okozza a jelenséget azt szívesen veszem.
Kinek mi a véleménye Buderus G124 gázkazánról? Jól tudom, hogy Magyarországi képviselet már nincsen?Elég vegyes dolgokat hallottam róla jót-rosszat, kell-e félni tőle?
Az ára egyszerű marketing miatt van. Ez a Bosch legújabb kazánja és fel kell futtatni. Semmi baja a minőségének. Alu hőcserélő szerintem jobb mint az inox... Az inoxal kicsit be vannak tévedve az emberek.
Ui: Egyik sincs nekem,de jó választásnak tűnik ha csak a paraméterei nézzük ,és az eddig itt elhangzott/leírt kevés szervizes tapasztalatok amit itt megosztottak !:-)